NRK Meny
Normal

Norge tapte etter thrilleravslutning: – Ikke noe som er surere enn dette

Et tappert Norge kjempet seg til ekstraomganger, men måtte gi tapt for Tyskland kun sekunder før slutt (33-34).

Norge-Tyskland Krakow

BITTERT TAP: Det holdt nesten, men bare nesten for det norske laget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

En skuffet trener Christian Berge må dermed se EM-finalen fra tribuneplass.

Sander Sagosen og Erlend Mamelund

SKUFFET: Sander Sagosen og Erlend Mamelund.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er så vanvittig stolt over den jobben guttene gjør og den prestasjonen de gjør, men vi får ikke det med oss i resultatet. Vi biter med alt vi har av kraft, og jeg er skuffet, sier han etter kampen.

– Det er ikke noe som er surere enn dette, men det er en del av idrettslivet. Nå får vi en tøff jobb med å komme oss opp på hesten igjen til bronsefinalen, men det skal vi klare.

Dramatiske minutter

En ting er sikkert. Det har aldri blitt spilt en mer spennende og dramatisk kamp av et norsk herrelandslag i håndball.

De siste minuttene av fredagens semifinale ble ulidelig spennende. Norge og Tyskland hadde fulgt hverandre gjennom hele kampen, og tre minutter før slutt ledet Norge med ett fattig mål.

Ole Erevik stod imot det tyske presset og beholdt Norges ledelse, mens de tyske spillerne ble mer og mer desperate i kampen mot klokka som ubønnhørlig tikket mot ekstraomganger.

Stillingen var 27-27 etter ordinær tid.

– Det er forferdelig tungt

Den avgjørende scoringen til Tyskland kom bare noen sekunder før 2. omgang ble blåst av. På 33-33 ville kampen gått videre til nye ekstraomganger.

Det er forferdelig tungt, samtidig synes jeg hele laget står opp og kjemper. Det er ikke en spiller som ikke gir alt i alle dueller. Så ender det opp i en femtifemti-kamp på slutten. Tyskland trekker det lengste strået, men det er ikke fordi de spiller noe bedre håndball, det var tilfeldigheter som avgjorde, sier Bjarte Myrhol.

Nå blir det istedet en historisk bronsefinale for det norske laget.

– Vi skal ha bronse. Ingenting stopper her, vi skal utvikle oss og vi skal bli bedre, vi skal ta den bronsemedaljen, sier Erlend Mamelund etter tapet.

Tyskland møter Spania som vant den andre semifinalen mot Kroatia 33-29. Finale og bronsekamp spilles søndag.

Bjarte Myrhol

Bjarte Myrhol spilte også en svært god kamp mot Tyskland.

Foto: Czarek Sokolowski / Ap

Betenkt Berge

Mange jublet da det ble Tyskland som ble Norges semifinalemotstander, men etter 15 minutter av fredagens oppgjør så trener Christian Berge lettere betenkt ut.

Tyskerne var oppe i en firemålsledelse og i ferd med å rykke fra Norge. Da tok Berge time out, og sakte men sikkert kom de norske spillerne med i kampen igjen.

Ole Erevik leverte nok en gang storspill mellom stengene, og like før pause var det Norge som var i ledelsen en kort stund.

Tyskland kunne imidlertid gå av banen med en ettmålsledelse (13-14).

Ga aldri opp

Norge har som regel hanglet litt i den 1. omgangen i dette mesterskapet, før de har kommet knallhardt tilbake den siste halvtimen.

Kjappe scoringer av Christian O'Sullivan, Bjarte Myrhol og Kristian Bjørnsen i begynnelsen av 2. omgang brakte håp om at noe tilsvarende ville skje også i denne kampen.

Og plutselig var Norge tilbake i ledelsen.

Tyskerne ga imidlertid aldri opp. Med 12 minutter igjen av kampen var stillingen 22-22.

Tøff og jevn kamp

Tyskland har sammen med Norge vært den andre store overraskelsen i årets EM. Tyskerne gikk videre som gruppetoer etter seier over Danmark onsdag.

Til tross for stempelet som «upperdogs» kommer imidlertid de fleste spillerne fra klubber med tilholdssted i Bundesliga, en liga med et helt annet nivå enn den norske.

Det ble da også en svært jevn og tøff innledning på fredagens historiske semifinale.

– Vi er langt fra stolte, men vi gjør en god jobb her i dag, sier Bjarte Myrhol.

Ole Erevik

Ole Erevik spilte godt mot Tyskland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn