NRK Meny
Normal

Spansk avis: – Real kan tjene 3,7 milliarder (!) på å selge Ronaldo

Marca hevder Real Madrid vil sitte igjen med tidenes gevinst hvis Ronaldo forlater klubben, men fotballekspert advarer mot å tro på alle ryktene.

Cristiano Ronaldo

PRØVE-VM: En kortklipt Cristiano Ronaldo var i tilsynelatende godt humør på Portugal-trening denne uka. Fotballstjernen er i Russland sammen med landslaget og forbereder seg til prøve-VM som starter lørdag. Ronaldo har foreløpig ikke kommentert ryktene om en mulig Real Madrid-exit.

Foto: RAFAEL MARCHANTE / Reuters

Det stormer rundt en av verdens største fotballstjerner om dagen. Cristiano Ronaldo er siktet av spanske skattemyndigheter for å ha unndratt rundt 100 millioner kroner i skatt fra 2011 til 2014.

Ronaldo skal angivelig være så lei av saken at han nå vil vekk fra Real Madrid, meldte den portugisiske avisen A Bola fredag.

Torsdag la Ronaldo ut dette bilde på Instagram:

Laster Instagram-innhold

Men det er ikke «bare bare» å kjøpe verdensstjernen, for det kommer til å koste mer enn noen gang.

Flere medier, blant annet spanske Marca og portugisiske Deportes Cuatro, skriver at prisen på Ronaldo vil ligge på opp mot 200 millioner euro, nesten 1,9 milliarder kroner. I tillegg kommer summen Real Madrid sparer i lønnsutgifter - 50 millioner euro i året.

Siden Ronaldo har fire år igjen av kontrakten med Real vil den samlede gevinsten for klubben derfor, ifølge Marca, kunne bli på svimlende 400 millioner euro, rundt 3,7 milliarder kroner. En gevinst fotballverden aldri har sett maken til.

– 200 mill høres drøyt ut

Men fotballekspert i Viasat, Petter Veland, som kjenner spansk fotball godt, advarer mot å tro på alt som nå skrives.

– Det er flere eksempler de siste årene på at store fotballstjerner har virket mer eller mindre klare for andre lag, men så har det til syvende sist vist seg at de blir, sier Veland til NRK.

Petter Veland

FOTBALL-EKSPERT: Petter Veland.

Et av tilfellene handler om nettopp Ronaldo. For fire sesonger sa fotballstjernen at han ikke var fornøyd med situasjonen i Real Madrid.

– Det som i avisene fremsto som at han ville vekk fra Spania og heller til Manchester United den gang, endte med at han til slutt likevel signerte en ny kontrakt med Real Madrid, sier Veland.

Dessuten tviler Veland på en overgang på så mye som 200 millioner euro.

Manchester United og Paris-Saint German er trolig de to eneste klubbene som har økonomiske muskler til å kjøpe Ronaldo ut av kontrakten med Real.

– Uansett, en eventuell overgang vil garantert bli tidenes dyreste, spår Veland.

Ronaldo og Perez

SNAKKER HAN MANDAG?: Real Madrid-president Florentino Peréz gjester mandag et spansk radioprogram. Da er det ventet at han kommer til å kommentere ryktene om Ronaldos mulige Real Madrid-exit. Her er Peréz sammen med Ronaldo i november på en seremoni som markerte at fotballstjernen hadde signert ny kontrakt (fem år) med Real Madrid.

Foto: Susana Vera / Reuters

– Ronaldo er motivert

Ronaldo selv har ikke kommentert verken ryktene om at han ønsker å forlate Real eller siktelsen i seg selv, men stiller seg helt uforstående til siktelsen, ifølge hans advokat Antonio Lobo Xavier.

Ronaldo er i Russland og forbereder seg til prøve-VM med Portugal.

– Alt jeg kan si er at han er motivert, og at han har fokus på landslaget og motiverer oss til å vinne turneringen, sa André Silva på en pressekonferanse i Kazan nylig, byen der Portugal møter Mexico søndag.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag