Solskjærs United tapte poeng etter tvilsom VAR-avgjørelse: – Det er en klar dommerfeil

Ole Gunnar Solskjær og Manchester Uniteds seiersrekke i Premier League stoppet da Everton kom til Old Trafford søndag. Det burde VAR forhindret, ifølge ekspert.

Premier League - Manchester United v Everton

DEN STORE SNAKKISEN: Blir Manchester United frarøvet poeng her?

Foto: Phil Noble / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en klar dommerfeil. Jeg kan ikke forstå det, sa TV2-ekspert Brede Hangeland i pausen.

Den tidligere Premier League-spilleren omtaler hendelsen der Everton tok ledelsen ti minutter før pause.

Everton hadde hjørnespark og David de Gea gikk opp for å bokse. Spanjolen fikk en arm mot skulderen og fjeset fra Dominic Calvert-Lewin.

Dermed bommet spanjolen på boksingen og ballen fløy videre rett i Lindelöf. Ballen gikk via svensken og inn i Uniteds eget mål til 1–0 til Everton.

– Det er et helt klart angrep på keeper, sa Hangeland i pausen.

 • Se situasjonen her:

Eksperten får støtte av Manchester United-manageren.

– Man skal ikke slippe inn slike mål på dødballer, men det er frispark. Det er ikke noe vits for meg å klage over det, men armene hans var over David (De Gea) sine skuldre når han skulle bokse ballen, sa Ole Gunnar Solskjær til SkySports etter kampen ifølge BBC.

VAR-rommet så på situasjonen, men valgte å la målet bli stående. I andreomgang utlignet vidunderbarnet Mason Greenwood for Manchester United.

– Jeg er overrasket

Manchester United åpnet svært friskt og var nære ved flere anledninger.

Allerede etter ett minutt kunne bursdagsbarn, Jesse Lingard, sendt hjemmelaget i føringen, men avslutningen fra fem meters hold gikk til side for mål.

Etter ti minutter fikk hjemmelaget to gode muligheter. Marcus Rashford kom alene mot mål fra skrått hold, men avslutningen var ikke god nok.

Like etter misset Daniel James på en meget god sjanse.

Så fikk Everton hjørnespark. Leighton Baines, som hadde kommet inn for en skadet Lucas Digne, slo inn.

David de Gea gikk opp for å bokse, og så ut til å bli hindret av Everton-spiss Dominic Calvert-Lewin.

– Jeg vet ikke så mye om den situasjonen. Jeg gikk i en duell med De Gea og når jeg snudde meg igjen var ballen i mål, sa Calvert-Lewin til SkySports ifølge BBC.

Britain Soccer Premier League

SELVMÅL: Her treffer ballen Victor Lindelöf. Det resulterte i et selvmål.

Foto: Martin Rickett / AP

– Jeg er overrasket. Vanligvis får keepere frispark i de situasjonene når de får en arm på seg, men jeg syns at De Gea uansett burde vært sterkere, sa Gary Neville som kommenterte kampen for SkySports.

Spanjolen bommet på boksingen og ballen traff Lindelöf på bakerste stolpe.

Ballen gikk via svensken og inn i Uniteds eget mål til 1–0 til Everton.

Greenwood sørget for poeng

I andre omgang kom Manchester United til en del muligheter, uten å klare det helt store.

Men i det 65. minutt kom Mason Greenwood inn for Jesse Lingard. Nok en gang skulle unggutten vise seg å spille en viktig rolle.

For i det 77. minutt fikk 18-åringen ballen utenfor Evertons sekstenmeter. Med venstre brente han til og ballen endte helt nede i hjørnet forbi Jordan Pickford.

– Mason Greenwood er i en helt egen klasse rundt om og i boksen. Man blir ikke overrasket når han scorer. Det er vanskelig for meg å utelatte ham, sa Solskjær til SkySports.

1–1 ble dermed resultatet.

Manchester United kommer fra seiere både mot Tottenham og Manchester City, mens Duncan Ferguson fortsetter sin fantastiske start som midlertidig Everton-manager etter søndagens 1-1-resultat og seier mot Chelsea sist uke.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Frankrike vann - Noreg skuffa

  Frankrike var favorittar og vann skiskyttarane sin parstafett med Emilien Jaquelin og Anais Bescond på startstrek. Noreg stilte med Vetle Sjåstad Christiansen og Karoline Knotten, og hang lenge med. Men med dårleg skyting på siste etappe og litt for låg fart i sporet vart det 10.-plass på Noreg i eit tett renn.

  Estland overraska alle med å skyte bra og slå Austerrike i spurten om andreplassen. Tyskland, Russland og Italia skuffa og kom alle bak Noreg.

  zNbn9ujkY5U
  Foto: Berit Roald / Berit Roald
 • Bolsjunov vinn, framfor fire norske

  Alexander Bolsjunov tok sigeren i tyske Oberstdorf, med Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund på dei neste plassane.

  Johannes Høsflot Klæbo gjekk først eit dårleg løp, og valde å bryte løpet. No trur Klæbo at Bolsjunov har avgjort verdscupen samanlagd.

 • Syk Eckhoff har dratt hjem

  Tiril Eckhoff har fått en lett virusinfeksjon og har reist hjem fra Pokljuka, ifølge landslagslege Lars Kolsrud.

  – Tiril var litt halvsjuk før løpet i går, og er litt sliten i kroppen nå. Da er det bedre at hun drar hjem fordi det er VM om to uker.

  Tiril Eckhoff
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal