Solskjær hyllet Ferguson i det første intervjuet: – Han har vært den viktigste for karrieren min

Ole Gunnar Solskjær (45) har vært taus siden han ble ansatt som ny Manchester United-manager onsdag. Torsdag kveld uttalte han seg for første gang til MUTV.

Solskjær

TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Manchester, og torsdag kveld gjorde han sitt første intervju som manager til MUTV.

Foto: Skjermdump fra MUTV

Manchester Uniteds nye manager er fra Kristiansund, og heter Ole Gunnar Solskjær.

Torsdag ble han intervjuet for første gang siden ansettelsen, av Uniteds egne TV-kanal MUTV.

– Det er fantastisk å være tilbake. Det er som å komme hjem. Det har vært et par hektiske dager, men det har vært fantastisk å se alle igjen, sier Solskjær til kanalen.

– Kommer til å nyte tiden min her

Solskjær returnerer til Old Trafford for første gang siden han forlot klubben som reservetrener i 2011. Han er dog best kjent for sin tid som spiller på «Drømmenes teater», der han scoret 126 mål på 366 kamper.

Nå er han klar på at dette først og fremst er et kortsiktig vikariat.

– Det er seks måneder. Jeg kommer til å nyte tiden min her, uansett hva som skjer. Jeg vet at klubben jobber for å finne den neste manageren, så jeg skal bare være meg selv frem til det.

Han innrømmer at det kommer til å bli spesielt å gå ut på Old Trafford igjen – som trener.

– Jeg ga alt jeg hadde som spiller, og å lede laget ut som trener kommer til å bli veldig spesielt. Da jeg kom tilbake med Cardiff var det en av de mest surrealistiske opplevelsene jeg har hatt. Da var jeg på feil side, nå er jeg på riktig side, sier han.

FILE PHOTO: Manchester United v Bayern Munich - Champions League Final

HELT: Ole Gunnar Solskjær ble helt i Manchester da han avgjorde mesterligafinalen i 1999.

Foto: Reuters File Photo / Reuters

Takket Ferguson

45-åringen brukte også tid på å takke sin tidligere manager, Sir Alex Ferguson, for at han nå sitter i skottens gamle stol på Old Trafford.

SOLSKJÆR

TAKKER SJEFEN: Solskjær fikk 366 kamper under Ferguson. Han sier at det er takket være Ferguson han har kommet seg dit han er nå.

Foto: Paulo Duarte / AP

– Jeg hadde den beste læremesteren. «The Boss» er, og vil alltid være den beste til å håndtere spillere. Han har vært den viktigste for trenerkarrieren min. Den trenerstilen jeg har nå kommer fra det jeg lærte av han, og å sitte i hans stol blir selvsagt spesielt, sier han.

Solskjær var både spiller og assistent under Ferguson, i tillegg til at han trente reservelaget. Der ga han blant annet nåværende førstelagsspiller Jesse Lingard debuten.

– Han fikk debutere borte mot Burnley, husker jeg. Innen to minutter hadde den lille gutten gått opp i duell med en to meter høy midtstopper, Kevin Long, og han knuste han i lufta. Det var null frykt i øynene hans, og jeg skjønte da at han hadde potensial. Long måtte bli byttet ut dessverre, men Jesse viste at han var noe eget, sier Solskjær.

Første test mot gamleklubben

170617070

FIASKO: Solskjærs tid som Cardiff-manager ble en fiasko. Nå har han muligheten til å vise han er bedre som manager enn det han viste i 2014.

Foto: Paul Ellis / AFP

Nordmannens første test er mot nettopp Cardiff – laget han ledet til nedrykk i 2014. Noen kamper ut i den påfølgende sesongen fikk han sparken, og siden har han trent Molde.

Etter det kommer kampene på løpende bånd, men nordmannen er ikke redd for at laget skal håndtere det dårlig. United har nemlig fire kamper på 11 dager.

– Du får hvert fall muligheten til å se gutta i kampsammenheng. Men det er ikke noe problem, for vi har en fantastisk tropp med unge spillere. De har alle kvaliteter, og alle vil få en sjanse med så mange kamper på kort tid.

Nordmannen sa også en svært viktig ting om mentaliteten han ønsker å innføre.

– Det handler ikke om motstanderen. Det handler om oss. Det handler om Manchester United, og om at spillerne våre må vite hva som kreves av dem. Så vårt hovedfokus vil være på oss selv, og hvordan vi skal spille, sier United-manageren.

Siste nytt

 • Moberg på åttendeplass

  Emilie Moberg tok åttendeplassen da første ordinære etappe av Belgia rundt for kvinner ble avgjort i en massespurt i Brugge onsdag.

  Den norske rytteren plukker med seg to UCI-poeng for plasseringen. Nederlenderen Lorena Wiebes vant etappen foran belgiske Jolien D'Hoore, som tok over den gule ledertrøya.

  Moberg deltar i rittet for det norske landslaget. Hun knep åttendeplassen så vidt foran Susanne Andersen, som deltar for DSM. Andersen er lagvenninne med etappevinner Wiebes.

  Team Tokyo OL 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Bråtveit klar for fransk klubb

  Den norske keeperen Per Kristian Bråtveit (25) er klar for Nîmes i franske Ligue 2. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  Bråtveit har tidligere spilt i Djugårdens IF, i tillegg til at han nylig var på lån hos nederlandske Groningen.

  Han blir nå lagkamerat med Birger Meling.

  Eliteserien fotball 2018: Lillestrøm - Haugesund (1-1)
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • Verdensstjernen klar for Bislett

  Den svenske verdensstjernen Armand Duplantis er klar for stavhopp på Bislett Games, der han blant annet får møte norske Sondre Guttormsen.

  Guttormsen satte i mai norsk rekord med 5,81. Det er et stykke bak verdensrekorden til det svenske fenomenet Duplantis, som er på 6,18.

  Bislett Games arrangeres 1. juli og blir det første store internasjonale idrettsarrangementet på norsk jord etter gjenåpningen.

  Armand Duplantis
  Foto: Michal Cizek / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal