Hopp til innhold

Solskjær hyllet Ferguson i det første intervjuet: – Han har vært den viktigste for karrieren min

Ole Gunnar Solskjær (45) har vært taus siden han ble ansatt som ny Manchester United-manager onsdag. Torsdag kveld uttalte han seg for første gang til MUTV.

Solskjær

TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Manchester, og torsdag kveld gjorde han sitt første intervju som manager til MUTV.

Foto: Skjermdump fra MUTV

Manchester Uniteds nye manager er fra Kristiansund, og heter Ole Gunnar Solskjær.

Torsdag ble han intervjuet for første gang siden ansettelsen, av Uniteds egne TV-kanal MUTV.

– Det er fantastisk å være tilbake. Det er som å komme hjem. Det har vært et par hektiske dager, men det har vært fantastisk å se alle igjen, sier Solskjær til kanalen.

– Kommer til å nyte tiden min her

Solskjær returnerer til Old Trafford for første gang siden han forlot klubben som reservetrener i 2011. Han er dog best kjent for sin tid som spiller på «Drømmenes teater», der han scoret 126 mål på 366 kamper.

Nå er han klar på at dette først og fremst er et kortsiktig vikariat.

– Det er seks måneder. Jeg kommer til å nyte tiden min her, uansett hva som skjer. Jeg vet at klubben jobber for å finne den neste manageren, så jeg skal bare være meg selv frem til det.

Han innrømmer at det kommer til å bli spesielt å gå ut på Old Trafford igjen – som trener.

– Jeg ga alt jeg hadde som spiller, og å lede laget ut som trener kommer til å bli veldig spesielt. Da jeg kom tilbake med Cardiff var det en av de mest surrealistiske opplevelsene jeg har hatt. Da var jeg på feil side, nå er jeg på riktig side, sier han.

FILE PHOTO: Manchester United v Bayern Munich - Champions League Final

HELT: Ole Gunnar Solskjær ble helt i Manchester da han avgjorde mesterligafinalen i 1999.

Foto: Reuters File Photo / Reuters

Takket Ferguson

45-åringen brukte også tid på å takke sin tidligere manager, Sir Alex Ferguson, for at han nå sitter i skottens gamle stol på Old Trafford.

SOLSKJÆR

TAKKER SJEFEN: Solskjær fikk 366 kamper under Ferguson. Han sier at det er takket være Ferguson han har kommet seg dit han er nå.

Foto: Paulo Duarte / AP

– Jeg hadde den beste læremesteren. «The Boss» er, og vil alltid være den beste til å håndtere spillere. Han har vært den viktigste for trenerkarrieren min. Den trenerstilen jeg har nå kommer fra det jeg lærte av han, og å sitte i hans stol blir selvsagt spesielt, sier han.

Solskjær var både spiller og assistent under Ferguson, i tillegg til at han trente reservelaget. Der ga han blant annet nåværende førstelagsspiller Jesse Lingard debuten.

– Han fikk debutere borte mot Burnley, husker jeg. Innen to minutter hadde den lille gutten gått opp i duell med en to meter høy midtstopper, Kevin Long, og han knuste han i lufta. Det var null frykt i øynene hans, og jeg skjønte da at han hadde potensial. Long måtte bli byttet ut dessverre, men Jesse viste at han var noe eget, sier Solskjær.

Første test mot gamleklubben

170617070

FIASKO: Solskjærs tid som Cardiff-manager ble en fiasko. Nå har han muligheten til å vise han er bedre som manager enn det han viste i 2014.

Foto: Paul Ellis / AFP

Nordmannens første test er mot nettopp Cardiff – laget han ledet til nedrykk i 2014. Noen kamper ut i den påfølgende sesongen fikk han sparken, og siden har han trent Molde.

Etter det kommer kampene på løpende bånd, men nordmannen er ikke redd for at laget skal håndtere det dårlig. United har nemlig fire kamper på 11 dager.

– Du får hvert fall muligheten til å se gutta i kampsammenheng. Men det er ikke noe problem, for vi har en fantastisk tropp med unge spillere. De har alle kvaliteter, og alle vil få en sjanse med så mange kamper på kort tid.

Nordmannen sa også en svært viktig ting om mentaliteten han ønsker å innføre.

– Det handler ikke om motstanderen. Det handler om oss. Det handler om Manchester United, og om at spillerne våre må vite hva som kreves av dem. Så vårt hovedfokus vil være på oss selv, og hvordan vi skal spille, sier United-manageren.

Sportsnyheter

Stortalent rasende etter disk: Mener norske utøvere blir forskjellsbehandlet

Kasper Moen Flatla (23) ble disket da hoppdressen ble målt til å ha to centimeter for langt erme. Han mener årsaken til disken er at han er norsk.

Siste nytt

 • Hansen til topps i hoppdelen på Lillehammer – leder med 57 sekunder før langrennet

  Gyda Westvold Hansen var fullstendig overlegen i hoppkonkurransen på Lillehammer og har en stor ledelse før langrennet lørdag ettermiddag.

  Hansen hoppet ned til 98 meter og leder med 57 sekunder ned til italienske Annika Sieff. Tyske Lisa Hirner følger på 3.-plass.

  Ida Marie Hagen (7.-plass), Marte Leinan Lund (19), Mille Marie Hagen (23) og Thea Øihaugen (27) er også med i kombinertkonkurransen på Lillehammer, skriver NTB.

  Kombinertjentene går ut på sin fem kilometer langrenn 14.05.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Klæbo suveren klart best - tolv nordmenn videre

  Johannes Høsflot Klæbo var helt overlegen under lørdagens sprintprolog, halvsekundet foran franske Lucas Chanavat. Håvard Solås Taugbøl fulgte på plassen bak.

  Tolv nordmenn er klare for kvartfinalene senere i dag. Blant dem er Simen Myhre, som hadde endte som nummer seks i prologen.

  – Det føltes veldig bra. Målet er semifinale, sier Myhre på NRKs radiosending.

  Klæbo under prologen
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stavås Skistad røk ut i prologen: – Et lite sjokk

  Kristine Stavås Skistad startet sesongen veldig bra, med seier på sprinten i den nasjonale åpningen på Beitostølen og en femteplass i verdenscupåpningen i finske Ruka.

  Begge sprintene der gikk i klassisk stil. Stavås Skistad har vært kjent for å ha styrken sin i fri teknikk, men i prologen på Lillehammer røk hun rett ut.

  – Det er et lite sjokk, sier NRKs Jann Post.

  – Hun var en joker til å kjempe om en seier her, kommenterer Torgeir Bjørn.

  Skistad gikk rett forbi NRKs journalister i pressesonen.

  Landslagstrener Sjur Ole Svarstad vet ikke årsaken til Skistad-nedturen.

  – Jeg har ikke fått snakket med henne enda. Dette var kjedelig, så dette må vi klarne opp i, sier han på NRKs radiosending.

  Svenske Emma Ribom var raskest av alle i prologen. Maria Hartz Melling fulgte like bak, foran Maja Dahlqvist. Norge har ti kvinner videre til kvartfinalene.

  Verdenscup i nordiske grener i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste