Solbakken etter kvartfinaletapet: – En av de beste kampene vi har spilt

Manchester United trengte ekstraomganger og straffespark for å slå Ståle Solbakkens imponerende København-lag. FCK-treneren sier han ikke kunne bedt om mer fra spillerne sine.

MATCHVINNER: Bruno Fernandes satte den avgjørende straffen som sendte Manchester United til semifinale i Europaligaen.

København under Solbakken har ikke sluppet inn mer enn ett mål i sine 31 siste Europaliga-oppgjør. I kvartfinalen mot Manchester United viste de igjen hvorfor.

I 90 minutter og litt til holdt de unna og tvang storfavorittene fra England til ekstraomganger.

– Jeg tror kampen vi spilte i dag var en av de beste kampene vi har spilt noensinne, sa Solbakken etter kampen.

– Vi har noen spillere som ikke har vært i nærheten av å spille på dette nivået. Så mange unge spillere i tillegg. Jeg kunne ikke bedt om mer.

Rasmus Falk, Jonas Wind, Jens Stage og keeper Karl-Johan Johnsson var blant FCK-spillerne som leverte sterkt mot forhåndsfavorittene.

– På nasjonalt plan har sesongen ikke vært god, men internasjonalt har den vært både fremragende og historisk, sa Wind til danske 6'eren etter kampen.

Gjorde kampen vanskelig

I heten i Köln begynte spillerne å merke kjøret mot slutten, tempoet falt og kampen åpnet seg mer opp. En straffe i ekstraomgangen ble kampens eneste mål.

Langskudd fra Bruno Fernandes og Mason Greenwood traff stolpen, men gjennom 90 minutter var københavnerne like skumle som Manchester-laget. Rasmus Falk gjorde en strålende kamp på FCKs midtbane og drev laget framover etter pausen.

Norsk duell

Solskjær og Solbakken i hyggelig passiar før kampen. Solskjærs menn vant, men Solbakkens mannskap imponerte stort.

Etter kampen var Solskjær raskt ute med å rose Solbakkens mannskap for å gjøre kampen vanskelig for Manchester United.

– Det kunne blitt en av de kveldene hvor det endre med straffesparkkonkurranse. Vi måtte blokkere, forsvare oss godt. De gjorde det tøft for oss. De var godt organiserte med en god kampplan, så vi måtte være tålmodige, sier Solskjær til BT Sport.

Keeperen hylles

I mål sto Karl-Johan Johnsson en praktkamp. Svensken startet sesongen som andrevalg bak Sten Grytebust. Særlig i ekstraomgangene viste 30-åringen hvorfor han har henvist nordmannen til benken med en rad fantastiske redninger.

– Jeg vet ikke hvor mange skudd vi hadde totalt, men det må ha vært nærmere 30. Sikkert halvparten av de var på mål. Keeperen hadde nok sitt livs kamp. Han var veldig god, sa Solskjær etter kampen.

Manchester United-manageren var ikke den eneste som la merke til hva den svenske målvakten fikk til.

– Johnsson har vært latterlig god. For en opptreden, roste blant andre Gary Lineker på Twitter.

Svensken endte på 13 redninger, mer enn noen andre i turneringen siden 2009, ifølge Europa Leagues offisielle Twitter-konto.

– København-keeper Johnsson kunne reddet planeten. For en kamp, skriver Jan Åge Fjørtoft.

Ny straffescoring

Manchester United presset hardt da ekstraomgangene begynte og et par strålende redninger av Karl-Johan Johnsson reddet FCK. Det var før Martial gikk over ende og dommeren pekte på straffemerket knappe fire minutter ut i første ekstraomgang.

Bruno-straffe

Bruno Fernandes har scoret på samtlige straffer siden overgangen fra Sporting i vinter.

Bruno Fernandes har allerede scoret en rekke straffer for de røde djevlene siden overgangen i januar. Igjen var portugiseren sikkerheten selv fra straffemerket. Det var hans syvende straffemål for Manchester-klubben.

Straffen var Manchester United 21. denne sesongen, mer enn noen andre i de fem største ligaene i Europa.

VAR reddet FCK

Det var FCK som kom best i gang. Unggutten Mohamed Darawy var farlig frempå for danskene.

18-åringen var bare en skotupp fra Eric Bailly unna å sette et innlegg i mål, og rullet seinere rundt med United-stopperen før skuddet ble blokkert. Returen havnet hos Jens Stage og ble reddet på strek.

Etter drikkepausen tok de rødkledde mer over og det var FCK som måtte jobbe hardt for å forsvare seg mot Uniteds offensive kruttlaget.

Greenwood jubler

Greenwood jublet forgjeves for mål, før VAR viste at han var i offside.

Solbakken kunne prise seg lykkelig for VAR før pause. To ganger grep den inn og omgjorde avgjørelser i FCKs fordel.

Først ble det dømt straffe til Anthony Martial, men bildene vist at Maguire var i offside i forkant.

Sekunder før pause satte supertalentet Mason Greenwood ballen i mål via stolpen, men også her var Manchester-spilleren i offside da han ble spilt gjennom.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)