Hopp til innhold

Solbakken etter kvartfinaletapet: – En av de beste kampene vi har spilt

Manchester United trengte ekstraomganger og straffespark for å slå Ståle Solbakkens imponerende København-lag. FCK-treneren sier han ikke kunne bedt om mer fra spillerne sine.

MATCHVINNER: Bruno Fernandes satte den avgjørende straffen som sendte Manchester United til semifinale i Europaligaen.

Laster innhold, vennligst vent..

København under Solbakken har ikke sluppet inn mer enn ett mål i sine 31 siste Europaliga-oppgjør. I kvartfinalen mot Manchester United viste de igjen hvorfor.

I 90 minutter og litt til holdt de unna og tvang storfavorittene fra England til ekstraomganger.

– Jeg tror kampen vi spilte i dag var en av de beste kampene vi har spilt noensinne, sa Solbakken etter kampen.

– Vi har noen spillere som ikke har vært i nærheten av å spille på dette nivået. Så mange unge spillere i tillegg. Jeg kunne ikke bedt om mer.

Rasmus Falk, Jonas Wind, Jens Stage og keeper Karl-Johan Johnsson var blant FCK-spillerne som leverte sterkt mot forhåndsfavorittene.

– På nasjonalt plan har sesongen ikke vært god, men internasjonalt har den vært både fremragende og historisk, sa Wind til danske 6'eren etter kampen.

Gjorde kampen vanskelig

I heten i Köln begynte spillerne å merke kjøret mot slutten, tempoet falt og kampen åpnet seg mer opp. En straffe i ekstraomgangen ble kampens eneste mål.

Langskudd fra Bruno Fernandes og Mason Greenwood traff stolpen, men gjennom 90 minutter var københavnerne like skumle som Manchester-laget. Rasmus Falk gjorde en strålende kamp på FCKs midtbane og drev laget framover etter pausen.

Norsk duell

Solskjær og Solbakken i hyggelig passiar før kampen. Solskjærs menn vant, men Solbakkens mannskap imponerte stort.

Foto: Federico Gambarini/DPA

Etter kampen var Solskjær raskt ute med å rose Solbakkens mannskap for å gjøre kampen vanskelig for Manchester United.

– Det kunne blitt en av de kveldene hvor det endre med straffesparkkonkurranse. Vi måtte blokkere, forsvare oss godt. De gjorde det tøft for oss. De var godt organiserte med en god kampplan, så vi måtte være tålmodige, sier Solskjær til BT Sport.

Keeperen hylles

I mål sto Karl-Johan Johnsson en praktkamp. Svensken startet sesongen som andrevalg bak Sten Grytebust. Særlig i ekstraomgangene viste 30-åringen hvorfor han har henvist nordmannen til benken med en rad fantastiske redninger.

– Jeg vet ikke hvor mange skudd vi hadde totalt, men det må ha vært nærmere 30. Sikkert halvparten av de var på mål. Keeperen hadde nok sitt livs kamp. Han var veldig god, sa Solskjær etter kampen.

Manchester United-manageren var ikke den eneste som la merke til hva den svenske målvakten fikk til.

– Johnsson har vært latterlig god. For en opptreden, roste blant andre Gary Lineker på Twitter.

Svensken endte på 13 redninger, mer enn noen andre i turneringen siden 2009, ifølge Europa Leagues offisielle Twitter-konto.

– København-keeper Johnsson kunne reddet planeten. For en kamp, skriver Jan Åge Fjørtoft.

Ny straffescoring

Manchester United presset hardt da ekstraomgangene begynte og et par strålende redninger av Karl-Johan Johnsson reddet FCK. Det var før Martial gikk over ende og dommeren pekte på straffemerket knappe fire minutter ut i første ekstraomgang.

Bruno-straffe

Bruno Fernandes har scoret på samtlige straffer siden overgangen fra Sporting i vinter.

Foto: Wolfgang Rattay / AP

Bruno Fernandes har allerede scoret en rekke straffer for de røde djevlene siden overgangen i januar. Igjen var portugiseren sikkerheten selv fra straffemerket. Det var hans syvende straffemål for Manchester-klubben.

Straffen var Manchester United 21. denne sesongen, mer enn noen andre i de fem største ligaene i Europa.

VAR reddet FCK

Det var FCK som kom best i gang. Unggutten Mohamed Darawy var farlig frempå for danskene.

18-åringen var bare en skotupp fra Eric Bailly unna å sette et innlegg i mål, og rullet seinere rundt med United-stopperen før skuddet ble blokkert. Returen havnet hos Jens Stage og ble reddet på strek.

Etter drikkepausen tok de rødkledde mer over og det var FCK som måtte jobbe hardt for å forsvare seg mot Uniteds offensive kruttlaget.

Greenwood jubler

Greenwood jublet forgjeves for mål, før VAR viste at han var i offside.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Solbakken kunne prise seg lykkelig for VAR før pause. To ganger grep den inn og omgjorde avgjørelser i FCKs fordel.

Først ble det dømt straffe til Anthony Martial, men bildene vist at Maguire var i offside i forkant.

Sekunder før pause satte supertalentet Mason Greenwood ballen i mål via stolpen, men også her var Manchester-spilleren i offside da han ble spilt gjennom.

Siste nytt

 • Saggi fikk hjernerystelse etter flaskekasting

  Dommer Rohit Saggi ble truffet av en flaske på vei inn mot garderoben etter mandagens kamp mellom Stabæk og Vålerenga. Flasken ble kastet fra tribunen av en tilskuer.

  Nå bekrefter dommeren at han pådro seg en hjernerystelse.

  – Jeg har fått en liten hjernerystelse. Legen sa til meg at jeg får ta de neste dagene til hjelp, så skal jeg være oppe og nikker igjen, forteller Saggi til VG tirsdag formiddag.

  Saggi sa selv like etter kampslutt at han fikk vondt i hodet og ble svimmel. Les mer om saken her.

  Til VG sier han videre:

  – Det er viktig å få frem at jeg ikke ser på meg selv som noe offer her. Jeg har litt hodepine og det gjør litt vondt å tygge, siden jeg ble truffet i tinningen, men dette går bra. Jeg ønsker at vi skal bruke denne hendelsen til læring, sier Saggi.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Svensk OL-vinner klar for norsk lag

  Jenny Rissveds skal kjøre for det norske laget Coop-Hitec Products fra 1. juni og ut sesongen. Det bekrefter laget i en pressemelding tirsdag.

  Rissveds tok karrierens største seier da hun vant kvinnenes rundbaneritt i terrengsykling i OL i 2016.

  Terrengsykling vil også fremover være svenskens hovedfokus, men nå ønsker hun også å prøve seg i større grad på landeveien. Tidligere i år vant hun et etapperitt i Tsjekkia med det svenske landslaget.

  – Jeg ønsker å få mer erfaring på landeveien og jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg får i Coop-Hitec Products, sier Rissveds.

  Jenny Rissveds
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Norge spiller neste års ishockey-VM i Praha

  Norge skal ut mot Finland, USA, Sveits, Tsjekkia, Danmark, Østerrike og Storbritannia i neste års ishockey-VM i gruppe B som spilles i Praha.

  Norge tapte for Sveits (0-3), Tsjekkia (0-2) i årets VM som ble avsluttet i Tammerfors med canadisk VM-seier. De øvrige lagene i gruppen er «nye» motstandere for Tobias Johanssons mannskap.

  Norge endte offisielt på en 13.-plass i VM til tross for at Frankrike fikk færre poeng i A-gruppen.

  Det er en stund siden Danmark var norsk VM-motstander. Sist lagene møttes i VM-sammenheng var i 2018-VM i Danmark.

  Storbritannia rykket opp fra 1.-divisjon denne sesongen, men var norsk motstander i 2022-VM.

  Den andre gruppen spilles i Ostrava og består av Canada, Tyskland, Sverige, Slovakia, Latvia, Frankrike, Kasakhstan og Polen.

  VM spilles fra 10. til 26. mai. (NTB)

  Latvia Hockey Worlds
  Foto: Roman Koksarov / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste