Solbakken møter Solskjær i kvartfinaleoppgjør: – Det kan bli stygt

Det blir en trenerduell mellom de to gamle landslagskameratene i kvartfinalen i europaligaen. Ståle Solbakken tror det blir et tøft oppgjør.

Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken

TRENERDUELL: Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken har spilt mange kamper sammen på landslaget. Nå skal de for første gang møtes som trenere.

Foto: Scanpix

Manchester United vant 5–0 borte mot østerrikske LASK i første oppgjør og var allerede så godt som klare for kvartfinale.

Anthony Martial

SØRGET FOR SEIER: Innbytter Anthony Martial sørget for seier i sluttminuttene.

Foto: Oli Scarff / AFP

Derfor betydde det ikke så mye at LASK tok ledelsen etter en drømmescoring av Philipp Wiesinger. Spesielt ikke da Jesse Lingard utlignet to minutter senere. På tampen av kampen sørget innbytter Anthony Martial for at det ble seier da han scoret alene med keeper.

– Han tryglet meg om å komme inn. Han så rommene og vi ville vinne, så jeg måtte bytte ham inn, forteller Solskjær til Manchester United sin egen TV-kanal.

Dermed vant United 7–1 sammenlagt, og nå venter kvartfinale mot FC København og Ståle Solbakken. Et oppgjør Solbakken tror blir veldig tøft.

– Det er kanskje Englands beste lag etter koronapausen. Kanskje Ole Gunnar tenker på semifinale og finale, og dermed roterer litt på laget i vår favør, sier Solbakken til Dansk TV 6.

Og på pressekonferansen etter kampen la han alt av favorittstempel over på Manchester United.

– Vi har en liten sjanse. Det er en veldig stor kamp, men det kan også bli stygt. Dersom de spiller ut sitt register kan det bli stygt. Vi må ha stor respekt for dem.

Tidligere landslagssjef for både Norge og Danmark gir ikke København noen sjanse.

– Jeg leste nettopp en kommentar fra Ekstra Bladet sin redaktør, som jeg tror har drukket noen øl i pausen, for han sier FCK har en mulighet, det har de ikke, sier Åge Hareide i TV 2 sitt studio.

Solbakken begynte å motivere sine spillere til møtet med Manchester United allerede i garderoben etter kampen:

– Slår dere Manchester United, så får dere min bonus. Da vil dere ikke ha noe å bekymre dere over resten av livet, sa Solbakken til stor jubel i garderoben.

«Vi sees i Köln»

Før Solskjær ble Molde-trener, mens han enda trente reservelaget til Manchester United, var nordmannen på besøk til København for å lære rollen som trener.

Ståle Solbakken

LÆRTE BORT: Solbakken husker han hadde Solskjær på besøk før et mesterligaoppgjør i 2011.

Foto: Str / AP

– Ole Gunnar var student hos oss før mesterligaoppgjøret vårt mot Chelsea i 2011, sier Solbakken.

Solskjær tror neppe det blir noen taktiske overrasker i kvartfinaleoppgjøret.

– Ståle er en god venn av meg. Jeg tok pro-lisensbesøkene mine hos ham, så jeg vet det som er å vite om ham. Så vet nok han det samme om meg og, sier United-treneren.

De to trenerkollegaene hadde også kontakt både før og etter onsdagens kamper. Allerede før København sin kamp mot de tyrkiske ligamesterne sendte Solskjær følgende melding til Solbakken:

– Jeg fikk en melding av Solskjær før kampen: «Vi sees i Köln», fortalte Solbakken på pressekonferansen etter kampen, mens han leste opp meldingene de hadde sendt frem og tilbake den dagen. Solbakken svarte at han ikke var 100 prosent sikker på avansement, men at laget var klart.

– Etter kampen skrev Solskjær: «Vi sees, må barre komme gjennom dette først,», fortsetter Solbakken. Solskjær refererte til returoppgjøret mot LASK Linz, der Manchester United tok med seg en 5–0 ledelse til returkampen, som de vant 2–1

Bragd på tomme tribuner

Tidligere på kvelden ble Ståle Solbakken og hans FC København klare for kvartfinale. De tapte første oppgjør mot den tyrkiske seriemesteren Istanbul Basaksehir 0–1, men snudde åttedelsfinaleoppgjøret på hjemmebane.

Men det var en bittersøt triumf for nordmannen.

– Det er en historisk prestasjon. Å være kvartfinalen i en europeisk turnering som et nordisk lag er fantastisk. Det eneste som gjør vondt er å tenke på om det hadde vært 30.000 på tribunen og hvilken opplevelse det hadde vært, sier Solbakken på pressekonferansen, gjengitt av B.T.

Nordmannen kan takke tomålsscorer Jonas Wind og Rasmus Falk for at det ble en 3–0 seier, og dermed et kvartfinale oppgjør mot Manchester United.

Tilbake til gamle trakter

Ekstra spesielt blir det for København-treneren som skal spille kvartfinalen på sin gamle hjemmebane. Solbakken var trener for tyske Köln fra 2011 til 2012, og det er nettopp der oppgjøret mot Manchester United skal spilles.

Finalen vil og holdes på Solbakkens gamle hjemmearena. Så dersom København mot alle odds skulle gå hele veien og vinne turneringen, vil nordmannen og kunne gjøre noe han aldri fikk gjort som trener for det tyske laget. Løfte et trofé på Köln sin hjemmearena.

Siste nytt

 • Tarjei Bø knuste lillebror Johannes

  Tarjei Bø tok NM-gull foran lillebror Johannes Thingnes Bø, som ble nummer tre under fellesstarten på Voss. Endre Strømsheim tok sølv. Fellesstarten hadde tre ståendeskytinger. Storebror Bø skjøt fire fulle hus.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Mol og Sørum til EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for sin tredje EM-finale på rad etter seier mot italienske Lupo/Nicolai i semifinalen søndag.

  Nordmennene spilte en jevn kamp, men vant likevel 2-0 i sett (27-25, 21-19).

  Finalen spilles søndag klokken 16.30.

  Mol/Sørum
  Foto: Andrei Golovanov / AP
 • Eckhoff med sin andre NM-seier

  Tiril Eckhoff vant søndag morgen fellesstarten i rulleskiskyting på Voss. Det var Fossum-utøverens andre gull på to dager i mesterskapet.

  Marte Olsbu Røiseland ble nummer to for andre dag på rad, mens Karoline Knotten ble nummer tre.

  Tiril Eckhoff
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal