Hopp til innhold

Opphetet krangel mellom lagkameratene da Manchester United røk ut

Troféhåpet forsvant for Manchester United da Sevilla knep seieren i europaligaens semifinale. På banen føyk gnistene mellom to av stjernene.

GNISTENE FLØY: Manchester United-stjernene var ikke særlig imponert over hverandres innsats på 2-1-målet som satte en stopper for europaligaeventyret.

Laster innhold, vennligst vent..

Krangel etter baklengsmål

Et effektivt Sevilla knuste drømmen om trofé for de røde djevlene. Dermed ble det semifinaleexit igjen for Manchester United, akkurat som i ligacupen og FA-cupen denne sesongen.

Etter den siste Sevilla-scoringen gikk Uniteds Victor Lindelöf og Bruno Fernandes i tottene på hverandre, og det kunne se ut som de begge var ute etter å fordele skyld.

Bruno Fernandes

Fernandes var alt annet enn fornøyd etter tapet mot Sevilla som kostet ham og laget en plass i finalen i Europaligaen.

Foto: Ina Fassbender / AFP

Etter kampen prøvde Fernandes å avvæpne det hele da BT Sports spurte om situasjonen.

– Sånt er helt normalt når man slipper inn et mål. Det handler ikke om Victor eller meg. Det som skjedde er som sagt normalt, og det vil fortsette å skje mange ganger under fotballkamper. Vi må se feilene våre og lære av dem, sa portugiseren.

Også Ole Gunnar Solskjær kommenterte situasjonen til samme kanal etter kampslutt.

– Det var et skuffende mål å slippe inn. Innlegget endret retning, og Victor ble feilplassert på grunn av det. Så det handlet nok om frustrasjon, sa han og la til at han ønsker at spillerne hans skal holde hverandre ansvarlig om noen gjør en feil.

Ikke godt nok

– Vi slapp inn på to innlegg, det er ikke godt nok. Vi har gått ut i semifinale for tredje gang denne sesongen, noe som er skuffende. Vi har en god gruppe her. Tap er ikke akseptabelt og å ryke i semifinaler er ikke akseptabelt, sier United-kaptein Harry Maguire til BT Sport.

Også Ole Gunnar Solskjær var naturlig nok skuffet over å bli slått ut. Nå varsler nordmannen spillerkjøp for å forsterke troppen.

– Vi må definitivt forbedre oss hvis vi ønsker å ende høyere på tabellen og gå lengre i cupene. Vi har hatt perioder med skader og spillere som har spilt mye. Vi ser alltid på måter å forbedre stallen, sier Solskjær på pressekonferansen etter kamp. Som mot København sist skapte Manchester United store sjanser, men klarte bare å score mål på straffe.

Laster Twitter-innhold

Roser målvakten

Manchester United fikk en perfekt start på kampen med en tidlig ledelse, men selv med et kampbilde akkurat slik laget er bygd for klarte ikke Uniteds angrepsrekke å score flere enn det ene målet, mye takket være en strålende kamp av Sevilla-keeper Bounou.

– Han er matchvinneren i kveld. Han stod en fantastisk kamp og sørget for at de kom seg til finale, roste TV2-ekspert Nils Johan Semb etter kampen.

Også Sevillas manager, Julen Lopetegui, var storfornøyd med egen keeper.

– Målvakten var gjorde en flott opptreden. Til slutt fortjente vi å nå finalen. Vi ventet med å sette in De Jong og han tok sjansen. Bounou var veldig viktig for oss i andre omgang, sier treneren til BT Sport.

Sevilla har vunnet Europaligaen hele fem ganger tidligere, inkludert hvert år fra 2014 til 2016. Nå er det klare for sin sjette finale hvor de møter enten Sjakhtar eller Inter.

Skuffet Solskjær

Ole Gunnar Solskjær takker Anthony Martial for innsatsen etter tapet.

Foto: POOL / Reuters

God start

Bare sju minutter var spilt da Rashford ble taklet knallhardt etter han fikk av gårde et skudd alene med keeper. Da Bruno Fernandes ikke fikk kontroll på returen, pekte dommeren på straffemerket.

Fra elleve meter var Fernandes igjen sikkerheten selv. Han har scoret på alle åtte forsøkene i United-drakt.

Rashford skadet

Rashford ble taklet stygt etter sitt skuddforsøk og dommer Felix Brych ga Manchester United straffe

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Det var en tidligere Liverpool-spiller som satte kjepper i hjulene for Manchester United. Et flott angrep endte med at venstreback Sergio Reguilon fikk fri bane på venstre og la ballen på sølvfat til Suso. Spanjolen takket og bredsidet ballen i mål.

Fernandes skuffa

Bruno Fernandes ga Manchester United ledelsen på straffe, men måtte se seg slått av Europaliga-spesialistene Sevilla.

Foto: Pool / Reuters

Keeper sto i veien

Som i første omgang startet Manchester United den andre i fyr og flamme.

I kvartfinalen møtte Manchester United en keeper i praktform, i FCKs Karl-Johan Johnsson. Sevillas marokkanske målvakt ville ikke være noe dårligere i semien.

Sevilla-keeperen vartet opp med fire kjemperedninger, og fikk hjelp til to ytterligere blokkeringer for å holde engelskmennene unna i de seks første minuttene av den andre omgangen.

Da stormoffensiven ikke ga mål, ble det mer av en stillingskrig og kampen sto og vippet på det neste målet.

Luuk De Jong

Luuk de Jong scoret målet som sendte Sevilla til sin fjerde Europaligafinale på

Foto: Ina Fassbender / AP

Luuk de Jong ble helten for spanjolene et drøyt kvarter før slutt. Den nederlandske innbytteren var på rett plass til rett tid og dyttet inn et innlegg fra Jesus Navas.

Manchester United-spillerne virket slitne mot slutten og klarte ikke å skape et trykk på motstanders mål.

– Siden februar har vi vært fantastiske, men det er skuffende å bli slått ut. Vi har kommet langt. Det er spennende å jobbe med disse spillerne, men du kunne se hvor slitne de var mot slutten. Det var slitne i beina og i hodet, sa Solskjær etter kampen.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal