Hopp til innhold

Solskjær om Kristiansund-suksessen: – Vil møte dem i eliteserien

MOLDE/OSLO (NRK):I fjor var Molde-trener Ole Gunnar Solskjær en del av Kristiansund. Nå stormer 1. divisjonsklubben mot Eliteserien samtidig som Molde sliter.

solskjær

TUNGT: Det har ikke gått på skinner for Ole Gunnar Solskjær og Molde, som i går tapte 3–0 borte mot Vålerenga. Lagets sjette tap på åtte kamper.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter avgangen i Cardiff var Ole Gunnar Solskjær stadig å se på treningsfeltet Kristiansund. Denne sesongen er han tilbake som manager i Molde, men han har fortsatt et nært forhold til laget i hjembyen.

– Jeg får ikke sett alle kampene, men hvis de spiller fredag eller lørdag og vi søndag, så ser jeg på, sier Solskjær til NRK.

Kristiansund leder 1. divisjon foran Sandefjord. Tirsdag er spiller de sin første kamp etter sommerpausen mot Hødd. Laget ledes av Christian Michelsen - en god venn av Solskjær.

Bidrar med råd

Christian Michelsen

VIL OPP: Christian Michelsen og Kristiansund rådfører seg stadig med Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg og Christian og Ole Olsen (assistent) snakker flere ganger sammen i uka. De har hatt Mido (Amidou Diop) på lån, og det har vi også diskutert. Det er kjempeartig for meg som kristiansunder å se at de gjør det bra, forteller Solskjær.

– Så du bidrar fortsatt med råd?

– Ja, og om ikke Christian og jeg møtes, så snakkes vi på telefon. Han er en fantastisk flott person. Han er kanskje litt for ydmyk enkelte ganger, men han ringer og spør om råd ofte, og da gir jeg alltid mitt ærlige svar.

– Føler du at du har bidratt litt til suksessen de har?

– Nei, dette har de gjort selv, slår Solskjær fast.

Michelsen innrømmer at Solskjærs telefonsamtaler betyr mye for ham.

– Ole Gunnar er en viktig støttespiller for meg. Både i fjor, og nå. Samtalene er ganske hyppige. Vi heier på hverandre og har et godt samarbeid, bekrefter Michelsen.

For Molde har det derimot ikke gått like glatt i eliteserien. Laget ligger på niendeplass på tabellen etter 3-0-tapet for Vålerenga mandag.

Håper på opprykk

Selv om det er en lang høstsesong før Kristiansund vet om sesongen leder til opprykk, er de ærlige om at drømmen er Eliteserien.

– Vi er i en fantastisk posisjon. Vi må være offensive, og ikke redde for det som skjer bak oss, sier Michelsen, som ikke tror forholdet til Solskjær vil endres selv om de skulle møtes med hvert sitt lag på banen.

– Jeg tror bare forholdet vil bli bedre av det. Vi kan uansett aldri konkurrere med Molde over tid. De er for gode, slår han fast.

solskjær

TAP: Sesongen har ikke vært like god for Ole Gunnar Solskjær og Molde.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kan gå tilbake

Også for Solskjær er det en drøm å møte barndomsklubben.

– Det hadde vært fantastisk. Det er en drøm for kristiansundere.

Den tidligere Manchester United-profilen vil heller ikke utelukke at han en dag ender opp i Kristiansund igjen.

– Det kan nok hende at jeg blir trener der. Men jeg er veldig stolt og glad for at jeg får komme tilbake hit, og jobbe med støtteapparatet, spillerne og klubben her i Molde.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal