Hopp til innhold

Solskjær fortsatt ubeseiret: – Man kan ikke spille fantasifotball hver gang

Etter uavgjortkampen mot Burnley, var United og Solskjær i dag tilbake på vinnersporet. Nå går nordmannen inn i en periode som kan avgjøre hans fremtid som manager i Manchester.

Solskjær

MÅL: Marcus Rashford scoret kampens eneste mål og sørget for United-seier.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi vet at vi kan spille bedre, men man kan ikke spille fantasifotball hver gang. Vi kjempet for hverandre og ga alt. Det var en stor defensiv prestasjon inne i boksen fra vår side, sa Solskjær etter kampen ifølge Manchester Evening News.

Etter en forrykende sluttspurt for å berge poeng mot Burnley i forrige kamp, ble det i dag en helt annen affære for Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Marcus Rashford brukte åtte minutter på å avgjøre kampen, og sørget for at United nå har vunnet fem strake borteseire for første gang siden 2012.

– Den pasningen fra Paul Pogba var flott, kontrollen som Rashford viser, enda bedre. Spillerne ofret alt de hadde i dag. De vet at de kan spille bedre, men ingen baklengsmål er alltid et grunnlag å bygge videre på, sa Solskjær til BBC etter kampen.

– Pogba skaper sjanser igjen og igjen

Midtbanejuvelen som har briljert siden Solskjærs hjemkomst, la grunnlaget for dagens eneste mål. Det etter noen forrykende åpningsminutter.

Britain Soccer Premier League

LEKKER: Paul Pogba sendte en lekker pasning i retning Rashford.

Foto: Rui Vieira / AP

Allerede etter fire minutter spilt sendte Luke Shaw et innlegg i retning Rashford. Unggutten fikk pannebrasken på ballen, men stanget den over fra kloss hold

To minutter senere var Rashford på plass igjen. Ballen inn foran mål, og avslutning fra mannen med draktnummer 10. Den ble snappet opp av Leicesters sisteskanse Kasper Schmeichel.

Så satt ballen i mål. Paul Pogba fanget opp en dårlig klarering fra Leicester-forsvaret og sendte en herlig dupp i retning Rashford. Den satte han sikkert bak Schmeichel, og alle gode ting var tre.

– Pogba skaper sjanser igjen og igjen for laget. Hvis vi kan spille ham fri, så finner han deg, sa dagens målscorer Rashford til BBC.

Veien videre

Etter kampens eneste mål, ble det en stillingskrig mellom de to lagene. En stillingskrig som endte med tre poeng til Manchester United.

De tar med det innpå Chelsea og den viktige fjerdeplassen i Englands øverste divisjon. Det skiller nå kun to poeng mellom de to lagene.

Likevel er det et United-lag som ikke kan pustet helt lettet ut etter tre nye poeng, for nå venter en tøff periode.

Solskjær.

TØFT: Ole Gunnar Solskjær går en tøff måned i møte.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Over den neste halvannen måneden skal de møte topplag som Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea og franske Paris Saint-Germain.

– Det kommer til å bli vanskelig, men vi tar én kamp av gangen, sa Jesse Lingard ifølge Manchester Evening News.

Skulle Solskjær og United komme seg gjennom den tøffe perioden med gode resultater, kan nordmannen ta et stort steg mot fast jobb.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal