United ydmyket av Everton – sa unnskyld til fansen

Ole Gunnar Solskjær gikk på sitt største tap som Manchester United-manager da Everton holdt lekestue på Goodison Park.

X03805

FRUSTRERT: Etter en drømmestart som manager i Manchester United, har Ole Gunnar Solskjær gått på en rekke vonde tap.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Everton gikk rett i strupen på Ole Gunnar Solskjærs United og rundspilte gjestene fra Manchester fra start til slutt. Etter 90 minutter hadde Everton scoret hele fire mål, mens United stod igjen målløse.

Anthony Martial ropte på straffe en drøy time inn i kampen, og United-spissen burde kanskje fått det, men ellers klarte ikke United å skape de helt store målsjansene. Everton spilte derimot glitrende fotball og da innbytter Theo Walcott kom alene med David de Gea etter 63 minutter, kunne de blåkledde sette punktum med 4–0 til stående applaus fra blåkledde fans.

Etter kampen var det en tydelig skuffet Solskjær som møtte pressen.

– Vi må unnskylde til fansen, for den opptredenen var ikke god nok for et Manchester United-lag. Vi vet vi skuffet fansen og klubben i dag. Kampen er vanskelig å beskrive fordi den var så dårlig, sa nordmannen.

«Få tilbake Mourinho»

Solskjær har vært inne i en tøff periode og har nå tapt seks av de åtte siste kampene. En slik tapsrekke har ikke klubben sett siden 1980. 0-4-tapet er også klubbens største tap siden 2016 og deres femte strake bortetap.

Etter kampen haglet kritikken i sosiale medier. Den engelske ekspertkommentatoren Gary Lineker gikk så langt som å skrive «Få tilbake Mourinho» på Twitter, og siktet til Solskjærs utskjelte forgjenger som fikk sparken i desember.

Laster Twitter-innhold

Kom med ny kritikk av spillerne

Den selvtilliten enkeltspillere som Paul Pogba, Romelu Lukaku og Marcus Rashford hadde under Solskjærs første måneder i managerstolen, er så godt som borte. Avslutningene var halvhjertede og arbeidsviljen usynlig.

– Det tok vel 85 minutter før vi fikk et skudd på mål, og det er ikke godt nok, det vet vi, sa Solskjær.

I forkant av Everton-kampen sa Solskjær at noen av spillerne hans trengte en virkelighetssjekk. Etter den komplette ydmykelsen mot Everton søndag, kom den norske United-manageren med nye stikk til egne spillere.

– Jeg har sagt at jeg skal bli suksessfull her. Og det er spillere her som ikke kommer til å bli en del av det suksessfulle teamet, men så er det selvfølgelig også noen som vil bli det. Til slutt vil spillerne vite at det skal bety alt for deg å spille i denne klubben.

Brassespark av brasse

Det var Richarlison som fikk æren av å sette inn vertenes første mål – og for en scoring av brasilianeren! Med et vakkert brassespark sendte han ballen forbi Uniteds sisteskanse og i mål slik at United fikk en marerittstart allerede etter 13 minutter.

Gylfi Sigurðssons skudd fra 20 meter doblet Everton-ledelsen, og De Gea rakk ikke engang reagere før han måtte plukke ballen ut av eget nett.

3–0 kom på en lekker halvvolley av Lucas Digne. De Gea bokset ballen ut av feltet, men Digne sto like utenfor sekstenmeteren og plukket returen. Han traff klokkeklart slik at ballen snek seg innenfor nærmeste stolpe.

Som nevnt var det Walcott som satte inn kampens siste mål, bare tretten minutter etter at han kom inn på banen for Richarlison.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • 110.000 filer fra russisk lab

  Verdens Antidopingbyrå (WADA) har gitt videre mer enn 110.000 datafiler til friidrettens disiplinærkomite. Filene stammer fra det russiske dopinglaboratoriet i Moskva som WADA fikk adgang til januar.

  Der ble det gjort beslag av blant annet datafiler og lagrede dopingprøver. Russland er utestengt av det internasjonale friidrettsforbundet.

  Wada og Russland
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Berntsen forlenger med Viking

  Bjarne Berntsen har vært trener for Viking i tre perioder. Nå er han klar for to nye år som hovedtrener for Stavanger-laget. Det bekrefter klubben på egne nettsider.

  Bjarne Berntsen
  Foto: NRK
 • Svenske ble årets NHL-nykommer

  Svenske Elias Pettersson ble kåret til årets nykommer i NHL. 20-åringen fikk prisen etter en meget god sesong for Vancouver Canucks med 66 poeng på 71 kamper.

  Han er første svenske til å vinne prisen siden Gabriel Landeskog vant i 2011/12-sesongen.

  2019 NHL Awards
  Foto: Bruce Bennett / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal