Hopp til innhold

United ydmyket av Everton – sa unnskyld til fansen

Ole Gunnar Solskjær gikk på sitt største tap som Manchester United-manager da Everton holdt lekestue på Goodison Park.

X03805

FRUSTRERT: Etter en drømmestart som manager i Manchester United, har Ole Gunnar Solskjær gått på en rekke vonde tap.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Everton gikk rett i strupen på Ole Gunnar Solskjærs United og rundspilte gjestene fra Manchester fra start til slutt. Etter 90 minutter hadde Everton scoret hele fire mål, mens United stod igjen målløse.

Anthony Martial ropte på straffe en drøy time inn i kampen, og United-spissen burde kanskje fått det, men ellers klarte ikke United å skape de helt store målsjansene. Everton spilte derimot glitrende fotball og da innbytter Theo Walcott kom alene med David de Gea etter 63 minutter, kunne de blåkledde sette punktum med 4–0 til stående applaus fra blåkledde fans.

Etter kampen var det en tydelig skuffet Solskjær som møtte pressen.

– Vi må unnskylde til fansen, for den opptredenen var ikke god nok for et Manchester United-lag. Vi vet vi skuffet fansen og klubben i dag. Kampen er vanskelig å beskrive fordi den var så dårlig, sa nordmannen.

«Få tilbake Mourinho»

Solskjær har vært inne i en tøff periode og har nå tapt seks av de åtte siste kampene. En slik tapsrekke har ikke klubben sett siden 1980. 0-4-tapet er også klubbens største tap siden 2016 og deres femte strake bortetap.

Etter kampen haglet kritikken i sosiale medier. Den engelske ekspertkommentatoren Gary Lineker gikk så langt som å skrive «Få tilbake Mourinho» på Twitter, og siktet til Solskjærs utskjelte forgjenger som fikk sparken i desember.

Laster Twitter-innhold

Kom med ny kritikk av spillerne

Den selvtilliten enkeltspillere som Paul Pogba, Romelu Lukaku og Marcus Rashford hadde under Solskjærs første måneder i managerstolen, er så godt som borte. Avslutningene var halvhjertede og arbeidsviljen usynlig.

– Det tok vel 85 minutter før vi fikk et skudd på mål, og det er ikke godt nok, det vet vi, sa Solskjær.

I forkant av Everton-kampen sa Solskjær at noen av spillerne hans trengte en virkelighetssjekk. Etter den komplette ydmykelsen mot Everton søndag, kom den norske United-manageren med nye stikk til egne spillere.

– Jeg har sagt at jeg skal bli suksessfull her. Og det er spillere her som ikke kommer til å bli en del av det suksessfulle teamet, men så er det selvfølgelig også noen som vil bli det. Til slutt vil spillerne vite at det skal bety alt for deg å spille i denne klubben.

Brassespark av brasse

Det var Richarlison som fikk æren av å sette inn vertenes første mål – og for en scoring av brasilianeren! Med et vakkert brassespark sendte han ballen forbi Uniteds sisteskanse og i mål slik at United fikk en marerittstart allerede etter 13 minutter.

Gylfi Sigurðssons skudd fra 20 meter doblet Everton-ledelsen, og De Gea rakk ikke engang reagere før han måtte plukke ballen ut av eget nett.

3–0 kom på en lekker halvvolley av Lucas Digne. De Gea bokset ballen ut av feltet, men Digne sto like utenfor sekstenmeteren og plukket returen. Han traff klokkeklart slik at ballen snek seg innenfor nærmeste stolpe.

Som nevnt var det Walcott som satte inn kampens siste mål, bare tretten minutter etter at han kom inn på banen for Richarlison.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal