Hopp til innhold

Solberg fortvilet etter VM-bronse – ble ikke hørt av juryen

Petter Solberg kjempet om sølvet i VM i rallycross, men endte på tredjeplass. Så ble han kalt inn til jurymøte. Der ble han til sin store fortvilelse ikke hørt.

SAFRICA-CAPETOWN-MOTORSPORT-RALLYCROSS

I FARTA: Petter Solberg hadde som mål å sikre VM-sølvet i rallycross, men endte i stedet med bronse i sørafrikanske Killarney.

Foto: RODGER BOSCH / AFP

– Det er jækla urettferdig. Det er vanskelig å glede seg over bronse, når det kunne vært sølv, sier Solbergs PR-rådgiver Per Espen Løchen til NRK.

Det ble en dramatisk rallycross-runde i Sør-Afrika. Bare ett poeng skilte mellom Petter Solberg og Mattias Ekström i kampen om sølvet før avslutningen. I finalen var det svensken som kom seg først i mål og knep sølvet.

Tok «snarvei» i semifinalen

Men team Solberg mener det burde sett annerledes ut.

Det på grunn av en episode som skjedde i 1. semifinale, hvor Ekström og Solberg knivet mot hverandre. Mot mål lå de side om side, og da Solberg samarbeidet med teamkollega og VM-vinner Johan Kristoffersen, tok Ekström en vei utenfor selve banen og kom seg forbi like før målpasseringen.

– Det der er definitivt ikke lov, sa NRKs ekspert, Morten Bermingrud under sendingen.

Juryen godkjente Ekströms kjøring, og svensken påpekte overfor NRK at han mente Solberg og Kristoffersens samarbeid heller ikke var rettferdig.

Dramatisk målgang i rallycross

SE SITUASJONEN: Semifinaleduellen mellom Petter Solberg og Mattias Ekström ble voldsom.

Dermed fikk også Solberg dårligere plassering i finalerunden, hvor han aldri kom seg forbi Ekström.

Men etter finalen ble både Solberg, Ekström og Kristoffersen likevel innkalt til jurymøte for å diskutere semifinale-episoden.

Etter en drøy time med forklaring fra alle parter, ble resultatet stående.

– Ekström mister andreplassen sin i semifinalen, og den går til Petter i stedet, men det er det eneste som skjer. Da skulle jo i så fall Petter startet i andre linje i finalen, en bedre posisjon, fortviler Løchen.

– Petter er fryktelig skuffet

Han mener derfor at Ekström, som blir stående med VM-sølv, egentlig ikke får noen straff.

– Jeg skulle ønske de fulgte regelverket. Ekström overholder ikke vikeplikten sin og regelverket sier at da skal man diskes. Da hadde han ikke vært i finalen og medaljekampen hadde vært annerledes, sier Løchen, og forteller at Petter Solberg er så nedfor at han ikke ønsker å snakke med media ennå.

Også i fjor kjempet Solberg om VM-sølv, men da ble han påkjørt i finalen og mistet sjansen på medalje. Derfor er årets hendelse ekstra tung å svelge.

Petter er fryktelig skuffet og frustrert, sier Løchen.

– Man blir jo skuffet med en gang, men nå er jeg glad for bronse. Laget gjør en kjempesesong, med gull og tredjeplass, sier Solberg på telefon til NRK noen timer senere.

– Ikke sitt beste løp

Volkswagen-fører Kristoffersson vant sammenlagtkampen med sine 316 poeng. Ekström endte på 256, mens Solberg hadde 251. Andreas Bakkerud (6.-plass) hadde 194 poeng til slutt.

– Vi håpet på sølv til Petter, men Mattias gjorde en sterk konkurranse. Petter hadde ikke sitt beste løp. Selv er jeg godt fornøyd med seieren, sa Johan Kristoffersson etter finalen.

  • Andreas Bakkerud ble fjerdemann i første semifinale, noe som gjorde at han så vidt misset finaleplass søndag.
  • Sondre Evjen tok seg til finale i RX2-klassen. Der endte han på en flott annenplass, 5,668 sekunder bak den franske vinneren Cyril Raymond. Amerikanske Tanner Whitten ble treer.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal