Hopp til innhold

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

– For noen måneder siden var det ganske uvisst om jeg skulle starte her, så det er utrolig digg å være på plass. Hvis dette er det jeg får nå og skal bygge videre på – så er det ganske sykt, sier en overraskende fornøyd Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

23-åringen har slitt med en skade i akillesen gjennom vinteren, og har kjempet for å komme seg tilbake mot toppform.

Ingebrigtsen er åpen og ærlig rundt at det var en tøff tid for ham.

– Jeg var langt nede i vinter, mest på grunn av usikkerheten. Og ikke minst frustrasjonen rundt det å ikke bli frisk i den skaden jeg hadde. Bare det å være i den situasjonen her noen måneder etterpå, er fantastisk. I en sånn mørk tid som det var, så frykter man det verste, forteller han.

Toppformen er ennå ikke helt der, men nærmer seg dag for dag.

– Det var litt brutalt, skildrer Ingebrigtsen om hvordan det var å løpe konkurranse igjen.

– Men skal jeg være ærlig, så må jeg si at det her var en pangstart, legger han til, toppmotivert for sommerens store mesterskap, med både EM og OL på programmet.

vPYDDUHJRwE

SPURT: Josh Kerr krysser målstreken foran Jakob Ingebrigtsen og Yared Nuguse.

Foto: AP

Om Kerr: – Digg at man ikke bare feiger ut

Sjelden har det vært mer blest rundt et friidrettsløp utenfor store mesterskap. Løpet på én engelsk mil under Diamond League-stevnet i Eugene var hausset opp som en av tiårets største dueller.

Kvaliteten på feltet var en OL-finale verdig, men i forkant stjal feiden mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr det meste av oppmerksomheten.

Gjennom flere måneder har de to sendt stikk mot hverandre gjennom media. I Eugene var det på tide å la beina snakke.

I VM-finalen i fjor spurtet Kerr forbi på oppløpet. Denne gangen passerte han Ingebrigtsen tidligere i løpet og tok føringen.

– Er du overrasket over Josh Kerr?

– Absolutt ikke. Jeg håpte egentlig litt at det skulle skje. I og med at han var så tøff i trynet så var jo som forventet. Og da er det jo digg at man ikke bare feiger ut når det gjelder, sier Ingebrigtsen til NRK.

X_-r3vt04kI

SEIRET: Josh Kerr.

Foto: AP

Selv følte Kerr at det var naturlig å løpe i front tidligere enn mange kanskje hadde ventet.

– Jeg tror at jeg er den beste 1500 meter løperen i verden, og hvis noen skulle gjøre det så burde det være den beste. Så jeg tenkte at jeg skulle presse på, og vise hva jeg hadde de siste 600, sier han til NRK.

Ingebrigtsen vs. Kerr

Munnhuggeriet mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr startet under VM i Budapest i august. Nå ser det ut til å vare langt inn i OL-sesongen.

– Utypisk Jakob

23-åringen fra Sandnes hadde bare Abel Kipsang og haren foran seg da den første runden var passert i sesongåpningen. Offensivt plassert fikk han snart selskap av Kerr hjemmehåpet Yared Nuguse, som la seg i rygg.

Deretter gikk Kerr forbi og i front.

– Det er utypisk Jakob å ikke er mer offensiv på denne tiden i et løp, sa NRKs kommentator Jann Post.

Ingebrigtsen klarte aldri å komme seg forbi igjen og ble løpende etter gjennom hele oppløpet. Josh Kerr vant på 3.45,34, noe som er britisk rekord.

3.45,60 ble Ingebrigtsens sluttid foran Nuguse på 3. plass. Nordmannens personlige rekord på mila er 3.43,73.

Etter løpet tok kamphanene Ingebrigtsen og Kerr hverandre i hånden. Ingebrigtsen ga også to tomler opp mot publikum, tilsynelatende fornøyd med løpet.

To ganger har Jakob Ingebrigtsen blitt slått i VM-finalen på favorittdistansen 1500 m. Nå vil han ta revansj ved å vinne OL-gull på 1500 og 5000 m.

To ganger har Jakob Ingebrigtsen blitt slått i VM-finalen på favorittdistansen 1500 m. Nå vil han ta revansj ved å vinne OL-gull på 1500 og 5000 m.

Grøvdal jakter rekord i neste løp

Etter en lengre høydeopphold i Flagstaff i USA var Karoline Bjerkeli Grøvdal tilbake på tartandekket tidligere i Diamond League-stevnet. Det ble en tung affære.

Hun måtte slippe allerede etter tre minutters løpetid.

– Jeg håpet egentlig at det ikke skulle skje. Karoline har nå havnet i den tredje gruppen. Det er litt tidlig i sesongen, og du kommer fra et langt høydeopphold, da er man litt «dieselkjørt», sier Rodal i det Grøvdal slipper.

Etter et lengre høydeopphold i Flagstaff i USA var Karoline Bjerkeli Grøvdal tilbake i Diamond League, denne gangen i Eugene. Det ble en tung affære. Hun måtte slippe allerede etter tre minutters løpetid. Etiopieren Tsigie Gebreselama vant på tiden 14.18.76, dette er også årsbeste i verden og ny personlig bestenotering. Grøvdal endte til slutt på en 14.-plass med tiden 14.56,30. Hun har tidligere klart både EM-kravet og OL-kravet på 5000-meter.

Etiopieren Tsigie Gebreselama vant på tiden 14.18.76. Dette er også årsbeste i verden og ny personlig bestenotering.

Grøvdal endte til slutt på en 14.-plass med tiden 14.56,30. Hun har tidligere klart både EM-kravet og OL-kravet på 5000-meter.

– Jeg synes egentlig det er greit. Jeg visste at det kunne slå ute litt begge veier etter høyden. Dette er litt klassisk etter høyden, det kjennes litt tungt ut i starten også må jeg bruke tid på å kvikne til, sier Grøvdal til NRK.

– Heldigvis legger jeg ikke så mye i dette løpet, for det kjennes greit, sier hun.

Grøvdal løper allerede igjen under Bislett Games kommende torsdag. Der er målet å slå norgesrekorden på 3000 meter. Den tilhører Grete Waitz og lyder 8.31,75 minutter.

  • Fikk du med deg dette?

Satte «uplanlagt» verdensrekord

Diamond Leauge-stevnet i Eugene startet med en verdensrekord. Beatrice Chebet er tidenes første kvinne til å løpe under 29 minutter på 10.000 meter.

Hun lå klistret i ryggen til etiopiske Gudaf Tsegay til det gjensto litt under 2000 meter under 10 000-meteren under Diamond League-stevnet i Eugene i USA.

Da den regjerende verdensmesteren slapp lysharen, gikk Chebet forbi og avsluttet løpet på imponerende stil. Hun økte avstanden til lysharen og løp inn til verdensrekord på 28.54,14.

Jeg er så glad. Jeg hadde ikke planer om å sette verdensrekord, men løp for å kvalifisere meg til OL, sier Chebet til NRK.

gtNggotB9UU

REKORD: Beatrice Chebet skrev historie i Eugene i kveld.

Foto: AP

Kenyaneren angrer ikke på at hun bet seg fast i Tsegays rygg.

Jeg fulgte henne, men kjente at kroppen var god. Jeg så at jeg kunne løpe et godt løp. Alt stemte. Klimaet, fansen, formen, forteller hun.

null
Spiller nå
Stjernen forklarer den mystiske målfeiringen 00:36
Neste

Siste nytt

  • Disse er tatt ut til Uno-X sitt Tour de France-lag

    Det norske Uno-X laget imponerte stort i sin debut i Tour de France i fjor. I dag tar de ut årets tour-lag.

    – Vi har kjørt utrolig bra i det siste, så det var en vanskelig prosess, sier sportsdirektør i Uno-X Gabriel Rasch på dagens pressekonferanse.

    Senest i går tok markerte laget seg da Søren Wærenskjold vant Belgia rundt.

    Disse åtte er tatt ut til Tour de France:

    Magnus Cort, Alexander Kristoff, Rasmus Tiller, Jonas Abrahamsen, Johannes Kulset, Odd Christian Eiking, Tobias Halland Johannessen og Søren Wærenskjold.

    – Nå har jeg kjørt bra den siste måneden, så jeg følte jeg fortjente en plass. Vi har et kult lag, så det blir spennende å følge oss i sommer, sier Kristoff til NRK.

    Det blir Kristoffs 11. tour. Målet for sommeren er å vinne en etappe:

    – Vi har muligheter på nesten alle etapper. Vi har et lag som kan prestere på alt mulig poeng. Det må ikke være spurt med meg eller Søren (Wærenskjold), det kan være klatreetapper eller halvharde etapper. Sånn sett har vi 21 muligheter.

    Tour de France 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • OL-uttatt seiler (18) døde i dykkerulykke

    18-åringen Jackson James Rice, som skulle representere Tonga i OL i Paris, døde i en fridykkerulykke i helgen.

    Det opplyser familien hans i sosiale medier mandag.

    Rice drev med fridykking fra en båt ved øya Ha'apai i Stillehavet da ulykken skjedde lørdag. 18-åringen besvimte i vannet, og han kunne ikke gjenopplives.

    «Jeg ble velsignet med den beste broren i hele verden, og det gjør vondt å meddele at han nå er borte», skriver hans søster Lily.

    «Han var utrolig på kitesurfing, og jeg vet at han hadde kommet hjem fra OL med en stor, skinnende medalje. Han hadde så mange utrolige venner over hele verden», legger hun til.

    Rice var født i USA, men skulle representere Tonga i OL. Han skulle deltatt i den nye seilklassen kiteboarding.

    (©NTB)

  • Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

    Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

    Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

    – Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

    (NTB)

    caitlin clark
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal