Hopp til innhold

Første møte etter ordkrigen: – Ikke her for å skvære opp

Isfronten mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr fortsetter før duellen som «alle» har ventet på.

Josh Kerr (til venstre) og Jakob Ingebrigtsen før sistnevntes sesongdebut

ANSPENT: Man trenger ikke å være en menneskekjenner for å skjønne at Josh Kerr (til venstre) og Jakob Ingebrigtsen ikke er perlevenner. Her fra fredagens pressekonferanse.

Foto: Torstein Georg Bøe / NRK

Fredag møttes de arge konkurrentene for første gang siden VM i Budapest.

Pressekonferansen endte med å bli en spesiell affære.

Det ble hverken håndhilsing eller småprating. Før de gikk opp på scenen ble det ikke vekslet et eneste blikk mellom Ingebrigtsen og Kerr.

– Kjenner dere hverandre? Har dere møttes før? Har dere hilst?

Slik startet speakeren pressekonferansen. Både Ingebrigtsen og Kerr reagerte med stillhet og nikking.

Dette skjedde under en pressekonferanse i forkant av lørdagens NRK-sendte Diamond League-stevne i Eugene, hvor Jakob Ingebrigtsen sesongåpner.

ZSN0hB8BZnE

DEN BITRE START: Josh Kerr tok VM-gullet i Budapest rett foran snuten på Jakob Ingebrigtsen. 3.-plassen gikk til Narve Gilje Nordås.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Duellen «alle» har sett frem til

Det har gått 275 dager siden Kerr løp inn til VM-gull på 1500 meter i Budapest.

Siden da har det skjedd mye.

  • Jakob Ingebrigtsen slo tilbake med VM-gull på 5000 meter, verdensrekord på 2000 meter og seier på én engelsk mil og 3000 meter i Diamond League-finalen, begge europeiske rekorder. Så gikk han skadet i tre måneder – og har gått drøyt åtte måneder uten konkurranse.
  • Josh Kerr løp ett løp på bane etter VM-gullet i 2023, og ble slått av Yared Nuguse på 1500 meter i Zürich. Han har allerede konkurrert en stund, og gjort seg bemerket innendørs med bestenotering i verden på to engelske mil og VM-gull på 3000 meter.

Men det er ikke først og fremst resultatene som har stjålet fokus siden duellen i Budapest.

Det er den heftige ordkrigen, som har gjort duellen til den mest etterlyste i friidrettsverdenen.

Ingebrigtsen vs. Kerr

Munnhuggeriet mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr startet under VM i Budapest i august. Nå ser det ut til å vare langt inn i OL-sesongen.

– Kommer ikke til å endre seg

Da det betente spørsmålet kom om hvilket forhold de to har seg imellom, gjorde Kerr det klart at han ikke var på plass for å prate om munnhuggeriet.

– Jeg er ikke her for å skvære opp. Alle vil gjøre det jeg gjør, sier Kerr fra scenen og fortsetter:

– Begge vil være best i verden. Det kommer ikke til å endre seg uansett hva som kommer av kommentarer eller hvordan media vrir og vender på ting, eller om ting tas ut av kontekst. Det kommer til å gi noen fantastiske løp, sier Kerr.

Mens skotten sitter skulder ved skulder, hadde Ingebrigtsen en kald mine i ansiktet.

– Hvis du tar et skritt tilbake og ser på det i det store bildet, så er det positivt med alt som gir oppmerksomhet og interesse til sporten. Samtidig er det definitivt en balansegang, sier Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsens manager, Daniel Wessfeldt, blir overrasket over å se NRK inne på stadion i Eugene før sesongstarten for Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsens manager, Daniel Wessfeldt, blir overrasket over å se NRK inne på stadion i Eugene før sesongstarten for Ingebrigtsen.

Første møte

74 dager før OL-finalen, er det ingen grunn til å tro at Kerr og Ingebrigtsen blir sett med fredspipe i Paris.

– Jeg viste at jeg kan være best i verden i fjor og jeg ønsker å fortsette med det. Det vil sikkert irritere noen, for hele verden forsøker å gjøre det jeg gjør. Jeg bryr meg ikke om hvordan dette løpet preger noen andre, sier Kerr.

Kerr takket nei til å bli intervjuet av NRK etter pressekonferansen. Han gjorde noen avtalte opptak med andre, før han dro videre til trening.

Ingebrigtsen stilte på sin side velvillig opp.

– Det er kanskje litt uheldig at dette løpet er hausset opp så mye som det har, men det er en del av gamet, sier Ingebrigtsen.

– Har du og Kerr dialog utenfor banen?

– Ikke nødvendigvis noe mer eller mindre enn noen andre. Vi kommer fra ulike kulturer og snakker forskjellige språk, så det blir ikke så mye mer enn bare «hei hå». Vi kjenner ikke hverandre noe mer enn det vi ser før, under og etter løp.

Duellen på én engelsk mil blir første gang Jakob Ingebrigtsen møter Jake Wightman etter VM-finalen i 2022 og Josh Kerr etter VM-finalen i 2023.

NRK sender friidrett lørdag fra 19.45. Ingebrigtsen løper 23.52 norsk tid.

Les også Ingebrigtsen svarer etter nye angrep: – Ikke alle man kan være bestevenn med

Hungary Athletics Worlds

Siste nytt

  • Slik starter England

    Det var knyttet stor forventning til hvilke elleve utvalgte Gareth Southgate ville stille til EM-åpningen mot Serbia søndag kveld.

    Nå har England-sjefen landet på følgende lag:
    Jordan Pickford – Kyle Walker, Marc Guehi, John Stones, Kieran Trippier – Declan Rice, Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham – Bukayo Saka, Harry Kane, Phil Foden.

    Mest oppsiktsvekkende er det at Alexander-Arnold, som spiller høyreback på klubbnivå for Liverpool, er midtbanespiller for landslaget.

    Kampstart mellom England og Serbia er klokken 21:00, og den følger du direkte på NRK Sport radio,

  • TV 2 gikk i svart: – Trolig forårsaket av et lynnedslag

    Midt i 1. omgang mellom Danmark og Slovenia gikk TV 2 i svart.

    Nesten 25 minutter var spilt da bildene ble borte. Etter 50 sekunder ble det sorte bildet erstattet med en plakat med påskriften «straks tilbake».

    – Vi har hatt et strømbrudd i Bergen. Trolig forårsaket av et lynnedslag. Det gjorde at strømmen gikk på Media City som gjorde at vi var nede. I øyeblikket vi fikk tilbake strømmen fikk vi kampen opp, og nå skal visst alt være i orden igjen. Det skal ha vært et lynnedslag som forårsaket det, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK.

    Etter drøyt to minutter uten TV-bilder kom kampbildene opp igjen. Danmark ledet 1-0 både før og etter at kanalen gikk i svart, og TV-seerne ble ikke snytt for noen høydepunkter.

    Slik så kampen ut for TV-seeren etter 25 minutter.
    Foto: SKJERMDUMP TV 2
  • Wærenskjold vant Belgia rundt

    Uno X-rytter Søren Wærenskjold hang med helt inn på søndagens siste etappe og tok sammenlagtseieren i Belgia rundt.

    Han endte fire sekunder foran Mathias Vacek i sammendraget.

    – Det har ikke vært lett, hverken i går eller i dag. Dette gir selvtillit, men jeg har gitt alt og kjempet for hvert sekund, sier Wærenskjold i et intervju med arrangøren.

    Nordmannen takket også laget, og sa dette ikke hadde gått uten dem.

    – Det er Uno X' største sammenlagtseier. En perfekt løst sisteetappe, meldte Eurosports kommentator Theis Magelssen da sammenlagtseieren var sikret.

    Nordmannen åpnet rittet med seier på onsdagens tempoetappe. Siden har han beholdt ledertrøya, og han viser form to og en halv uke før Tour de France.

    Tim Merlier vant etappen som hadde både start og mål i Brussel.

    Tour de France 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal