Hopp til innhold

Første møte etter ordkrigen: – Ikke her for å skvære opp

Isfronten mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr fortsetter før duellen som «alle» har ventet på.

Josh Kerr (til venstre) og Jakob Ingebrigtsen før sistnevntes sesongdebut

ANSPENT: Man trenger ikke å være en menneskekjenner for å skjønne at Josh Kerr (til venstre) og Jakob Ingebrigtsen ikke er perlevenner. Her fra fredagens pressekonferanse.

Foto: Torstein Georg Bøe / NRK

Fredag møttes de arge konkurrentene for første gang siden VM i Budapest.

Pressekonferansen endte med å bli en spesiell affære.

Det ble hverken håndhilsing eller småprating. Før de gikk opp på scenen ble det ikke vekslet et eneste blikk mellom Ingebrigtsen og Kerr.

– Kjenner dere hverandre? Har dere møttes før? Har dere hilst?

Slik startet speakeren pressekonferansen. Både Ingebrigtsen og Kerr reagerte med stillhet og nikking.

Dette skjedde under en pressekonferanse i forkant av lørdagens NRK-sendte Diamond League-stevne i Eugene, hvor Jakob Ingebrigtsen sesongåpner.

ZSN0hB8BZnE

DEN BITRE START: Josh Kerr tok VM-gullet i Budapest rett foran snuten på Jakob Ingebrigtsen. 3.-plassen gikk til Narve Gilje Nordås.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Duellen «alle» har sett frem til

Det har gått 275 dager siden Kerr løp inn til VM-gull på 1500 meter i Budapest.

Siden da har det skjedd mye.

 • Jakob Ingebrigtsen slo tilbake med VM-gull på 5000 meter, verdensrekord på 2000 meter og seier på én engelsk mil og 3000 meter i Diamond League-finalen, begge europeiske rekorder. Så gikk han skadet i tre måneder – og har gått drøyt åtte måneder uten konkurranse.
 • Josh Kerr løp ett løp på bane etter VM-gullet i 2023, og ble slått av Yared Nuguse på 1500 meter i Zürich. Han har allerede konkurrert en stund, og gjort seg bemerket innendørs med bestenotering i verden på to engelske mil og VM-gull på 3000 meter.

Men det er ikke først og fremst resultatene som har stjålet fokus siden duellen i Budapest.

Det er den heftige ordkrigen, som har gjort duellen til den mest etterlyste i friidrettsverdenen.

Ingebrigtsen vs. Kerr

Munnhuggeriet mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr startet under VM i Budapest i august. Nå ser det ut til å vare langt inn i OL-sesongen.

– Kommer ikke til å endre seg

Da det betente spørsmålet kom om hvilket forhold de to har seg imellom, gjorde Kerr det klart at han ikke var på plass for å prate om munnhuggeriet.

– Jeg er ikke her for å skvære opp. Alle vil gjøre det jeg gjør, sier Kerr fra scenen og fortsetter:

– Begge vil være best i verden. Det kommer ikke til å endre seg uansett hva som kommer av kommentarer eller hvordan media vrir og vender på ting, eller om ting tas ut av kontekst. Det kommer til å gi noen fantastiske løp, sier Kerr.

Mens skotten sitter skulder ved skulder, hadde Ingebrigtsen en kald mine i ansiktet.

– Hvis du tar et skritt tilbake og ser på det i det store bildet, så er det positivt med alt som gir oppmerksomhet og interesse til sporten. Samtidig er det definitivt en balansegang, sier Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsens manager, Daniel Wessfeldt, blir overrasket over å se NRK inne på stadion i Eugene før sesongstarten for Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsens manager, Daniel Wessfeldt, blir overrasket over å se NRK inne på stadion i Eugene før sesongstarten for Ingebrigtsen.

Første møte

74 dager før OL-finalen, er det ingen grunn til å tro at Kerr og Ingebrigtsen blir sett med fredspipe i Paris.

– Jeg viste at jeg kan være best i verden i fjor og jeg ønsker å fortsette med det. Det vil sikkert irritere noen, for hele verden forsøker å gjøre det jeg gjør. Jeg bryr meg ikke om hvordan dette løpet preger noen andre, sier Kerr.

Kerr takket nei til å bli intervjuet av NRK etter pressekonferansen. Han gjorde noen avtalte opptak med andre, før han dro videre til trening.

Ingebrigtsen stilte på sin side velvillig opp.

– Det er kanskje litt uheldig at dette løpet er hausset opp så mye som det har, men det er en del av gamet, sier Ingebrigtsen.

– Har du og Kerr dialog utenfor banen?

– Ikke nødvendigvis noe mer eller mindre enn noen andre. Vi kommer fra ulike kulturer og snakker forskjellige språk, så det blir ikke så mye mer enn bare «hei hå». Vi kjenner ikke hverandre noe mer enn det vi ser før, under og etter løp.

Duellen på én engelsk mil blir første gang Jakob Ingebrigtsen møter Jake Wightman etter VM-finalen i 2022 og Josh Kerr etter VM-finalen i 2023.

NRK sender friidrett lørdag fra 19.45. Ingebrigtsen løper 23.52 norsk tid.

Les også Ingebrigtsen svarer etter nye angrep: – Ikke alle man kan være bestevenn med

Hungary Athletics Worlds

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

 • Jørgen Skjelvik klar for Stabæk

  Det bekrefter klubben på sin nettside onsdag.

  Forsvarsveteranen returnerer til Stabæk etter et opphold i kypriotiske Apollon Limassol.

  – Det føles veldig bra å være tilbake. Det er ikke mye som er forandret her, så det føles som å komme hjem igjen. Det har vært et ønske hele tiden at det er Stabæk jeg vil tilbake til og komme hjem til. Nå var timingen bra, sier Skjelvik til klubben.

  Skjelvik har signert på en avtale ut 2026. Han slutter seg til troppen allerede nå, og er spilleklar når Stabæk møter Raufoss 20. juli.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: NTB
 • Jakob Asserson Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen skal løpe i NM

  Det bekrefter arrangøren til NRK onsdag. Jakob Ingebrigtsen er påmeldt på 1500 meter mens Filip Ingebrigtsen er påmeldt 1500 meter og 5000 meter.

  Den opprinnelige påmeldingsfristen gikk ut mandag kveld. Da var ikke Ingebrigtsen-brødrene påmeldt.

  NM går på hjemmebane i Sandnes 27.–29. juni.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: AFP
 • Regan Smith satte verdensrekord på 100 meter rygg

  Den amerikanske svømmeren Regan Smith viste kjempeform da hun svømte inn til 57,13 og verdensrekord på 100 meter rygg under landets OL-uttak tirsdag.

  Dermed tok hun også tilbake verdensrekorden hun mistet i 2019.

  – Det var planen. Jeg er så stolt av meg selv, sa hun etter tirsdagens maktdemonstrasjon.

  Smith skal ikke svømme 100 meter butterfly under OL. Hun endte bak Gretchen Walsh og Torri Huske i uttaket denne uken. Der er det bare de beste i Indiana som får OL-plass.

  Caeleb Dressel, som vant fem gull under OL i Tokyo i 2021, er også med i uttaksuken. Han tok i 2022 pause fra sporten, og han feilet med å kvalifisere seg til VM i fjor.

  (NTB/NRK)

  JTWuSsm7KMI
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal