Hopp til innhold

Første møte etter ordkrigen: – Ikke her for å skvære opp

Isfronten mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr fortsetter før duellen som «alle» har ventet på.

Josh Kerr (til venstre) og Jakob Ingebrigtsen før sistnevntes sesongdebut

ANSPENT: Man trenger ikke å være en menneskekjenner for å skjønne at Josh Kerr (til venstre) og Jakob Ingebrigtsen ikke er perlevenner. Her fra fredagens pressekonferanse.

Foto: Torstein Georg Bøe / NRK

Fredag møttes de arge konkurrentene for første gang siden VM i Budapest.

Pressekonferansen endte med å bli en spesiell affære.

Det ble hverken håndhilsing eller småprating. Før de gikk opp på scenen ble det ikke vekslet et eneste blikk mellom Ingebrigtsen og Kerr.

– Kjenner dere hverandre? Har dere møttes før? Har dere hilst?

Slik startet speakeren pressekonferansen. Både Ingebrigtsen og Kerr reagerte med stillhet og nikking.

Dette skjedde under en pressekonferanse i forkant av lørdagens NRK-sendte Diamond League-stevne i Eugene, hvor Jakob Ingebrigtsen sesongåpner.

ZSN0hB8BZnE

DEN BITRE START: Josh Kerr tok VM-gullet i Budapest rett foran snuten på Jakob Ingebrigtsen. 3.-plassen gikk til Narve Gilje Nordås.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Duellen «alle» har sett frem til

Det har gått 275 dager siden Kerr løp inn til VM-gull på 1500 meter i Budapest.

Siden da har det skjedd mye.

  • Jakob Ingebrigtsen slo tilbake med VM-gull på 5000 meter, verdensrekord på 2000 meter og seier på én engelsk mil og 3000 meter i Diamond League-finalen, begge europeiske rekorder. Så gikk han skadet i tre måneder – og har gått drøyt åtte måneder uten konkurranse.
  • Josh Kerr løp ett løp på bane etter VM-gullet i 2023, og ble slått av Yared Nuguse på 1500 meter i Zürich. Han har allerede konkurrert en stund, og gjort seg bemerket innendørs med bestenotering i verden på to engelske mil og VM-gull på 3000 meter.

Men det er ikke først og fremst resultatene som har stjålet fokus siden duellen i Budapest.

Det er den heftige ordkrigen, som har gjort duellen til den mest etterlyste i friidrettsverdenen.

Ingebrigtsen vs. Kerr

Munnhuggeriet mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr startet under VM i Budapest i august. Nå ser det ut til å vare langt inn i OL-sesongen.

– Kommer ikke til å endre seg

Da det betente spørsmålet kom om hvilket forhold de to har seg imellom, gjorde Kerr det klart at han ikke var på plass for å prate om munnhuggeriet.

– Jeg er ikke her for å skvære opp. Alle vil gjøre det jeg gjør, sier Kerr fra scenen og fortsetter:

– Begge vil være best i verden. Det kommer ikke til å endre seg uansett hva som kommer av kommentarer eller hvordan media vrir og vender på ting, eller om ting tas ut av kontekst. Det kommer til å gi noen fantastiske løp, sier Kerr.

Mens skotten sitter skulder ved skulder, hadde Ingebrigtsen en kald mine i ansiktet.

– Hvis du tar et skritt tilbake og ser på det i det store bildet, så er det positivt med alt som gir oppmerksomhet og interesse til sporten. Samtidig er det definitivt en balansegang, sier Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsens manager, Daniel Wessfeldt, blir overrasket over å se NRK inne på stadion i Eugene før sesongstarten for Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsens manager, Daniel Wessfeldt, blir overrasket over å se NRK inne på stadion i Eugene før sesongstarten for Ingebrigtsen.

Første møte

74 dager før OL-finalen, er det ingen grunn til å tro at Kerr og Ingebrigtsen blir sett med fredspipe i Paris.

– Jeg viste at jeg kan være best i verden i fjor og jeg ønsker å fortsette med det. Det vil sikkert irritere noen, for hele verden forsøker å gjøre det jeg gjør. Jeg bryr meg ikke om hvordan dette løpet preger noen andre, sier Kerr.

Kerr takket nei til å bli intervjuet av NRK etter pressekonferansen. Han gjorde noen avtalte opptak med andre, før han dro videre til trening.

Ingebrigtsen stilte på sin side velvillig opp.

– Det er kanskje litt uheldig at dette løpet er hausset opp så mye som det har, men det er en del av gamet, sier Ingebrigtsen.

– Har du og Kerr dialog utenfor banen?

– Ikke nødvendigvis noe mer eller mindre enn noen andre. Vi kommer fra ulike kulturer og snakker forskjellige språk, så det blir ikke så mye mer enn bare «hei hå». Vi kjenner ikke hverandre noe mer enn det vi ser før, under og etter løp.

Duellen på én engelsk mil blir første gang Jakob Ingebrigtsen møter Jake Wightman etter VM-finalen i 2022 og Josh Kerr etter VM-finalen i 2023.

NRK sender friidrett lørdag fra 19.45. Ingebrigtsen løper 23.52 norsk tid.

Les også Ingebrigtsen svarer etter nye angrep: – Ikke alle man kan være bestevenn med

Hungary Athletics Worlds

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal