Slovakia dumper billettprisene før kampen mot «nødlandslaget»

Danmarks slovakiske motstandere rister på hodet over reservelandslaget de møter i kveld.

PÅ PLASS I SLOVAKIA: Det danske "nødlandslaget".

Foto: Jakub Kotian / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Mens Danmark har stablet på beina et landslag bestående av ukjente spillere fra andredivisjon og futsal til onsdagens treningskamp, kommer Slovakias spillere fra klubber som Napoli (Marek Hamsík) og tyrkiske Fenerbache (Martin Skrtel).

På pressekonferansen før kampen ristet Slovakias landslagssjef Ján Kozák på hodet over å måtte stille lag mot spillere fra dansk andredivisjon.

Fra slovakisk hold er man nemlig oppgitt over situasjonen som har oppstått.

Hjemmefansen vil derfor få refundert billettprisen til onsdagens kamp, og billetter som ikke er solgt selges til én euro per stykk.

– Gir det noen mening at man kan dra med slike spillere til Slovakia? Hvorfor slipper man å betale bøter og hvorfor griper ikke UEFA inn, spurte han.

– Når kommer disse spillerne til å representere landet sitt igjen, undret treneren.

Bakgrunn: Åge Hareides spillere i steil lønnskonflikt

Slovakias landslag

TRENING: Slovakias landslag på treningsfeltet før kampen.

Foto: Lukas Grinaj / AP

– Merkelig og trist

Troppen, som humoristisk omtales som «nødlandslaget» i Danmark, består av 23 spillere. Flere av dem er hentet fra futsal-fotball, der banene har samme størrelse som en håndballbane.

– Denne kampen betyr ikke noe for oss, rent sportslig. Men forberedelsene våre til neste kamp blir forstyrret. Vi kunne brukt tiden mye bedre enn dette, kommenterer Kozák.

Kaptein på det slovakiske landslaget, Martin Skrtel, kaller situasjonen «merkelig».

– Det kunne ha vært en fin fotballkamp for oss, for dem og for publikum. Nå er det blitt heller merkelig og trist, sier han.

– Men det blir nok en stor opplevelse for dem å få spille mot Hamsik, Lobotka og oss andre, påpeker spilleren.

John "Faxe" Jensen

SJEF FOR EN KAMP: John "Faxe" Jensen.

Foto: Jakub Kotian / AP

– En kjempeoppgave

Om Slovakia vil stille med sine aller beste spillere mot Danmark, er derimot usikkert. Slovakia skal spille kamp i nasjonsligaen søndag og ønsker nok å unngå skader på de viktigste spillerne.

Åge Hareide leder ikke det danske laget. Erstatter er tidligere Arsenal-spiller John «Faxe» Jensen.

– Det er en kjempeoppgave. Det er den største oppgaven jeg noen gang har gitt meg i kast med, sier han.

Onsdag sa den danske fotballpresidenten Jesper Møller at det ikke blir aktuelt å gjenoppta forhandlingene med spillerne før i neste uke.

Dermed kan «Faxe» Jensen fort få to kamper som sjef, siden Danmark møter Wales førstkommende søndag i nasjonsligaen.

Les også: Her er det danske "nødlandslaget" på tur

Siste nytt

 • Ny jobb for Jacobsen

  Tidligere skihopper og NRK-ekspert, Anders Jacobsen, er ansatt som sportssjef i Norges motorsportforbund og begynner i sin nye jobb allerede 1. november, skriver NTB. Jacobsen erkjenner at han ikke har så mye erfaring med motorsport, men gleder seg til utfordringen. – Jeg har en del tanker i forhold til hva vi kan gjøre, sier han.

  – Bedre toppidrettshode skal man lete lenge etter, og dette vil være med å løfte forbundets satsing på toppidrett, sier generalsekretær Tony Isaksen.

  Anders Jacobsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Superrekken brutt for Hovland

  Etter rekordmange 19 runder på rad med under 70 slag sa det til slutt stopp for Viktor Hovland. På den tredje runden på PGA-turneringen i Sør-Korea endte nordmannen på 74 slag, og er totalt fire slag under par og en delt 33.-plass før avslutningen søndag. Hovland gikk runden med fire birdies og fire bogeys, men på siste hull ble det en dobbelbogey. Justin Thomas og Danny Lee deler ledelsen, 15 under par.

  cAzcm8UeBj4
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Di Maria-dobbel da PSG vant

  Angel Di Maria var den store spilleren da Paris Saint-Germain vant 4-1 borte mot Nice i den franske toppdivisjonen fredag.

  Argentineren scoret to mål på seks minutter før pause da hovedstadsklubben tok tre poeng fredag. De økte ledelsen på toppen av tabellen.

  Nantes på andreplass er fem poeng bak, men kan knappe inn når de møter bunnlaget Metz på bortebane lørdag.

  DXhS2bwFxBo
  Foto: Daniel Cole / Daniel Cole

Sendeplan

Kl. Program Kanal