NRK Meny
Normal

Slik tar Petter over ledelsen

Petter Northug må slå Dario Cologna med minst seks plasser for å overta ledertrøya i årets Tour de Ski.

Petter Northug

Petter Northug jakter ledelsen i Tour de Ski.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Dario Cologna

Dario Cologna leder Tour de Ski sammenlagt.

Foto: Jens Meyer / Ap

Petter Northug har ikke fått den starten mange nok håpet på i Tour de Ski.

Før dagens renn ligger han på femteplass i sammendraget, 20,4 sekunder bak Cologna.

I dag klokken 14.45 står klassisk sprint på programmet, noe som gjør det vanskelig for Northug å ta igjen sveitseren ved å distansiere ham i sporet.

Men for at det likevel skal være mulig å avansere i sammendraget, deles det ut raust med bonussekunder under sprintene i Tour de Ski.

Kan Northug ta igjen Cologna og vinne Tour de Ski? Diskutér nederst i saken!

Trenger hjelp

Førsteplassen får 60 bonussekunder, andreplassen får 56, tredjeplassen 52, og slik fortsetter det til 30. plass, som får ett skarve sekund.

Ettersom det ikke er så mye differanse i sekundfordelingen, må Petter Northug havne langt foran Dario Cologna for å tjene inn de drøyt 20 sekundene han ligger bak.

Om Northug vinner i Oberstdorf i dag og får 60 bonussekunder, kan ikke Cologna få flere enn 7. plass og 40 sekunder, om vi tar for gitt at det også skiller minst et halvt sekund i ren løpstid.

Det blir neppe enkelt. Til tross for at sprint ikke er Dario Colognas beste disiplin, har han vist seg svært sterk de første dagene av årets Tour de Ski.

Flere om beinet

Siden det er seks løpere i hvert heat, vil Cologna antakelig kunne holde Northug bak seg om de begge kommer til finalen.

For å ta over ledelsen sammenlagt holder det selvsagt ikke for Northug å slå sveitseren, han må også holde kanadiske Devon Kershaw og russerne Alexander Legkov og Ilia Tsjernousov på behøring avstand.

Northug ligger nå omtrent 15 sekunder bak Kershaw, 9,6 bak Legkov og 1,2 bak Tsjernousov.

Kan Northug ta igjen Cologna og vinne årets Tour de Ski? Diskutér her!

Siste nytt

 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold
 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin