Hopp til innhold

- Jeg var for langt bak da sisterunden begynte

Dario Cologna ble for sterk for Petter Northug under jaktstarten lørdag. Nordmannen endte på en litt skuffende 5. plass.

Video Northug intervjuet i smørebua

Northug gikk ut 12,9 sekunder bak Marcus Hellner lørdag. Før rennet avviste han at svensken var en reell konkurrent i en spurt.

Les: - Kommer aldri til å tape en klassisk spurt mot Hellner

En offensiv Petter Northug viste god form under jaktstarten og var i god posisjon til en spurt da han nærmet seg mål, men greide altså ikke å hevde seg helt i teten.

- Hvis jeg hadde ligget blant de ti beste på sisterunden, hadde jeg nok hatt en god sjanse. Men jeg lå for langt bak da sisterunden begynte, sa Northug til reporterne i døra på smørebua etterpå.

Han var ikke helt fornøyd med sporene i det noe vanskelige føret.

- Det var bare ett, noen ganger to, spor som var gode. Det lot seg nok gjøre å komme forbi, men skal du ut i fjerde spor, koster det enormt med krefter, sa Northug, som mener det er v iktig for ham å komme minst til semifinalen i sprinten søndag.

Men han var ikke bare misfornøyd med løpet lørdag.

- Jeg fikk en billig reise, og brente ikke så mye krefter. Det kan jeg få igjen for seinere. Det er tross alt sluttresultatet som teller, sier Northug.

Les også: Petter Northug slått av Hellner

Greit utgangspunkt

Video: Se innspurten

Video Sterk seier av Dario Cologna

Dario Cologna slo imidlertid alle i spurten og vant dagens jaktstart foran Devon Kershaw og Alexander Legkov.

Northug ligger nå 20,5 sekunder bak Cologna sammendraget i Tour de Ski etter lørdagens femteplass.

Han gikk i mål fem sekunder etter Cologna, samme tid som Sami Jauhojärvi.

Dårlig bak Northug

Ingen av de andre norske løperne klarte å hevde seg blant de beste.

Roger Aa Djupvik endte på 26.-plass og ble nest best av de norske, mens Tord Asle Gjerdalen gikk inn til en skuffende 30.-plass foran Simen Østensen, som endte som nummer 31.

Les også: Mistet skien i jaktstarten

Video Anders Södergren mistet en ski

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal