NRK Meny
Normal

Petter Northug er tilbake!

Motstanderne var sjanseløse da Petter Northug fant formen lørdag. Underveis ertet han motstanderne ved å vise hvor mange spurter han hadde tatt med fingre i lufta.

Petter Northug

Petter Northug dominerte fellesstarten. Her viser han fem fingre til publikum etter han tok sin femte av fem innlagte spurter.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Northug vant alle de fem innlagte spurtene, og var uslåelig da rennet skulle avgjøres på den sjette runden.

Northug tok totalt 90 bonussekunder på etappen, og på de tre siste innlagte spurtene var det ingen som engang turte å utfordre nordmannen. Det var nemlig Petter Northug i godt, gammeldags slag vi fikk se lørdag.

Da han krysset mållinja de siste tre rundene, strakk selvsikre Northug fingre i lufta for å markere hvor mange spurter han hadde tatt på rad.

- Det var for å gi beskjed til feltet at det ikke kostet noenting å vinne spurtene. Jeg hadde fått høre at jeg ikke var sterk nok i spurten lenger, men det motbeviste jeg, sier Northug til NRK.

Cologna kontrollerte

- Jeg følte kroppen var bra. Det var nødvendig å vinne alle spurtene, men også bra, sier Northug.

Det eneste skåret i gleden er at sammenlagtleder Dario Cologna ble nummer to på alle de seks spurtene. Dermed skaffet han seg 60 bonussekunder, og det er fortsatt ett minutt og 18 sekunder opp til sammenlagtlederen for Northug.

Marcus Hellner havnet langt bak hovedfeltet, og mistet sin gode plassering i sammendraget.

Simen Østensen brøt på den fjerde runden, og er ute av Tour de Ski.

Petter Northug

Petter Northug har vært i godt humør de siste dagene - kanskje merket han at storformen var i anmarsj. Her gliser han etter målgang.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Enkle spurtseire

Northug tok den første innlagte spurten enkelt. Cologna forsøkte seg helt inn, men Northug kontrollerte inn femten bonussekunder foran sveitseren.

- Petter ser uforskammet sprek ut, sier NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

Mosvik-ekspressen slo til på nøyaktig samme måte i den andre innlagte spurten. Cologna forsøkte å følge, men Northug kontrollerte inn femten nye sekunder forholdsvis enkelt.

På den tredje spurten prøvde Cologna seg igjen, men nådde ikke opp. Dermed bestemte han seg for å ikke utfordre Northug på den fjerde spurten. Likevel kontrollerte sveitseren inn andreplassen nok en gang.

Det samme skjedde på den femte spurten, da Northug viste fem fingre til publikum idet han gikk over linja i ensom majestet.

Tord Asle Gjerdalen ble neste beste nordmann på 14.-plass.

Petter Northug

Ingen kunne tukte Petter Northug på lørdag. Nordmannen viste gryende form foran VM i Holmenkollen.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Program fra Sportslørdag på NRK - 8. januar

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Matip
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn