Petter Northug er tilbake!

Motstanderne var sjanseløse da Petter Northug fant formen lørdag. Underveis ertet han motstanderne ved å vise hvor mange spurter han hadde tatt med fingre i lufta.

Petter Northug

Petter Northug dominerte fellesstarten. Her viser han fem fingre til publikum etter han tok sin femte av fem innlagte spurter.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Northug vant alle de fem innlagte spurtene, og var uslåelig da rennet skulle avgjøres på den sjette runden.

Northug tok totalt 90 bonussekunder på etappen, og på de tre siste innlagte spurtene var det ingen som engang turte å utfordre nordmannen. Det var nemlig Petter Northug i godt, gammeldags slag vi fikk se lørdag.

Da han krysset mållinja de siste tre rundene, strakk selvsikre Northug fingre i lufta for å markere hvor mange spurter han hadde tatt på rad.

- Det var for å gi beskjed til feltet at det ikke kostet noenting å vinne spurtene. Jeg hadde fått høre at jeg ikke var sterk nok i spurten lenger, men det motbeviste jeg, sier Northug til NRK.

Cologna kontrollerte

- Jeg følte kroppen var bra. Det var nødvendig å vinne alle spurtene, men også bra, sier Northug.

Det eneste skåret i gleden er at sammenlagtleder Dario Cologna ble nummer to på alle de seks spurtene. Dermed skaffet han seg 60 bonussekunder, og det er fortsatt ett minutt og 18 sekunder opp til sammenlagtlederen for Northug.

Marcus Hellner havnet langt bak hovedfeltet, og mistet sin gode plassering i sammendraget.

Simen Østensen brøt på den fjerde runden, og er ute av Tour de Ski.

Petter Northug

Petter Northug har vært i godt humør de siste dagene - kanskje merket han at storformen var i anmarsj. Her gliser han etter målgang.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Enkle spurtseire

Northug tok den første innlagte spurten enkelt. Cologna forsøkte seg helt inn, men Northug kontrollerte inn femten bonussekunder foran sveitseren.

- Petter ser uforskammet sprek ut, sier NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

Mosvik-ekspressen slo til på nøyaktig samme måte i den andre innlagte spurten. Cologna forsøkte å følge, men Northug kontrollerte inn femten nye sekunder forholdsvis enkelt.

På den tredje spurten prøvde Cologna seg igjen, men nådde ikke opp. Dermed bestemte han seg for å ikke utfordre Northug på den fjerde spurten. Likevel kontrollerte sveitseren inn andreplassen nok en gang.

Det samme skjedde på den femte spurten, da Northug viste fem fingre til publikum idet han gikk over linja i ensom majestet.

Tord Asle Gjerdalen ble neste beste nordmann på 14.-plass.

Petter Northug

Ingen kunne tukte Petter Northug på lørdag. Nordmannen viste gryende form foran VM i Holmenkollen.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Program fra Sportslørdag på NRK - 8. januar

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Juklerød på UEFA sitt stjernelag

  Royal Antwerpen-spilleren Simen Juklerød var med da Det europeiske fotballforbundet fredag presenterte rundens lag i europaligaen.

  Juklerød spilte hele kampen da Royal Antwerpen innledet gruppespillet med en sterk 1-2-seier borte mot bulgarske Ludogorets.

  Den tidligere Bærum- og Vålerenga-spilleren slo den målgivende pasningen da den belgiske klubben utlignet til 1–1 i annen omgang.

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde 0 - 0
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Takka nei til ishockeyturnering

  Norges ishockeyforbund vil ikkje delta i ei landslagsturnering i Tyskland i november.

  Landslaget var invitert til den årlege turneringa saman med Tyskland og Latvia. Russland og Sveits trakk seg frå turneringa, og det var grunnen til at Norge fekk tilbodet.

  – Vi har jobba hardt med å finne løysingar rundt reisebiten til spelarane, men klarte ikkje å få alt på plass med tanke på heimreisa for spelarane frå dei ulike ligaane i Europa, seier sportssjef Petter Salsten til NTB.

  Landslagsturnering i ishockey for menn: Norge-Østerrike.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Svak opning av Hovland i California

  Viktor Hovland ligg på ein delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i California. Hovland brukte 71 slag for å fullføre runden og ligg dermed 1 under par i turneringa. Nordmannen har sju slag opp til førstemann Sebastián Muñoz (64 slag).

  Xander Schauffele og Viktor Hovland
  Foto: Chase Stevens / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal