Hopp til innhold

- En morsom idé

- Skal en nettfigur leve mitt liv i to måneder? Da har han valgt de letteste, synes jeg, sier Petter Northug.

Video Norsk kjendis skal leve som Northug

- Denne nettfiguren har iallfall valgt den letteste tiden.

Han synes ideen med "Mitt liv som Northug" er morsom. En person - ingen vet foreløpig hvem det er - skal leve på samme måte som Petter Northug i to måneder.

Mitt liv som Northug (logo)

'Mitt liv som Northug' blir nettserie

Foto: Øyvind Pettersen/Geir Evensen

Serien skal starte på NRK.no i morgen, 8. januar og varer fram mot VM i Holmenkollen. Serien skal vise hva som skjer når en utrent person skal følge programmet til en toppidrettsutøver.

- Det har jeg ikke hørt om. Men denne nettfiguren har iallfall valgt den letteste tiden. Det er mye mer tung trening i juli og august enn om vinteren, sa Northug.

- Men hvis han skal komme seg med på VM-laget begynner han å få det travelt, spøkte han videre.

Northug håpet også at "kjendisen" kunne ha en effekt fort skistjernen.

- Jeg håper at han tar unna litt støy og er veldig tilgjengelig, spøkte Northug videre på pressekonferanse i Val di Fiemme i Italia fredag, foran de to siste etappene i Tour de Ski.

Om avslutningen av Touren sa han at han nå går for en plass blant de tre beste. Men han er ikke helt sikker på at Dario Cologna vinner.

Frykter Bauers innspurt

- Han er i god form og har et bra forsprang, så han vinner sannsynligvis. Men Lukas Bauer kan ta ham igjen. Han er meget sterk på slutten, det vet vi fra før, sier Northug, som selv har bare 15,3 sekunders forsprang på tsjekkeren som vant i fjor og i 2008.

Northug er 1.50 bak Cologna i sammendraget , og 39 sekunder bak Marcus Hellner på andreplassen.selv føler seg i form, og er innstilt på å gjøre en god etappe i morgen, der det er seks innlagte spurter og inntil 90 bonussekunder å hente.

- Villig til å ta sjanser

- Det er mange sekunder å hente, og det er ingen vits i å safe for en tredjeplass. Jeg vil være med i kampen om disse sekundene i minst tre, kanskje fire av spurtene, sier Northug.

- Da må man ta en sjanse, og det er jeg villig til å gjøre, legger han til.

Han tror ikke deltakelsen i Tour de Ski går ut over formen til VM. Tvert imot.

- I fjor følte jeg meg sliten mot slutten av touren, men i år er jeg konkurranselysten og føler meg sterk. Og med erfaring fra tidligere, tror jeg at jeg blir enda bedre framover mot VM i februar-mars, sier Northug.

- Cologna vinner hvis han ikke kollapser

- Petters muligheter ligger i å kappe noe inn på lørdag, da kan alt skje, sier en optimistisk Steinar Mundal til NRK. Han er leder for herreløperne i Tour de Ski.

- Så du tror ikke touren er kjørt ennå?

- Sjansen er der jo, men jeg må være så ærlig å si at Cologna må kollapse hvis han ikke vinner, sier Mundal.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal