NRK Meny
Normal

- En morsom idé

- Skal en nettfigur leve mitt liv i to måneder? Da har han valgt de letteste, synes jeg, sier Petter Northug.

Video Norsk kjendis skal leve som Northug

- Denne nettfiguren har iallfall valgt den letteste tiden.

Han synes ideen med "Mitt liv som Northug" er morsom. En person - ingen vet foreløpig hvem det er - skal leve på samme måte som Petter Northug i to måneder.

Mitt liv som Northug (logo)

'Mitt liv som Northug' blir nettserie

Foto: Øyvind Pettersen/Geir Evensen

Serien skal starte på NRK.no i morgen, 8. januar og varer fram mot VM i Holmenkollen. Serien skal vise hva som skjer når en utrent person skal følge programmet til en toppidrettsutøver.

- Det har jeg ikke hørt om. Men denne nettfiguren har iallfall valgt den letteste tiden. Det er mye mer tung trening i juli og august enn om vinteren, sa Northug.

- Men hvis han skal komme seg med på VM-laget begynner han å få det travelt, spøkte han videre.

Northug håpet også at "kjendisen" kunne ha en effekt fort skistjernen.

- Jeg håper at han tar unna litt støy og er veldig tilgjengelig, spøkte Northug videre på pressekonferanse i Val di Fiemme i Italia fredag, foran de to siste etappene i Tour de Ski.

Om avslutningen av Touren sa han at han nå går for en plass blant de tre beste. Men han er ikke helt sikker på at Dario Cologna vinner.

Frykter Bauers innspurt

- Han er i god form og har et bra forsprang, så han vinner sannsynligvis. Men Lukas Bauer kan ta ham igjen. Han er meget sterk på slutten, det vet vi fra før, sier Northug, som selv har bare 15,3 sekunders forsprang på tsjekkeren som vant i fjor og i 2008.

Northug er 1.50 bak Cologna i sammendraget , og 39 sekunder bak Marcus Hellner på andreplassen.selv føler seg i form, og er innstilt på å gjøre en god etappe i morgen, der det er seks innlagte spurter og inntil 90 bonussekunder å hente.

- Villig til å ta sjanser

- Det er mange sekunder å hente, og det er ingen vits i å safe for en tredjeplass. Jeg vil være med i kampen om disse sekundene i minst tre, kanskje fire av spurtene, sier Northug.

- Da må man ta en sjanse, og det er jeg villig til å gjøre, legger han til.

Han tror ikke deltakelsen i Tour de Ski går ut over formen til VM. Tvert imot.

- I fjor følte jeg meg sliten mot slutten av touren, men i år er jeg konkurranselysten og føler meg sterk. Og med erfaring fra tidligere, tror jeg at jeg blir enda bedre framover mot VM i februar-mars, sier Northug.

- Cologna vinner hvis han ikke kollapser

- Petters muligheter ligger i å kappe noe inn på lørdag, da kan alt skje, sier en optimistisk Steinar Mundal til NRK. Han er leder for herreløperne i Tour de Ski.

- Så du tror ikke touren er kjørt ennå?

- Sjansen er der jo, men jeg må være så ærlig å si at Cologna må kollapse hvis han ikke vinner, sier Mundal.

Siste nytt

 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Uforandret lag for Norge

  Norge stiller med de samme fire hopperne som forrige helg i morgendagens lagkonkurranse. Det til tross for at Anders Fannemel bommet totalt i kveldens renn. De fire som skal hoppe for Norge er da Tande, Forfang, Fannemel og Johansson.

  lag
  Foto: Janek Skarzynski / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal