- En morsom idé

- Skal en nettfigur leve mitt liv i to måneder? Da har han valgt de letteste, synes jeg, sier Petter Northug.

Video Norsk kjendis skal leve som Northug

- Denne nettfiguren har iallfall valgt den letteste tiden.

Han synes ideen med "Mitt liv som Northug" er morsom. En person - ingen vet foreløpig hvem det er - skal leve på samme måte som Petter Northug i to måneder.

Mitt liv som Northug (logo)

'Mitt liv som Northug' blir nettserie

Foto: Øyvind Pettersen/Geir Evensen

Serien skal starte på NRK.no i morgen, 8. januar og varer fram mot VM i Holmenkollen. Serien skal vise hva som skjer når en utrent person skal følge programmet til en toppidrettsutøver.

- Det har jeg ikke hørt om. Men denne nettfiguren har iallfall valgt den letteste tiden. Det er mye mer tung trening i juli og august enn om vinteren, sa Northug.

- Men hvis han skal komme seg med på VM-laget begynner han å få det travelt, spøkte han videre.

Northug håpet også at "kjendisen" kunne ha en effekt fort skistjernen.

- Jeg håper at han tar unna litt støy og er veldig tilgjengelig, spøkte Northug videre på pressekonferanse i Val di Fiemme i Italia fredag, foran de to siste etappene i Tour de Ski.

Om avslutningen av Touren sa han at han nå går for en plass blant de tre beste. Men han er ikke helt sikker på at Dario Cologna vinner.

Frykter Bauers innspurt

- Han er i god form og har et bra forsprang, så han vinner sannsynligvis. Men Lukas Bauer kan ta ham igjen. Han er meget sterk på slutten, det vet vi fra før, sier Northug, som selv har bare 15,3 sekunders forsprang på tsjekkeren som vant i fjor og i 2008.

Northug er 1.50 bak Cologna i sammendraget , og 39 sekunder bak Marcus Hellner på andreplassen.selv føler seg i form, og er innstilt på å gjøre en god etappe i morgen, der det er seks innlagte spurter og inntil 90 bonussekunder å hente.

- Villig til å ta sjanser

- Det er mange sekunder å hente, og det er ingen vits i å safe for en tredjeplass. Jeg vil være med i kampen om disse sekundene i minst tre, kanskje fire av spurtene, sier Northug.

- Da må man ta en sjanse, og det er jeg villig til å gjøre, legger han til.

Han tror ikke deltakelsen i Tour de Ski går ut over formen til VM. Tvert imot.

- I fjor følte jeg meg sliten mot slutten av touren, men i år er jeg konkurranselysten og føler meg sterk. Og med erfaring fra tidligere, tror jeg at jeg blir enda bedre framover mot VM i februar-mars, sier Northug.

- Cologna vinner hvis han ikke kollapser

- Petters muligheter ligger i å kappe noe inn på lørdag, da kan alt skje, sier en optimistisk Steinar Mundal til NRK. Han er leder for herreløperne i Tour de Ski.

- Så du tror ikke touren er kjørt ennå?

- Sjansen er der jo, men jeg må være så ærlig å si at Cologna må kollapse hvis han ikke vinner, sier Mundal.

Siste nytt

 • Neymar ute med lårskade

  Fotballstjernen Neymar blir ikke å se på banen før etter landslagspausen i november, skriver NTB. PSG-trener Thomas Tuchel bekrefter at Neymar er uaktuell for spill som følge av skaden han pådro seg i mesterligamøtet med Istanbul Basaksehir.

  Neymar
  Foto: Ozan Kose / AP
 • Haaland hyller Zlatan

  Erling Braut Haaland (20) sliter med å forstå hvordan Zlatan Ibrahimovic (39) fortsatt herjer på øverste nivå. 18 mål på 26 kamper sier sitt. Mannen som nesten er dobbelt så gammel som Haaland, er igjen blitt en helt sentral spiller på San Siro. – Det er galskap. Zlatan er 39 år gammel, og han er så bra som dette, sier Haaland til ESPN.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal