Hopp til innhold

Skarstein rakk ikke starten i VM: – Dette skjer ikke ofte

Birgit Skarstein fikk en dramatisk åpning på tirsdagens 15-kilometer da hun ikke greide å møte tidsnok til start.

Skarstein fikk dermed en heseblesende start på distansen, TV-bildene viste at hun hadde full fart i startområdet for å rekke starten.

Hun tapte antagelig ikke mer enn et to-tre sekunder på forsinkelsen, men fikk uansett ingen god start på VM-øvelsen.

– Dette skjer ikke ofte, og normalt når en løper kommer for sent, skal de gå utenom startpinnen, opplyser starter Jens Harald Fossheim, som antydet at dette kunne bli en sak for juryen i etterkant.

Det har imidlertid ikke kommet meldinger om at starten får konsekvenser for Skarstein.

– Det hadde ingen konsekvenser for løperne bak, opplyser Fossheim.

VM i snøsport for parautøvere 2022

Skarstein da hun gikk inn til fjerdeplass på 7,5 km.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Må finne rutiner på ting

Skarstein selv forklarer «startproblemene» slik:

– Det er litt rutiner som må inn. Det er noe med det, at vi må finne rutiner på ting, ler hun.

Utover i 15-kilometeren ble det raskt klart at Skarstein var sjanseløs på medalje. Hun ble liggende på en femteplass gjennom det meste av rennet. Det ble også resultatet i mål.

Gullet gikk til amerikanske Oksana Masters. Bak Masters fulgte lagvenninnen Kendall Gretsch, som tok gullet på 10-kilometeren.

– Jeg koste meg, jeg har aldri gått 15-kilometer før, sier Skarstein, som var fornøyd med femteplassen.

– I dag var det artig å gå.

VM i snøsport for parautøvere 2022 langrenn

Indira Liseth endte på 11.-plass.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Overveldende respons på intervju

Skarstein overrasket både seg selv og andre da hun staket inn til en sterk fjerdeplass på 7,5 kilometer torsdag forrige uke.

– Jeg er litt satt ut. Tenk at jeg sloss om medalje, sa en rørt Skarstein.

Skarstein står utenfor paralandslaget i langrenn på grunn av sponsorbråk med Norges Skiforbund. Hun har derfor gjennomført det meste av oppladningen til VM på egen hånd.

Det har til tider vært vanskelig for utøveren.

– Jeg har lurt på om det har kostet for mye, for jeg har vært mye alene, fortalte en åpenhjertig Skarstein etter fjerdeplassen.

Den folkekjære utøveren forteller at hun har fått en fantastisk respons fra folk etter intervjuet.

– Jeg tror jeg traff noe som mange har kjent på. Mange er sikkert sliten, lei og det er mørkt. Jeg tror mange påvirkes av kulde og mørke, og jeg tror det er viktig at vi snakker om det. Jeg har kjent veldig på en enorm varme. Jeg er helt lamslått over hvor hyggelig folk er. Jeg har satt enorm pris på rausheten, og jeg kjenner meg mindre alene, forteller hun.

Les også: Her bryter Skarstein ut i tårer: – Vært mye ensom

– Det betyr veldig mye

Norges andre deltager i 15-kilometer, Indira Liseth, endte på 11.-plass på tirsdagens 15-kilometer.

– Akkurat nå ser jeg ikke veldig godt. Jeg husker ikke så mye fra rennet, men jeg gjorde mitt beste, sier hun til NRK.

– Det betyr veldig mye å være her. Jeg har kommet veldig langt. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått sjansen, forteller en rørt VM-debutant.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • Norge straffet i undertall – tapte mot Tsjekkia

  De norske ishockeygutta holdt følge med storfavoritt Tsjekkia i spill fem mot fem, men tapte VM-kampen 1-3 etter nye problemer i undertall.

  Tsjekkia startet VM på skuffende vis, men har hevet seg etter at blant andre NHL-profil David Pastrnak kom inn i troppen. Norge øynet håpet om en sjokkseier, men i stedet ble det tap nummer sju på rad mot Tsjekkia.

  Men de norske gutta holdt godt følge med Tsjekkia så lenge alle spillere var på isen. I rent fem-mot-fem-spill ble det 0-0.

  – Det er litt sånn det er. Det er jevnt i alle kampene og vanskelig å score i fem mot fem. Så det gjelder å holde seg unna utvisningsboksen, sa Norges Andreas Martinsen til Viaplay.

  Norge sliter nemlig i undertall. Så langt i VM har over 1 av 3 undertallsperioder endt med baklengsmål. Det gjentok seg lørdag. To undertall og ett tsjekkisk straffeslag ga 3-0 før Ludvig Hoff reduserte i tredje periode. Det ble det eneste norske målet tross flere sjanser.

  Roman Cervenka kunne sette inn 4-1 i et tomt norsk bur halvannet minutt før full tid.

  – Det er mye bra som vi bare må ta med oss. Vi spiller mot et av verdens beste hockeylag, sa Martinsen.

  Søndag venter Sverige for Norge.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Jussi Nukari / AP
 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste