Hopp til innhold

Landslagssjefen reagerte på «voldsomme taklinger» – uttrykte bekymring allerede i pausen

Norge tok en solid 3-0-seier i landslagets andre VM-kvalifiseringskamp, men måtte tåle tøffe taklinger fra de kosoviske spillerne. Litt for tøffe, mener landslagssjefen og den norske kapteinen.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

JULING: Til tross for at Norge dominerte kampen, måtte Caroline Graham Hansen og co. tåle tøffe taklinger fra motspillerne.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

​​​​​ – Det er synd de ikke tar tak i de situasjonene der det potensielt kan bli skader. Det er farlig, sier Norges kaptein Caroline Graham Hansen.

Hun er fornøyd med norsk tremålsseier og full pott i VM-kvaliken så langt, men kapteinen er ikke like fornøyd med nivået på dømmingen i den kosoviske hovedstaden.

– Det er mye seine taklinger og etterslengere på slutten der. Hadde dommerne slått hardt ned på det allerede i førsteomgang, så hadde de sluttet med det, tror Graham Hansen.

HARDT TAKLET: Amalie Eikeland fikk tøff behandling i Kosovo.

Gikk bort til dommeren i pausen

Hun får støtte av landslagssjef Martin Sjögren. Han trekker frem en takling på Amalie Eikeland og en på Graham Hansen i første omgang der han mener «dommerne burde vise at det der ikke var OK».

– Jeg syns dommeren skulle slått ned på det tidligere i kampen, så kunne vi kanskje sluppet en del av de voldsomme taklingene som våre spillere fikk. Det var til og med noe vi sa til dommerne i pausen. Det er jo først og fremst fordi jeg er bekymret for at spillerne skal bli skadet, forklarer Sjögren.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

BEKYMRET: Martin Sjögren var redd de norske spillerne skulle bli skadet mot de fysisk tøffe motstanderne fra Kosovo.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Svensken måtte se to av sine mest betrodde spillere hjelpes av banen etter tøffe taklinger.

Ingrid Syrstad Engen ble sklitaklet etter en snau time spill, fikk en sleng på nakken og måtte gå av banen. Frida Maanum havnet i duell med keeperen og fikk en trøkk i ribbeinet helt på tampen, og ble liggende på sidelinjen med pustebesvær de siste minuttene.

– Engen er OK. Frida får vi se etter noen undersøkelser senere, opplyser Sjögren.

NFFs medieansvarlig opplyser tirsdag kveld til NRK at Maanum har pådratt seg kontusjon i ribbeinet.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

SMELL: Ingrid Syrstad Engen ble liggende i gresset etter en tøff duell. Hun måtte deretter forlate banen.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sjansesløseri

Mange hadde nok forventet en ny målfest mot Kosovo etter den overlegne Armenia-seieren i første VM-kvalikkamp. Men selv om de norske spillerne hadde ballen i store deler av kampen, mener NRKs ekspert Carl-Erik Torp at det var i overkant mye slurv og upresishet i det norske laget.

– Jeg tror vi alle kjenner på at vi burde scoret en del flere mål i dag, men vi vinner fullt fortjent 3–0. Noen dager er det litt stang ut, sier Graham Hansen.

Tre mål på 25 skudd, mot et lag som er rangert som nummer 115 i verden, er ikke noe landslagssjef Sjögren jubler spesielt høyt for, men det var mer enn nok til tre poeng.

Se alle målene her:

Blakstad-ros

Lenge så det ut til at Kosovo – Norge ikke kom til å bli vist på TV, men etter mye frem og tilbake kom gladmeldingen fra Pristina like før kampstart. Dermed kunne den norske fansen se Norge gå opp i ledelsen etter tolv minutter etter selvmål fra en kosovisk spiller.

Norge burde kanskje hatt mål allerede etter tre minutter, da avslutningen fra Eikeland så ut til å være over dødlinja før en motspiller fikk knotet den ut av mål. Graham Hansen ropte også på straffe etter en duell innenfor sekstenmeteren, men dommeren ville det annerledes.

Ingen av situasjonene ble riktignok kampavgjørende, og 35 minutter inn i kampen sørget Julie Blakstad for et flott mål og 2-0, assistert av nevnte Eikeland.

– Jeg elsker råskapen til Blakstad der, det er en fantastisk avslutning, mente Torp.

Etter hvilen gjorde godt samspill mellom Guro Reiten og Maanum at en helt ensom Lisa Marie Karlseng Utland kunne trille ballen i mål og sørge for at det endte 3–0 til Norge.

Siste nytt

  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson blir fullt delaktig i treningsuken og de strategiske valgene frem mot neste kamp, før han deretter ikke kan lede laget sitt i kamp. Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    NRK oppdaterer saken.

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal