Hopp til innhold

Landslagssjefen reagerte på «voldsomme taklinger» – uttrykte bekymring allerede i pausen

Norge tok en solid 3-0-seier i landslagets andre VM-kvalifiseringskamp, men måtte tåle tøffe taklinger fra de kosoviske spillerne. Litt for tøffe, mener landslagssjefen og den norske kapteinen.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

JULING: Til tross for at Norge dominerte kampen, måtte Caroline Graham Hansen og co. tåle tøffe taklinger fra motspillerne.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

​​​​​ – Det er synd de ikke tar tak i de situasjonene der det potensielt kan bli skader. Det er farlig, sier Norges kaptein Caroline Graham Hansen.

Hun er fornøyd med norsk tremålsseier og full pott i VM-kvaliken så langt, men kapteinen er ikke like fornøyd med nivået på dømmingen i den kosoviske hovedstaden.

– Det er mye seine taklinger og etterslengere på slutten der. Hadde dommerne slått hardt ned på det allerede i førsteomgang, så hadde de sluttet med det, tror Graham Hansen.

HARDT TAKLET: Amalie Eikeland fikk tøff behandling i Kosovo.

Gikk bort til dommeren i pausen

Hun får støtte av landslagssjef Martin Sjögren. Han trekker frem en takling på Amalie Eikeland og en på Graham Hansen i første omgang der han mener «dommerne burde vise at det der ikke var OK».

– Jeg syns dommeren skulle slått ned på det tidligere i kampen, så kunne vi kanskje sluppet en del av de voldsomme taklingene som våre spillere fikk. Det var til og med noe vi sa til dommerne i pausen. Det er jo først og fremst fordi jeg er bekymret for at spillerne skal bli skadet, forklarer Sjögren.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

BEKYMRET: Martin Sjögren var redd de norske spillerne skulle bli skadet mot de fysisk tøffe motstanderne fra Kosovo.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Svensken måtte se to av sine mest betrodde spillere hjelpes av banen etter tøffe taklinger.

Ingrid Syrstad Engen ble sklitaklet etter en snau time spill, fikk en sleng på nakken og måtte gå av banen. Frida Maanum havnet i duell med keeperen og fikk en trøkk i ribbeinet helt på tampen, og ble liggende på sidelinjen med pustebesvær de siste minuttene.

– Engen er OK. Frida får vi se etter noen undersøkelser senere, opplyser Sjögren.

NFFs medieansvarlig opplyser tirsdag kveld til NRK at Maanum har pådratt seg kontusjon i ribbeinet.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

SMELL: Ingrid Syrstad Engen ble liggende i gresset etter en tøff duell. Hun måtte deretter forlate banen.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sjansesløseri

Mange hadde nok forventet en ny målfest mot Kosovo etter den overlegne Armenia-seieren i første VM-kvalikkamp. Men selv om de norske spillerne hadde ballen i store deler av kampen, mener NRKs ekspert Carl-Erik Torp at det var i overkant mye slurv og upresishet i det norske laget.

– Jeg tror vi alle kjenner på at vi burde scoret en del flere mål i dag, men vi vinner fullt fortjent 3–0. Noen dager er det litt stang ut, sier Graham Hansen.

Tre mål på 25 skudd, mot et lag som er rangert som nummer 115 i verden, er ikke noe landslagssjef Sjögren jubler spesielt høyt for, men det var mer enn nok til tre poeng.

Se alle målene her:

Blakstad-ros

Lenge så det ut til at Kosovo – Norge ikke kom til å bli vist på TV, men etter mye frem og tilbake kom gladmeldingen fra Pristina like før kampstart. Dermed kunne den norske fansen se Norge gå opp i ledelsen etter tolv minutter etter selvmål fra en kosovisk spiller.

Norge burde kanskje hatt mål allerede etter tre minutter, da avslutningen fra Eikeland så ut til å være over dødlinja før en motspiller fikk knotet den ut av mål. Graham Hansen ropte også på straffe etter en duell innenfor sekstenmeteren, men dommeren ville det annerledes.

Ingen av situasjonene ble riktignok kampavgjørende, og 35 minutter inn i kampen sørget Julie Blakstad for et flott mål og 2-0, assistert av nevnte Eikeland.

– Jeg elsker råskapen til Blakstad der, det er en fantastisk avslutning, mente Torp.

Etter hvilen gjorde godt samspill mellom Guro Reiten og Maanum at en helt ensom Lisa Marie Karlseng Utland kunne trille ballen i mål og sørge for at det endte 3–0 til Norge.

Siste nytt

 • Ruud om trenergrepet: – Greit å få positive tilbakemeldinger

  Casper Ruud synes det er greit å kunne prate kort med trenerteamet før og etter poeng. Pappa Christian er i teamet rundt verdensfireren, som tirsdag slo svenske Elias Ymer i strake sett i første runde i French Open.

  – Det endrer ikke så mye, føler jeg. Det er enklere å kommunisere om det er noe treneren vil vite av deg eller du vil ha fra ham. Man kan uansett aldri helt vite hva motstanderen vil gjøre og de kan alltid endre taktikk, sier Ruud etter kampen.

  – Det er greit å få litt positive tilbakemeldinger nå som det er lov og man slipper å være redd for å bli straffet.

  24-åringen sier at samtalene noen ganger kan gå litt mer på det taktiske. Det gjelder spesielt om man møter en spiller som er godt kjent for spesielle eller sterke server.

  – Noen ganger spør jeg dem om de synes jeg burde stå litt lenger bak i banen på returene. Det er for det meste bare enkle tilbakemeldinger, sier Ruud. (NTB)

  Casper Ruud French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Martial mister FA-cupfinalen

  Manchester United må klare seg uten Anthony Martial i helgens FA-cupfinale mot byrival Manchester City på Wembley.

  Franskmannen pådro seg en hamstringskade mot slutten av sesongavslutningen i Premier League mot Fulham søndag, opplyser United på sine nettsider.

  – Undersøkelsene har siden vist at han har pådratt seg en skade på en muskel og mister dermed FA-cupfinalen, heter det i uttalelsen.

  Kampen mot Erling Braut Haaland og seriemester Manchester City spilles på Wembley i London lørdag ettermiddag.

  Martial har scoret ni mål på 29 kamper for de røde djevlene denne sesongen. United har fra før vunnet ligacupen etter finaleseier over Newcastle. (NTB)

  Marcus Rashford, Anthony Martial, Manchester United
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Haaland til topps i ny kåring

  Erling Braut Haaland ble tirsdag kåret til sesongens spiller av det anerkjente sportsnettstedet The Athletic. – Å vinne denne prisen er veldig spesielt, og et resultat av den enestående sesongen laget har hatt, uttaler Haaland blant annet. Manchester City-spissen vant også «sesongens beste individuelle prestasjon» for tre mål og én målgivende pasning mot Manchester United i oktober. Haaland er allerede kåret til årets spiller og årets unge spiller i Premier League.

  Erling Haaland
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste