Landslagssjefen reagerte på «voldsomme taklinger» – uttrykte bekymring allerede i pausen

Norge tok en solid 3-0-seier i landslagets andre VM-kvalifiseringskamp, men måtte tåle tøffe taklinger fra de kosoviske spillerne. Litt for tøffe, mener landslagssjefen og den norske kapteinen.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

JULING: Til tross for at Norge dominerte kampen, måtte Caroline Graham Hansen og co. tåle tøffe taklinger fra motspillerne.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

​​​​​ – Det er synd de ikke tar tak i de situasjonene der det potensielt kan bli skader. Det er farlig, sier Norges kaptein Caroline Graham Hansen.

Hun er fornøyd med norsk tremålsseier og full pott i VM-kvaliken så langt, men kapteinen er ikke like fornøyd med nivået på dømmingen i den kosoviske hovedstaden.

– Det er mye seine taklinger og etterslengere på slutten der. Hadde dommerne slått hardt ned på det allerede i førsteomgang, så hadde de sluttet med det, tror Graham Hansen.

HARDT TAKLET: Amalie Eikeland fikk tøff behandling i Kosovo.

Gikk bort til dommeren i pausen

Hun får støtte av landslagssjef Martin Sjögren. Han trekker frem en takling på Amalie Eikeland og en på Graham Hansen i første omgang der han mener «dommerne burde vise at det der ikke var OK».

– Jeg syns dommeren skulle slått ned på det tidligere i kampen, så kunne vi kanskje sluppet en del av de voldsomme taklingene som våre spillere fikk. Det var til og med noe vi sa til dommerne i pausen. Det er jo først og fremst fordi jeg er bekymret for at spillerne skal bli skadet, forklarer Sjögren.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

BEKYMRET: Martin Sjögren var redd de norske spillerne skulle bli skadet mot de fysisk tøffe motstanderne fra Kosovo.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Svensken måtte se to av sine mest betrodde spillere hjelpes av banen etter tøffe taklinger.

Ingrid Syrstad Engen ble sklitaklet etter en snau time spill, fikk en sleng på nakken og måtte gå av banen. Frida Maanum havnet i duell med keeperen og fikk en trøkk i ribbeinet helt på tampen, og ble liggende på sidelinjen med pustebesvær de siste minuttene.

– Engen er OK. Frida får vi se etter noen undersøkelser senere, opplyser Sjögren.

NFFs medieansvarlig opplyser tirsdag kveld til NRK at Maanum har pådratt seg kontusjon i ribbeinet.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

SMELL: Ingrid Syrstad Engen ble liggende i gresset etter en tøff duell. Hun måtte deretter forlate banen.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sjansesløseri

Mange hadde nok forventet en ny målfest mot Kosovo etter den overlegne Armenia-seieren i første VM-kvalikkamp. Men selv om de norske spillerne hadde ballen i store deler av kampen, mener NRKs ekspert Carl-Erik Torp at det var i overkant mye slurv og upresishet i det norske laget.

– Jeg tror vi alle kjenner på at vi burde scoret en del flere mål i dag, men vi vinner fullt fortjent 3–0. Noen dager er det litt stang ut, sier Graham Hansen.

Tre mål på 25 skudd, mot et lag som er rangert som nummer 115 i verden, er ikke noe landslagssjef Sjögren jubler spesielt høyt for, men det var mer enn nok til tre poeng.

Se alle målene her:

Blakstad-ros

Lenge så det ut til at Kosovo – Norge ikke kom til å bli vist på TV, men etter mye frem og tilbake kom gladmeldingen fra Pristina like før kampstart. Dermed kunne den norske fansen se Norge gå opp i ledelsen etter tolv minutter etter selvmål fra en kosovisk spiller.

Norge burde kanskje hatt mål allerede etter tre minutter, da avslutningen fra Eikeland så ut til å være over dødlinja før en motspiller fikk knotet den ut av mål. Graham Hansen ropte også på straffe etter en duell innenfor sekstenmeteren, men dommeren ville det annerledes.

Ingen av situasjonene ble riktignok kampavgjørende, og 35 minutter inn i kampen sørget Julie Blakstad for et flott mål og 2-0, assistert av nevnte Eikeland.

– Jeg elsker råskapen til Blakstad der, det er en fantastisk avslutning, mente Torp.

Etter hvilen gjorde godt samspill mellom Guro Reiten og Maanum at en helt ensom Lisa Marie Karlseng Utland kunne trille ballen i mål og sørge for at det endte 3–0 til Norge.

Siste nytt

 • Viktig Barcelona-seier

  Philippe Coutinho satte inn det siste målet da Barcelona slo Valencia 3-1 i La Liga søndag kveld. José Gayà sendte gjestene i en tidlig ledelse på Nou Camp, men Ansu Fati brakte raskt balanse i regnskapet – før Memphis Depay sendte Barca i ledelsen fra straffemerket.

  Dermed tok Barcelona en viktig seier etter en uvanlig svak start på sesongen.

  y-a5aa9cieA
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Håndballpresidenten fikk korona

  Håndballpresident Kåre Geir Lio har fått korona i etterkant av håndballjentenes landskamper, skriver VG. Bærum kommune opplyser søndag kveld til at det er minst 32 smittede etter at Norge og Slovenia møttes i Nadderud Arena 7. oktober med 1526 tilskuere til stede, opplyser avisen, ifølge NTB.

  jZArKDEu_ng
  Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
 • Sikret viktig Brann-poeng

  I kampen ingen kunne tape i bunnstriden i Eliteserien så det lenge ut til at Stabæk skulle vinne 1-0. Så dukket Kasper Skaanes opp på overtid og sørget for 1-1, melder NTB.

  Ett poeng gjør at Brann fortsatt ligger på kvalikplass, nå med 19 poeng. Stabæk er poenget bak, men tre foran Mjøndalen, som tapte hele 0-7 for Haugesund. Alle de tre lagene har åtte kamper igjen å spille.

  cFE6RCViJQQ
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal