Hopp til innhold

Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

DEBUTERTE MED SCORING: Guro Bergsvand, her underveis i kampen mot Armenia på Ullevaal stadion torsdag.

– Kjempebra. Jeg er fornøyd med prestasjonen vi gjør. Vi visste vi skulle ha et kraftig spillmessig overtak. Men man vet jo ikke hvor god uttelling man får, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter bunnsolide 10–0 mot lille Armenia.

Han vurderte det dit at Norge kunne hatt flere scoringer i første omgang.

– Men i den andre omgangen er vi spillemessig litt ned, men scorer mål i stedet. Og vi skaper utrolig mye sjanser. Vi scorer mål i siste sekundet og fikk en seier med tosifret. Det er en god start på kvaliken, slår svensken fast.

Norges største profil, Caroline Graham Hansen, vurderte at det var en god kamp og en viss forbedring etter at de norske damene tapte hele 7–0 mot Nederland sist landskamp.

– Samtidig er ikke Armenia det sterkeste laget. Men vi får en god følelse og neste kamp mot Kosovo må vi bygge videre på det. Så møter vi bedre lag i neste runde. Da tenker jeg at jo bedre følelse vi har fra denne samlingen, så er det lettere å bygge videre på det, sier hun.

«Åh, hva gjør jeg her?»

For storseier var forventningen, mente NRKs kommentator Christian Nilssen før kamp. Det var kollega og ekspert Carl-Erik Torp helt enig i.

Og av alle spillere ute på Ullevaal-matta var det landslagsdebutant Guro Bergsvand som først tok dem på ordet.

For på en nærmest upåklagelig gressmatte i behagelig høstvær, med en sporadisk besatt langside, tok det kun ni minutter før hun fant veien til nettmaskene.

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

DEBUTERTE MED SCORING: Guro Bergsvand, her underveis i kampen mot Armenia på Ullevaal stadion torsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

På et lavt og hardt innlegg fra Julie Blakstad gikk ballen via Caroline Graham Hansen og havnet i bena på debutanten som enkelt sørget for norsk ledelse.

– Det startet med en corner, da skal jeg være med opp. Det ble litt «klabb og babb», men til slutt kom det et innlegg. Da hadde jeg ikke snudd hodet hjemover enda. Plutselig så ligger den på femmeteren. Så ble jeg litt sånn «åh, hva gjør jeg her?», sier midtstopper Bergsvand til NRK om sin egen scoring.

Men de tankene var fort borte. Bare sekundet senere bredsidet hun inn ledermålet som ble starten på målfesten.

Passerte Hegerberg

Derfra gikk det slag i slag, pasning for pasning, og mål for mål.

Det til tross for en rekke svake avslutninger på den armenske sisteskansen. Men sjansene var så mange at det ble en målrik norsk kamp.

Og for Caroline Graham Hansen ble det et hopp på den norske toppscorerlisten.

For i det 28. minutt fikk Norge straffe og frem gikk Barcelona-stjernen Graham Hansen. 26-åringen var sikker i sin sak og sørget for sitt mål nummer 39 for det norske landslaget.

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

SMILTE BREDT: Caroline Graham Hansen og Norge hadde en god dag på jobben.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Dermed gikk hun forbi Ada Stolsmo Hegerberg og opp på en åttendeplass på den norske toppscorerlisten. Hun ble med det og den spilleren som fortsatt er aktiv med flest mål for landslaget.

– Det er alltid gøy og en ære å score mål med flagget på brystet. Hvis det jeg gjør kan bidra med at vi kommer til mesterskap og hevder oss der, så er jeg superstolt og glad for å være en del av det laget, sier Graham Hansen om målstatistikken hennes.

Karina Sævik rundet av en god norsk førsteomgang med Norges tredje nettkjenning drøye fem minutter før pause.

Målbonanza

Men målfesten stoppet ikke der. For i den andre omgangen var det vel så fyr i det norske laget, som i de første 45. minuttene.

Kun to minutter ut i omgangen fant Lisa-Marie Utland veien til nettmaskene. Så sørget Julie Blakstad for å score sitt første landslagsmål og øke til 5–0. Før Graham Hansen og Utland noterte seg for ett mål til hver. Heller ikke det var nok:

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

MÅLFEST: Lisa-Marie Utland var i aller høyeste grad medvirkende i den norske målfesten med tre nettkjenninger.

Foto: Terje Pedersen / NTB

For Utland notert seg for hat trick med det norske flagget på brystet.

– Det var artig, vi har jo full kontroll og så kommer det masse innlegg i den andre omgangen og det elsker jeg. Da får jeg tre mål og så scorer vi enda flere mål i den andre omgangen, konkluderte Utland til NRK etter kampen.

Og i det antallet tilleggsminutter dukket opp på skjermen, gjorde Elisabeth Terland det samme på listen over målscorere.

På tampen fastsatte Graham Hansen resultatet til 10–0, da 39 hadde blitt til 40, som igjen ble til 41 en mål totalt så langt for landslaget så langt i hennes karriere.

Dermed fikk de norske kvinnene en knallstart på kvalifiseringen til verdensmesterskapet som skal holdes i Australia og New Zealand i 2023.

Siste nytt

  • Karlsson forventer Johaug-konkurranse i VM: – Hun kommer

    Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson har sluttet å spekulere på om Therese Johaug stiller under VM i Trondheim neste år.

    – Jeg regner med at hun kommer. Det blir kult å ha henne tilbake, sier Karlsson ifølge TT etter at det svenske landslaget ble presentert torsdag.

    Det her lenge vært snakk om et mulig comeback for den norske langrennsdronningen, og hun har selv gjort lite for å dysse ned forventningene.

    Hun har tidligere uttalt at en beslutning rundt neste sesong kommer i løpet av mai måned. Landslaget har holdt en plass åpen om hun skulle bestemme seg for å satse igjen.

    I Sverige har de tatt Johaugs beslutning på forskudd. Karlsson gleder seg til å møte henne i sporet igjen.

    – For tre år siden gikk jeg inn i treningsåret med fokus på hvordan jeg kunne slå henne. Da slo jeg henne to ganger, sier Karlsson.

    Siden har Johaug blitt mamma for første gang og giftet seg med Nils Jakob Hoff.

    – Hun er ikke overmenneskelig så jeg kommer ikke til å fokusere på å slå henne så mye nå som for tre år siden, legger Karlsson til. (NTB)

    rdtoipDKm5Q
    Foto: NTB
  • Norsk stortalent imponerte i Frankrike

    Jørgen Nordhagen overtok ledelsen i det prestisjefylte U23-rittet Ronde de l'Isard etter en andreplass på torsdagens etappe.

    Den 126 kilometer etappen gikk over flere fjell kjent fra Tour de France og Nordhagen var alene i tet over toppen av Col de Peyresourde med 25 kilometer til mål.

    I letterrenget inn mot målstreken i Bagnères-de-Luchon ble han hentet inn av Max van der Meulen og i spurten viste nederlenderen seg som den sterkeste. De tok kom imidlertid i mål godt over minuttet foran neste rytter og før de siste tre etappene har Nordhagen ett minutt og 24 sekunder ned til Jaron Widar på andreplass i sammendraget.

    Etapperittet er blant de største på U23-nivå i sykkelsporten. Johannes Staune-Mittet vant rittet da det sist ble arrangert tilbake i 2022.

    For Nordhagen er dette hans første år som seniorsyklist. 19-åringen har en kontrakt med verdenstourlaget Visma-Lease a Bike fra 2025 til 2027 og sykler nå for utviklingslaget. Nordhagen imponerte med å ta et overlegent gull i junior-VM i langrenn på 20 kilometer i vinter, men satser nå fullt på sykling.

    Jørgen Nordhagen
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Skiforbundet henter inn svensk landslagstrener - skal jobbe tett med Kristoffersen

    Den svenske suksesstreneren Jörgen Nordlund slutter i jobben som trener for det svenske kvinnelandslaget. Istedenfor venter en ny rolle i Norges Skiforbund, hvor han ifølge Aftonbladet skal jobbe tett med Henrik Kristoffersen.

    Sportssjef Claus Ryste bekrefter ansettelsen overfor VG og forklarer at Nordlund erstatter Jörg Roten i trenerteamet rundt Kristoffersen.

    Nordlund jobbet som trener for det norske kvinnelandslaget mellom 2010 og 2014.

    Henrik Kristoffersen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal