Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

DEBUTERTE MED SCORING: Guro Bergsvand, her underveis i kampen mot Armenia på Ullevaal stadion torsdag.

– Kjempebra. Jeg er fornøyd med prestasjonen vi gjør. Vi visste vi skulle ha et kraftig spillmessig overtak. Men man vet jo ikke hvor god uttelling man får, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter bunnsolide 10–0 mot lille Armenia.

Han vurderte det dit at Norge kunne hatt flere scoringer i første omgang.

– Men i den andre omgangen er vi spillemessig litt ned, men scorer mål i stedet. Og vi skaper utrolig mye sjanser. Vi scorer mål i siste sekundet og fikk en seier med tosifret. Det er en god start på kvaliken, slår svensken fast.

Norges største profil, Caroline Graham Hansen, vurderte at det var en god kamp og en viss forbedring etter at de norske damene tapte hele 7–0 mot Nederland sist landskamp.

– Samtidig er ikke Armenia det sterkeste laget. Men vi får en god følelse og neste kamp mot Kosovo må vi bygge videre på det. Så møter vi bedre lag i neste runde. Da tenker jeg at jo bedre følelse vi har fra denne samlingen, så er det lettere å bygge videre på det, sier hun.

«Åh, hva gjør jeg her?»

For storseier var forventningen, mente NRKs kommentator Christian Nilssen før kamp. Det var kollega og ekspert Carl-Erik Torp helt enig i.

Og av alle spillere ute på Ullevaal-matta var det landslagsdebutant Guro Bergsvand som først tok dem på ordet.

For på en nærmest upåklagelig gressmatte i behagelig høstvær, med en sporadisk besatt langside, tok det kun ni minutter før hun fant veien til nettmaskene.

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

DEBUTERTE MED SCORING: Guro Bergsvand, her underveis i kampen mot Armenia på Ullevaal stadion torsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

På et lavt og hardt innlegg fra Julie Blakstad gikk ballen via Caroline Graham Hansen og havnet i bena på debutanten som enkelt sørget for norsk ledelse.

– Det startet med en corner, da skal jeg være med opp. Det ble litt «klabb og babb», men til slutt kom det et innlegg. Da hadde jeg ikke snudd hodet hjemover enda. Plutselig så ligger den på femmeteren. Så ble jeg litt sånn «åh, hva gjør jeg her?», sier midtstopper Bergsvand til NRK om sin egen scoring.

Men de tankene var fort borte. Bare sekundet senere bredsidet hun inn ledermålet som ble starten på målfesten.

Passerte Hegerberg

Derfra gikk det slag i slag, pasning for pasning, og mål for mål.

Det til tross for en rekke svake avslutninger på den armenske sisteskansen. Men sjansene var så mange at det ble en målrik norsk kamp.

Og for Caroline Graham Hansen ble det et hopp på den norske toppscorerlisten.

For i det 28. minutt fikk Norge straffe og frem gikk Barcelona-stjernen Graham Hansen. 26-åringen var sikker i sin sak og sørget for sitt mål nummer 39 for det norske landslaget.

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

SMILTE BREDT: Caroline Graham Hansen og Norge hadde en god dag på jobben.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Dermed gikk hun forbi Ada Stolsmo Hegerberg og opp på en åttendeplass på den norske toppscorerlisten. Hun ble med det og den spilleren som fortsatt er aktiv med flest mål for landslaget.

– Det er alltid gøy og en ære å score mål med flagget på brystet. Hvis det jeg gjør kan bidra med at vi kommer til mesterskap og hevder oss der, så er jeg superstolt og glad for å være en del av det laget, sier Graham Hansen om målstatistikken hennes.

Karina Sævik rundet av en god norsk førsteomgang med Norges tredje nettkjenning drøye fem minutter før pause.

Målbonanza

Men målfesten stoppet ikke der. For i den andre omgangen var det vel så fyr i det norske laget, som i de første 45. minuttene.

Kun to minutter ut i omgangen fant Lisa-Marie Utland veien til nettmaskene. Så sørget Julie Blakstad for å score sitt første landslagsmål og øke til 5–0. Før Graham Hansen og Utland noterte seg for ett mål til hver. Heller ikke det var nok:

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

MÅLFEST: Lisa-Marie Utland var i aller høyeste grad medvirkende i den norske målfesten med tre nettkjenninger.

Foto: Terje Pedersen / NTB

For Utland notert seg for hat trick med det norske flagget på brystet.

– Det var artig, vi har jo full kontroll og så kommer det masse innlegg i den andre omgangen og det elsker jeg. Da får jeg tre mål og så scorer vi enda flere mål i den andre omgangen, konkluderte Utland til NRK etter kampen.

Og i det antallet tilleggsminutter dukket opp på skjermen, gjorde Elisabeth Terland det samme på listen over målscorere.

På tampen fastsatte Graham Hansen resultatet til 10–0, da 39 hadde blitt til 40, som igjen ble til 41 en mål totalt så langt for landslaget så langt i hennes karriere.

Dermed fikk de norske kvinnene en knallstart på kvalifiseringen til verdensmesterskapet som skal holdes i Australia og New Zealand i 2023.

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • Innstiller på henlegging

  Politiet innstiller på å leggje bort saka mot mannen som er sikta for eit overgrep på Brann Stadion.

  Det får NRK opplyst. VG meldte dette først.

  Saka er ferdig etterforska. Det er no opp til statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane å avgjere kva som skal skje vidare i saka.

  Det vart teke ut sikting for valdtekt etter eit nachspiel på Brann Stadion natt til 10. august.

 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Kilde klar til Sölden-åpningen

  Alpinist Aleksander Aamodt Kilde (29) er klar til sesongstarten i Sölden kommende helg etter kneskaden han pådro seg i januar.

  Det har vært usikkerhet rundt Kilde om han kom til å bli klar til sesongstarten, men nå bekrefter alpinsjef Claus Ryste overfor NTB at 29-åringen stiller til start.

  I januar røk han korsbåndet i høyre kne i et fall på trening og mistet resten av sesongen.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal