NRK Meny
Normal

Jansrud bekymret etter fiaskorenn: – Det er noe underliggende

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud hadde ingenting å stille opp med i årets Kitzbühel-utfor. Hvorfor det gikk så sakte på det isete underlaget, det aner han derimot ikke.

Kjetil Jansrud

RÅDVILL: Kjetil Jansrud vet ikke hvorfor han ikke greide å holde tempoet til de beste ned bakken i Kitzbühel.

Foto: Giovanni Auletta / AP

Isete forhold i verdens tøffeste utforløype var ingen god kombinasjon for Kjetil Jansrud i Kitzbühel lørdag.

– Det er første gangen vi har kjørt på ordentlig is i år. Vi vinner jo de andre rennene, men akkurat på slike forhold er vi ikke gode nok, sier han.

For Norges beste fartskjører, i alle fall når Aksel Lund Svindal er ute, fikk ikke ting til å stemme. Han tapte hele veien til de aller beste på vei ned den isete bakken, og gjorde i tillegg flere småfeil som slukte tidelssekunder.

I mål var han 2,18 sekunder bak vinneren Dominik Paris fra Italia.

– Det ble litt rotete over alt. Jeg har noen blundere, og da går det ufattelig mye tid. Men etter å ha sett mellomtidene, er det noe underliggende der som ikke bare handler om feilene, forklarer Jansrud.

– Flyter ikke som før

Hva som er feil, det er han derimot usikker på.

– Jeg vet jeg har verdens raskeste ski og verdens beste støvler. Jeg er i god form, men jeg merker at ting ikke flyter som det har gjort tidligere. Det er kjedelig at det skal skje i Kitzbühel, sier Jansrud, som ikke fikk verdenscuppoeng.

Han understreker at han ikke vil bruke de isete forholdene som noen unnskyldning.

– Det er 99 prosent meg, så jeg tror ikke vi skal gjemme oss bak noe, sier han.

Saken fortsetter under videoen.

Kjetil Jansrud om det skuffende utforløpet i Kitzbuhel.

USIKKER: Kjetil Jansrud forsøker å forklare hva som gikk galt.

Sejersted beste nordmann

Da Jansrud skuffet falt mye av det norske presset på Aleksander Aamodt Kildes skuldre, men også han tapte tid hele veien nedover. Under målseilet var han 1,82 bak Paris.

Allerede i første port merket Aamodt Kilde at skikantene ikke bet på det isete underlaget.

– I første port allerede så fungerer ikke ting. Det er en kjedelig følelse, for du vet det er glattere enda lenger ned, sier han.

Adrian Smiseth Sejersted var siste nordmann utfor, og han var også den beste på 15. plass. Han endte i mål 1,41 bak Paris.

Saken fortsetter under videoen.

Kjetil Jansrud gjorde mye riktig i første halvdel av utforløypa i Kitzbuhel, men med flere feil utover ble det et skuffende resultat til slutt.

LANGT BAK: Kjetil Jansrud fikk det ikke til å stemme, og var over to sekunder bak vinneren.

Nye Kitzbühel-ofre

Det beryktede Kitzbühel-løypa krever hvert år sine ofre. I fjor fikk Aksel Lund Svindal kjenne på de massive kreftene i utforløypa.

I år gikk det hardt ut over blant andre Beat Feuz. Sveitseren ble liggende i gjerdet etter en stygg smell rett før mål, men kom seg heldigvis opp på skiene etter noen minutter og fikk sklidd ned i målområdet til massiv applaus.

Dramatisk for franske Beat Feuz. Franskmannen leder hele veien ned mot mål, men minster kontrollen mot slutten og suste inn i sikkerhetsnettet. Konkurransen er nå stoppet midlertidig.

FALL: Beat Feuz falt stygt, men kom seg ned bakken for egen maskin.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Linnes sin trener fikk sparken

  Martin Linnes sin trener i tyrkiske Galatasaray, Igor Tudor, har fått sparken. Tudor var nordmannens 4. trener i Tyrkia. Linnes sa tidligere i år til Glåmdalen at han følte seg verdsatt av Tudor, og har regelmessig fått tillit på backen.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Vålerenga henter Malmö-midtstopper

  Uruguayaneren Felipe Carvalho har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. 24-åringen kommer fra svenske Malmö. Det bekrefter Vålerenga på sitt nettsted mandag.

  Carvalho
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal