Svindal falt stygt: – Ikke gøy å se på dette

Aksel Lund Svindal mistet kontrollen i en sving og fløy flere meter opp i luften før han traff nettet i full fart.

Aksel Lund Svindal ble enda et offer for den farlige venstresvingen i Kitzbühel. Nordmannen kom seg heldigvis på beina og vinket til publikum.

STYGT FALL: Svindal fløy flere meter opp i luften før han skjøt fart inn i nettet.

Flere hadde falt før Aksel Lund Svindal i samme svingen under dagens renn i Kitzbühel. Og det gikk ikke noe bedre for Svindal i svingen rett etter «Hausbergkanten».

– Ikke akkurat gøy å se på dette. Han er på sykehuset i Innbruck nå. Der skal han hovedsaklig ta MR av høyre kne. Det kan være slagskade, bånd, menisk eller i verste fall korsbånd. Det er vanskelig å si, sier sportssjef Claus Ryste.

Svindal

INN TIL SJEKK: Svindal måtte sjekke det høyre kneet etter det stygge fallet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Samme lege som opererte akillesen

I samme sving fløy Svindal flere meter opp i luften før han traff nettet.

Etter noen minutter liggende nede fikk heldigvis Svindal kommet seg opp på bena, og så etter noen meter til fots tilsynelatende hel ut. Han ble kjørt ned av snøscooter.

SKI-ALPINE-WORLD-DOWNHILL

SIGNAL TIL PUBLIKUM: Svindal fikk applaus og full jubel da han puttet hånden i været etter fallet.

Foto: ROBERT JAEGER / Afp

– Det er samme lege som opererte hans akilles som skal gjennomføre sjekken i Innsbruck. Aksel kjenner han godt og han kjenner oss godt, sier landslagssjef Christian Mitter til NRK.

Austria Alpine Skiing World Cup

FRAKTET NED: Det holdt med snøscooter-frakt for Svindal. De to andre som falt i svingen ble hentet med helikopter.

Foto: Pier Marco Tacca / Ap

– Man må ta store sjanser

Streitberger og Reichelt falt på stygt samme på samme sted tidligere i rennet. Begge ble hentet av helikopter.

– Det har vært en del krasj. Det er dårlig sikt og man må ta store sjanser. Det er ikke isete i løypa, men den myke snøen gjør at en svinger krappere enn vanlig, sier vinner av utforrennet Peter Fill fra Italia til NRK.

Nevnte Italienske Peter Fill vant rennet, 37 hundredeler foran sveitsiske Beat Feu. På tredjeplass kom Carlo Janka, også fra Svetis, 65 hundredeler bak.

Aleksander Aamodt Kilde ble beste norske på en 6. plass. Kjetil Jansrud havnet nede på 14. plass, hele 1 sekund og 89 hundredeler bak vinneren.

I dagens utfor ble det tre stygge fall i samme sving.

TRE FALL: Det var ikke bare Svindal som falt etter «Hausbergkanten» i Kitzbühel.

Siste nytt

 • Tidligere Solskjær-elev til AaFK

  Aalesund har signert midtbanespilleren Jordon Mutch fra sørkoreanske Gyeongnam FC. 28-åringen har tidligere spilt for blant andre Cardiff. Der hadde han Ole Gunnar Solskjær som manager. Kontrakten Mutch har signert strekker seg ut 2020-sesongen.

  Cardiff City's Mutch celebrates scoring a goal against Sunderland during their English Premier League soccer match in Cardiff
  Foto: Rebecca Naden / Reuters
 • Påstand om fire år for Srour

  Påtalenemnden i Antidoping Norge (ADN) innstiller på fire års utestengelse for bokseren Hadi Srour. Han avla i høst en positiv dopingprøve med spor av syntetisk EPO.

  I en pressemelding skriver ADN at Srour også har brutt reglementet for meldeplikt flere ganger.

  – Også B-prøven bekreftet funnet i A-prøven, sier Katharina Rise, leder av påtalenemnda i ADN til NTB.

  – Det har tatt litt tid før saken ble endelig avgjort fra vår side. Det er fordi Srour har anmodet om at vi skulle gjøre ytterligere undersøkelser. Basert på det har vi også fått denne prøven vurdert av andre internasjonale akkrediterte laboratorier, i tillegg til det norske laboratoriet som er akkreditert av Wada. De har kommet til samme resultat, uavhengig av hverandre, sier Rise


  Srour var raskt ute med kritikk av Antidoping Norge da saken ble offentlig i fjor.

  – Etterforskerne forhørte meg, men de var ikke ute etter å høre min versjon eller å få sannheten. De anmodet meg to ganger om å tilstå. Den siste gangen slo de også av lydopptakeren, sa Srour på en pressekonferanse 4. september.

  Srour var ansett som en mulig OL-deltaker i Tokyo-lekene senere i år.

  Hadi Srour tilknyttet Norges Bokseforbund har avgitt positiv dopingprøve.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sandstormen forsinker gullheltene

  Sandstormen på Kanariøyene rammer nå også indireke de norske skiskytterne som skal hjem fra VM i Anterselva. NRK får opplyst at charterlfyet med Marte Olsbu Røiseland og co er hele seks seks timer forsinket p.g.a. sandstormen på Kanariøyene. De flyr fra Innsbruck i Østerrike til Oslo. Ny avreise fra Innsbruck er kl 18.30 mandag.

  Marte Olsbu Røiseland
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal