Hopp til innhold

Svindal falt stygt: – Ikke gøy å se på dette

Aksel Lund Svindal mistet kontrollen i en sving og fløy flere meter opp i luften før han traff nettet i full fart.

Aksel Lund Svindal ble enda et offer for den farlige venstresvingen i Kitzbühel. Nordmannen kom seg heldigvis på beina og vinket til publikum.

STYGT FALL: Svindal fløy flere meter opp i luften før han skjøt fart inn i nettet.

Flere hadde falt før Aksel Lund Svindal i samme svingen under dagens renn i Kitzbühel. Og det gikk ikke noe bedre for Svindal i svingen rett etter «Hausbergkanten».

– Ikke akkurat gøy å se på dette. Han er på sykehuset i Innbruck nå. Der skal han hovedsaklig ta MR av høyre kne. Det kan være slagskade, bånd, menisk eller i verste fall korsbånd. Det er vanskelig å si, sier sportssjef Claus Ryste.

Svindal

INN TIL SJEKK: Svindal måtte sjekke det høyre kneet etter det stygge fallet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Samme lege som opererte akillesen

I samme sving fløy Svindal flere meter opp i luften før han traff nettet.

Etter noen minutter liggende nede fikk heldigvis Svindal kommet seg opp på bena, og så etter noen meter til fots tilsynelatende hel ut. Han ble kjørt ned av snøscooter.

SKI-ALPINE-WORLD-DOWNHILL

SIGNAL TIL PUBLIKUM: Svindal fikk applaus og full jubel da han puttet hånden i været etter fallet.

Foto: ROBERT JAEGER / Afp

– Det er samme lege som opererte hans akilles som skal gjennomføre sjekken i Innsbruck. Aksel kjenner han godt og han kjenner oss godt, sier landslagssjef Christian Mitter til NRK.

Austria Alpine Skiing World Cup

FRAKTET NED: Det holdt med snøscooter-frakt for Svindal. De to andre som falt i svingen ble hentet med helikopter.

Foto: Pier Marco Tacca / Ap

– Man må ta store sjanser

Streitberger og Reichelt falt på stygt samme på samme sted tidligere i rennet. Begge ble hentet av helikopter.

– Det har vært en del krasj. Det er dårlig sikt og man må ta store sjanser. Det er ikke isete i løypa, men den myke snøen gjør at en svinger krappere enn vanlig, sier vinner av utforrennet Peter Fill fra Italia til NRK.

Nevnte Italienske Peter Fill vant rennet, 37 hundredeler foran sveitsiske Beat Feu. På tredjeplass kom Carlo Janka, også fra Svetis, 65 hundredeler bak.

Aleksander Aamodt Kilde ble beste norske på en 6. plass. Kjetil Jansrud havnet nede på 14. plass, hele 1 sekund og 89 hundredeler bak vinneren.

I dagens utfor ble det tre stygge fall i samme sving.

TRE FALL: Det var ikke bare Svindal som falt etter «Hausbergkanten» i Kitzbühel.

Siste nytt

 • Skarstein vant innledningsheatet i EM

  Birgit Skarstein var overlegen i det innledende heatet i parasinglesculler for kvinner torsdag og er gullfavoritt i finalen under EM i roing i München. Det var fire roere med i heatet og alle gikk til finalen.

  Ukrainske Anna Sheremet tok styringen på heatet innledningsvis, men underveis tok Skarstein mer og mer innpå, og med 1400 meter igjen tok hun ledelsen.

  Den ga hun aldri fra seg og kontrollerte til slutt inn seieren. Tyske Manuela Diening var i mål på annenplass, mens Sheremet kom på tredjeplass.

  Israelske Moran Samuel var i mål sist av de fire. Skarstein tok i fjor karrierens første EM-gull. Finalen går lørdag formiddag.

  Roing Mediedag
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Tårevåt Williams slått ut i Toronto

  Det var en beveget Serena Williams som natt til torsdag tok avskjed med publikum etter tapet for sveitsiske Belinda Bencic i WTA-turneringen i Toronto.

  40 år gamle Williams avslørte tirsdag at nedtellingen til karriereslutten har begynt, og flere hevder at US Open, som starter i slutten av august, er tennislegendens siste. Hun har vunnet elleville 73 titler i singel på WTA-touren og 23 Grand Slam-turneringer.

  Hun har vunnet turneringen i Toronto tre ganger. Etter tapet for Bencic tok hun for første gang ordentlig farvel med publikum.

  – Det var mange følelser. Jeg elsker å spille her og har alltid elsket det, sa Williams, som tydelig slet med å holde tårene tilbake.

  – Jeg er så dårlig på å ta farvel, fortsatte hun. (NTB)

  Serena Williams vs Switzerland's Belinda Bencic during the National Bank Open in Toronto
  Foto: COLE BURSTON / Reuters
 • 20-åring med sjokkseier i Montreal

  Britiske Jack Draper viste ingen tegn til nerver mot verdensfemmer Stefanos Tsitsipas og slo grekeren i to strake sett i Masters 1000-turneringen i Montreal.

  Den 20 år gamle briten vant kampen med sifrene 7-5, 7-6 (7-4) og kunne til slutt juble for avansement til annen runde foran tredjeseedede Tsitsipas. Han møter franske Gaël Monfils i neste runde.

  – Jeg trodde ikke jeg skulle spille her, men det lønnet seg å komme. Jeg hadde ikke en konkret kampplan, jeg bare visste at jeg måtte spille godt for å slå Stefanos, sa Draper til arrangøren etter seieren.

  Draper er nummer 82 på verdensrankingen etter gjennombruddet for noen måneder siden. I Wimbledon-turneringen tidligere i sommer vant han ett sett i 1.-rundeoppgjøret mot mester Novak Djokovic. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 5. Jack Draper.
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste