VAR hjalp ikke Serbia: – Soleklar straffe og rødt kort

Egil Olsen irriterer seg voldsomt over at VM-dommerne ikke tar holding på alvor. Fredag kom et nytt eksempel da Sveits snudde kampen mot Serbia.

FBL-WC-2018-MATCH26-SRB-SUI

SNYTT FOR STRAFFE: Mitrovic skulle hatt straffe etter at to sveitsere rev han ned innenfor sekstenmeteren.

– Ikke bare straffe, de burde kanskje hatt to mann utvist, sier en tydelig frustrert Egil Olsen.

Det som irriterer den tidligere norske landslagstreneren er holding i feltet. Serbia ble snytt for straffe da Aleksandar Mitrovic ble revet ned på 1–1. VAR ble ikke brukt til å se på situasjonen igjen.

– Dette er en problematikk som er gammel, det har pågått i mange år. Jeg har diskutert det med dommere i mange år, og av en eller annen merkelig grunn er ikke dommere interessert i å bli kvitt holdinga, forsetter NRK-ekspert Egil Olsen.

Holding i feltet

Situasjonen minnet om da Harry Kane ble revet ned i boksen under Englands åpningskamp mot Tunisia tidligere i VM. Den britiske avisen The Telegraph, skrev at FIFA skulle vurdere om videodommeren skulle ha varslet hoveddommer da Kane ble felt – men så skjedde det igjen. To sveitsere tok armene rundt kraftspissen Mitrovic og rev han ned innenfor sekstenmeteren.

– Jeg har sett det bli dømt straffe på dette her, men det er så sjeldent og i så graverende tilfeller. Det er litt trist at dette ikke blir borte fra fotballen, mener Olsen.

Revansje

Aleksandar Mitrovic ble vraket av Newcastle og sendt ut på lån til Fulham i februar. Mot et solid Sveits var kraftspissen tøff og aggressiv i første omgang.

Etter fem minutters spill vant Mitrovic en duell i boksen, men den sveitsiske keeperen gjorde en kjemperedning. Sekunder senere sender Dusan Tadic ballen tilbake inn i den sveitsiske boksen, og med en knallhard heading sender Aleksandar Mitrovic Serbia opp i 1–0.

– De sveitsiske stopperne har det ikke gøy, mente TV 2s ekspert Jesper Mathisen under kampen.

– En kanon

Sveits kom mer inn i kampen utover første omgang. Etter 30 minutter måtte også den serbiske-keeperen Vladimir Stojkovic gjøre en kjemperedning. Sveitserne spilte seg gjennom midtbanen – Zuber sendte en flott stikker til Džemaili, men avslutningen ble reddet.

Tidlig i andre omgang dukket Arsenal-spilleren Granit Xhaka opp med et utrolig langskudd. Hans tiende landslagsmål.

Laster Twitter-innhold

Trøtte serbere

Sveits kom seg lettere gjennom midtbaneleddet mot slutten av kampen. Men det var naivt forsvarsspill av erfarne serbiske forsvarsspillere som sendte Xherdan Shaqiri alene gjennom med keeper. Stoke-spilleren tok vare på muligheten og ga Sveits sin første seier i årets VM. Kampen endte 2-1.

Se målene fra Serbia-Sveits her:

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.