Brasil-helten om å lide for seieren: – Dette er VM, det er andre lag som også har kvaliteter

Brasil gav Sverige en blågul håndsrekning, og da møter svenskene Sveits i stedet for laget med flest VM-titler.

VM fotball 2018, Serbia - Brasil.

INNØVD: Thiago Silva forteller at cornerne fra Neymar på første stolpe er noe Brasil har trent mye på.

Brasils seier over Serbia betyr nemlig at de vinner gruppe E, og møter Mexico, mens Sverige istedet møter Sveits i åttedelsfinalen og på papiret øker sjansene for kvartfinale drastisk. Motsatt utfall var bare tilfelle i løpet av fem minutter i første omgang.

Men i løpet av fire minutter av andre omgang møtte brasilianerne på en serbisk offensiv som kunne snudd balansen igjen.

Reddet på streken, og scoret

Da steg Thiago Silva frem. Først foran eget mål, hvor han hindret utligning med redning på streken. Så raget han høyest på Neymars corner og sikret en komfortabel reise til gruppeseieren.

– Vi led, men det viktigste er at vi vet hvordan vi skal beholde roen under press. Vi har hatt trøbbel i alle kampene. Dette er VM, det er andre lag som også har kvaliteter, sier Thiago Silva.

– Du må vite hvordan du skal lide, og vi var fokuserte da vi slet, sier midtstopperen før han avslører at cornertrekket var innøvd.

Kommentator: Thomas Lerdahl.

Ut med skade

Brasil hadde en vanvittig dobbeltsjanse etter tre minutter, men hadde ballen endt opp i mål er det all grunn til å tro at VAR ville gitt assistentdommer beskjed om at han tok svært feil da han ikke løftet flagget.

Deretter var Serbia definitivt med på notene og sørget for at første halvdel av første omgang var av den jevnspilte sorten. Største samtaleemne var at Marcelo måtte ut med skade allerede etter ti minutter. Med Dani Alves før mesterskapet, og Danilo under VM, føyer Real Madrid-backen seg inn i rekken av skadeplagede førstevalg til de brasilianske backplassene.

Marcelo

VONDT: Marcelos skade er dårlig nytt for Brasil før åttedelsfinalen.

Midtveis i omgangen fikk Brasil sin største sjanse da Neymar tråklet seg fri og frem til hjørnet av femmeteren, men Serbia-keeper Vladimir Stojkovic vartet opp med en glimrende redning. Like etter lurte Gabriel Jesus offsidefella, men nølte for lenge i avslutningsøyeblikket.

Stor sjanse til Neymar.

Fra første til andreplass

Nyheten kom om at Sveits tok ledelsen, og et Brasil som i det øyeblikket falt ned på andreplass i gruppen fikk en ny støkk da Aleksandar Mitrovic med et halvveis brassespark skjøt like over.

Minutter senere var Brasil igjen i føringen, i dobbelt forstand. En boksåpner av en gjennombruddspasning fra Coutinho, som fant bakrommet Paulinho hadde tatt løpeturen til. Midtbanespilleren hadde orientert seg like godt, en kald lobb over utrusende Stojkovic, og Brasil i føringen i kampen så vel som gruppe E.