Ranheim-trener: – Vi skal bli enda bedre

Ranheims eventyrsesong i Eliteserien tar ikke slutt. Til tross for medaljeplass etter elleve serierunder mener trener Svein Maalen at laget har mer å gå på.

Jubel etter Ranheims 2-1-mål mot Molde

NEKTER Å TAPE: Ranheim stod for nok en skalp da Molde ble slått.

Foto: Even Langmo

Laster innhold, vennligst vent..

– Det går veldig bra nå, men vi må ha fokus på å bli bedre. Toppnivået vårt er veldig bra, men vi må bli mer stabile.

Det sier Ranheim-trener Svein Maalen etter å ha sett hans lag ta nok en skalp. Mot Molde havnet Ranheim tidlig under, men kjempet seg tilbake.

– Vi kan ikke ha slike perioder som vi har i førsteomgang, da kunne vi ligget under med flere mål. Andreomgangen er veldig bra, og vi må jobbe for å alltid holde det nivået, sier Maalen.

For Molde åpnet best, og tok ledelsen ved Babacar Sarr. Etter hvilen fremstod Ranheim derimot på en helt annen måte. Hjemmelaget gav seg ikke før det til slutt stod 3-1, etter skåringer av Mads Reginiussen, Kim Ove Riksvold og Michael Karlsen.

Seieren sørger for at Ranheim ligger trygt på medaljeplass, med fire poeng ned til Sarpsborg på fjerde. Det vil ikke Maalen tenke for mye på.

– Ingen kan ta fra oss de poengene vi har, men samtidig har andre ramlet fort før. Det er vanskelig å si hvor dette ender, men vi er i god rute.

Solskjær: – Svinger for mye i prestasjonene

Der optimismen og gleden er stor i Ranheim-leiren, er det frustrasjon som råder hos Molde. Etter oppturen med seier mot Strømsgodset 16. mai ble kveldens kamp en skikkelig nedtur.

– Veldig skuffet over at vi svinger så voldsomt i prestasjonene. Både fra 16. mai og til i dag, men også fra førsteomgang til andreomgang. Vi var klart best før hvilen, sier en skuffet Ole Gunnar Solskjær.

Molde er nå nede på en åttendeplass, seks poeng bak dagens motstander Ranheim. Molde-treneren sier at medaljemålsettingen fortsatt gjelder.

– Vi har alltid mål om topp tre. Noen sesonger kan vi også være med å kjempe om gullet, men akkurat i dag er vi så langt nede at vi ikke vil tenke på det.

Søderlund senket gamle lagkamerater – Legger press på Brann

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg fikk en strålende start på bortekampen mot Haugesund. Allerede før det var spilt to minutter sendte Alexander Søderlund RBK i ledelsen mot spissens gamleklubb.

Søderlund, som måtte ta ekstra ansvar i Nicklas Bendtners skadefravær, sørget også for å doble ledelsen før pause.

– Jeg jublet ikke veldig mye på noen av skåringene. Jeg er herfra, så jeg må være litt snill, smilte matchvinneren til Eurosport etter kampen.

Spenningen i kampen ble derimot fornyet like etter hvilen, da Jacob Rasmussen ble utvist på grunn av to gule kort. Og, etter flere brente sjanser, inkludert en fryktelig straffebom fra Frederik Gytkjær, fikk Haugesund endelig skåringen sin. I det 88. minutt stanget Kristoffer Velde inn reduseringen.

Sluttspurten resulterte aldri i mer enn den ene skåringen, og kampen endte med 2-1-seier til Rosenborg. Dermed står Rosenborg med sju seire på de åtte siste kampene i Eliteserien.

Dermed fortsetter Rosenborg å legge press på Brann, som innehar topplassen i Eliteserien etter den ellevte serierunden.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Nekter å gi opp OL i 2026

  Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å gi seg og ber om dialog mot politikerne i Stockholm. SOK mener dette er en unik mulighet for Sverige, og peker på mulighet for samarbeid med land som Latvia. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Da vinden snudde