NRK Meny
Normal

Se Idrettsgalla-vinnernes takketaler her

OSLO/HAMAR (NRK.no): Idrettsutøverne fikk en velfortjent hyllest i Hamar OL-amfi da eliten feiret seg selv, og sine støttespillere under Idrettsgallaen 2015. Her kan du se vinnerne av de ulike prisene

IG2015

Kjetil Jansrud, Marit Bjørgen, Martin Ødegaard og Sarah Louise Rung er noen av dem som vant pris under Idrettsgallaen 2015.

Foto: NRK / NTB Scanpix

Noen nye fjes, og noen gamle travere mottok priser under årets Idrettsgalla. Her følger video og beskrivelse av vinnerne, som har blitt stemt frem av en jury - i tillegg til noen priser bestemt av folket via avstemning.

Årets kvinnelige utøver: Marit Bjørgen

Marit Bjørgen rundet 70 verdenscupseiere før nyttår, i tillegg til tre gull under OL i Sotsji. Nå har hun uten tvil befestet sin posisjon som verdens beste kvinnelige langrennsløper. Under Idrettsgallaen 2015 ble kronen på verket satt da hun fikk prisen for årets kvinnelige utøver.

Årets kvinnelige utøver: Marit Bjørgen

Årets mannlige utøver og Utøvernes pris: Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud kjempet seg sterkt tilbake fra en korsbåndskade som satte han ut hele 2013-sesongen. Vektstanga hos Olympiatoppen ble signert Jansrud, og med enorm trening har han kjempet seg tilbake med gull og bronse i OL i Sotsji. Under Idrettsgallaen sikret han seg både utøvernes pris og prisen for årets mannlige utøver.

Kjetil Jansrud vant prisen som Årets mannlige utøver.
Kjetil Jansrud vant Utøvernes pris. Aksel Lund Svindal tok imot prisen på Jansruds vegne.

Åpen klasse: Magnus Carlsen

Magnus Carlsen viser nok en gang at han er verdens beste sjakkspiller med to verdensmesterskapgull i 2014. Det siste på ble på mesterlig vis vunnet over Vishy Anand. Carlsen er lite overraskende en gjenganger med Idrettsgalla-pokal i hendene.

Åpen klasse: Magnus Carlsen

Årets lag: Handballjentene

Med gull, mot alle forhåndsdømte odds i EM er det liten tvil om hvilket lag som utmerket seg i EM. Flere av håndballjentene stod frem med fantastiske prestasjoner under mesterskapet, som endte i landslagets femte gull på rad.

Håndballjentene vant prisen for Årets lag.

Årets lagspiller: Mats Zuccarello Aasen

Mats Zucarello Aasen har blitt kåret til årets spiller i New York Rangers og finale i NHL med den tradisjonsrike ishockeyklubben. Han blir nå ansett som en av de bedre spillerne i NHL, og vinner årets lagspiller under Idrettsgallaen.

Mats Zuccarello Aasen vant prisen som Årets lagspiller.

Årets teamprestasjon: Kombinertlaget (OL i Sotsji)

Med fire medaljer under de olympiske lekene (to gull) hoppet og gikk kombinertlandslaget seg virkelig inn i hjertene til de norske TV-seerne. Jørgen Graabak fikk sitt store gjennombrudd under lekene, og bidro til at hele laget gikk inn til lagseier i stafetten.

Kombinert laget vant Årets teamprestasjon. Prisen ble tatt i mot av Kristian Hammer.

Årets gjennombrudd: Martin Ødegaard

Uten tvil årets desidert største medienavn. Martin Ødegaard fikk sitt gjennombrudd i fjorårets sesong i eliteserien som tidenes yngste Strømsgodset-debutant. Etter det har det blitt landslagsspill og en rekke klubb-besøk for 16-åringen, som snart skal offentliggjøre hvilken klubb han skal spille i i fremtiden.

Årets gjennombrudd: Martin Ødegaard

Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver og Årets forbilde: Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung tok tre gull og fire sølvmedaljer under EM i svømming for funksjonshemmede i 2014, og har overbevist i en årekke som en av verdens beste funksjonshemmede kvinnelige svømmere. Hun vant både prisen som beste kvinnelige funksjonshemmede utøver og årets forbilde under Idrettsgallaen 2015.

Sarah Louise Rung ble kåret til Årets forbilde.
Sarah Louise Rung vant prisen for Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver.

Årets mannlige funksjonshemmede utøver: Bjørnar Erikstad

Seileren Bjørnar Erikstad seilet inn til sølvmedalje under VM - et mesterskap for funksjonsfriske seilere. Dermed viser Erikstad hvilket nivå han ligger på i seiling, og vinner i år prisen for Årets mannlige funksjonshemmede utøver.

Årets mannlige funksjonshemmede utøver: Bjørnar Erikstad

Årets trener: Håvard Tjørhom

Håvard Tjørhom sikret en rekke verdenscupseiere til Aksel Lund Svindal, OL-gull til Kjetil Jansrud og har fått Henrik Kristoffersen frem i lyset. Nå vinner han prisen som årets trener.

Håvard Tjørhom ble Årets trener.

Idrettsgallaens hederspris: Atle Vårvik og Johann Olav Koss (MOT og Right to Play)

Skøytelegendene Atle Vårvik og Johann Olav Koss får en velfjortjent hederspris, spesielt for sitt arbeid etter karrieren. Etter flere år med gullmedaljer har utøverne nå viet karrieren til de som trenger mer hjelp, og under Idrettsgallaen har de fått en velfortjent gest for sitt arbeid.

Johann Olav Koss og Right to Play, og Atle Vårvik og MOT vant Idrettsgallaens hederspris.

Årets navn: Alexander Kristoff

To etappeseiere i Tour de France taler for seg selv. Alexander Kristoff er blant verdens beste syklister, og får den prestisjetunge prisen som årets navn under Idrettsgallaen.

Alexander Kristoff ble kåret til Årets navn.

Årets ildsjel: Thorbjørn Gyberg

Thorbjørn Gyberg fra Arendal har stått på for boksemiljøet i Sørlandsbyen i en mannsalder. 54-åringen står på døgnet rundt for sin lokale bokseklubb, og hjelper både toppidrettsutøvere og vanskeligstilte ungdom.

Årets ildsjel: Thorbjørn Gyberg

Inkluderingsprisen ble vunnet av SK Vidar, og delt ut i pausen av Idrettsgallaen.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal