Hopp til innhold

Scoret selvmål i Viking-smell – fikk refs av ekspert: - Det må du bare drite i

Viking tok en tidlig ledelse mot Odd, men et selvmål sørget for at det endte 1-1 i eliteseriekampen i Skien. Dermed ligger Viking fortsatt på andreplass på tabellen, etter at de ble vippet av gullplassen etter tapet mot Molde forrige uke.

Formsvake Odd fikk det tøft tidlig mot Viking. Allerede i kampens fjerde minutt ble Lars-Jørgen Salvesen spilt fri av Tobias Svensen på bakre stolpe, og kunne enkelt spasere ballen i mål. Viking-spissen vinkes av for offside, men etter en VAR-sjekk ble scoringen stående.

Men drøye 20 minutter senere var Vikings Sondre Langås uheldig. I et forsøk på å klarere, sender han ballen via gresset og opp i eget kryss.

– For meg selv så er det helt jævlig. Det er blytungt å være den som scorer selvmålet, sier Langås til TV 2.

Da fikk han kontant svar av TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

– De greiene der må du bare drite i, seriøst altså. Sånne ting skjer alltid i løpet av en karriere og det må du bare legge bak deg. Det er en del av hele greia med å være en toppspiller, så skal du være det så må du bare ha det litt tungt, det er helt greit, men så må du se opp og frem. For det er mye igjen, svarer Thorstvedt.

Odd hadde flere store sjanser til å snu kampen før pause. Både Mikael Ingebrigtsen og Abdul Mugeese hadde vær sin store mulighet foran Viking-målet.

I andre omgang var Per Kristian Bråtveit viktig for Odd da han leverte en enorm redning. Keeperen hindret Salvesens avslutning fra fem meter.

Viking har nå like mange poeng som Bodø/Glimt, men laget fra nord leder på målforskjell og har også én kamp mindre spilt. De møter Molde søndag.

Siste nytt

  • Haavi og Sønstevold vant serien i Italia

    Roma er mester i kvinnenes Serie A for annet år på rad ettersom Juventus tapte hjemme mot Inter fredag kveld.

    Det betyr Emilie Haavi har to strake seriegull med Roma, mens også Anja Sønstevold, som signerte for hovedstadsklubben i januar, kan juble over ligatittelen.

    På Instagram har Haavi delt et bilde i anledning den ferske tittelen. Roma spiller ikke denne helgen, men kan likevel feire seriegull.

    – Italienske mestere! skriver den norske landslagsspilleren.

    Roma ledet Serie A med elleve poeng før helgens runde, og Juventus trengte seier over Inter for å ha teoretisk sjanse til å ta igjen Haavi og Sønstevolds lag.

    Med 0-2-nederlag er avstanden for stor til at Juventus kan tette luken på sine tre gjenstående kamper.

    (©NTB)

    vHO2bp7V33w
    Foto: NTB
  • OL-kravet glapp for Grøvdal i Tyskland

    Karoline Bjerkeli Grøvdal deltok lørdag under «Adizero: Road To Records» - et friidrettsstevne i regi av hennes sponsor Adidas.

    Det norske OL-håpet stilte til start på 10 kilometer gateløp, med håp om å kvalifisere seg til sommerens leker i Paris.

    Kravet for å kvalifisere seg direkte til Paris er 30 minutter og 40 sekunder. Grøvdal kom i mål på 30.52 i Tyskland.

    33-åringen kan kvalifisere seg på ranking, men kan ikke føle seg trygg på det slik situasjonen er nå.

    Agnes Jebet Ngetich vant løpet, bare to sekunder bak verdensrekorden på 10 kilometer. Hun kom i mål på 30,03.

    Friidretts-VM 2023: 5000 meter forsøk
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Breigan nær norgesrekord

    Ida Breigan har vært i fyr og flamme så langt denne sesongen. Innendørs satte hun norgesrekord i lengde i februar, og hun flyr langt utendørs også.

    Under Texas Invitational fredag hoppet hun 6,65 meter. Det er bare tre centimeter bak norgesrekorden utendørs, som tilhører Margrete Renstrøm.

    Vindresultatene fra konkurransen er ennå ikke kjent. Breigan har tidligere hoppet 6,74 meter, langt forbi norgesrekorden, med da med for mye medvind.

    Breigans personlige rekord utendørs fra tidligere er 6,58 meter. Om vindforholdene i Texas blir godkjent, er den nå altså forbedret.

    Ida Andrea Breigan
    Foto: PRIVAT

Sendeplan

Kl. Program Kanal