Hopp til innhold
Mol_Sorum
Foto: Axel Heimken / AP

Sandvolleyball

  • Mol operert - må spille OL med skinne

    Bare fire måneder før OL i Paris er gullhåpet Anders Mol satt på sidelinjen etter et beinbrudd.

    – Jeg hørte det knaste og tenkte at det var en skikkelig overtråkk. Så hadde jeg faktisk knekt noe, sier Mol til NRK.

    Han og makkeren Christian Sørum er regjerende OL-mestere i sandvolleyball, og skal prøve å forsvare tittelen i Paris i august.

    Da var det et lite skjer i sjøen at Mol pådro seg et beinbrudd på treningsleir i Tenerife mandag.

    Torsdag ble 26-åringen operert i østerrikske Salzburg, der han fikk plassert en skinne inni foten.

    – Jeg har en skinne som jeg kommer til å kjenne litt når jeg skal spille fremover. Jeg får se hvordan det blir, sier Mol og fortsetter:

    – Den kan tas ut om et halvt år, så jeg må spille med den i OL.

    Skaden gjør at han er ute i minst seks uker, og Mol og Sørum mister med det viktige oppkjøringsturneringer før sommerens mesterskap.

    – Nå føler jeg vi blir enda mer outsidere til å ta OL-gullet i Paris, sier Mol.

    Anders Mol sykehus
    Foto: Karoline Olsen / Privat
  • Mol og Sørum på 3.-plass i Qatar

    Anders Mol og Christian Sørum reiste seg etter nederlag i semifinalen og slo Nils Ehlers/Clemens Winckler i kamp om 3.-plassen i verdensserieturneringen i Doha.

    Den norske sandvolleyballduoen vant effektivt 2-0 i løpet av en drøy halvtime, selv om settene ble jevne. Mol og Sørum vant åpningssettet 21-18 og slo deretter sine tyske motstandere 21-19 i det andre.

    Turneringen i Doha er årets første, og Mol/Sørum har vist noe varierende form underveis.

    Tidligere lørdag ble det tap for de norske verdensenerne i semifinalen.

    Til sommeren stiller den norske duoen i Paris-OL som tittelforsvarere.

    (©NTB)

    Sørum og Mol
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Mol og Sørum slått ut i semifinalen i Doha

    Anders Mol og Christian Sørum tapte for nederlenderne Stefan Boermans og Yorick de Groot i semifinalen i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Doha.

    Det ble bråstopp for de norske verdensenerne etter at de ledet 14-10 i det andre settet og så ut til å kjempe seg tilbake i kampen. Boermans og De Groot tok seks strake poeng og snudde stillingen til sin fordel.

    Mot sluttet av settet skiftet lagene på å lede, men nederlenderne halte oppgjøret i land med 22-20-seier.

    De vant det første settet 21-16. (NTB)

    Mol og Sørum
    Foto: NTB
  • Seier og tap for Mol og Sørum i verdensserien i Doha

    Anders Mol og Christian Sørum står med en seier og et tap etter første dag av gruppespillet i verdensserieåpningen i sandvolleyball i Doha.

    Først ble amerikanerne Trevor Crabb og Theodore Brunner nedkjempet med 2-1 (22-24, 21-14, 15-13) i en jevn og spennende kamp, men i neste kamp ble nederlenderne Stefan Boermans og Yorick de Groot for sterke. De vant 2-1 (21-17, 18-21, 15-12).

    Det er første gang nordmennene har tapt for den nederlandske duoen.

    Torsdag spiller de norske verdensenerne mot de australske kvalifiseringsvinnerne Thomas Hodges og Zachery Schubert, som har tapt sine to første kamper.

    Gruppevinnerne tar seg direkte til kvartfinale, mens toerne og treerne må ut i en første utslagsrunde. Onsdagens tap betyr at sannsynligheten er stor for at Mol og Sørum må ha en innledende kamp i cupspillet.

    Sørum og Mol
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Mol og Sørum fikk svensk finalebank

    Anders Mol og Christian Sørum klarte ikke å vinne verdenstourfinalen for tredje gang. I lørdagens finale ble svenske David Åhman og Jonatan Hellvig for sterke.

    Mol og Sørum kom tidlig under i det første settet og fikk virkelig slite med de svenske stjernene. Åhmann og Helvig jobbet seg opp en fem poengs ledelse og vant til slutt settet 21-16.

    Etter at lagene hadde fulgt hverandre tett i det andre settet, stakk svenskene av med seieren i både kampen og hele turneringen da de gikk opp i 21-17.

    Nordmennene lyktes verken i EM eller VM i år, og derfor var verdenstourfinalen viktig for dem. Den turneringen har de vunnet to ganger tidligere.

    Totalt deles det ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i Qatar. En god del av denne summen deles ut til vinnerlaget. (NTB)

    Sørum og Mol
    Foto: Lise Åserud / NTB

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal