Hopp til innhold
Mol_Sorum
Foto: Axel Heimken / AP

Sandvolleyball

 • Mol og Sørums overmenn ble verdensmestere

  Tsjekkiske Ondrej Perusic og David Schweiner kunne natt til mandag juble for VM-gull i sandvolleyball. Duoen viste seg sterk mot svenske stjerneskudd.

  David Åhman (21) og Jonatan Hellvig (22) har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og tok tidligere i år sitt annet strake EM-gull.

  Søndag spilte den svenske duoen sin første VM-finale i Mexico, der det ble nederlag for Perusic og Schweiner i tre sett. Lagene vant hvert sitt sett til å starte med før tsjekkerne kunne juble for 15-13 i det siste og avgjørende settet.

  Sølvmedaljen er Sveriges første i senior-VM i sandvolleyball.

  – Etter et tap er man alltid skuffet, men vi skal være veldig glade for sølv, sa Hellvig til TT etter kampen.

  Anders Mol og Christian Sørum tapte for Perusic og Schweiner i kvartfinalen i mesterskapet i byen Tlaxcala. (NTB)

  Mexico World Cup Beach Volleyball
  Foto: Fernando Llano / AP
 • Mol/Berntsen videre i VM

  Hendrik Mol og Mathias Berntsen tok seg videre til sluttspillet da de vant mot venezuelansk motstand i siste gruppespillskamp i VM i sandvolleyball.

  Mol/Berntsen vant med sifrene 2–1 i sett mot Peter Hernandez/Hernan Tovar søndag kveld norsk tid.

  Etter å ha innledet turneringen med seier mot franske Youssef Krou/Arnaud Gauthier-Rat måtte Mol og Berntsen tåle tap for amerikanske Partain/Benesh i kamp nummer to.

  Dermed hadde den norske duoen alt å spille for i siste gruppespillskamp. De to beste i hver gruppe og de fire beste treerne (av 12) går til 16-delsfinaler, mens de åtte siste treerne spiller første utslagsrunde om de fire siste plassene.

  Mol og Berntsen er henholdsvis bror og fetter av Anders Mol. Sistnevnte tok seg videre til 16-delsfinale i turneringen tidligere søndag sammen med makkeren Christian Sørum.

  Henrik Mol
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Ny VM-seier for Mol og Sørum

  Anders Mol og Christian Sørum vant også sin andre kamp i den innledende fasen av sandvolleyball-VM i Mexico. Mot italienske Daniele Lupo og Enrico Rossi tapte de åpningssettet med 19-21, men slo tilbake i andre sett. Den norske duoen sikret 2-1-seier med 15-10 i tredje sett.

  Også Hendrik Mol og Mathias Berntsen vant, med 2-1 over franske Krou/Gautiher-Rat.

  De to beste i hver gruppe går direkte til sekstendelsfinaler.

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Seier i første VM-kamp

  Regjerende verdensmestre Anders Mol og Christian Sørum møtte Jorge Monjane og Ainadino Martinho fra Mosambik i første kamp i VM i sandvolleyball i Mexico lørdag kveld. Den norske duoen hadde god kontroll og tok første sett med 21–13. Mol og Sørum festet grepet umiddelbart i andre sett, og vant 21-9, og dermed 2–0 i første test.

  – Det er litt ekkelt å møte et lag vi ikke har møtt før, men vi takler det bra. Anders har noen gode blokkpoeng og vi får en ledelse, og vinner komfortabelt, sier Christian Sørum til NRK.

  Lørdag kveld møter OL-mesterne Italia.

  Mol og Sørum
  Foto: NTB
 • Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

  Fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i Tlexcala i Mexico. I den anledning stiller Mol og Sørum som tittelforsvarere. En av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde.

  – Høyden er en faktor som er ny for oss. Vi hadde en liten samling i Mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. Pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. Så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier Mol og Sørum til NRK.

  Så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. I tre av dem ble det seier.

  I august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i EM for Mol og Sørum. Isteden endte svenske Åhmann og Hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. Söta bror kan også bli å frykte når VM går av stabelen.

  –Sverige og USA er de som har skilt seg mest ut i år. De har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier Mol og Sørum.

  – Det blir veldig spennende. Det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.

  EM Sandvolley 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Siste nytt

 • Manchester United bannlyser flere medier

  Manchester Evening News kunne tirsdag morgen informere om at de ikke får lov til å komme på pressekonferansen til Manchester-trener Erik ten Hag i forkant av Cheslea-kampen som spilles tirsdag kveld.

  Avisen skriver at både de og tre andre medier har blitt utestengt.

  Grunnen skal være måten lokalavisen har dekket klubben sin dårlige start på sesongen.

  I følge avisen ble også en annen avis i forrige måned utesetengt. Da var det en artikkel om at Ten Hag var på tynn is som ble avgjørende.

  Manchester-trener Erik ten Hag slår ut med armene.
  Foto: Reuters
 • Maria Tviberg opereres etter skrekkskade

  Alpinist Maria Tviberg sier på en pressekonferanse tirsdag at hun skal opereres etter skrekkskaden hun pådro seg forrige uke.

  – Planen min er å trene opp kneet, og fokuset mitt er på rehabiliteringen, sier hun.

  Hun pådro seg en alvorlige kneskade under storslalåmrennet i Killington forrige uke.

  – Det var en enda større skade enn det jeg først trodde, sier Tviberg på pressekonferansen.

  Mandag gikk hun ut på sosiale medier og forklarte hvor alvorlig skaden fra Killington var.

  – Jeg har to brudd, ett i kneet og ett i tibia (skinnebeinet), pluss to større blåmerker på skjelettet, meniskroten er borte og jeg må sette den på plass igjen, skriver hun.

  I samme innlegg skriver Tviberg at hun må gjøre en rekonstruksjon av korsbåndet for å stabilisere kneet slik at menisken blir 100 prosent igjen.

  Maria Tviberg
  Foto: JOHANN GRODER / AFP
 • Lie og Slyngstadli videre til semifinale i svømme-EM

  Markus Lie og Silje Slyngstadli er begge videre til semifinale på henholdsvis 50 meter og 100 meter under kortbane-EM i svømming i Romania.

  Lie svømte inn til 23,77 i forsøksheatet på 50 meter rygg og kvalifiserte seg for avansement med den 13. beste tiden.

  Silje Rongevær Slyngstadli ble også nummer 13 på tiden 1.06,19 på 100 meter bryst. Eva Kummen var også med på samme distanse og ble nummer 25 i forsøket med 1.07,35.

  Jon Jøntvedt var i aksjon på 400 meter fri. Han ble bare nummer 23 med tiden 3.48,04. 3.40,41 hadde gitt ham en plass i finalen. (NTB)

  Markus Lie smiler godt til kameraet.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal