Hopp til innhold

Tok historisk VM-gull

Anders Mol og Christian Sørum tok tidenes første norske VM-gull i sandvolleyball søndag.

Mol og Sørum med VM-pokalen

GULL: Anders Mol og Christian Sørum kunne juble med det synlige bevise på at de er verdens beste sandvolleyballpar.

Foto: Andrew Medichini / AP

Mol/Sørum – Vitor Felipe/Renato 2–0 (21-15, 21-16)

Anders Mol og Christian Sørum kunne juble for tidenes første norske VM-gull i sandvolleyball, etter å ha beseiret brasilianerne Vitor Felipe og Renato i strake sett under flomlyset i Roma søndag.

– Det er helt utrolig. Det har vært drømmen vår så lenge, og det å gjøre det her foran så mange mennesker er fantastisk, sier Christian Sørum etter kampen.

Italy Beach Volley Worlds

SUVERENE: Mol og Sørum var aldri skikkelig truet i finalen.

Foto: Andrew Medichini / AP

– Jeg håper folk ser hvor gøy vi har det på banen. Vi elsker å drive med dette, legger Anders Mol til.

Duoen har fra tidligere av gull i både OL og EM, men har aldri før klart å gå helt til topps i VM.

– Det er vår drøm å ta flere titler, og få flere til å spille denne fantastiske sporten. Det er en fin sport og fin familie. Vi vil at sporten skal vokse og oppnå potensialet det faktisk har, sier Anders Mol.

Vant i strake sett

Brasilianerne åpnet det første settet best, og overrasket nordmennene innledningsvis, men det tok ikke lang tid før Mol og Sørum festet grepet om finalen.

Til slutt vant de det første settet 21–15.

I andre sett åpnet de norske best, men fikk konkurranse av brasilianerne utover i settet. Til slutt var det likevel liten tvil om hvor gullet skulle. Med settsifrene 21–16 sikret Mol og Sørum seieren, og en historisk VM-triumf.

Italy Beach Volley Worlds

POENG: Anders Mol smasher inn et poeng mot Vitor Felipe.

Foto: Andrew Medichini / AP

Brasiliansk motstand

Den norske duoens vei til finalen har vært preget av en rekke brasilianske motstandere. I kvartfinalen beseiret de Alison og Guto med sifrene 23-21, 21–13.

Mol og Sørum

OMFAVNELSE: Det betydde mye å vinne VM-gullet for nordmennene.

Foto: Andrew Medichini / AP

Også i semifinalen ventet nok et brasiliansk par i André og George, og også der vant Mol og Sørum i strake sett.

Etter semifinaleseieren var Anders Mol klar på at VM-gullet var tittelen de alltid hadde drømt om.

– Dette er tittelen vi alltid har ønsket oss. I 2009 så vi VM i Stavanger, og det var da drømmen startet. Å stå her i dag er en drøm, og det er gøy å spille foran et publikum igjen, sa Mol da.

Trøblete inngang

Veien til VM-gullet har imidlertid ikke vært en dans på roser for den norske duoen. Siden de tok et overlegent OL-gull i fjor sommer, har det buttet litt imot for duoen.

Christian Sørum har slitt med en skulderskade i 2022, og de måtte blant annet stå over generalprøven til VM i Roma.

Det resulterte i et år med færre kamper og færre turneringer for de norske, som med det også falt på rankingen.

Fra å ha vært ranket som best i verden i en årrekke, gikk duoen inn i VM ranket som nummer ni. Semifinalemotstanderne, André og George gikk inn i VM som verdensenere på rankingen.

Les også Noregs superduo med ranking-smell etter OL-gull

Sommer-OL i Tokyo 2021

Siste nytt

 • Stiftelse støtter Vipers med fem millioner til talentsatsing

  Håndballklubben Vipers Kristiansand, som nylig ble reddet fra konkurs, får fem millioner kroner av stiftelsen Cultiva for å drive talentarbeid.

  Det opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag. Der vises det til at Vipers gjennom sine resultater de siste årene har bygget erfaring og kompetanse innenfor internasjonal topphåndball.

  Sørlandsklubben har blant annet vunnet Champions League tre ganger på rad.

  «Ingen andre norske lag har gjort noe lignende. Vipers regnes nå som et av de beste lagene i Europa. Vipers Kristiansand er derfor en viktig og spennende klubb for internasjonale og nasjonale talenter», skriver stiftelsen.

  Daglig leder i Vipers, Benedicte Løyland, er glad for støtten.

  – Dette betyr urolig mye for oss som klubb og vårt prosjekt. Det gjør at vi kan fortsette å være en arena for utvikling av morgendagens håndballstjerner samtidig som Kristiansand blir en enda tydeligere aktør i håndballverdenen. Vi ønsker å være med på at forme håndball- og Idretts-Norge nå og i fremtiden, sier hun.

  Søndag vant klubben NM-finalen mot Storhamar.

  (NTB)

  vheapWk4U8g
  Foto: NTB
 • Hergeirsson avslører samtaler med forbundet – ønsker fire nye år som sjef

  Thorir Hergeirsson har ledet håndballjentene i 15 år. Nå har han hatt samtaler med forbundsledelsen om å signere en ny kontrakt til etter sommer-OL i 2028.

  – Jeg har hatt samtaler med både generalsekretær og president. De ønsker meg videre, sier islendingen til NTB og utdyper:

  – Jeg trives veldig godt, men jeg har fullt opp med OL og et EM nå. Sånn sett har jeg ikke mye tid til å tenke på dette, men det vil komme en avgjørelse om en måned eller to eller tre.

  Altså før Paris-OL?

  – Det er fristende å vente til etter OL, men overfor meg selv og andre er det en fordel å få klarhet i dette. Men seinest etter OL, svarer Hergeirsson.

  Hergeirsson tok over jobben som landslagssjef i 2009. Siden den gang har det blitt 15 mesterskapsmedaljer og ni gull. Suksesstrener er et mildt uttrykk.

  Hergeirsson sier følgende om hva som blir avgjørende før han signerer en ny avtale.

  – Det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. Jeg har stor respekt for denne jobben. Enten er det «all in» på alle områder hele tiden, eller så er det ikke det.

  Norge møter Østerrike på onsdag. Deretter skal laget ut i kamper mot Sveits og Ungarn i april i Euro Cup.

  (NTB)

  iBpHYK_NpZg
  Foto: NTB
 • Ny jobb for Bråthen

  Hopplandslagets avtroppende sjef Clas Brede Bråthen (55) går ikke arbeidsledig lenge.

  Overfor VG forteller Bråthen at han blir daglig leder i selskapet Veisikring 2. mai.

  – Jeg kjenner ikke på noe vemod, men jeg er spent på det å starte i en ny jobb, med de utfordringene som ligger foran meg. Det er mange mennesker og mye penger involvert, sier han til VG.

  Bråthen har vært sjef for hopplandslaget siden 2004. De siste årene har vært preget av bråk med ledelsen i Norges Skiforbund, men også internt i hopplandslaget.

  vUVVljcppzw
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal