Sæter med syrlig Glimt-stikk

Bodø/Glimt klarte ikke å ta tilbake serieledelsen i Eliteserien i fotball da de spilte 1–1 mot Rosenborg søndag.

– Veldig fint å ta fra Bodø/Glimt to poeng i kampen om seriegullet, sier RBK-trener Svein Maalen til TV 2 etter kampen.

RBK-spiss Ole Sæter var også syrlig da han ble intervjuet av TV 2 etter kampen.

– Det virker som de tror de er mye mer enn de egentlig er. Så det er veldig fint å ta fra Bodø/Glimt to poeng i jakten på gull, sier RBK-spilleren.

Viking lå på topp av tabellen før kampen mot Rosenborg, etter at de vant 2–0 mot Haugesund lørdag.

Men Stavangerlaget hadde spilt en kamp mer før oppgjøret ble sparket i gang på Lerkendal.

Etter sju minutter så det imidlertid ut til at Viking bare skulle få låne serieledelsen i et døgn.

Da klinket Tobias Fjeld Gulliksen inn 1–0 på nydelig vis i RBK-keeper André Hansens høyre hjørne.

Men det var langt fra over i Trondheim. Rosenborg tok over initiativet og var farlig frempå flere ganger, før de til slutt fikk uttelling rett før pause.

Målscorer Gulliksen skled da Pereira forsøkte å ta seg forbi langt til venstre i 16-meteren. Det førte til at han tok ballen med hånden. Dommer Rohit Saggi var ikke i tvil og pekte på straffemerket.

Rosenborgs Ole Sæter banket utligningen i mål fra krittmerket.

I 2. omgang fortsatte kampen å bølge frem og tilbake med et tydelig press fra bortelaget. Men flere scoringer ble det ikke foran et fullsatt Lerkendal.

På overtid var det imidlertid nesten utrolig at det ikke bli scoring. Først var Rosenborgs Rasmus Wiedesheim-Paul alene gjennom, men han klarte ikke å sette ballen i nettmaskene.

Deretter var det nesten utrolig at ikke Espejord og Pellegrino satte en dobbeltsjanse i mål for gjestene.

Konfrontert med Sæters utsagn om at Bodø/Glimt er tror de er bedre enn de er svarer Pellegrino.

– Det er vel bare å se hva de har gjort og hva vi har gjort. Det får han svare på. Bryr meg ikke så mye om hva han sier. Det går fint. sier Bodø/Glimt-spissen til TV 2.

Resultatet gjør at Bodø/Glimt nå ligger to poeng bak serieleder Viking, etter 21. serierunder.

Straffescoring Ole Sæther

Emil Ødegaard ligger nede

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Viking
  • PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

PSG
  • Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

– Det er viktig at han er tilbake og gjør det han gjør. Han var ikke klar for 90 minutter, men det var godt for ham å være tilbake, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.