Hopp til innhold

Ruud kan møte Kyrgios etter skittkastingen: – Dette er rivaliseringen vi ikke fortjener

Tennisrebellen Nick Kyrgios (26) har slaktet grusturneringer, beskyldt Casper Ruud (22) for å «stjele» poeng og slettet en frekk melding myntet på nordmannen. Nå kan de endelig møtes tennisbanen.

Ruud i Davis Cup.

NOK SNAKK: Casper Ruud bidro til norsk seier mot Usbekistan i helgen. Nå skal han bidra til europeisk suksess i Laver Cup. Der kan han møte Nick Kyrgios.

– Jeg regner med det er folk som ønsker seg en match mellom oss, sier verdenstier Casper Ruud da NRK snakker med ham etter helgens seier i Davis Cup.

Allerede fredag kan det bli realitet i stjernespekkede Laver Cup.

Den potensielle kampen mellom de svakest rangerte spillerne på «Team Europe» og «Team World» seiler opp som helgens mest etterspurte duell.

Det til tross for at australske Nick Kyrgios (95 i verden) har hatt en miserabel sesong på tennisbanen. Han ankommer Boston med tre strake 1. runde-tap i bagasjen. Casper Ruud har på sin side vunnet fire turneringer i år og er rangert som verdens tiende beste spiller.

Kyrgios har – for å si det forsiktig – skapt større blest for sitt engasjement på sosiale medier enn sin innsats på tennisbanen.

«Din mor»

Først gikk han hardt ut mot turneringer på grus, som han mente var skadelig for sporten. Deretter beskyldte Casper Ruud for å «stjele» rankingpoeng da han vant tre strake ATP 250-turneringer i sommer. Samtlige på grus.

Kyrgios kan ikke fordra grus. Han drar nytte av serven og kvalitetene sine på hardcourt, som er underlaget i helgens turnering i Boston.

Da Ruud spurte «Hva er favoritt-turneringen hans på grus?» i forbindelse med en spørsmålsrunde på Twitter, ble han ukoselig.

Skjermbilde Twitter

«Din mor» var svaret han fikk. Meldingen ble slettet så raskt at Ruud ikke fikk det med seg.

Blusset opp i sommer

– Dette er rivaliseringen vi ikke fortjener, sier Rasmus Wold, komiker og forfatter av boken «Sportsidiot».

Det tidligere tennistalentet har fulgt skittkastingen fra den australske stjernen siden den startet i 2019. Han tok frem popcornet da den blusset opp i sommer.

– Casper er gentleman og Kyrgios er alt annet. Når Ruud klarer å «disse» ham uten å være frekk eller stygg, og får det svaret i retur, så sier det mye om forskjellene.

Han mener det ville vært den ultimate ydmykelsen om Ruud slo Kyrgios på hardcourt. Underlaget innbyr til raskere tennis og kortere ballvekslinger enn grus.

To år gammelt gruff

Uoverensstemmelsene kan spores tilbake til Roma i 2019, der Ruud og Kyrgios møttes til duell i en Masters-turnering. På stillingen 2–1 til Ruud i tredje sett rablet det fullstendig for australieneren. Møblementet langs sidelinjen ble slengt ut på banen.

Det førte til diskvalifikasjon. Ruud vant kampen.

Snarøya-gutten kalte oppførselen hans idiotisk i etterkant, noe som førte til oppslag i australsk presse og en oppfordring om at han «burde si det til ansiktet» hans neste gang.

– Med livet som innsats

Siden den gang har karrieren til Ruud skutt fart, mens Kyrgios' er blitt bøtelagt for usportslighet, har slitt med motivasjonen og variert enormt i prestasjonene.

– Han er kanskje den mest talentfulle spilleren på touren. Han er en ballkunstner som gjør ting man ikke skulle tro var mulig, men det holder ikke når man ikke gjør resten av jobben.

På sitt beste kan han slå hvem som helst. Han har vunnet begge kampene sine mot verdensener Novak Djokovic. På listen over skalper står også Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray, samt fem av seks spillere som representerer Europa i Laver Cup.

Nick Kyrgios of Australia celebrates defeating Rafael Nadal of Spain in their men's singles match on Centre Court at the All England Lawn Tennis Championships in Wimbledon, London, Tuesday, July 1, 2014. (AP Photo/Ben Curtis)

PÅ SITT BESTE: Nick Kyrgios sjokkerte Wimbledon-publikum da han slo Rafael Nadal første gang han spilte Grand Slam-turneringen i 2014. Han var kun 19 år på det tidspunktet.

Foto: Ben Curtis / AP

Casper Ruud er den eneste av dem han ikke har vunnet mot. De har kun møttes den ene gangen i Roma.

– Det er ingenting han heller vil enn å slå Casper Ruud, sier tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø til NRK.

Turneringen starter fredag og avsluttes søndag. Daglig vil det spilles tre single-kamper og én double-kamp. Seier gir ett poeng fredag, to lørdag og tre søndag.

Dermed er det ikke usannsynlig at både Ruud og Kyrgios – som de svakest rangerte spillerne på hvert sitt lag – tas ut til å spille på åpningsdagen der færrest poeng deles ut.

– Hvis det blir kamp, så er jeg klar. Det er en god spiller, men jeg må bare behandle det som en vanlig kamp, sier Casper Ruud til NRK.

Tennislegender bestemmer

– Verdenslaget ønsker det oppgjøret, mener Krogh Sundbø.

Kyrgios spiller Laver Cup for fjerde gang under tennislegenden John McEnroe. Han har vært en av deres sterkeste kort tidligere. Ruud debuterer for Björn Borgs lag.

– Kyrgios kommer til å spille med livet som innsats. Det er ingenting han vil mer enn å slå Casper Ruud.

Torsdag kan det avsløres om det blir ny duell.

Laver Cup - Day 3

LEGENDER: John McEnroe og Björn Borg leder hvert sitt lag. De møttes 14 ganger som aktiv og vant syv ganger hver. I Laver Cup står det 3–0 til Borg.

Foto: Clive Brunskill / AFP

Da vil Borg og McEnroe sette opp laget til åpningsdagen. Haken er at de ikke vet hvem motparten stiller med til hver enkelt kamp. Altså kreves det litt tilfeldigheter.

– Hvis oppgjøret finner sted, kommer man til å se Nick Kyrgios gi alt hele kampen for første gang i karrieren, sier Krogh Sundbø.

 • Laver Cup sendes på Eurosport 1 og Discovery+.

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Britisk minister skal bære regnbuebind i Qatar-VM

  Storbritannias idrettsminister Stuart Andrew varsler at han kommer til å ha det Fifa-forbudte OneLove-bindet på armen når England møter Wales i VM.

  Han synes det var en «stor urett» fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) å true lag og kapteiner med sportslige konsekvenser ved bruk av armbindet.

  OneLove-kampanjen står opp mot diskriminering og bruker aktivt regnbuefarger for å vise solidaritet med LHBT+-miljøet. I Qatar er homofili forbudt.

  Tidligere i VM-sluttspillet overvar Tysklands innenriksminister Nancy Faeser et oppgjør med det regnbuefarget bindet rundt armen. Det samme gjorde Belgias utenriksminister Hadja Lahbib.

  Nå skal Andrew, som selv er homofil, gjøre det samme på stadionet i Al Rayyan.

  – Jeg ble glad da jeg så den tyske ministeren bære det på kamp. Jeg mener det er viktig at jeg også gjør det, sier den britiske idrettsministeren.

  England er garantert mer VM-spill med uavgjort mot naboen Wales tirsdag. Waliserne må vinne og håpe på et gunstig resultat i møtet mellom Iran og USA.

  (©NTB)

  Harry Kane
  Foto: Julio Cortez / AP
 • VM-sjefen ut mot Klinsmann - tyskeren anklages for rasisme

  Den tyske fotballegenden Jürgen Klinsmann havnet i hardt vær for hans kommentarer etter Irans kamp mot Wales.

  Klinsmann kritiserte Iran-spillernes oppførsel mot dommerteamet, og påsto at det var en del av deres kultur å spille på denne måten.

  Irans manager Carlos Queiroz slo knallhardt tilbake mot tyskeren, som han mente hadde en «typisk fordomsfull bedømmelse basert på overlegenhet».

  Treneren krevde videre at Klinsmann ble kastet ut av Fifas analysegruppe.

  Nå får Queiroz støtte av sjefen for Qatar-VM, Hassan Al-Thawadi.

  – Jeg liker ikke å bruke ordet, og jeg vil bare gjøre det én gang, men jeg synes uttalelsene var svært elitistiske og til en viss grad rasistiske, sier han til Talksport.

  Klinsmann har beklaget kommentarene.

  – Kommentarene ble tatt ut en fotball-kontekst. Jeg har mange iranske venner og har tenker godt om landets folk, kultur og historie, skriver han på Twitter.

  Hassan Al-Thawadi
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Svensk OL-topp tiltalt for seksuell trakassering: – En utrolig ubehagelig situasjon

  Mats Årjes (55) blir stilt for retten etter anklager om upassende oppførsel og uttalelser av seksuell art. Han har tunge verv i svensk og internasjonal idrett.

  Tiltalen mot ham ble klar mandag, opplyser Årjes selv overfor Expressen.

  – Det er en utrolig ubehagelig situasjon for meg. Det er ord mot ord, og jeg nekter for å ha gjort noe ulovlig, sier han.

  Årjes har de siste årene vært leder for Sveriges olympiske komité (SOK) og er styremedlem i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han har bestemt seg for å ta en pause fra begge rollene så lenge det pågår en prosess i rettssystemet.

  – Jeg tar et steg tilbake og deltar ikke i møter i de styrene jeg sitter i, forteller han.

  Ifølge tiltalen har Årjes krenket en kvinne ved å legge hånden på låret hennes. Han skal også ha uttalt seg på en seksuell måte. Hendelsen skjedde om bord på et tog mellom Borlänge og Stockholm 12. juni i år.

  – Jeg ser fram til å få prøvd saken og få muligheten til å legge fram hva som egentlig skjedde. Dette føles helt surrealistisk, sier Årjes til Expressen.

  I fjor ble han lansert som svenskenes kandidat til å bli ny FIS-president. Jobben endte opp med å gå til den svensk-britiske milliardæren Johan Eliasch.

  (©NTB)

  Mats Årjes (t.v.) avbildet under en medaljeseremoni i Pyeongchang-OL i 2018.
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste