Ruud kan møte Kyrgios etter skittkastingen: – Dette er rivaliseringen vi ikke fortjener

Tennisrebellen Nick Kyrgios (26) har slaktet grusturneringer, beskyldt Casper Ruud (22) for å «stjele» poeng og slettet en frekk melding myntet på nordmannen. Nå kan de endelig møtes tennisbanen.

Ruud i Davis Cup.

NOK SNAKK: Casper Ruud bidro til norsk seier mot Usbekistan i helgen. Nå skal han bidra til europeisk suksess i Laver Cup. Der kan han møte Nick Kyrgios.

– Jeg regner med det er folk som ønsker seg en match mellom oss, sier verdenstier Casper Ruud da NRK snakker med ham etter helgens seier i Davis Cup.

Allerede fredag kan det bli realitet i stjernespekkede Laver Cup.

Den potensielle kampen mellom de svakest rangerte spillerne på «Team Europe» og «Team World» seiler opp som helgens mest etterspurte duell.

Det til tross for at australske Nick Kyrgios (95 i verden) har hatt en miserabel sesong på tennisbanen. Han ankommer Boston med tre strake 1. runde-tap i bagasjen. Casper Ruud har på sin side vunnet fire turneringer i år og er rangert som verdens tiende beste spiller.

Kyrgios har – for å si det forsiktig – skapt større blest for sitt engasjement på sosiale medier enn sin innsats på tennisbanen.

«Din mor»

Først gikk han hardt ut mot turneringer på grus, som han mente var skadelig for sporten. Deretter beskyldte Casper Ruud for å «stjele» rankingpoeng da han vant tre strake ATP 250-turneringer i sommer. Samtlige på grus.

Kyrgios kan ikke fordra grus. Han drar nytte av serven og kvalitetene sine på hardcourt, som er underlaget i helgens turnering i Boston.

Da Ruud spurte «Hva er favoritt-turneringen hans på grus?» i forbindelse med en spørsmålsrunde på Twitter, ble han ukoselig.

Skjermbilde Twitter

«Din mor» var svaret han fikk. Meldingen ble slettet så raskt at Ruud ikke fikk det med seg.

Blusset opp i sommer

– Dette er rivaliseringen vi ikke fortjener, sier Rasmus Wold, komiker og forfatter av boken «Sportsidiot».

Det tidligere tennistalentet har fulgt skittkastingen fra den australske stjernen siden den startet i 2019. Han tok frem popcornet da den blusset opp i sommer.

– Casper er gentleman og Kyrgios er alt annet. Når Ruud klarer å «disse» ham uten å være frekk eller stygg, og får det svaret i retur, så sier det mye om forskjellene.

Han mener det ville vært den ultimate ydmykelsen om Ruud slo Kyrgios på hardcourt. Underlaget innbyr til raskere tennis og kortere ballvekslinger enn grus.

To år gammelt gruff

Uoverensstemmelsene kan spores tilbake til Roma i 2019, der Ruud og Kyrgios møttes til duell i en Masters-turnering. På stillingen 2–1 til Ruud i tredje sett rablet det fullstendig for australieneren. Møblementet langs sidelinjen ble slengt ut på banen.

Det førte til diskvalifikasjon. Ruud vant kampen.

Snarøya-gutten kalte oppførselen hans idiotisk i etterkant, noe som førte til oppslag i australsk presse og en oppfordring om at han «burde si det til ansiktet» hans neste gang.

– Med livet som innsats

Siden den gang har karrieren til Ruud skutt fart, mens Kyrgios' er blitt bøtelagt for usportslighet, har slitt med motivasjonen og variert enormt i prestasjonene.

– Han er kanskje den mest talentfulle spilleren på touren. Han er en ballkunstner som gjør ting man ikke skulle tro var mulig, men det holder ikke når man ikke gjør resten av jobben.

På sitt beste kan han slå hvem som helst. Han har vunnet begge kampene sine mot verdensener Novak Djokovic. På listen over skalper står også Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray, samt fem av seks spillere som representerer Europa i Laver Cup.

Nick Kyrgios of Australia celebrates defeating Rafael Nadal of Spain in their men's singles match on Centre Court at the All England Lawn Tennis Championships in Wimbledon, London, Tuesday, July 1, 2014. (AP Photo/Ben Curtis)

PÅ SITT BESTE: Nick Kyrgios sjokkerte Wimbledon-publikum da han slo Rafael Nadal første gang han spilte Grand Slam-turneringen i 2014. Han var kun 19 år på det tidspunktet.

Foto: Ben Curtis / AP

Casper Ruud er den eneste av dem han ikke har vunnet mot. De har kun møttes den ene gangen i Roma.

– Det er ingenting han heller vil enn å slå Casper Ruud, sier tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø til NRK.

Turneringen starter fredag og avsluttes søndag. Daglig vil det spilles tre single-kamper og én double-kamp. Seier gir ett poeng fredag, to lørdag og tre søndag.

Dermed er det ikke usannsynlig at både Ruud og Kyrgios – som de svakest rangerte spillerne på hvert sitt lag – tas ut til å spille på åpningsdagen der færrest poeng deles ut.

– Hvis det blir kamp, så er jeg klar. Det er en god spiller, men jeg må bare behandle det som en vanlig kamp, sier Casper Ruud til NRK.

Tennislegender bestemmer

– Verdenslaget ønsker det oppgjøret, mener Krogh Sundbø.

Kyrgios spiller Laver Cup for fjerde gang under tennislegenden John McEnroe. Han har vært en av deres sterkeste kort tidligere. Ruud debuterer for Björn Borgs lag.

– Kyrgios kommer til å spille med livet som innsats. Det er ingenting han vil mer enn å slå Casper Ruud.

Torsdag kan det avsløres om det blir ny duell.

Laver Cup - Day 3

LEGENDER: John McEnroe og Björn Borg leder hvert sitt lag. De møttes 14 ganger som aktiv og vant syv ganger hver. I Laver Cup står det 3–0 til Borg.

Foto: Clive Brunskill / AFP

Da vil Borg og McEnroe sette opp laget til åpningsdagen. Haken er at de ikke vet hvem motparten stiller med til hver enkelt kamp. Altså kreves det litt tilfeldigheter.

– Hvis oppgjøret finner sted, kommer man til å se Nick Kyrgios gi alt hele kampen for første gang i karrieren, sier Krogh Sundbø.

 • Laver Cup sendes på Eurosport 1 og Discovery+.

Siste nytt

 • Norsk turner til VM-finale

  Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498.

  Herrenes mangekampfinale er på fredag.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal