Hopp til innhold

Ruud irritert over OL-vrakingen: – Det har vært uproft

ASPEN/OSLO (NRK): Birk Ruud (17) synes det er vanskelig å prate om OL-vrakingen og er irritert over hvordan ledelsen har håndtert prosessen.

Birk Ruud

VRAKET TIL OL: Birk Ruud føler seg urettferdig behandlet.

Foto: Javier Soriano / AFP

– Det har vært en lang sak og det har vært vanskelig å prate om. Det har vært uproft håndtert. De har lagt ut resultatene på nett med hvem som skulle til OL uten å fortelle meg det. Det var en stor overraskelse, forklarer en 17-åringen.

Stortalentet Birk Ruud har vært noe skadepreget den siste tiden, men var lenge sett på som en av favorittene til å bli tatt ut til OL.

– Jeg har vært ute og reist i åtte uker, og jeg har blitt fortalt at jeg ligger godt an. Det er absolutt en veldig stor skuffelse, men jeg må ta det som motivasjon og prøve å se framover, sier tydlig oppgitt Ruud til NRK.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si

– Hvordan er det å gå glipp av OL?

Friskilandslaget

SKUFFET: Birk Ruud er skuffet over vrakingen til OL og mener ledelsen har vært uproffe.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Da ja fikk vite det, fikk jeg ut alle følelsene mine. Nå har jeg heldigvis hatt X Games å tenke på. Jeg håper at folk ser at det skulle vært annerledes og at noen har valgt feil.

– Hvordan er stemningen i laget?

– Det blir jo litt annerledes stemning, men jeg føler jeg har tatt det ganske bra, sier Ruud.

Tøff avgjørelse

Ruud skadet kneet i november og måtte gjennom en operasjon før jul, men er tilbake for fullt i X Games i helgen.

– Det at Birk er tilbake etter skade og står sånn på ski er veldig imponerende. Det ser ikke engang ut som han har tatt pause, sier landslagssjef Luke Allen

Allen synes avgjørelsen om å vrake Ruud var tøff.

allen

LANDSLAGSSJEF: Luka Allen synes avgjørelsen om å vrake Ruud var tøff.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– På slutten av dagen må jeg gå gjennom poengene, olympiatoppens krav og verdenscuprankingen osv. Uheldig for Ruud, så var Christian (Nummedal) hakket bedre på rankinglistene. Jeg måtte gå for ranking, for å holde det så objektivt og rettferdig som mulig.

– Hvordan reagerte Ruud?

– Han er selvfølgelig skuffet. Jeg tror virkelig alle de fem guttene kunne tatt vunnet en gullmedalje. Det er tøft å etterlate han her hjemme. Men jeg tror vi stiller med et veldig bra lag til OL, sier han.

X Games i Aspen

Birk Ruud deltok i X Games i Aspen og var svært misfornøyd med poengutdelingen under Big Air-konkurransen natt til søndag, hvor han endte på en sjetteplass.

– Men det som irriterer meg mest er at jeg føler det er en form for favorisering. Det er de samme som er på pallen hvert år. De har fokusert på grabs, og det er det ingen som har fortalt oss. Men jeg er fornøyd med min egen skikjøring, sier Ruud.

Ruud tok sin første verdenscupseier i en alder av 16 år og er den desidert yngste utøveren på landslaget i freeski.

– Selv om jeg er ung, så jobber jeg like hardt som de andre, og føler jeg burde få igjen for det, sier Ruud.

Siste nytt

 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

  Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

  Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

  Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal