Hopp til innhold

Ruud irritert over OL-vrakingen: – Det har vært uproft

ASPEN/OSLO (NRK): Birk Ruud (17) synes det er vanskelig å prate om OL-vrakingen og er irritert over hvordan ledelsen har håndtert prosessen.

Birk Ruud

VRAKET TIL OL: Birk Ruud føler seg urettferdig behandlet.

Foto: Javier Soriano / AFP

– Det har vært en lang sak og det har vært vanskelig å prate om. Det har vært uproft håndtert. De har lagt ut resultatene på nett med hvem som skulle til OL uten å fortelle meg det. Det var en stor overraskelse, forklarer en 17-åringen.

Stortalentet Birk Ruud har vært noe skadepreget den siste tiden, men var lenge sett på som en av favorittene til å bli tatt ut til OL.

– Jeg har vært ute og reist i åtte uker, og jeg har blitt fortalt at jeg ligger godt an. Det er absolutt en veldig stor skuffelse, men jeg må ta det som motivasjon og prøve å se framover, sier tydlig oppgitt Ruud til NRK.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si

– Hvordan er det å gå glipp av OL?

Friskilandslaget

SKUFFET: Birk Ruud er skuffet over vrakingen til OL og mener ledelsen har vært uproffe.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Da ja fikk vite det, fikk jeg ut alle følelsene mine. Nå har jeg heldigvis hatt X Games å tenke på. Jeg håper at folk ser at det skulle vært annerledes og at noen har valgt feil.

– Hvordan er stemningen i laget?

– Det blir jo litt annerledes stemning, men jeg føler jeg har tatt det ganske bra, sier Ruud.

Tøff avgjørelse

Ruud skadet kneet i november og måtte gjennom en operasjon før jul, men er tilbake for fullt i X Games i helgen.

– Det at Birk er tilbake etter skade og står sånn på ski er veldig imponerende. Det ser ikke engang ut som han har tatt pause, sier landslagssjef Luke Allen

Allen synes avgjørelsen om å vrake Ruud var tøff.

allen

LANDSLAGSSJEF: Luka Allen synes avgjørelsen om å vrake Ruud var tøff.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– På slutten av dagen må jeg gå gjennom poengene, olympiatoppens krav og verdenscuprankingen osv. Uheldig for Ruud, så var Christian (Nummedal) hakket bedre på rankinglistene. Jeg måtte gå for ranking, for å holde det så objektivt og rettferdig som mulig.

– Hvordan reagerte Ruud?

– Han er selvfølgelig skuffet. Jeg tror virkelig alle de fem guttene kunne tatt vunnet en gullmedalje. Det er tøft å etterlate han her hjemme. Men jeg tror vi stiller med et veldig bra lag til OL, sier han.

X Games i Aspen

Birk Ruud deltok i X Games i Aspen og var svært misfornøyd med poengutdelingen under Big Air-konkurransen natt til søndag, hvor han endte på en sjetteplass.

– Men det som irriterer meg mest er at jeg føler det er en form for favorisering. Det er de samme som er på pallen hvert år. De har fokusert på grabs, og det er det ingen som har fortalt oss. Men jeg er fornøyd med min egen skikjøring, sier Ruud.

Ruud tok sin første verdenscupseier i en alder av 16 år og er den desidert yngste utøveren på landslaget i freeski.

– Selv om jeg er ung, så jobber jeg like hardt som de andre, og føler jeg burde få igjen for det, sier Ruud.

Siste nytt

 • Oilers til NM-finale etter fire strake seirer over Sparta

  Stavanger Oilers vant 5-4 i fjerde kamp av NM-semifinalen borte mot Sparta Sarpsborg fredag. Dermed er de klare for en ny NM-finale.

  Årets grunnserievinner og fjorårets norgesmester Oilers har tatt seg oppskriftsmessig til NM-finalen. I kvartfinalen mot Lillehammer ble det også 4-0 i kamper.

  Likevel fikk Oilers det tøft med å slå et seigt Sparta-lag fredag. De kjempet hardt for å holde seg inne i kampen om en finalebillett.

  Stavanger-laget ledet både 2-0 og 4-2, men måtte se Sparta hente inn tomålsledelsen ved begge anledninger.

  Med to minutter igjen av kampen så det ut til at oppgjøret skulle avgjøres i sudden death, men en sen scoring fra Dan Kissel ordnet seier og nok en NM-finaleplass for Oilers. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp 4 (best av 7) Sparta Sarpsborg - Stavanger Oilers
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Mol og Sørum vant gruppefinalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo italienske Daniele Lupo og Enrico Rossi i den siste puljekampen i verdenstouren i Mexico.

  Det norske laget var klar for kvartfinalen foran siste runde, men måtte vinne den siste kampen for å få det som på papiret er enklest motstand i neste runde. Det greide de etter å ha havnet under med 0-1 i sett.

  Italienerne skaffet seg en liten fordel med 15-13-ledelse i det første settet, men den norske stjerneduoen kjempet seg tilbake. Likevel endte det med italiensk settseier med 25-23.

  I det andre settet hadde Mol og Sørum bedre kontroll og vant til slutt 21-17. Dermed måtte et tredje og avgjørende sett til for å kåre en vinner. Der gikk det norske laget seirende ut med 15-11-triumf. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Strøm sikret andreplass med kjempehopp – tre poeng unna tredjeplassen i verdenscupen

  Anna Odine Strøm slo til med kveldens lengste hopp på 123.5 meter og endte på andreplass bak japanske Yuki Ito som vant sesongens siste verdenscuprenn.

  Strøm lå på femteplass etter første omgang, og sa til Viaplay før konkurransen at hun hadde gitt opp håpet om å ta pallplassen i verdenscupen totalt foran venninnen Ema Klinec.

  – Det har vært en morsom «fight», sa Strøm til Viaplay tidligere fredag.

  Hun endte tre poeng bak Klinec i kampen om tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt. Eva Pinkelnig vant sammenlagt, foran Katharina Althaus

  Det kunne fort blitt to norske kvinner på pallen i Lahti, men treneren Christian Meyer valgte å gå ned på farten før Eirin Maria Kvandal skulle sette utfor.

  Kvandal var nest best i første omgang og hoppet langt i finaleomgangen, men hun fikk ikke med seg noen plusspoeng og havnet bak pallen på en femteplass.

  Like bak sikret Maren Lundby sjetteplassen foran Silje Opseth på syvendeplass.

  Thea Minyan Bjørseth ble nummer ni.

  Med andre ord var alle de fem norske hopperne blant topp ni. En imponerende norsk laginnsats i sesongens siste verdenscuprenn.

  Anna Odine Strøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste