Sølvvinner Bråten skulle egentlig ikke delta: – Hadde ikke trodd dette

ASPEN/OSLO (NRK): Øystein Bråten (22) kom inn som aller siste reserve i herrenes ski Big Air-finale i X Games. Det endte med ny, norsk medalje.

Øystein Bråten kom inn som siste reserve i herrenes ski Big Air-finale i X Games. Det endte med sølv. Komm.: Peder Mørtvedt og Fridtjof Fredricsson.

NY MEDALJE SØNDAG? Øystein Bråten tok sølv i Big Air, men allerede søndag kveld kommer favorittøvelsen slopestyle.

– Det var helt sjukt. Jeg var i tvil om jeg hadde noe å stille opp med, sier en lykkelig - og litt overrasket - Bråten til NRK.

22-åringen regner nemlig slopestyle som sin beste øvelse, men grep sjansen med begge hender da han fikk den siste reserveplassen i Big Air-konkurransen i Aspen.

I en finale hvor nivået generelt var skyhøyt, endte han med å ta sølvmedaljen bak svenske Henrik Harlaut.

– Han viser at han jevnt over er en glimrende skikjører, sier NRK-kommentator Peder Mørtvedt om Bråtens imponerende prestasjon.

– Hadde ikke regnet med dette

Bråten forteller at han bestemte seg for å bare satse på de triksene han føler seg mest trygg på. Det så blant annet slik ut:

– Jeg prøvde bare å gjøre triks som jeg kunne, og hadde en skikkelig bra kveld. Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag, men jeg er veldig fornøyd. Alle gutta var gira på at jeg skulle kjøre, og det hjalp meg veldig i dag, forteller han.

Intet mindre enn fire av åtte i finalen var fra Norge. Det var Eirik Sætherøy, Christian Nummedal, Bråten og Birk Ruud. Nummedal og Bråten kom inn som reserver etter at to finalister trakk seg.

På forhånd var Ruud regnet som en av favorittene, men han er nettopp tilbake fra skade. 17-åringen vartet opp med noen spektakulære triks, men fikk likevel aldri de virkelig store poengsummene av dommerne denne gangen.

Gullvinneren vil endre formatet

Ingen var bedre enn Henrik Harlaut denne gangen. Gullvinneren vakte også oppsikt med å ta over sitt eget seiersintervju for å komme med en appell.

LKLAP20140213104426QDZP

Henrik Harlaut vant, men ber om at konkurranseformatet endres.

Foto: Markku Ulander / NTB Scanpix

På direkten grep han mikrofonen, kikket rett i kameraet og ba en bønn om at Big Air-formatet må endres igjen.

Nytt av året er nemlig at utøverne må rotere begge veier, og Harlaut mener blant annet dette er med på å legge bånd på utøverne.

– Jeg likte det bedre før. Det ga større rom for det kreative, da det ikke måtte være høyre og venstre. Jeg synes det burde bli endret tilbake, sa Harlaut.

Allerede søndag kveld norsk tid skal Bråten i aksjon igjen, og da er det favorittøvelsen slopestyle som står på programmet.

– Nå skal jeg hjem og sove og så skal jeg bare gjøre meg klar, sier en fornøyd Bråten.

Nummedal ble nummer fem, Ruud nummer seks og Sæterøy nummer åtte.

Siste nytt

 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Koepka vant PGA-mesterskapet

  Tittelforsvarer Brooks Koepka vant USAs PGA-mesterskap i golf søndag. Amerikaneren hadde en ledelse på sju slag før sisterunden, men rotet det nesten til før han vant med ett fattig slag foran verdenseneren Dustin Johnsen, som delte andreplassen med tre andre.

  Brooks Koepka
  Foto: Seth Wenig / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal