Sølvvinner Bråten skulle egentlig ikke delta: – Hadde ikke trodd dette

ASPEN/OSLO (NRK): Øystein Bråten (22) kom inn som aller siste reserve i herrenes ski Big Air-finale i X Games. Det endte med ny, norsk medalje.

Øystein Bråten kom inn som siste reserve i herrenes ski Big Air-finale i X Games. Det endte med sølv. Komm.: Peder Mørtvedt og Fridtjof Fredricsson.

NY MEDALJE SØNDAG? Øystein Bråten tok sølv i Big Air, men allerede søndag kveld kommer favorittøvelsen slopestyle.

– Det var helt sjukt. Jeg var i tvil om jeg hadde noe å stille opp med, sier en lykkelig - og litt overrasket - Bråten til NRK.

22-åringen regner nemlig slopestyle som sin beste øvelse, men grep sjansen med begge hender da han fikk den siste reserveplassen i Big Air-konkurransen i Aspen.

I en finale hvor nivået generelt var skyhøyt, endte han med å ta sølvmedaljen bak svenske Henrik Harlaut.

– Han viser at han jevnt over er en glimrende skikjører, sier NRK-kommentator Peder Mørtvedt om Bråtens imponerende prestasjon.

– Hadde ikke regnet med dette

Bråten forteller at han bestemte seg for å bare satse på de triksene han føler seg mest trygg på. Det så blant annet slik ut:

– Jeg prøvde bare å gjøre triks som jeg kunne, og hadde en skikkelig bra kveld. Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag, men jeg er veldig fornøyd. Alle gutta var gira på at jeg skulle kjøre, og det hjalp meg veldig i dag, forteller han.

Intet mindre enn fire av åtte i finalen var fra Norge. Det var Eirik Sætherøy, Christian Nummedal, Bråten og Birk Ruud. Nummedal og Bråten kom inn som reserver etter at to finalister trakk seg.

På forhånd var Ruud regnet som en av favorittene, men han er nettopp tilbake fra skade. 17-åringen vartet opp med noen spektakulære triks, men fikk likevel aldri de virkelig store poengsummene av dommerne denne gangen.

Gullvinneren vil endre formatet

Ingen var bedre enn Henrik Harlaut denne gangen. Gullvinneren vakte også oppsikt med å ta over sitt eget seiersintervju for å komme med en appell.

LKLAP20140213104426QDZP

Henrik Harlaut vant, men ber om at konkurranseformatet endres.

Foto: Markku Ulander / NTB Scanpix

På direkten grep han mikrofonen, kikket rett i kameraet og ba en bønn om at Big Air-formatet må endres igjen.

Nytt av året er nemlig at utøverne må rotere begge veier, og Harlaut mener blant annet dette er med på å legge bånd på utøverne.

– Jeg likte det bedre før. Det ga større rom for det kreative, da det ikke måtte være høyre og venstre. Jeg synes det burde bli endret tilbake, sa Harlaut.

Allerede søndag kveld norsk tid skal Bråten i aksjon igjen, og da er det favorittøvelsen slopestyle som står på programmet.

– Nå skal jeg hjem og sove og så skal jeg bare gjøre meg klar, sier en fornøyd Bråten.

Nummedal ble nummer fem, Ruud nummer seks og Sæterøy nummer åtte.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal