Sølvvinner Bråten skulle egentlig ikke delta: – Hadde ikke trodd dette

ASPEN/OSLO (NRK): Øystein Bråten (22) kom inn som aller siste reserve i herrenes ski Big Air-finale i X Games. Det endte med ny, norsk medalje.

Øystein Bråten kom inn som siste reserve i herrenes ski Big Air-finale i X Games. Det endte med sølv. Komm.: Peder Mørtvedt og Fridtjof Fredricsson.

NY MEDALJE SØNDAG? Øystein Bråten tok sølv i Big Air, men allerede søndag kveld kommer favorittøvelsen slopestyle.

– Det var helt sjukt. Jeg var i tvil om jeg hadde noe å stille opp med, sier en lykkelig - og litt overrasket - Bråten til NRK.

22-åringen regner nemlig slopestyle som sin beste øvelse, men grep sjansen med begge hender da han fikk den siste reserveplassen i Big Air-konkurransen i Aspen.

I en finale hvor nivået generelt var skyhøyt, endte han med å ta sølvmedaljen bak svenske Henrik Harlaut.

– Han viser at han jevnt over er en glimrende skikjører, sier NRK-kommentator Peder Mørtvedt om Bråtens imponerende prestasjon.

– Hadde ikke regnet med dette

Bråten forteller at han bestemte seg for å bare satse på de triksene han føler seg mest trygg på. Det så blant annet slik ut:

– Jeg prøvde bare å gjøre triks som jeg kunne, og hadde en skikkelig bra kveld. Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag, men jeg er veldig fornøyd. Alle gutta var gira på at jeg skulle kjøre, og det hjalp meg veldig i dag, forteller han.

Intet mindre enn fire av åtte i finalen var fra Norge. Det var Eirik Sætherøy, Christian Nummedal, Bråten og Birk Ruud. Nummedal og Bråten kom inn som reserver etter at to finalister trakk seg.

På forhånd var Ruud regnet som en av favorittene, men han er nettopp tilbake fra skade. 17-åringen vartet opp med noen spektakulære triks, men fikk likevel aldri de virkelig store poengsummene av dommerne denne gangen.

Gullvinneren vil endre formatet

Ingen var bedre enn Henrik Harlaut denne gangen. Gullvinneren vakte også oppsikt med å ta over sitt eget seiersintervju for å komme med en appell.

LKLAP20140213104426QDZP

Henrik Harlaut vant, men ber om at konkurranseformatet endres.

Foto: Markku Ulander / NTB Scanpix

På direkten grep han mikrofonen, kikket rett i kameraet og ba en bønn om at Big Air-formatet må endres igjen.

Nytt av året er nemlig at utøverne må rotere begge veier, og Harlaut mener blant annet dette er med på å legge bånd på utøverne.

– Jeg likte det bedre før. Det ga større rom for det kreative, da det ikke måtte være høyre og venstre. Jeg synes det burde bli endret tilbake, sa Harlaut.

Allerede søndag kveld norsk tid skal Bråten i aksjon igjen, og da er det favorittøvelsen slopestyle som står på programmet.

– Nå skal jeg hjem og sove og så skal jeg bare gjøre meg klar, sier en fornøyd Bråten.

Nummedal ble nummer fem, Ruud nummer seks og Sæterøy nummer åtte.

Siste nytt

 • Guardiola er imot lukket superliga

  Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han personlig er imot en lukket superliga der ingen kan rykke ned.

  – Det er ikke sport hvis suksessen er garantert. Det er ikke sport hvis det ikke gjør noe om man taper, sa han under en digital pressekonferanse tirsdag.

  Guardiola uttalte videre at han ikke vet mer enn det som sto i pressemeldingen fra klubbene.

  – Noen timer i forkant fikk jeg beskjed om at det skulle komme en pressemelding. Og den er der, men ingen snakker om detaljene, hva de tenker å gjøre og skape. Det er situasjonen vi har nå, sa City-sjefen.

  Han la ikke skjul på at han ikke likte tanken på en eksklusiv liga der 15 faste klubber er med hvert år og ikke står i fare for å ryke ut.

  – Det er ikke riktig at suksessen er garantert for noen, utvalgte klubber. Og det er det inntrykket jeg får av denne pressemeldingen, kommenterte han.

  Spanjolen understreket samtidig at superligaen fortsatt ikke er en realitet, men «bare en pressemelding».

  – Vi må alle jobbe de neste dagene for å få dem til å fortelle oss mest mulig. Hvorfor er disse lagene blitt valgt? Hvorfor er ikke Ajax, med fire europeiske titler, med der? Hvorfor må de kvalifisere seg. De må fortelle oss dette, fortsatte Guardiola.

  City-manageren mener også det er urettferdig å kritisere ham og andre ansatte i klubben som ikke har vært en del av superliga-planleggingen.

  – Det er urettferdig mot alle som jobber i klubben, i denne tøffe situasjonen (pandemien). De må komme med en klar uttalelse om hvorfor dette skjer, sa Guardiola.

  Pep Guardiola
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • Vil ha statue av legende fjernet

  Barnebarnet til Liverpools managerlegende Bill Shankly raser mot klubbens superligaplaner og ber om at statuen av bestefaren fjernes fra Anfield.

  Det uttaler Chris Carline (39) til lokalavisen Liverpool Echo. Hans bestefar Bill Shankly er en av tidenes mest suksessrike Liverpool-managere og en evig helt i klubben.

  – Jeg vet at bestefaren min blir sitert mer enn noen gang nå, og det er helt riktig, for det som skjer nå, kunne ikke vært lenger unna det han ønsket for denne klubben, sier Carline, som til daglig er direktør i Shankly Hotel og også driver veldedighetsstiftelsen i Shanklys navn.

  Premier League - Liverpool fans celebrate winning the Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • KBK låner ut målvakt

  Keeperen Serigne Mor Mbaye skal spele for Sogndal på lån frå Kristiansund komande fotballsesong. Det går fram av nettsida til KBK. Senegalesaren kom til KBK i 2015, men har og vore på andre utlån. Han har 14 eliteserie- og fire cupkampar for Kristiansund, der Sean McDermott har vore førstevalet.

  Serigne Mor Mbaye
  Foto: Kristiansund BK

Sendeplan

Kl. Program Kanal