Sølvvinner Bråten skulle egentlig ikke delta: – Hadde ikke trodd dette

ASPEN/OSLO (NRK): Øystein Bråten (22) kom inn som aller siste reserve i herrenes ski Big Air-finale i X Games. Det endte med ny, norsk medalje.

Øystein Bråten kom inn som siste reserve i herrenes ski Big Air-finale i X Games. Det endte med sølv. Komm.: Peder Mørtvedt og Fridtjof Fredricsson.

NY MEDALJE SØNDAG? Øystein Bråten tok sølv i Big Air, men allerede søndag kveld kommer favorittøvelsen slopestyle.

– Det var helt sjukt. Jeg var i tvil om jeg hadde noe å stille opp med, sier en lykkelig - og litt overrasket - Bråten til NRK.

22-åringen regner nemlig slopestyle som sin beste øvelse, men grep sjansen med begge hender da han fikk den siste reserveplassen i Big Air-konkurransen i Aspen.

I en finale hvor nivået generelt var skyhøyt, endte han med å ta sølvmedaljen bak svenske Henrik Harlaut.

– Han viser at han jevnt over er en glimrende skikjører, sier NRK-kommentator Peder Mørtvedt om Bråtens imponerende prestasjon.

– Hadde ikke regnet med dette

Bråten forteller at han bestemte seg for å bare satse på de triksene han føler seg mest trygg på. Det så blant annet slik ut:

– Jeg prøvde bare å gjøre triks som jeg kunne, og hadde en skikkelig bra kveld. Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag, men jeg er veldig fornøyd. Alle gutta var gira på at jeg skulle kjøre, og det hjalp meg veldig i dag, forteller han.

Intet mindre enn fire av åtte i finalen var fra Norge. Det var Eirik Sætherøy, Christian Nummedal, Bråten og Birk Ruud. Nummedal og Bråten kom inn som reserver etter at to finalister trakk seg.

På forhånd var Ruud regnet som en av favorittene, men han er nettopp tilbake fra skade. 17-åringen vartet opp med noen spektakulære triks, men fikk likevel aldri de virkelig store poengsummene av dommerne denne gangen.

Gullvinneren vil endre formatet

Ingen var bedre enn Henrik Harlaut denne gangen. Gullvinneren vakte også oppsikt med å ta over sitt eget seiersintervju for å komme med en appell.

LKLAP20140213104426QDZP

Henrik Harlaut vant, men ber om at konkurranseformatet endres.

Foto: Markku Ulander / NTB Scanpix

På direkten grep han mikrofonen, kikket rett i kameraet og ba en bønn om at Big Air-formatet må endres igjen.

Nytt av året er nemlig at utøverne må rotere begge veier, og Harlaut mener blant annet dette er med på å legge bånd på utøverne.

– Jeg likte det bedre før. Det ga større rom for det kreative, da det ikke måtte være høyre og venstre. Jeg synes det burde bli endret tilbake, sa Harlaut.

Allerede søndag kveld norsk tid skal Bråten i aksjon igjen, og da er det favorittøvelsen slopestyle som står på programmet.

– Nå skal jeg hjem og sove og så skal jeg bare gjøre meg klar, sier en fornøyd Bråten.

Nummedal ble nummer fem, Ruud nummer seks og Sæterøy nummer åtte.

Siste nytt

 • Må droppe grensepassering

  Torsdag skulle verdens beste langrennsløpere ha gått fra Storlien i Sverige til Meråker i Norge på den fjerde etappenn i Ski Tour 2020. Nå tvinger værmeldingen, med kraftig vind, arrangjørene til å droppe den historiske grensepasseringen. Det blir likevel et langløp på rundt 35 kilometer, men på norsk side av grensa med start og mål i Meråker.

  – Det er aldri bra å endre planer, men vi må tenke på sikkerheten og rettferdigheten for løperne, sier renndirektør Pierre Mignerey til NRK.

  – At vi ikke får gått fra Sverige er synd, men værmeldingen viser seg dessverre å stemme med prognosen, sier rennleder Tor-Arne Hetland (bildet).

  Tor-Arne Hetland i Meråker
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Søderlund klar for Häcken

  Alexander Søderlund er klar for Häcken i Allsvenskan. Overgangen er bekreftet av Norges Fotballforbund (NFF), melder Adresseavisen. Det har ikke lykkes avisen å komme i kontakt med RBK-trener Eirik Horneland eller sportslig leder Mikael Dorsin. Häcken holder til i Göteborg. 32-årige Søderlund har spilt i RBK fra 2018. Han har tidligere vært i utlandet og spilt for franske St. Etienne. (NTB).

  NV_SvzKOU8k
  Foto: Ole Martin Wold
 • Avviser bekymring rundt Kollen-renn

  Tirsdag ble det kjent at verdenscupsprinten i Drammen ikke kan arrangeres i sentrumsgatene på grunn av snømangel. Bare noen dager senere er det klart for den tradisjonsrike Homenkoll-helga. Heller ikke der er det snø i overflod, men rennene er ikke i fare. Arrangørene føler seg trygge på at rennene skal kunne gjennomføres som oppsatt. (NTB)

  Vinterferiestart i Oslo
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal