Hopp til innhold

Siste nytt

 • Hoppbråket: Skiforbundet og hoppkomiteen ber om ro rundt Forfang og utøverne

  Norges Skiforbund og hoppkomiteen ber i en felles pressemelding om at utøverne på landslaget får ro i tiden som kommer. Det vises til at Alexander Stöckl-saken skal løses internt.

  Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann André Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Sentralt har vært uttalelser om misnøye mot landslagssjef Alexander Stöckl.

  Nå ber forbundsledelsen om at mediene ikke kontakter utøverne om den pågående saken.

  – Vi ser at den totale belastningen er stor for mange involverte, og særlig for Johann Forfang som er utøvernes talsperson. Mange har de siste dagene opplevd et sterkt press fra mediene om å uttale seg eller gi opplysninger i saken. Johann har bedt oss understreke at utøverne ønsker å løse denne saken internt, og ber om at dette blir respektert, sier Stine Korsen, leder i Hoppkomiteen.

  I mandagens pressemelding heter det at «den store pågangen fra mediene, og også trykket i sosiale medier har lagt et stort press på utøverne, ansatte og tillitsvalgte, og er blitt en stor belastning, også for Johann Forfang».

  – Johann og de andre utøverne ønsker å yte sitt beste i konkurranser fremover. Han ber om, og støttes av oss i, at alle som er opptatte av sportens beste nå bidrar til at vi kan håndtere denne saken internt og ikke gjennom mediene, sier Arne Baumann, generalsekretær i Norges Skiforbund.

  WFdpyayXhEM
  Foto: AFP
 • Ole Gunnar Solskjærs sønn Noah er klar for Aalesund

  Noah Solskjær har signert for fotballklubben Aalesund på en toårskontrakt.

  Klubben bekrefter overgangen.

  Ole Gunnar Solskjærs sønn spilte 3. divisjonsfotball for Spjelkavik forrige sesong, men har den siste tiden vist seg fram i Aalesund.

  23-åringen scoret fire mål på to treningskamper for Aalesund i forrige uke. Det ga kontrakt med klubben.

  J1CmnOWU9Qc
  Foto: NTB
 • Jon Dahl Tomasson blir trener for Sveriges fotballherrer

  Danmark-legenden Jon Dahl Tomasson blir Sveriges nye landslagssjef i herrefotball.

  Tomasson var sist trener for den engelske klubben Blackburn. Klubben opplyste nylig at dansken forlater stillingen.

  Sverige har vært på utkikk etter ny hovedtrener etter at Janne Andersson ga seg i november i fjor etter sju år ved roret.

  Andersson hadde varslet at han ville gå av som trener dersom Sverige ikke lyktes med å kvalifisere seg til sommerens europamesterskap. Det klarte de ikke. Sverige maktet heller ikke å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2022, og rykket dessuten også ned til nivå tre av nasjonsligaen.

  Den siste tiden har blant annet Olof Mellberg og Per-Mathias Høgmo blitt linket til den ledige jobben. Nå blir Jon Dahl Tomasson blir lagets nye trener.

  Tomasson, med 112 landskamper for Danmark, var Åge Hareides assistenttrener for det danske landslaget under en svært suksessrik periode for laget. I løpet av Tomassons og Hareides ledelse kvalifiserte de seg både til VM i Russland i 2018 og EM i 2021.

  Tomasson tok over mesterskapsserieklubben, Blackburn før fjorårets sesong, og ledet dem til en imponerende sjuendeplass. Bare målforskjell holdt dem unna sluttspillet om opprykk til Premier League.

  Etter en periode med svake resultater i Blackburn har Tomasson hatt flere merkverdige intervjuer og uttalelser om klubben og måten klubben styres på den siste tiden.

  (NTB)

  zkvgtsrtT1A
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal