Rosenborg vant Eliteserien: – Det har vært et vanvittig turbulent år

Etter seier mot Start ble Rosenborg seriemester søndag kveld. Det kommer etter en sesong med mye utenomsportslig bråk, og imponerer NRKs ekspert.

Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg

SERIEMESTER: Rosenborg kunne feire gullet.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Alt Rosenborg trengte i den nest siste serierunden var tre poeng. Det fikk de etter 1–0 mot Start, og dermed kunne RBK feire klubbens 26. seriemesterskap, til tross for en trøblete sesong.

– De har ikke vært gode i år, men de har vært gode nok, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Flere Rosenborg-spillere trekker frem den spesielle sesongen etter seriegullet.

– Det har vært et vanvittig turbulent år. Vi kan takke oss selv noen ganger, men vi har blitt lagt på mye støy. Det krever karakter å greie og dra det inn, når det stormer som det har gjort i år, sier Helland til NRK.

– Det har vært en meget spesiell sesong for oss. Det har foregått utrolig mange ting. Men vi har stått sammen i klubben, som ett lag. Jeg er enormt stolt over det vi har oppnådd, forteller Nicklas Bendtner til NRK.

– Imponerende

NRK-ekspert Torp mener at de andre lagene rundt Rosenborg, som Molde og Brann, har vist høyere toppnivå enn mesterne.

Carl-Erik Torp

– HAR IKKE VÆRT GODE: Det mener Carl-Erik Torp om Rosenborgs sesong.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Det har vært et år med både trenerskifte og interne problemer. Det er ikke typisk Rosenborg. Men i kjent stil har de klart å vinne gullet, og det er jo typisk Rosenborg, sier Torp.

NRK-eksperten er likevel imponert av at Rosenborg har kjempet seg gjennom problemene, og vunnet gullet.

– Det er imponerende at de klarer å vinne i et år hvor det har hatt en del utfordringer. Men dessverre ble gullkampen litt antiklimatisk, mener Torp.

– Har gått gjennom tøffe perioder

Året har vært preget av bråk i RBK. Det startet med sparkingen av trener Kåre Ingebrigtsen, som fikk mange til å reagere. Spillerne gikk så langt som å be styret gjeninnsette treneren, til ingen nytte. Like etter ble Nicklas Bendtner tiltalt, og etter hvert dømt, for vold mot en taxisjåfør.

Det toppet seg da noen av spillerne havnet i ordkrig med styreleder Ivar Koteng, etter at sistnevnte sa at lagets prestasjon i første omgang av semifinalen i cupen mot Start var på nivå med 5. divisjon.

Rosenborg-trener Rini Coolen mener seriegullet viser samholdet i laget.

– Det er en bekreftelse på at vi er et lag. Mye har skjedd denne sesongen, men man må arbeid som et lag. Vi har gått gjennom tøffe perioder, så det er et stort kompliment til alle på laget, sier Coolen til NRK.

Adegbenro sikret gullet

Søndag møtte de Start igjen, og Rosenborg ville være seriemestre med seier. Samtidig trengte Start poeng i nedrykkskampen.

Men Rosenborg var effektive i første omgang. Birger Meling fant Samuel Adegbenro, som fikk gå opp helt alene og stange ballen i mål.

Ingen av lagene klarte å sette ballen i nettmaskene etter det. Dermed fortsetter kampen for overlevelse for Start, mens Rosenborg kan feire nok et seriemesterskap.

– Jeg har ikke vært i tvil om at det blir gull. Nå skal vi feire litt, også har vi en cupfinale. Etter det kan vi feire skikkelig, sier Nicklas Bendtner.

Bak Rosenborg blir det kamp til døra om sølvet. Brann og Molde har henholdsvis 55 og 56 poeng før siste serierunde.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Liverpool mot Monterrey

  Meksikanske Monterrey blir Liverpools semifinale-mostandar i klubb-VM i Qatar. I kvartfinalen i dag slo dei heimelaget Al-Sadd 3-2.

  I den andre semifinale skal søramerikanske Flamengo møte Al Hilal frå Saudi-Arabia. Al Hilal slo tunisiske Esperance 1-0 i kvartfinalen.

  Liverpool og Flamengo hadde walkover fram til semifinalen.

  Flamengo - Al Hilal går 17. desember, Liverpool - Monterrey dagen etter. Finalen går 21. desember.

  Monterrey feirer semi
  Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters
 • Moe Wold skal til Spania

  LSK-kaptein Ingrid Moe Wold forlater klubben hun har spilt for i ti år til fordel for en spansk klubb. Hvilken spansk klubb det skal være snakk om ønsker hun ikke å kommentere ennå. – Jeg håper at jeg kan utvikle meg på det, sier hun til LSK.

  Toppserien 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal