Hopp til innhold

Hyller juniorene: – «Young boys» henter hjem et trofé til Rosenborg

Nicklas Bendtner sikret Rosenborg sesongens første tittel, men trener Kåre Ingebrigtsen er mest imponert av ungdommen.

Rosenborg

HEVET SØLVFATET: Nicklas Bendtner lånte kapteisnbindet, avgjorde kampen og hevet trofeet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det betyr mye. Jeg er stolt av de unge guttene. De har en sterk holdning kampen igjennom, sier matchvinner Bendtner til MAX etter triumfen i den utsatte mesterfinalen, som skulle vært spilt før seriestart.

Trener Kåre Ingebrigtsen slutter seg til Bendtners hyllest.

– I dag ble jeg ekstra glad, for det er «young boys» som henter hjem et trofé til Rosenborg, og jeg synes det var fantastisk å se på dem. Jeg ble utrolig stolt og glad over jobben de unge guttene gjorde, sier Ingebrigtsen til NRK.

Svak førsteomgang

Dommer Tom Harald Hagen var god og gressmatta aldeles strålende. For øvrig bar førsteomgangen i torsdagens mesterfinale preg av at det var et formsvakt Lillestrøm som møtte et B-preget Rosenborg, som bare stilte med to av spillerne som startet søndagens eliteseriekamp mot Start.

Tempoet var lavt, feilpasningene florerte og begge lag slet med å etablere spill.

Lillestrøm var nærmest å ta ledelsen da Charles Ezeh headet en corner fra høyre via gresset og i tverrliggeren etter 26 minutters spill, men stillingen 0–0 ga et utmerket bilde på underholdningsverdien de første 45 minuttene på Åråsen.

– Even går ut og Tore går inn, så får de trent litt begge to, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX da han satte inn Tore Reginiussen for Even Hovland til andre omgang, og det sier vel det meste om hvor viktig den regjerende seriemesteren anså duellen mot den regjerende cupmesteren om årets første pokal.

Bendtner-magi

Andre omgang startet ikke mye bedre enn første, men allerede etter seks minutter skjedde det noe som aldri skjedde før pause.

Det ble scoret mål.

Nicklas Bendtner, som var tildelt en fri rolle offensivt på midtbanen i denne kampen, fikk ballen drøyt 30 meter fra Lillestrøms mål. Foran seg hadde han fem gule motspillere.

Det så enkelt ut da den VM-aktuelle dansken passerte dem alle og skjøt Rosenborg i ledelsen med en perfekt avslutning i lengste hjørne.

– Jeg tar ballen, vil spille med Botheim, men ser at det ikke er noe poeng. Det var en fin avslutning og et godt mål, sier Bendtner.

Målet vekket kampen til liv.

Etter 58 minutter var Rosenborg svært nær å doble ledelsen. LSK-keeper Marko Maric fikk imponerende slått Rafik Zekhninis gode frispark i tverrliggeren, mens RBK-stopper Besim Serbecic headet returen over det åpne LSK-målet.

Nicklas Bendtner

ET ØYEBLIKKS MAGI: Nicklas Bendtner spjæret opp LSK-forsvaret og viste hvorfor han er aktuell for VM mens Lillestrøm sliter i bunnen av eliteserien.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Satte inn juniorer

I det 63. minutt burde også Lillestrøm ha scoret. Denne gangen var det RBK-keeper Arild Østbø som mesterlig reddet skuddet fra Kristoffer Ødemarksbakken.

Etter 67 minutter kom nyinnbyttede Alexander Søderlund helt alene med Maric etter en strålende gjennombruddspasning fra Bendtner, men med et håpløst touch skuslet han bort muligheten til å doble Rosenborgs ledelse.

Etter 77 minutter gjorde Kåre Ingebrigtsen et grep som må kunne betegnes som dristig 13 minutter før sesongens første trofé ville vært i boks.

Ut tok han målscorer Bendtner og den innleide Fiorentina-proffen Zekhnini. Inn kom to juniorer, Olaus Skarsem (19) og Emil Konradsen Ceide (16).

I sluttminuttene presset Lillestrøm på, og tre minutter før full tid var Simen Rafn nær utligning med et strålende skudd.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed vant Rosenborg mesterfinalen for andre år på rad.

– Når begge lag fokuserer mye å ligaen, blir det en vanskelig kamp. Jeg synes vi spiller en riktig god kamp og vinner fortjent, sier Nicklas Bendtner til MAX.

Siste nytt

 • Heat klare for finalen i NBA-sluttspillet

  Finalen i NBA-sluttspillet skal spilles mellom Denver Nuggets og Miami Heat. Det ble klart etter at Heat natt til tirsdag slo Boston Celtics 103-84 borte i Boston i avdelingsfinalen blant lagene fra øst.

  Heat vant de første tre kampene i best av syv-serien, men så utlignet altså Celtics til 3-3, blant etter to seirer i Miami. Men på det fjerde forsøket gikk det omsider for Heat, blant annet takket være Jimmy Butler. 33-åringen ble kampens mestscorende med 28 poeng.

  I finalen møter de vinneren fra avdeling vest, Denver Nuggets. Anført av Nikola Jokic og Jamal Murray vant de avdelingsfinalen mot Los Angeles Lakers 4-0 i kamper. Nuggets har dermed hatt en uke uten kamper, men for Heat går det videre slag i slag. Første kamp i finalen er i Denver natt til torsdag, norsk tid.

  NBA: Miami Heat Jimmy Butler
  Foto: David Butler II / Reuters
 • Golden Knights til Stanley Cup-finalen med storseier

  Florida Panthers har fått sin motstander i Stanley Cup-finalen etter at Vegas Golden Knights utklasset Dallas Stars hele 6-0 og tok sammenlagtseieren.

  Sluttspillkampen i den nordamerikanske ishockeyligaen NHL ble spilt i Dallas mandag kveld. Med resultatet har Vegas Golden Knights fire seirer, mot Stars' to, og dermed blir den sjuende semifinalekampen overflødig.

  Allerede etter første periode ledet bortelaget 3-0. Statistikken fra kampen viser at bortelaget var klart mest effektivt – Stars hadde 23 skudd på mål uten å få pucken i nettet én eneste gang, mens Golden Knights på 29 skudd på mål fikk en betydelig bedre uttelling.

  Svenske William Karlsson ble toppscorer for laget fra Las Vegas, med to mål.

  Florida Panthers slo Carolina Hurricane 4-0 i kamper i avdelingsfinalen i øst.

  Vegas Golden Knights starter med hjemmekamp i finaleserien, som også spilles best av sju kamper. Den første kampen spilles lørdag 3. juni. (NTB)

  Vegas Golden Knights v Dallas Stars - Game Six
  Foto: STEPH CHAMBERS / AFP
 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste