Hopp til innhold

Hyller juniorene: – «Young boys» henter hjem et trofé til Rosenborg

Nicklas Bendtner sikret Rosenborg sesongens første tittel, men trener Kåre Ingebrigtsen er mest imponert av ungdommen.

Rosenborg

HEVET SØLVFATET: Nicklas Bendtner lånte kapteisnbindet, avgjorde kampen og hevet trofeet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det betyr mye. Jeg er stolt av de unge guttene. De har en sterk holdning kampen igjennom, sier matchvinner Bendtner til MAX etter triumfen i den utsatte mesterfinalen, som skulle vært spilt før seriestart.

Trener Kåre Ingebrigtsen slutter seg til Bendtners hyllest.

– I dag ble jeg ekstra glad, for det er «young boys» som henter hjem et trofé til Rosenborg, og jeg synes det var fantastisk å se på dem. Jeg ble utrolig stolt og glad over jobben de unge guttene gjorde, sier Ingebrigtsen til NRK.

Svak førsteomgang

Dommer Tom Harald Hagen var god og gressmatta aldeles strålende. For øvrig bar førsteomgangen i torsdagens mesterfinale preg av at det var et formsvakt Lillestrøm som møtte et B-preget Rosenborg, som bare stilte med to av spillerne som startet søndagens eliteseriekamp mot Start.

Tempoet var lavt, feilpasningene florerte og begge lag slet med å etablere spill.

Lillestrøm var nærmest å ta ledelsen da Charles Ezeh headet en corner fra høyre via gresset og i tverrliggeren etter 26 minutters spill, men stillingen 0–0 ga et utmerket bilde på underholdningsverdien de første 45 minuttene på Åråsen.

– Even går ut og Tore går inn, så får de trent litt begge to, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX da han satte inn Tore Reginiussen for Even Hovland til andre omgang, og det sier vel det meste om hvor viktig den regjerende seriemesteren anså duellen mot den regjerende cupmesteren om årets første pokal.

Bendtner-magi

Andre omgang startet ikke mye bedre enn første, men allerede etter seks minutter skjedde det noe som aldri skjedde før pause.

Det ble scoret mål.

Nicklas Bendtner, som var tildelt en fri rolle offensivt på midtbanen i denne kampen, fikk ballen drøyt 30 meter fra Lillestrøms mål. Foran seg hadde han fem gule motspillere.

Det så enkelt ut da den VM-aktuelle dansken passerte dem alle og skjøt Rosenborg i ledelsen med en perfekt avslutning i lengste hjørne.

– Jeg tar ballen, vil spille med Botheim, men ser at det ikke er noe poeng. Det var en fin avslutning og et godt mål, sier Bendtner.

Målet vekket kampen til liv.

Etter 58 minutter var Rosenborg svært nær å doble ledelsen. LSK-keeper Marko Maric fikk imponerende slått Rafik Zekhninis gode frispark i tverrliggeren, mens RBK-stopper Besim Serbecic headet returen over det åpne LSK-målet.

Nicklas Bendtner

ET ØYEBLIKKS MAGI: Nicklas Bendtner spjæret opp LSK-forsvaret og viste hvorfor han er aktuell for VM mens Lillestrøm sliter i bunnen av eliteserien.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Satte inn juniorer

I det 63. minutt burde også Lillestrøm ha scoret. Denne gangen var det RBK-keeper Arild Østbø som mesterlig reddet skuddet fra Kristoffer Ødemarksbakken.

Etter 67 minutter kom nyinnbyttede Alexander Søderlund helt alene med Maric etter en strålende gjennombruddspasning fra Bendtner, men med et håpløst touch skuslet han bort muligheten til å doble Rosenborgs ledelse.

Etter 77 minutter gjorde Kåre Ingebrigtsen et grep som må kunne betegnes som dristig 13 minutter før sesongens første trofé ville vært i boks.

Ut tok han målscorer Bendtner og den innleide Fiorentina-proffen Zekhnini. Inn kom to juniorer, Olaus Skarsem (19) og Emil Konradsen Ceide (16).

I sluttminuttene presset Lillestrøm på, og tre minutter før full tid var Simen Rafn nær utligning med et strålende skudd.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed vant Rosenborg mesterfinalen for andre år på rad.

– Når begge lag fokuserer mye å ligaen, blir det en vanskelig kamp. Jeg synes vi spiller en riktig god kamp og vinner fortjent, sier Nicklas Bendtner til MAX.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP
 • Stavnar på 20. plass i europatour

  Tiia Koivisto vant helgens turnering på kvinnenes europatour i golf og sikret seg billett til to majorturneringer. Finnen seiret etter omspill.

  – Det føles fantastisk, sa Koivisto, som med seieren er klar for Evian-mesterskapet og British Open. Hun har aldri tidligere spilt en majorturnering.

  Madelene Stavnar var den eneste av de fem norske deltakerne som greide cuten. Hun endte på delt 20.-plass etter serien 70-74-71. Det var åtte slag opp til teten.

  Golfspiller Madelene Stavnar fotografert på Oslo Lufthavn torsdag kveld etter hjemkomst fra en golfturnering i Marokko.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
 • Molde vant lokalderby – krise for KBK

  Kristiansund BK var på desperat poengjakt, men det viste seg å bli tøft mot Molde.

  Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med scoring allerede etter åtte minutter. Den stod Kristoffer Haugen for. Han stod på første stolpe og kunne styre corneren fra Magnus Wolff Eikrem enkelt inn i nettet.

  Magnus Grædem kopierte nærmest Haugen ti minutter seinere, da han doblet fra samme posisjon på corner som EIkrem slo.

  Servitøret forsikret om at cornertrekket ikke var innøvd.

  – Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem.

  Helt på tampen kunne Bendik Bye redusere fra kloss hold.

  Kampen endte 2-1 i favør Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste