Hyller juniorene: – «Young boys» henter hjem et trofé til Rosenborg

Nicklas Bendtner sikret Rosenborg sesongens første tittel, men trener Kåre Ingebrigtsen er mest imponert av ungdommen.

Rosenborg

HEVET SØLVFATET: Nicklas Bendtner lånte kapteisnbindet, avgjorde kampen og hevet trofeet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det betyr mye. Jeg er stolt av de unge guttene. De har en sterk holdning kampen igjennom, sier matchvinner Bendtner til MAX etter triumfen i den utsatte mesterfinalen, som skulle vært spilt før seriestart.

Trener Kåre Ingebrigtsen slutter seg til Bendtners hyllest.

– I dag ble jeg ekstra glad, for det er «young boys» som henter hjem et trofé til Rosenborg, og jeg synes det var fantastisk å se på dem. Jeg ble utrolig stolt og glad over jobben de unge guttene gjorde, sier Ingebrigtsen til NRK.

Svak førsteomgang

Dommer Tom Harald Hagen var god og gressmatta aldeles strålende. For øvrig bar førsteomgangen i torsdagens mesterfinale preg av at det var et formsvakt Lillestrøm som møtte et B-preget Rosenborg, som bare stilte med to av spillerne som startet søndagens eliteseriekamp mot Start.

Tempoet var lavt, feilpasningene florerte og begge lag slet med å etablere spill.

Lillestrøm var nærmest å ta ledelsen da Charles Ezeh headet en corner fra høyre via gresset og i tverrliggeren etter 26 minutters spill, men stillingen 0–0 ga et utmerket bilde på underholdningsverdien de første 45 minuttene på Åråsen.

– Even går ut og Tore går inn, så får de trent litt begge to, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX da han satte inn Tore Reginiussen for Even Hovland til andre omgang, og det sier vel det meste om hvor viktig den regjerende seriemesteren anså duellen mot den regjerende cupmesteren om årets første pokal.

Bendtner-magi

Andre omgang startet ikke mye bedre enn første, men allerede etter seks minutter skjedde det noe som aldri skjedde før pause.

Det ble scoret mål.

Nicklas Bendtner, som var tildelt en fri rolle offensivt på midtbanen i denne kampen, fikk ballen drøyt 30 meter fra Lillestrøms mål. Foran seg hadde han fem gule motspillere.

Det så enkelt ut da den VM-aktuelle dansken passerte dem alle og skjøt Rosenborg i ledelsen med en perfekt avslutning i lengste hjørne.

– Jeg tar ballen, vil spille med Botheim, men ser at det ikke er noe poeng. Det var en fin avslutning og et godt mål, sier Bendtner.

Målet vekket kampen til liv.

Etter 58 minutter var Rosenborg svært nær å doble ledelsen. LSK-keeper Marko Maric fikk imponerende slått Rafik Zekhninis gode frispark i tverrliggeren, mens RBK-stopper Besim Serbecic headet returen over det åpne LSK-målet.

Nicklas Bendtner

ET ØYEBLIKKS MAGI: Nicklas Bendtner spjæret opp LSK-forsvaret og viste hvorfor han er aktuell for VM mens Lillestrøm sliter i bunnen av eliteserien.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Satte inn juniorer

I det 63. minutt burde også Lillestrøm ha scoret. Denne gangen var det RBK-keeper Arild Østbø som mesterlig reddet skuddet fra Kristoffer Ødemarksbakken.

Etter 67 minutter kom nyinnbyttede Alexander Søderlund helt alene med Maric etter en strålende gjennombruddspasning fra Bendtner, men med et håpløst touch skuslet han bort muligheten til å doble Rosenborgs ledelse.

Etter 77 minutter gjorde Kåre Ingebrigtsen et grep som må kunne betegnes som dristig 13 minutter før sesongens første trofé ville vært i boks.

Ut tok han målscorer Bendtner og den innleide Fiorentina-proffen Zekhnini. Inn kom to juniorer, Olaus Skarsem (19) og Emil Konradsen Ceide (16).

I sluttminuttene presset Lillestrøm på, og tre minutter før full tid var Simen Rafn nær utligning med et strålende skudd.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed vant Rosenborg mesterfinalen for andre år på rad.

– Når begge lag fokuserer mye å ligaen, blir det en vanskelig kamp. Jeg synes vi spiller en riktig god kamp og vinner fortjent, sier Nicklas Bendtner til MAX.

Siste nytt

 • Carlsen med sitt fjerde remis

  Nordmannen sitt fjerde parti i Sinquefield Cup enda også med remis. Motstandar var Sjakhrijar Mamedjarov frå Aserbajdsjan. Dette var Magnus Carlsen sitt 83 parti utan tap. 17 av 18 parti i turneringa har så langt enda utan ein vinnar. Fabiano Caruane leiar turneringa.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ajax i trøbbbel

  Laget som sist sesong spelte seminfinale i meisterligaen, sleit i periodar borte mot Apoel i første kamp av siste runde av kvalifiseringa. Ajax klarte berre 0-0. Laget må difor vinne heime i Amsterdam neste veke for å ta seg til gruppespelet.

  Ajax
  Foto: - / AFP
 • Ruud videre etter ett sett

  Casper Ruud slo sørafrikanske Lloyd Harris tirsdag og er klar for 3. runde i ATP-turneringen i tennis i North Carolina. Oppgjøret i Winston-Salem ble stoppet etter at Ruud hadde vunnet åpningssettet 6-1. Harris ga seg da med skade.

  ATP 250-turnering Kitzbühel
  Foto: JOHANN GRODER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal