Hyller juniorene: – «Young boys» henter hjem et trofé til Rosenborg

Nicklas Bendtner sikret Rosenborg sesongens første tittel, men trener Kåre Ingebrigtsen er mest imponert av ungdommen.

Rosenborg

HEVET SØLVFATET: Nicklas Bendtner lånte kapteisnbindet, avgjorde kampen og hevet trofeet.

– Det betyr mye. Jeg er stolt av de unge guttene. De har en sterk holdning kampen igjennom, sier matchvinner Bendtner til MAX etter triumfen i den utsatte mesterfinalen, som skulle vært spilt før seriestart.

Trener Kåre Ingebrigtsen slutter seg til Bendtners hyllest.

– I dag ble jeg ekstra glad, for det er «young boys» som henter hjem et trofé til Rosenborg, og jeg synes det var fantastisk å se på dem. Jeg ble utrolig stolt og glad over jobben de unge guttene gjorde, sier Ingebrigtsen til NRK.

Svak førsteomgang

Dommer Tom Harald Hagen var god og gressmatta aldeles strålende. For øvrig bar førsteomgangen i torsdagens mesterfinale preg av at det var et formsvakt Lillestrøm som møtte et B-preget Rosenborg, som bare stilte med to av spillerne som startet søndagens eliteseriekamp mot Start.

Tempoet var lavt, feilpasningene florerte og begge lag slet med å etablere spill.

Lillestrøm var nærmest å ta ledelsen da Charles Ezeh headet en corner fra høyre via gresset og i tverrliggeren etter 26 minutters spill, men stillingen 0–0 ga et utmerket bilde på underholdningsverdien de første 45 minuttene på Åråsen.

– Even går ut og Tore går inn, så får de trent litt begge to, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX da han satte inn Tore Reginiussen for Even Hovland til andre omgang, og det sier vel det meste om hvor viktig den regjerende seriemesteren anså duellen mot den regjerende cupmesteren om årets første pokal.

Bendtner-magi

Andre omgang startet ikke mye bedre enn første, men allerede etter seks minutter skjedde det noe som aldri skjedde før pause.

Det ble scoret mål.

Nicklas Bendtner, som var tildelt en fri rolle offensivt på midtbanen i denne kampen, fikk ballen drøyt 30 meter fra Lillestrøms mål. Foran seg hadde han fem gule motspillere.

Det så enkelt ut da den VM-aktuelle dansken passerte dem alle og skjøt Rosenborg i ledelsen med en perfekt avslutning i lengste hjørne.

– Jeg tar ballen, vil spille med Botheim, men ser at det ikke er noe poeng. Det var en fin avslutning og et godt mål, sier Bendtner.

Målet vekket kampen til liv.

Etter 58 minutter var Rosenborg svært nær å doble ledelsen. LSK-keeper Marko Maric fikk imponerende slått Rafik Zekhninis gode frispark i tverrliggeren, mens RBK-stopper Besim Serbecic headet returen over det åpne LSK-målet.

Nicklas Bendtner

ET ØYEBLIKKS MAGI: Nicklas Bendtner spjæret opp LSK-forsvaret og viste hvorfor han er aktuell for VM mens Lillestrøm sliter i bunnen av eliteserien.

Satte inn juniorer

I det 63. minutt burde også Lillestrøm ha scoret. Denne gangen var det RBK-keeper Arild Østbø som mesterlig reddet skuddet fra Kristoffer Ødemarksbakken.

Etter 67 minutter kom nyinnbyttede Alexander Søderlund helt alene med Maric etter en strålende gjennombruddspasning fra Bendtner, men med et håpløst touch skuslet han bort muligheten til å doble Rosenborgs ledelse.

Etter 77 minutter gjorde Kåre Ingebrigtsen et grep som må kunne betegnes som dristig 13 minutter før sesongens første trofé ville vært i boks.

Ut tok han målscorer Bendtner og den innleide Fiorentina-proffen Zekhnini. Inn kom to juniorer, Olaus Skarsem (19) og Emil Konradsen Ceide (16).

I sluttminuttene presset Lillestrøm på, og tre minutter før full tid var Simen Rafn nær utligning med et strålende skudd.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed vant Rosenborg mesterfinalen for andre år på rad.

– Når begge lag fokuserer mye å ligaen, blir det en vanskelig kamp. Jeg synes vi spiller en riktig god kamp og vinner fortjent, sier Nicklas Bendtner til MAX.

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.