NRK Meny
Normal

Hyller juniorene: – «Young boys» henter hjem et trofé til Rosenborg

Nicklas Bendtner sikret Rosenborg sesongens første tittel, men trener Kåre Ingebrigtsen er mest imponert av ungdommen.

Rosenborg

HEVET SØLVFATET: Nicklas Bendtner lånte kapteisnbindet, avgjorde kampen og hevet trofeet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det betyr mye. Jeg er stolt av de unge guttene. De har en sterk holdning kampen igjennom, sier matchvinner Bendtner til MAX etter triumfen i den utsatte mesterfinalen, som skulle vært spilt før seriestart.

Trener Kåre Ingebrigtsen slutter seg til Bendtners hyllest.

– I dag ble jeg ekstra glad, for det er «young boys» som henter hjem et trofé til Rosenborg, og jeg synes det var fantastisk å se på dem. Jeg ble utrolig stolt og glad over jobben de unge guttene gjorde, sier Ingebrigtsen til NRK.

Svak førsteomgang

Dommer Tom Harald Hagen var god og gressmatta aldeles strålende. For øvrig bar førsteomgangen i torsdagens mesterfinale preg av at det var et formsvakt Lillestrøm som møtte et B-preget Rosenborg, som bare stilte med to av spillerne som startet søndagens eliteseriekamp mot Start.

Tempoet var lavt, feilpasningene florerte og begge lag slet med å etablere spill.

Lillestrøm var nærmest å ta ledelsen da Charles Ezeh headet en corner fra høyre via gresset og i tverrliggeren etter 26 minutters spill, men stillingen 0–0 ga et utmerket bilde på underholdningsverdien de første 45 minuttene på Åråsen.

– Even går ut og Tore går inn, så får de trent litt begge to, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX da han satte inn Tore Reginiussen for Even Hovland til andre omgang, og det sier vel det meste om hvor viktig den regjerende seriemesteren anså duellen mot den regjerende cupmesteren om årets første pokal.

Bendtner-magi

Andre omgang startet ikke mye bedre enn første, men allerede etter seks minutter skjedde det noe som aldri skjedde før pause.

Det ble scoret mål.

Nicklas Bendtner, som var tildelt en fri rolle offensivt på midtbanen i denne kampen, fikk ballen drøyt 30 meter fra Lillestrøms mål. Foran seg hadde han fem gule motspillere.

Det så enkelt ut da den VM-aktuelle dansken passerte dem alle og skjøt Rosenborg i ledelsen med en perfekt avslutning i lengste hjørne.

– Jeg tar ballen, vil spille med Botheim, men ser at det ikke er noe poeng. Det var en fin avslutning og et godt mål, sier Bendtner.

Målet vekket kampen til liv.

Etter 58 minutter var Rosenborg svært nær å doble ledelsen. LSK-keeper Marko Maric fikk imponerende slått Rafik Zekhninis gode frispark i tverrliggeren, mens RBK-stopper Besim Serbecic headet returen over det åpne LSK-målet.

Nicklas Bendtner

ET ØYEBLIKKS MAGI: Nicklas Bendtner spjæret opp LSK-forsvaret og viste hvorfor han er aktuell for VM mens Lillestrøm sliter i bunnen av eliteserien.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Satte inn juniorer

I det 63. minutt burde også Lillestrøm ha scoret. Denne gangen var det RBK-keeper Arild Østbø som mesterlig reddet skuddet fra Kristoffer Ødemarksbakken.

Etter 67 minutter kom nyinnbyttede Alexander Søderlund helt alene med Maric etter en strålende gjennombruddspasning fra Bendtner, men med et håpløst touch skuslet han bort muligheten til å doble Rosenborgs ledelse.

Etter 77 minutter gjorde Kåre Ingebrigtsen et grep som må kunne betegnes som dristig 13 minutter før sesongens første trofé ville vært i boks.

Ut tok han målscorer Bendtner og den innleide Fiorentina-proffen Zekhnini. Inn kom to juniorer, Olaus Skarsem (19) og Emil Konradsen Ceide (16).

I sluttminuttene presset Lillestrøm på, og tre minutter før full tid var Simen Rafn nær utligning med et strålende skudd.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed vant Rosenborg mesterfinalen for andre år på rad.

– Når begge lag fokuserer mye å ligaen, blir det en vanskelig kamp. Jeg synes vi spiller en riktig god kamp og vinner fortjent, sier Nicklas Bendtner til MAX.

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  For andre dag på rad tok sjakkspelar Magnus Carlsen eit halvt poeng med svarte brikker i Sinquefield Cup. Partiet mot Vishy Anand enda i remis. Carlsen hadde tidleg eit lite overtak, men etter kvart jamna partiet seg ut.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, LSK Kvinner - Vålerenga