Hopp til innhold

Tålmodige Mos hylles: – Det har vært en tung sesong

Mustafa Abdellaoue har fattige 714 spilleminutter i årets eliteseriesesong, men blir av laget beskrevet som en ekstremt hardtarbeidende og lojal spiller.

Semifinale fotball NM Strømsgodset-Lillestrøm

Strømsgodset ble i går klar for cupfinale etter en maktdemonstrasjon av Mustafa «Mos» Abdellaoue, som dunket inn et ekte hat trick. Spissen har kun spilt seks fulle kamper i alle turneringer, og har stort sett vært annenfiolin bak Marcus Pedersen.

– Det har vært en tung sesong for meg. Jeg vet hva som bor i meg, og når jeg får tillit så leverer jeg. Det var deilig å få spille. Jeg gjør det treneren sier uansett, men det er klart at jeg har lyst til å spille så mye som mulig, sier han til NRK.

Slitt med spilletid

I serien har ikke spissen fått mange sjanser. Kun fire kamper har han fått spille samtlige 90 minutter. «Mos» har derimot levert varene for Strømsgodset i cupen. I kvartfinalen scoret han Godsets eneste mål mot Haugesund, og scoret også alle tre målene i semifinalen mot Lillestrøm.

– Mos er en ærlig fotballspiller. Han kommer på trening hver dag og vil bli bedre. Han har taklet situasjonen på en utmerket måte. Det ser vi jo nå! Mos har trent godt gjennom hele perioden og nå får han som fortjent, forteller Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Grunnen til at «Mos» har måtte sett mye av årets sesong heter Marcus Pedersen. Godsets toppscorer har scoret 14 mål og har nest flest i Eliteserien. Nå er spissen ute med en skulderskade, noe som åpner opp for lagkameraten.

– Han leverte varene i dag. Han er en som er veldig god i cupen, og det er jævlig moro at han får de målene, det unner jeg han, sier Pedersen.

– Helprofesjonell

Noe som oppsummerer medspillerne og trenerens beskrivelse av «Mos» er hardtarbeidende. For til tross for at sjansene har blitt færre enn ønsket, har han blitt lagt merke til for innsatsen han har vist for å nyte mer spilletid.

– Selvfølgelig det er tøft når du sitter på benken, men han er helprofesjonell. Han har virkelig stått på, sier Pedersen om spisskollegaen.

Og med Abdellaoues fire mål på de to siste cupkampene er Rosenborg eller Start det siste hinderet for at Strømsgodset skal løfte pokalen for første gang siden 2010. Den gangen var det Follo som stod på andre banehalvdelen.

– Vi fortjente dette. Nå er det bare å glede seg til cupfinalen, sier Abdellaoue, som også erkjenner at det var deilig å senke Lillestrøm, siden han har spilt hos erkerivalen Vålerenga tidligere.

Og om det er Rosenborg som skal kjempe for the Double, eller om Start skal ta seg til sin første cupfinale i klubbens historie avgjøres kl. 19:00 i kveld, på NRK2.

Siste nytt

 • Duplantis vil ikke ta stilling til russisk utestengelse

  Den svenske stavhopp-stjernen Armand Duplantis sier han ikke har noen mening om at russiske utøvere er utestengt fra idrettsbanen som følge av krigføringen i Ukraina.

  Siden Russland invaderte Ukraina i februar har ikke russiske utøvere fått konkurrere i internasjonale konkurranser.

  Det betyr blant annet at Duplantis ikke har fått måle krefter med rivalen Timur Morgunov på lang tid. I 2018 kjempet de om EM-medaljer mot hverandre.

  – Det er en vanskelig situasjonen for ham, sier Duplantis til det svenske nyhetsbyrået TT.

  Selv om mange synes sanksjonene mot russisk idrett er riktige, dukker det stadig opp stemmer som viser støtte til utøverne som er rammet. Armand Duplantis sier han ikke vil ta stilling til utestengelsen.

  – Det er et komplisert spørsmål. Det er vanskelig å bedømme hva som er riktig og feil, så jeg er glad jeg ikke trenger å fatte den beslutningen, sier han.

  – Men hva synes du om den?

  – Jeg vet ikke. Jeg har ingen mening om den. Jeg kan forstå begge sidene, svarer stavstjernen.

  Duplantis sier han ikke har hatt kontakt med rivalen Morgunov siden invasjonen i Ukraina, men går langt i å innrømme at han føler med ham.

  – Ja. Det er vanskelig å ikke gjøre det. Han er en veldig talentfull stavhopper og var veldig flink, sier svensken.

  22-åringen har vunnet alt som går an å vinne de siste årene. I tillegg har han forbedret verdensrekorden til 6,21 meter. (NTB)

  Qatar Athletics Diamond League
  Foto: Hussein Sayed / AP
 • Dobler antall sprintløp i 2023

  Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) har bestemt at antall sprintløp i Formel 1 i 2023 skal økes fra tre til seks.

  – Jeg er veldig glad for at det blir seks sprintløp i 2023 og deretter. Vi skal bygge videre på formatet som vi introduserte under VM i 2021. Det gir enda mer spenning i en F1-helg, sier direktør Stefano Domenicali, ifølge Aftonbladet.

  Forbikjøring
  Foto: FERENC ISZA / AFP
 • Scaloni fortsetter som landslagssjef for Argentina

  Tirsdag vant Argentina 3-0 over Jamaica i en vennskapskamp. Like etter kampen kunngjorde president Claudio Tapia at hovedtrener Lionel Scaloni (44) har forlenget kontrakten frem til VM i 2026.

  – Vi fortsetter å satse på det omfattende landslagsprosjektet, skrev Tapia.

  Scaloni erstattet Jorge Sampaoli som trener etter at Argentina tapte mot Frankrike i 16-delsfinalen i VM i 2018. Argetina har spilt 35 kamper uten tap.

  Lionel Scaloni
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste