Hopp til innhold

Styrelederen om sparkingen av Ingebrigtsen: – Ubehagelig og tøft

Kåre Ingebrigtsen er ferdig som trener i Rosenborg. Styreleder Ivar Koteng sier klubben er misfornøyd med utviklingen denne sesongen. – Den har vært for dårlig, sier han.

Kåre Ingebrigtsen har fått sparken som Rosenborgtrener.

KLAR TALE: Styreleder Ivar Koteng sier Rosenborg-styret mener de har fått ut det de kan av Ingebrigtsen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Klubben bekreftet nyheten på sin hjemmeside og senere på en pressekonferanse torsdag.

Dagen etter at Rosenborg så vidt klarte å slå ut islandske Valur i første kvalifiseringsrunde til mesterligaen, og få timer etter at hovedtreneren selv fikk beskjeden.

– Det var en melding han selvfølgelig ikke likte. Kåre er en populær mann det er lett å like, så det var ubehagelig og tøft, sier styreleder Ivar Koteng til NRK.

– En krevende arbeidsgiver

– Vi er en krevende arbeidsgiver, og det å være styreleder i Rosenborg er krevende. Det som skjer her er et uttrykk for det.

Direkte fra Rosenborgs pressekonferanse om Kåre Ingebrigtsens avgang som Rosenborg-trener.

Til VG sier Kåre Ingebrigtsen at han føler han ville fått sparken uansett.

– Ivar er en utålmodig mann, han vil ha fortgang i fremgangen. På sikt hadde det ikke hjulpet hva jeg hadde gjort, hvor mange titler vi hadde vunnet. De hadde bestemt seg, på et gitt tidspunkt hadde det vært slutt – uansett.

– Jeg tror ikke de har råd til å hente en topp-topp fotballtrener til Rosenborg. Til en fornuftig pris finner de ikke en bedre trener enn meg for Rosenborg, sier Ingebrigtsen til VG.

Styrets avgjørelse

Han bekrefter dermed at det ikke ligger noen personkonflikt bak, men at det er den sportslige utviklingen som ligger bak styrets avgjørelse om å sparke Ingebrigtsen. Samtidig er det også klart at assistenttrener, og tidligere sportslig leder, Erik Hoftun må gå.

Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).

FIKK SPARKEN: Kåre Ingebrigtsen er ferdig i Rosenborg, fordi styret er misfornøyd med den sportslige utviklingen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Klubben har ikke hatt den utviklingen som var forventet, og vi mener vi bedre kan få ut potensial i måten vi utvikler spillere og spillestil. Det handler mer om hvordan vi kan bli mer fornøyd enn at vi er så misfornøyd, sier styrelederen.

– Styret har tatt avgjørelsen, så spillerne er litt overrasket. Det er klart vi tar en risiko og at det kan gå utover resultatene på kort sikt, men vi er opptatt av den langsiktige effekten og tror vi kan bygge en større grunnmur nå. Vi ønsker å bruke den gode stimen vi er inne i, med solid økonomi, til å ta ut maksimalt av hva klubben kan greie.

Akademidirektøren overtar

Kåre Ingebrigtsen ferdig i Rosenborg.

TAR OVER: Akademidirektør Rini Coolen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Han legger til at Rosenborg ikke har lett etter ny trener i prosessen, som startet lenge før kampen mot Valur onsdag. Tidligere leder for juniorakademiet i Rosenborg Rini Coolen fra Nederland tar over ansvaret, med Trond Henriksen som assistent.

– Vi vurderer jo det sportslige apparatet hele tiden, så dette er også en vurdering vi har tatt over lang tid før vi bestemte oss onsdag kveld. Men det har ingenting spesielt med kampen mot Valur å gjøre, sier Koteng.

– Det er en overraskelse for alle, for meg også. Jeg ble informert denne morgenen og ble spurt om å ta over de neste månedene, sier Rini Coolen som overtar som hovedtrener midlertidig.

– I styre sitter det veldig stor kompetanse

Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen har stor tiltro til styret i Rosenborg og deres avgjørelser.

– Det er styret som etter en lang vurdering som har tatt denne avgjørelsen. I styre sitter det veldig stor kompetanse, ikke minst fotballfaglig, og de har gjort en grundig undersøkelse og vurdering, og de har da kommet frem til at resultatene har vært bra, men at prestasjonen ikke har stått til forventningene denne sesongen og deler av forrige sesong. Det er nok årsaken etter at jeg hørte Ivar på tv, sier Eggen

eggen

Nils Arne Eggen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Timingen er overraskende

– Timingen er rar, med sesongens viktigste kamper så få dager unna, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Rosenborg er på 2.-plass i eliteserien to poeng bak ledende Brann, og møter Celtic i 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen neste uke, med returkamp på hjemmebane uken etter.

Torp var ikke veldig imponert over måten trønderne kom seg til neste runde på.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert Carl Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Om man ser på hvor nære det var at de røk så var ikke det betryggende, sier han.

Derfor er ikke NRK-eksperten heller så overrasket over at Rosenborg ønsker endringer.

– Det er ikke så stort sjokk. De har jo hatt en svak sesong ut ifra deres standard, og vært under voldsomt press, sier Torp.

NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mener også timingen av sparkingen overraskende.

– Timingen er jo veldig overraskende. Nå klarte de å ta seg videre, riktignok ikke på en overbevisende måte, i kvalifiseringen. Nå vet ikke vi alt som ligger bak denne sparkingen, selv om det virker som om Koteng ikke mener at Kåre er mannen til å ta Rosenborg til det enste nivået. Men det kan jo ligge andre ting bak, sier Skjønsberg.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

    Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

    Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

    Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

    Haaland
    Foto: AP
  • Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

    Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

    – Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

    Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen.

    – Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

    – Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette.

    Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

    Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

    I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

    Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

    Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

    NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Nytt Botheim-show i Allsvenskan

    Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

    Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

    Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

    Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter en drøy halvtime viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

    – Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

    Tre mål til i andre omgang sørget for 5-0-seier og Malmö topper Allsvenskan med 18 poeng av 18 mulige. AIK og Berg ligger på 3.-plassen, sju poeng bak Botheims lag. (NTB)

    Botheim-scoring mot AIK
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal