NRK Meny
Normal

Bendtners spissrival scoret igjen da RBK herjet med Sogndal

Superinnbytter Matthías Vilhjálmsson fortsetter å storspille for Rosenborg. Lørdag scoret han sitt sjuende for sesongen da Sogndal ble knust 3–0.

Rosenborg

SCORET IGJEN: Matthías Vilhjálmsson har vært solid for Rosenborg denne sesongen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Matthías Vilhjálmsson får på ingen måte like mye oppmerksomhet som den danske stjernespissen Nicklas Bendtner, men nok en gang var det islendingen og ikke dansken som kom på scoringslista.

Rosenborg

VISTE KLASSE: Rosenborg-spillerne kunne juble etter en enkel seier over Sogndal.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Vilhjalmsson startet på benken, men kom inn for Bendtner etter drøye timen. Og den tidligere Start-spilleren brukte 18 minutter på å komme på scoringslista.

Islandsk toppscorer

Elbasan Rashani spilte Vilhjalmsson gjennom – og alene med keeper var islendingen sikker som banken og satte inn 3–0 for Rosenborg.

Dette er spissens syvende mål for sesongen, og er med det lagets toppscorer.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er godt fornøyd med det mannskapet presterte i Sogndal.

– Vi er solide og vi gjør det vi skal. Vi er disiplinerte og vinner fortjent 3-0, sier Ingebrigtsen til NRK.

Selv om trønderne har toppet Eliteserien stort sett hele veien hittil i sesongen, har de vært et godt stykke unna toppformen. Og det har spesielt kladdet på bortebane.

Nå håper Ingebrigtsen at trenden endelig er snudd.

– Vi har ikke hatt så mange «shalala» (RBKs seierssang) på bortebane i år, så det var godt. Det var viktig. På det tidspunktet vi er i serien nå, er det viktig å vinne borte igjen, sier Ingebrigtsen.

Rashani med to målgivende pasninger

Vilhjálmsson var imidlertid ikke den eneste innbyttereren som viste seg frem i storseieren.

Elbasan Rashani vartet opp med to målgivende pasninger etter at han ble byttet inn like etter hvilen.

På Fosshaugane var det jevnspilt inntil Jevtovic sendte gjestene i tet etter litt over en halvtime. Den innleide serberen fintet seg gjennom Sogndal-forsvaret og skrudde ballen vakkert i lengste hjørnet fra rundt 16 meter.

Midtsjø-scoring

Midtsjø doblet til 2–0 etter 56 minutter. Nicklas Bendtner fant nevnte innbytter Rashani, som serverte en 45-graderspasning til Midtsjø.

Få minutter tidligere hadde nevnte Rashani kommet til en enorm sjanse, men skuddet gikk rett på Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Helgens serierunde er den siste før Eliteserien tar tre uker ferie, men for Rosenborg blir det ikke fri. Trønderne skal til uken møte irske Dundalk til returkamp i mesterligakvalifiseringen.

Det endte 1–1 i borteoppgjøret. Deretter blir høyst trolig Celtic motstander over to kamper senere i sommer.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial