Hopp til innhold

Ronaldos helomvending fra City til United: – En av de sykeste dagene i fotballhistorien

Fredag formiddag hadde man nesten vent seg til tanken om Cristiano Ronaldo i Manchester City-drakt. Så tok overgangssagaen en helt annen retning – og det på ekstremt kort tid.

Pep, Ronaldo og Solskjær

MANCHESTER-KAMP: Manchester City var ikke villige til å punge ut for snart 37 år gamle Ronaldo. Det var derimot Manchester United.

Foto: Reuters/AFP

For den fotballinteresserte handlet nok mye om Manchester City og Ronaldo rundt både frokost- og lunsjbordet. Men utover ettermiddagen ble det tydeligere og tydeligere at det ikke lenger handlet om de lyseblå.

På noen få timer gikk ryktene fra at City var detaljer unna enighet, til at de røde djevlene plutselig ledet kampen om 36-åringen.

Skjermbilde fra Twitter
Foto: Skjermdump fra Twitter. 27.08.21, kl. 19.42.

Og derfra og ut virket det ikke som United hadde noe tid å miste.

Kontaktet United etter uenighet med City

Den anerkjente overgangsjournalisten Fabrizio Romano hadde en livesending i det enigheten mellom Manchester United og Juventus ble offentliggjort.

Fabrizio Romano

«OVERGANGSGURU»: Italienske Fabrizio Romano er en anerkjent overgangsjournalist.

Ifølge Romano skal forhandlingene med City ha strandet fordi de lyseblå ikke var villige til å betale en overgangssum for en spiller som fyller 37 år i februar. De var heller aldri enige om personlige betingelser med Ronaldo. Forhandlingene varte helt til fredag morgen.

– City ville ha Ronaldo på sine betingelser. Men hverken Juventus eller Ronaldo var enige i de betingelsene, sa Romano.

Derfor tok Ronaldos agent, Jorge Mendes kontakt med United sent torsdag kveld. Gjennom natten skal klubben ha forberedt en overgang og personlige betingelser for den portugisiske superstjernen.

– I løpet av kvelden snakket Ronaldo med (Bruno) Fernandes. Bruno ringte og prøvde. Alex Ferguson ringte også, sier Romano.

– De presset på for å få ham til United.

Hans tidligere lagkamerat i Manchester United, Rio Ferdinand, bekrefter at han også tok kontakt med Ronaldo da ryktene om Manchester City stod på.

– Jeg ringte han med en gang og sa «hva skjer»? Fortell meg at du lyver​​​​​, sier Ferdinand.

Ifølge overgangsjournalisten Romano strekker kontrakten seg over to år, og de personlige betingelsene skal være i orden. The Guardian melder også om en like lang kontrakt.

Supporterne jubler

Nyheten om at Juventus ble enige med United – og at Ronaldo ikke skal kle seg i lyseblått – er noe som gleder både fans og tidligere spillere.

– Det er vel en våt drøm for alle som elsker United. Alle har ønsket at man en eller annen gang skal få se han tilbake i United, sier Ronny Johnsen til NRK.

Manchester United v Bayern Munich - Champions League Final

PÅ LAG: Johnsen spilte på United sammen med Solskjær.

Foto: Reuters File Photo / Reuters

– Det skjedde rimelig fort da det først skjedde. Han hadde en fantastisk karriere da han var der, og han vet at alle i klubben og fansen elsker ham. Jeg hadde følelsen for at det kunne skjedd.

Daglig leder i den norske supporterklubben Bernt Hjørnevik beskriver dagen som surrealistisk. Alt fra ryktene om City-overgangen, til hvor kort tid det tok fra United-ryktene fikk bein å gå på til overgangen var et faktum.

– Jeg tipper det har vært en del telefoner. Jeg tipper Ferguson har vært rimelig aktiv tidligere i dag. Ikke minst skal det bli spennende å høre hva Ronaldo selv sier om de siste dagene, sier Hjørnevik til NRK.

– Det har skjedd med lynets hastighet. Uansett hva som skjer de siste dagene i overgangsvinduet i engelsk fotball, er dette den desidert største bomben i dette overgangsvinduet og X antall vinduer tilbake. Jeg kan ikke huske at det er kommet en så stor overraskelse så fort.

Det er en følelse han deler med den italienske «overgangsguruen»:

– Det har vært en av de sykeste dagene i fotballhistorien, sier Romano.

Sportsnyheter

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Mia Rusthen

Norsk VM-fører i roadracing operert for blødning i hodet – tilstanden fortsatt alvorlig

Mia Rusthen (22) ble lørdag operert for en blødning i hodet etter å ha blitt alvorlig skadet da hun krasjet under en VM-runde i roadracing i Italia.

Siste nytt

 • OL-billetten glapp for Berntsen og Mol

  Norge tapte kvartfinalen mot Portugal i kontinentalcupsluttspillet i sandvolleyball. Dermed blir det ingen OL-billett på Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

  Vinneren av sluttspillet i Latvia får en kvoteplass til OL, men etter å ha slått Polen og Sveits i gruppespillet torsdag og fredag, begge med seier i «golden set» etter en seier og et tap i de ordinære kampene, ble det stopp mot Portugal.

  Markus Mol og Jo Sunde ga Norge overtaket med seier 2-0 (21-11, 21-11) over Goncalo og Tomas Sousa, men Mol og Berntsen måtte se seg slått 1-2 (19-21, 21-18, 13-15) i en uhyre jevn kamp mot Portugals førstepar João Pedrosa og Hugo Campos.

  I golden set vant Pedrosa og Campos 15-11 over Mol og Berntsen, og dermed tok Portugal seg til semifinale mot Frankrike.

  (NTB)

  Austria Beachvolleyball Nations Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP
 • Wærenskjold beholdt ledertrøya

  Søren Wærenskjold bærer ledertrøya også på siste etappe i sykkelrittet Belgia Tour, men ledelsen krympet lørdag til to sekunder.

  Uno-X-syklisten sikret seg trøya da han vant den innledende tempoetappen onsdag. Han forsvarte ledelsen torsdag og økte forspranget til 11 sekunder på fredagens etappe.

  Lørdag reduserte tsjekkiske Mathias Vacek fra Lidl-Trek-laget avstanden til to sekunder foran den avsluttende etappen søndag. Da skal feltet sykle 186,2 kilometer med start og mål i Brussel.

  Alex Aranburu fra Spania og Movistar-laget vant lørdagens etappe, og han er nummer tre i sammendraget, seks sekunder bak Wærenskjold.

  Visma-rytter Per Strand Hagenes ble beste nordmann på 4. etappe med 9.-plass. Han er nummer åtte sammenlagt.

  (NTB)

  Søren Wærenskjold, Uno-X
  Foto: NTB
 • Olaussen delaktig i dobbeltriumf – NTNUI beste norske lag i Venla-stafetten

  Marie Olaussen var svært delaktig da Store Tunas kvinnelige orienteringsløpere fullførte en gjev dobbeltriumf med seier i Venla-stafetten i Finland.

  Olaussen løp den lengste etappen i Tiomila, mens hun løp 2. etappe lørdag og løftet laget fra 22.- til 2.-plass med beste etappetid.

  NTNUI ble beste norske lag på sjetteplass, slått med 8.57 minutter av vinnerlaget.

  – Vi er godt fornøyde, sa ankerkvinne Ane Dyrkorn.

  Mennenes stafett løpes over sju etapper natt til søndag.

  (NTB)

  Marie Olaussen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal