Hopp til innhold

Ronaldos helomvending fra City til United: – En av de sykeste dagene i fotballhistorien

Fredag formiddag hadde man nesten vent seg til tanken om Cristiano Ronaldo i Manchester City-drakt. Så tok overgangssagaen en helt annen retning – og det på ekstremt kort tid.

Pep, Ronaldo og Solskjær

MANCHESTER-KAMP: Manchester City var ikke villige til å punge ut for snart 37 år gamle Ronaldo. Det var derimot Manchester United.

Foto: Reuters/AFP

For den fotballinteresserte handlet nok mye om Manchester City og Ronaldo rundt både frokost- og lunsjbordet. Men utover ettermiddagen ble det tydeligere og tydeligere at det ikke lenger handlet om de lyseblå.

På noen få timer gikk ryktene fra at City var detaljer unna enighet, til at de røde djevlene plutselig ledet kampen om 36-åringen.

Skjermbilde fra Twitter
Foto: Skjermdump fra Twitter. 27.08.21, kl. 19.42.

Og derfra og ut virket det ikke som United hadde noe tid å miste.

Kontaktet United etter uenighet med City

Den anerkjente overgangsjournalisten Fabrizio Romano hadde en livesending i det enigheten mellom Manchester United og Juventus ble offentliggjort.

Fabrizio Romano

«OVERGANGSGURU»: Italienske Fabrizio Romano er en anerkjent overgangsjournalist.

Ifølge Romano skal forhandlingene med City ha strandet fordi de lyseblå ikke var villige til å betale en overgangssum for en spiller som fyller 37 år i februar. De var heller aldri enige om personlige betingelser med Ronaldo. Forhandlingene varte helt til fredag morgen.

– City ville ha Ronaldo på sine betingelser. Men hverken Juventus eller Ronaldo var enige i de betingelsene, sa Romano.

Derfor tok Ronaldos agent, Jorge Mendes kontakt med United sent torsdag kveld. Gjennom natten skal klubben ha forberedt en overgang og personlige betingelser for den portugisiske superstjernen.

– I løpet av kvelden snakket Ronaldo med (Bruno) Fernandes. Bruno ringte og prøvde. Alex Ferguson ringte også, sier Romano.

– De presset på for å få ham til United.

Hans tidligere lagkamerat i Manchester United, Rio Ferdinand, bekrefter at han også tok kontakt med Ronaldo da ryktene om Manchester City stod på.

– Jeg ringte han med en gang og sa «hva skjer»? Fortell meg at du lyver​​​​​, sier Ferdinand.

Ifølge overgangsjournalisten Romano strekker kontrakten seg over to år, og de personlige betingelsene skal være i orden. The Guardian melder også om en like lang kontrakt.

Supporterne jubler

Nyheten om at Juventus ble enige med United – og at Ronaldo ikke skal kle seg i lyseblått – er noe som gleder både fans og tidligere spillere.

– Det er vel en våt drøm for alle som elsker United. Alle har ønsket at man en eller annen gang skal få se han tilbake i United, sier Ronny Johnsen til NRK.

Manchester United v Bayern Munich - Champions League Final

PÅ LAG: Johnsen spilte på United sammen med Solskjær.

Foto: Reuters File Photo / Reuters

– Det skjedde rimelig fort da det først skjedde. Han hadde en fantastisk karriere da han var der, og han vet at alle i klubben og fansen elsker ham. Jeg hadde følelsen for at det kunne skjedd.

Daglig leder i den norske supporterklubben Bernt Hjørnevik beskriver dagen som surrealistisk. Alt fra ryktene om City-overgangen, til hvor kort tid det tok fra United-ryktene fikk bein å gå på til overgangen var et faktum.

– Jeg tipper det har vært en del telefoner. Jeg tipper Ferguson har vært rimelig aktiv tidligere i dag. Ikke minst skal det bli spennende å høre hva Ronaldo selv sier om de siste dagene, sier Hjørnevik til NRK.

– Det har skjedd med lynets hastighet. Uansett hva som skjer de siste dagene i overgangsvinduet i engelsk fotball, er dette den desidert største bomben i dette overgangsvinduet og X antall vinduer tilbake. Jeg kan ikke huske at det er kommet en så stor overraskelse så fort.

Det er en følelse han deler med den italienske «overgangsguruen»:

– Det har vært en av de sykeste dagene i fotballhistorien, sier Romano.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Træen måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

    28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

    Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

    Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

    Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

    Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

    Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

    – Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

    Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

    – Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

    Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: PAU BARRENA / AFP
  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

    Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

    Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

    Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

    Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

    (NTB)

    EC men's handball: Denmark - Slovenia
    Foto: LISELOTTE SABROE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal