Hopp til innhold

«Sparket» United-manager om fremtiden: – Jeg vet ikke

Erik ten Hag skal ha fått fyken, ifølge britisk avis. Lørdag sjokkerte laget hans «alle».

YiA3GIhtamI

SE MÅLENE: Slik sikret Manchester United seieren.

På forhånd ble United med ten Hag spådd nord og ned. Slik skulle det ikke ende i historiens 143. FA-cupfinale.

For Manchester Uniteds to tenåringer, Alejandro Garnacho (19) og Kobbie Mainoo (19), sørget for at Erling Braut Haaland og City gikk på sitt første tap på 35 kamper.

Seieren kommer etter et turbulent døgn. Fredag meldte den engelske avisen The Guardian at ten Hag var ferdig som manager i United. Lørdag tok han kanskje sitt viktigste trofé så langt i karrieren.

Etter kampen dreide mye seg om managerens fremtid i klubben.

– Da jeg tok over var det bare rot i United, sier ten Hag på en pressekonferanse etter kampen.

– Hvis de ikke vil ha meg mer, kan jeg gå til andre klubber og vinne trofeer, fortsetter ten Hag.

RthIRNVfT7I

HENRYKT: Erik ten Hag hadde kanskje det største gliset på Wembley lørdag, her mens han løfter det synlige beviset på at United er FA-cupvinnerne.

Foto: AFP

United endte på en åttendeplass på tabellen i Premier League. Dette er klubbens dårligste plassering i Premier Leagues historie.

– Dette var utrolig viktig for alle. Vi vet at manageren er under så mye press. Han fortjener dette, sammen med alle i støtteapparatet og spillere. Vi fortjener dette alle sammen, sier United-kaptein Bruno Fernandes.

Fernandes løfter troféet i FA-cupen

BØTTELØFT: Manchester Uniteds kaptein mottok pokalen, kysset troféet og kunne juble ellevilt med lagkameratene.

Foto: Reuters
tfIALE4Zmrw

LETTET: Erik ten Hag og spillerne var kjapt ute på banen etter at fløyta gikk for siste gang.

Foto: AP
AXE0wIcmPO8

I UBALANSE: Erling Braut Haaland var usynlig i store deler av kampen mot byrivalen.

Foto: AP
5fSMI29ELz8

BARISTID: 19 grader (ifølge Yr) er mer enn nok til at United-fansen kaster trøya. Det ville de kanskje gjort uansett temperatur etter å ha sikret årets første og siste trofé.

Foto: AFP

Løftet «sparket» ten Hag til værs

Det utspant seg noen elleville jubelscener for United på gressmatten da seieren var sikret på Wembley.

Lisandro Martínez sprang rett bort til Erik ten Hag og løftet han opp i været – nesten en Løvenes Konge-film verdig.

– Utrolig. Ingen trodde på oss. Men vi er et lag, alle sammen, sier Garnacho til BBC kort tid etter seieren.

ap2kcDYcs1I

LØFTET TIL VÆRS: Lisandro Martínez tok et godt tak rundt United-manager Erik ten Hag etter kampen.

Foto: Reuters

– Vi er henrykt på vegne av manageren, sier Scott McTominay til BBC da troféet var sikret.

Denne seieren står igjen som det største lyspunktet til United denne karrieren. For ten Hag ledet United til en åttendeplass i Premier League denne sesongen. Det er klubbens svakeste tabellplassering i klubbens Premier League-historie.

Haaland måtte dras bort fra dommeren

Etter kampen var det en skuffet Haaland som sprang rett bort til dommeren og gestikulerte.

Han fikk ikke gjøre det lenge før City-manager Pep Guardiola måtte rive han bort fra situasjonen.

I intervjusonen møtte en skuffet City-kaptein opp. Han lover å rette opp feilskjæret i finalen.

– Først må jeg si gratulerer til United, men nå må vi tilbake til tegnebrettet. Vi har skuffet oss selv i dag, sier Kyle Walker til Viaplay etter kampen.

Gbo8t_dJPZI

SKRIK: Erling Braut Haaland var lettere sjokkert etter United-seieren. Da var det kort vei å gjøre en sammenligning av Edvard Munchs maleri Skrik.

Foto: AP

United-seieren sørget for spill i Europaligaen neste sesong etter å ha havnet på en åttendeplass på tabellen.

– Milevis unna

Garnacho er den første tenåringen som har scoret i FA-cupfinalen siden 2004. Da gjorde Cristiano Ronaldo det for samme klubb.

Som om det ikke var nok, så gjorde tenåringene det foran selveste Prins William som var til stede på tribunen sammen med klubbens nye eier Sir Jim Ratcliffe.

– Manchester City har etter deres standarder vært milevis unna.

Slik oppsummerte den tidligere fotballspilleren Chris Sutton kampen etter første omgang.

Da det gjensto fem minutter av kampen hadde Erling Braut Haaland kun hatt 19 touch på ballen – kun tre av de var innenfor motstanderens sekstenmeter.

PJAbJyAyV5w

USYNLIG: Erling Braut Haaland noterte seg med kun én stor sjanse i FA-cupfinalen. Til gjengjeld var sjansen i tverrliggeren.

Foto: AFP

Enveiskjøring

Det var en halvtam første omgang, helt til kvarteret gjensto. Da klønet Pep Guardiolas mannskap det til.

Citys keeper, Stefan Ortega, var på vei ut for å fange ballen, mens Josko Gvardiol headet ballen hjemover. Ballen gikk i en perfekt kurve over sisteskansen og rett i beina på Garnacho som pirket ballen i mål og jublet allerede før ballen var over streken.

– Det er helt håpløst. Kommunikasjonen mellom Gvardiol og Ortega er en gavepakke til Garnacho og United, kommenterte Viaplays Tor Ole Skullerud.

f0F-gqX-tPo

I HARNISK: Manchester Citys manager, Pep Guardiola, er kjent for sine fakter på sidelinjen. Lørdagens kamp var intet unntak.

Foto: Reuters

Vondt skulle bli til verre. Først lå ballen i nettmaskene for United nok en gang, men en VAR-sjekk viste at Garnacho var i offside.

– Bare å nyte

Kun minuttet etter VAR-avblåsningen var ballen nok en gang i nettmaskene for rødtrøyene. Da disket Bruno Fernandes opp med en «no look»-pasning til Mainoo som fikk avslutte upresset fra ti meter.

– Det er en drømmescoring! ropte Kasper Wikestad.

– Det er bare å nyte. Det er et helt fantastisk angrep. Hva skjer på Wembley?! Det er et United-lag som er tippet nord og ned, supplerte Skullerud.

I andre omgang fortsatte det høye United-presset. City hadde tre store sjanser på ti minutter, blant annet ved et tverrliggerskudd fra Haaland, uten at det hjalp.

City øynet et håp da de scoret tre minutter før fulltid med Doku, men United-spillerne holdt hodet kaldt i de nervepirrende sluttminuttene og kan med det løfte sesongens første og siste trofé.

Siste nytt

  • Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

    Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

    Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

    – Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

    (NTB)

    caitlin clark
    Foto: AP
  • DeChambeau sikret sin andre US Open-seier på siste hull

    Bryson DeChambeau sikret søndag karrierens andre seier i US Open i golf. Med par på siste hull, slo han nordirske Rory McIlroy med bare ett slag.

    McIlroy var i poengrommet da DeChambeau satte den siste seieren og slapp jubelen løs for seieren. Amerikaneren fullførte turneringen sju slag under par.

    Med fem birdies på den siste runden, så det lenge lovende ut for McIlroy, men han bommet også på to korte putter. Han endte dagen ett slag under par – to slag bedre enn DeChambeau – men endte altså ett slag bak sammenlagt.

    Norske Viktor Hovland spilte ikke den siste og avgjørende runden – eller runde før – etter at han ikke klarte cuten etter de to første dagenes spill. Han gikk de innledende rundene seks slag over par, mens de 74 spillerne som kom videre i turneringen, spilte til fem over par eller bedre.

    (©NTB)

    DeChambeau
    Foto: AFP
  • Vu vant LPGA-turnering etter omspill

    Lilia Vu fra USA avgjorde med birdie på tredje ekstrahull da LPGA-turneringen i Belmont i Michigan ble avgjort i omspill mellom tre spillere.

    Lexi Thompson fra USA og Grace Kim fra Australia måtte nøye seg med delt 2.-plass. Kim startet søndagen med fem slags ledelse, men en 73-runde (ett slag over par) slapp rivalene inn i seierskampen.

    Vu leverte en bogeyfri 65-runde, mens Thompson brukte 68 slag søndag.

    I omspillet spilte de først 18. hull to ganger. Alle tre fikk birdie hver gang. Dermed flyttet de seg til 5. hull, og der avgjorde Vu.

    Seieren ga henne 4,8 millioner kroner i seierspremie.

    Celine Borge var sist av alle etter en 78-runde første dag av turneringen. Hun spilte seg stort opp med en 67-runde fredag, men var likevel tre slag fra å greie cuten halvveis.

    Borge har misset cuten i sju av sine åtte siste turneringer på LPGA-touren.

    (©NTB)

    Lilia Vu
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal