«Sparket» United-manager om fremtiden: – Jeg vet ikke

Erik ten Hag skal ha fått fyken, ifølge britisk avis. Lørdag sjokkerte laget hans «alle».

YiA3GIhtamI

SE MÅLENE: Slik sikret Manchester United seieren.

På forhånd ble United med ten Hag spådd nord og ned. Slik skulle det ikke ende i historiens 143. FA-cupfinale.

For Manchester Uniteds to tenåringer, Alejandro Garnacho (19) og Kobbie Mainoo (19), sørget for at Erling Braut Haaland og City gikk på sitt første tap på 35 kamper.

Seieren kommer etter et turbulent døgn. Fredag meldte den engelske avisen The Guardian at ten Hag var ferdig som manager i United. Lørdag tok han kanskje sitt viktigste trofé så langt i karrieren.

Etter kampen dreide mye seg om managerens fremtid i klubben.

– Da jeg tok over var det bare rot i United, sier ten Hag på en pressekonferanse etter kampen.

– Hvis de ikke vil ha meg mer, kan jeg gå til andre klubber og vinne trofeer, fortsetter ten Hag.

RthIRNVfT7I

HENRYKT: Erik ten Hag hadde kanskje det største gliset på Wembley lørdag, her mens han løfter det synlige beviset på at United er FA-cupvinnerne.

United endte på en åttendeplass på tabellen i Premier League. Dette er klubbens dårligste plassering i Premier Leagues historie.

– Dette var utrolig viktig for alle. Vi vet at manageren er under så mye press. Han fortjener dette, sammen med alle i støtteapparatet og spillere. Vi fortjener dette alle sammen, sier United-kaptein Bruno Fernandes.

Fernandes løfter troféet i FA-cupen

BØTTELØFT: Manchester Uniteds kaptein mottok pokalen, kysset troféet og kunne juble ellevilt med lagkameratene.

tfIALE4Zmrw

LETTET: Erik ten Hag og spillerne var kjapt ute på banen etter at fløyta gikk for siste gang.

AXE0wIcmPO8

I UBALANSE: Erling Braut Haaland var usynlig i store deler av kampen mot byrivalen.

5fSMI29ELz8

BARISTID: 19 grader (ifølge Yr) er mer enn nok til at United-fansen kaster trøya. Det ville de kanskje gjort uansett temperatur etter å ha sikret årets første og siste trofé.

Løftet «sparket» ten Hag til værs

Det utspant seg noen elleville jubelscener for United på gressmatten da seieren var sikret på Wembley.

Lisandro Martínez sprang rett bort til Erik ten Hag og løftet han opp i været – nesten en Løvenes Konge-film verdig.

– Utrolig. Ingen trodde på oss. Men vi er et lag, alle sammen, sier Garnacho til BBC kort tid etter seieren.

ap2kcDYcs1I

LØFTET TIL VÆRS: Lisandro Martínez tok et godt tak rundt United-manager Erik ten Hag etter kampen.

– Vi er henrykt på vegne av manageren, sier Scott McTominay til BBC da troféet var sikret.

Denne seieren står igjen som det største lyspunktet til United denne karrieren. For ten Hag ledet United til en åttendeplass i Premier League denne sesongen. Det er klubbens svakeste tabellplassering i klubbens Premier League-historie.

Haaland måtte dras bort fra dommeren

Etter kampen var det en skuffet Haaland som sprang rett bort til dommeren og gestikulerte.

Han fikk ikke gjøre det lenge før City-manager Pep Guardiola måtte rive han bort fra situasjonen.

I intervjusonen møtte en skuffet City-kaptein opp. Han lover å rette opp feilskjæret i finalen.

– Først må jeg si gratulerer til United, men nå må vi tilbake til tegnebrettet. Vi har skuffet oss selv i dag, sier Kyle Walker til Viaplay etter kampen.

Gbo8t_dJPZI

SKRIK: Erling Braut Haaland var lettere sjokkert etter United-seieren. Da var det kort vei å gjøre en sammenligning av Edvard Munchs maleri Skrik.

United-seieren sørget for spill i Europaligaen neste sesong etter å ha havnet på en åttendeplass på tabellen.

– Milevis unna

Garnacho er den første tenåringen som har scoret i FA-cupfinalen siden 2004. Da gjorde Cristiano Ronaldo det for samme klubb.

Som om det ikke var nok, så gjorde tenåringene det foran selveste Prins William som var til stede på tribunen sammen med klubbens nye eier Sir Jim Ratcliffe.

– Manchester City har etter deres standarder vært milevis unna.

Slik oppsummerte den tidligere fotballspilleren Chris Sutton kampen etter første omgang.

Da det gjensto fem minutter av kampen hadde Erling Braut Haaland kun hatt 19 touch på ballen – kun tre av de var innenfor motstanderens sekstenmeter.

PJAbJyAyV5w

USYNLIG: Erling Braut Haaland noterte seg med kun én stor sjanse i FA-cupfinalen. Til gjengjeld var sjansen i tverrliggeren.

Enveiskjøring

Det var en halvtam første omgang, helt til kvarteret gjensto. Da klønet Pep Guardiolas mannskap det til.

Citys keeper, Stefan Ortega, var på vei ut for å fange ballen, mens Josko Gvardiol headet ballen hjemover. Ballen gikk i en perfekt kurve over sisteskansen og rett i beina på Garnacho som pirket ballen i mål og jublet allerede før ballen var over streken.

– Det er helt håpløst. Kommunikasjonen mellom Gvardiol og Ortega er en gavepakke til Garnacho og United, kommenterte Viaplays Tor Ole Skullerud.

f0F-gqX-tPo

I HARNISK: Manchester Citys manager, Pep Guardiola, er kjent for sine fakter på sidelinjen. Lørdagens kamp var intet unntak.

Vondt skulle bli til verre. Først lå ballen i nettmaskene for United nok en gang, men en VAR-sjekk viste at Garnacho var i offside.

– Bare å nyte

Kun minuttet etter VAR-avblåsningen var ballen nok en gang i nettmaskene for rødtrøyene. Da disket Bruno Fernandes opp med en «no look»-pasning til Mainoo som fikk avslutte upresset fra ti meter.

– Det er en drømmescoring! ropte Kasper Wikestad.

– Det er bare å nyte. Det er et helt fantastisk angrep. Hva skjer på Wembley?! Det er et United-lag som er tippet nord og ned, supplerte Skullerud.

I andre omgang fortsatte det høye United-presset. City hadde tre store sjanser på ti minutter, blant annet ved et tverrliggerskudd fra Haaland, uten at det hjalp.

City øynet et håp da de scoret tre minutter før fulltid med Doku, men United-spillerne holdt hodet kaldt i de nervepirrende sluttminuttene og kan med det løfte sesongens første og siste trofé.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)