NRK Meny
Normal

Ro-Hoff ville legge opp - nå satser han mot 2024

BOGSTADVANNET/OSLO (NRK): Positive ord fra kjæresten Therese Johaug og felles treningsøkter snudde alt da Nils Jakob Hoff var nær ved å gi opp idretten i vinter.

Sommer-OL i Rio 2016

VURDERTE Å LEGGE OPP: Nils Jakob Hoff etter kvartfinalen i singlesculler på Lagoa stadion i Rio de Janeiro i fjor.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Såååå nær!

NRK møter Hoff ved Bogstadvannet i Oslo denne uken, og roeren viser med fingrene hvor nær han var ved å legge opp i vinter.

32-åringen, som har stått ved Therese Johaugs side siden hennes dopingsak ble kjent i oktober 2016, tenkte en periode at «nå gidder jeg ikke mer».

– Hva sa Therese da?

– «Nei, nei, du må ikke gjøre det». Det var positiv kommunikasjon. Jeg har det utrolig gøy på trening og er heldig som får reise rundt med de jeg liker å være med og gjøre det jeg syns er morsomt. Det er noe unikt jeg vet å sette pris på.

Treningspartner

I vinter har han lagt ned utrolig mange treningstimer sammen med kjæresten. Det har ført til bedre prestasjoner og økt motivasjon.

– Da det ble gøy, og jeg ombestemte meg, sikter jeg mot 2024. Jeg må ta i litt. Det er ikke noe jeg tenker på, men jeg holder på så lenge det er gøy, sier Hoff om OL-året.

Therese Johaug i idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

KJÆRESTEN: Hoff var med Therese Johaug på høringen i CAS.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Har Thereses utfordringer gitt deg motivasjon i treningshverdagen?

– Ja, det har det. Absolutt. Til slutt ble det slik. Vi har hatt mye energi, og når vi klarer å fokusere den riktig, blir det veldig bra trening. Det var en runde vi måtte gå med å komme oss rundt den biten med at ting var veldig kjipt, men idrettsgleden har alltid vært sterk. Jeg har trent vanvittig bra.

– Så all treningen med henne har gjort deg bedre?

– Ja! Men nå er hun ganske selvgående, så nå skal jeg ro. Vi trener litt styrke sammen, men det er det, sier Hoff.

Roform

I midten av juni ble dobbeltfireren med Hoff, Martin Helseth, Erik Solbakken, Oscar S. Helvig nummer tre i verdenscupen i Poznan.

Årets store mål er VM i USA til høsten, men på lengre sikt er ambisjonene en OL-medalje i Tokyo.

– Sesongen har vært en kjempeopptur. Uansett hvem som sitter i båten, funker den. Treneren vår, Johan Flodin, er mesterhjernen bak alt som er bra i norsk roing. Det har vært utrolig gøy de siste ukene, sier Hoff.

Siste nytt

 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp
 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm. Spydkasteren Sigrid Borge fikk kongepokalen for kvinner. Hun ble også norgesmester på lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø