NRK Meny
Normal

Riise sikker på at Northug slår tilbake

John Arne Riise (33) mener Petter Northug (28) har den mentale kapasiteten som trengs for å legge promillekjøringssaken og sponsorkonfliktene bak seg.

Riise og Northug

RIISE TROR PÅ PETTER: John Riise er skråsikker på at Petter Northug reiser seg etter fyllekjøring, mediebråk og kontraktskonflikter denne våren.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg gleder meg til at alle dem som er imot ham får seg en på trynet, sier Riise om Petter Northug.

– Du tror han kommer tilbake som verdens beste skiløper?

– Tror? Jeg vet. Han vet hva som skal til for å komme tilbake. Han har et sånt hode. Når du har opplevd ham på nært hold så vet du at han har det i seg. Jeg tror han er skikkelig gira på å komme tilbake. Det blir spennende å følge med, sier Riise, som nylig avsluttet proffoppholdet i Fulham.

John Arne Riise

FERDIG I FULHAM: John Arne Riise er på klubbjakt etter å ha gjort seg ferdig med tiden i Fulham.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Les også: Riise: – Har konkrete tilbud fra fem land

– Northug vet hva han gjorde galt

John Arne Riise er en uttalt Petter Northug-fan. De to har holdt kontakten gjennom begges opp- og nedturer.

Riise mener skiløperen har fått ufortjent mye pepper og omtale etter at spurtkanonen krasjet bilen sin i et autovern i alkoholpåvirket tilstand for litt over to uker siden.

– Alle vet at det han gjorde ikke var riktig, og det vet han selv også. Men veldig mye har blitt skrevet og sagt om Petter fra alle hold. Jeg har valgt å holde meg rolig. Jeg prater heller personlig med Petter, sier Riise.

– Jeg er megafan av Petter. Det har jeg alltid vært, sier han.

Riise er skråsikker på at Petter Northug blir verdensmester under ski-VM i Falun neste vinter.

Northug fast bestemt på å slå tilbake

Petter Northug har selv uttalt at han vil gjøre alt for å komme tilbake til verdenstoppen igjen. 28-åringen har imidlertid fått sesongoppkjøringen ødelagt av svært selvforskyldte hendelser.

Overfor NRK.no har trønderen sagt at kun VM-gull i Falun er godt nok for å gjenvinne tilliten til det norske folk. Samtidig har Northug en rekke utenomsportslige konflikter å stri med.

– Jeg ønsker å kjempe i toppen, og med det vet de fleste at det innebærer VM-gull og kjempe i toppen i verdenscupen. Når du velger å satse, gjør du det ordentlig. Det er det som kommer til å drive meg fremover nå, sa Northug like etter at hans promillekjøring ble kjent.

Riise har også tidligere ytret stor beundring for Petter Northug. Den tidligere landslagspilleren har blant annet fortalt at han bruker youtube-videoer av Petter Northugs råeste øyeblikk som inspirasjon.

– Det gir en god følelse å se en norsk person vinne noe. Det gir meg et kick, jeg sitter og ler for meg selv, sa Riise til NRK tidligere i vinter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Riise-brødrene

TILBAKE I NORGE: John Arne Riise er tilbake i Norge etter å ha fullført sesongen med Fulham. Her hilser han på lillebror Bjørn Helge Riise etter sistnevntes kamp mot Molde på Åråsen 16. mai.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Northug har støttet Riise

Riise har selv hatt sitt og stri med i medias søkelys.

Riise havnet blant annet i en heftig mediedebatt om jantelov og selvforherligelse etter at han ytret sin skuffelse over å ikke ha fått navnet sitt på en statue utenfor Aalesunds hjemmearena.

En rekke mediekommentatorer og fotballeksperter mente Riises uttalelse beviste at venstrebacken var en «selvforherligende tufs».

Saken rullet i mediene mens Riise spilte sin 106. landskamp for Norge. I en kvalifiseringskamp mot Slovenia slo Riise tilbake mot kritikken ved å score vinnermålet på straffespark.

Den gangen var det Northug som tok til orde for at hetsen mot Riise var langt over streken.

– Gratulerer med seieren, Norge, gratulerer med seieren, John Arne. Gi f... i journalistene! 106 kamper, du er en legende, skrev Northug på sin offisielle Twitter-konto.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal