Hopp til innhold

Riise sikker på at Northug slår tilbake

John Arne Riise (33) mener Petter Northug (28) har den mentale kapasiteten som trengs for å legge promillekjøringssaken og sponsorkonfliktene bak seg.

Riise og Northug

RIISE TROR PÅ PETTER: John Riise er skråsikker på at Petter Northug reiser seg etter fyllekjøring, mediebråk og kontraktskonflikter denne våren.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg gleder meg til at alle dem som er imot ham får seg en på trynet, sier Riise om Petter Northug.

– Du tror han kommer tilbake som verdens beste skiløper?

– Tror? Jeg vet. Han vet hva som skal til for å komme tilbake. Han har et sånt hode. Når du har opplevd ham på nært hold så vet du at han har det i seg. Jeg tror han er skikkelig gira på å komme tilbake. Det blir spennende å følge med, sier Riise, som nylig avsluttet proffoppholdet i Fulham.

John Arne Riise

FERDIG I FULHAM: John Arne Riise er på klubbjakt etter å ha gjort seg ferdig med tiden i Fulham.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Les også: Riise: – Har konkrete tilbud fra fem land

– Northug vet hva han gjorde galt

John Arne Riise er en uttalt Petter Northug-fan. De to har holdt kontakten gjennom begges opp- og nedturer.

Riise mener skiløperen har fått ufortjent mye pepper og omtale etter at spurtkanonen krasjet bilen sin i et autovern i alkoholpåvirket tilstand for litt over to uker siden.

– Alle vet at det han gjorde ikke var riktig, og det vet han selv også. Men veldig mye har blitt skrevet og sagt om Petter fra alle hold. Jeg har valgt å holde meg rolig. Jeg prater heller personlig med Petter, sier Riise.

– Jeg er megafan av Petter. Det har jeg alltid vært, sier han.

Riise er skråsikker på at Petter Northug blir verdensmester under ski-VM i Falun neste vinter.

Northug fast bestemt på å slå tilbake

Petter Northug har selv uttalt at han vil gjøre alt for å komme tilbake til verdenstoppen igjen. 28-åringen har imidlertid fått sesongoppkjøringen ødelagt av svært selvforskyldte hendelser.

Overfor NRK.no har trønderen sagt at kun VM-gull i Falun er godt nok for å gjenvinne tilliten til det norske folk. Samtidig har Northug en rekke utenomsportslige konflikter å stri med.

– Jeg ønsker å kjempe i toppen, og med det vet de fleste at det innebærer VM-gull og kjempe i toppen i verdenscupen. Når du velger å satse, gjør du det ordentlig. Det er det som kommer til å drive meg fremover nå, sa Northug like etter at hans promillekjøring ble kjent.

Riise har også tidligere ytret stor beundring for Petter Northug. Den tidligere landslagspilleren har blant annet fortalt at han bruker youtube-videoer av Petter Northugs råeste øyeblikk som inspirasjon.

– Det gir en god følelse å se en norsk person vinne noe. Det gir meg et kick, jeg sitter og ler for meg selv, sa Riise til NRK tidligere i vinter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Riise-brødrene

TILBAKE I NORGE: John Arne Riise er tilbake i Norge etter å ha fullført sesongen med Fulham. Her hilser han på lillebror Bjørn Helge Riise etter sistnevntes kamp mot Molde på Åråsen 16. mai.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Northug har støttet Riise

Riise har selv hatt sitt og stri med i medias søkelys.

Riise havnet blant annet i en heftig mediedebatt om jantelov og selvforherligelse etter at han ytret sin skuffelse over å ikke ha fått navnet sitt på en statue utenfor Aalesunds hjemmearena.

En rekke mediekommentatorer og fotballeksperter mente Riises uttalelse beviste at venstrebacken var en «selvforherligende tufs».

Saken rullet i mediene mens Riise spilte sin 106. landskamp for Norge. I en kvalifiseringskamp mot Slovenia slo Riise tilbake mot kritikken ved å score vinnermålet på straffespark.

Den gangen var det Northug som tok til orde for at hetsen mot Riise var langt over streken.

– Gratulerer med seieren, Norge, gratulerer med seieren, John Arne. Gi f... i journalistene! 106 kamper, du er en legende, skrev Northug på sin offisielle Twitter-konto.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal