Hopp til innhold

Eckhoff var livredd for å gjenta tabben: Tok til tårene og var full av nerver før gulløpet

POKLJUKA/OSLO: En revansjesugen Tiril Eckhoff gikk inn til et knallsterkt gull på VM-sprinten. Nå avslører hun og treneren at de måtte gjennom et lite følelsesdrama kvelden før.

Tiril Eckhoff gull på sprint i VM i Pokljuka

EMOSJONELT: Tiril Eckhoff med tårer i øynene etter det ble klart at gullet var hennes.

Foto: NRK SPORT

– Det føles veldig deilig. Jeg har hatt det litt tøft med et drittmesterskap i fjor og var veldig gira på å revansjere fjoråret, sier Tiril Eckhoff til NRK etter at seieren var sikret.

I fjor endte Tiril Eckhoff på 59. plass på distansen i VM i Anterselva, og nå fikk hun endelig revansje.

– Jeg må få takke de som støtter meg. Arne som får hodet på plass, kjæresten min. Hva skal jeg si? Alle de som gidder å sponse meg gjennom alle disse årene hvor jeg ikke vinner. Det er så mange å takke, men spesielt de som er i det lille Tiril-teamet, fortsetter hun.

Følelsesladd oppladning

Det var en særdeles emosjonell Tiril Eckhoff som måtte ta til tårene etter at gullet var sikret, og hun påpeker at det var en sterk prestasjon psykisk for henne.

– I dag er det deilig å si at jeg er tøff mentalt. At jeg står og kjemper ned de blinkene. Endelig kan jeg klappe meg selv på skuldra og si at det der var drit bra jobba, Tiril, sier Eckhoff.

Plasseringen i Anterselva har nemlig forfulgt henne som en mørk skygge siden den gang.

Nå forteller trener Sverre Huber Kaas at Eckhoff var ekstra nervøs før den første individuelle konkurransen i verdensmesterskapet.

Sverre Waaler Kaas

STOLT: Trener Sverre Huber Kaas.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Hun har hatt en liten pause fra konkurranser, og hun har hatt noen tanker rundt det som skjedde i fjor. Så er det en ny arena og nytt scenario. Hun var selvfølgelig litt nervøs og stressa, men gjorde en kjempebra jobb. Det er helt fantastisk at det sitter i dag, sier Kaas til NRK.

Allerede i går presset tårene seg på.

– Hun satt i går og var stressa. Hun var nesten på gråten fordi hun var redd at det skulle skje det samme som i fjor. Så går hun ut i dag og snur det hele rundt med to fulle hus og best fart i sporet. Det er helt fantastisk. Det har vært mye følelser opp og ned, sier Kaas og fortsetter:

– Hun har tatt med erfaringen fra i fjor og snudd det til en positiv greie.

– Hvor mye betyr det for laget?

– Det betyr veldig mye. Vi merket i fjor at hele laget fikk hevet seg da Marte gjorde det så bra. Det at vi klarer å starte så bra, er veldig viktig for laget, avslutter han.

Emosjonelt

Tiril Kampenhaug Eckhoff fra Fossum var en av storfavorittene på distansen lørdag, til tross for at hun bare har ett individuelt gull i VM fra før av. Det kom for fem år siden i Holmenkollen.

Og nå suste hun igjen til topps. Ti treff og raske tider i sporet var gulloppskriften.

Du var storfavoritt. Hvordan føles det å innfri?

– Jeg er så stolt i dag over at jeg taklet de negative følelsene og fyller. Det er følelser her nå. Herregud, det er altfor høy tone på stemmen nå. Men ja, jeg er veldig fornøyd og stolt, sier Eckhoff og fortsetter:

– Jeg har fått høre at jeg ikke er god i mesterskap, og nå motbeviser jeg det. Det er fem år siden sist.

Tiril Eckhoff og Ingrid Tandrevold etter gullet til Eckhoff på sprinten i VM i Pokljuka.

GODE VENNER: Ingrid Tandrevold omfavner Tiril Eckhoff etter gullet.

Foto: Primoz Lovric / NTB

Dermed tok Tiril Eckhoff sitt andre VM-gull på distansen, og overtok også ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

– Jeg er veldig imponert og veldig stolt. Jeg vet at hun hadde veldig lyst å revansjere det som skjedde i VM i fjor og det at hun klarer det, og på første distanse, det er helt fantastisk. Kjenner jeg Tiril rett så hopper hun opp på bølgen og så satser vi på at hun bare surfer videre, sier Ingrid Tandrevold og fortsetter:

– Når Tiril skyter ti så vet jeg at hun er i mental balanse. Det er helt rått.

Også trener Patrick Oberegger er ekstremt stolt over Eckhoff. Han er skytetrener for kvinnene, og har jobbet mye med Eckhoff for å bli mer stabil på standplass.

– Hun ønsket så mye å treffe alle blinkene, og jeg er stolt over at hun klarte det. Hun har den røde trøya fordi hun er best i disiplinen, og i dag var det en god kombinasjon mellom tålmodighet og effektivitet, slår han fast.

Slik reagerte Emil Hegle Svendsen og Synnøve Solemdal på Eckhoffs gull:

Problemer

Marte Olsbu Røiseland fikk æren av å forsvare gullet på distansen fra VM i fjor, men til tross for at gulldronninga startet veldig bra både med skytinga og i sporet, endte hun til slutt på en sjetteplass.

Marte Olsbu Røiseland sprint VM Pokljuka

SKUFFET: Marte Olsbu Røiseland.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Problemene kom på stående skyting. Første skudd var innertier, men så måtte Røiseland plutselig stoppe opp. Det så ut som det var kluss med geværet, og da kunne det virke som hun mistet fokuset.

To bom ble det etter den lille pausen hun tok.

– Hun kom helt ut av det med den feilen med lading, påpekte NRKs skiskytterekspert Ola Lunde i studio.

Selv mener hun at det ikke var årsaken.

– Jeg skjøt ett skudd, og så skulle jeg lade, men så ville ikke skuddet inn. Skudd nummer to hadde kilt seg på en måte, men plutselig så gikk det, forteller Marte Olsbu Røiseland om hendelsen.

– Vil du legge skylda på det etter to påfølgende bom?

– Jeg kan jo det, men jeg tror ikke det var grunnen. Det var en kjedelig stående skyting. Jeg fullfører ikke og er ganske skuffet over den serien. Det er bittert, avslutter hun.

Ida Lien ble tredje beste norske på 17. plass. Ingrid Tandrevold endte på 21. plass og Karoline Knotten på 41. plass.

BOM: Se problemet her.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal