Program for VM i skiskyting

Årets VM i skiskyting blir arrangert i den slovenske skiskytterbyen Pokljuka. Her er oversikten over det som skjer i mesterskapet. Du kan se og høre alt på NRK TV og NRK radio.

VM i skiskyting i Anterselva. Marte Olsbu Røiseland

VM-dronning: Marte Olsbu Røiseland tok medalje i samtlige øvelser i fjor. Fem gull og to bronsemedaljer ble fasit.

Foto: Berit Roald

Onsdag 10. februar går VM i skiskyting av stabelen i Pokljuka. Mesterskapet varer til 21. februar. Kan Marte Olsbu Røiseland gjenta fjorårets suksess? Har Johannes Thingnes Bø fininnstilt siktet?

Onsdag 10. februar, 15.00: Blandet stafett

Norge gikk inn til gull på denne øvelsen i fjor. Den gangen utgjorde Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø stafettlaget som delte pallen med sølvvinner Italia og bronselaget Tsjekkia. Nytt i år er at mennene skal gå de to første etappene, og kvinnene avslutter.

Torsdag 11. februar: Hviledag

Første hviledag kommer allerede på andre dag av mesterskapet.

Fredag 12. februar, 14.30: Sprint, menn

Russiske Aleksandr Loginov er regjerende mester på 10 kilometer sprint for herrer da han vant foran franskmennene Quentin Fillon Maillet og Martin Fourcade. Dette var den eneste øvelsen Norge ikke fikk medalje på under fjorårets mesterskap. Da ble Tarjei Bø Norges beste mann på fjerdeplass.

Lørdag 13. februar, 14.30: Sprint, kvinner

Det blir meget spennende å se om Marte Olsbu Røiseland klarer å forsvare 2020-gullet i den 7,5 kilometer lange sprinten. VM-dronningen fra Froland vant i fjor foran Susan Dunklee fra USA og Lucie Charvátová fra Tsjekkia.

Søndag 14. februar, 13.15: Jaktstart, menn

Franske Emilien Jacquelin ble verdensmester i 2020 da han på imponerende vis gikk helt til topps etter å ha startet som nummer seks. Johannes Thingnes Bø ble beste norske på andreplass etter å ha startet som nummer fem, mens Loginov som ledet ut fra start, havnet på tredjeplass. Kan Thingnes Bø ta steget helt til topps i år?

Søndag 14. februar, 15.30: Jaktstart, kvinner

Også på kvinnenes jaktstart ble verden vitne til et imponerende gull under fjorårets VM. Italienske Dorothea Wierer startet på syvendeplass, men gikk seg inn til gullmedalje. Marte Olsbu Røiseland kom på tredjeplass på denne øvelsen, bak tyske Denise Herrmann.

Mandag 15. februar: Hviledag

Denne dagen er det ingen konkurranser i VM.

Tirsdag 16. februar, 12.05: Normaldistanse, kvinner

Dorothea Wierer er regjerende mester på øvelsen. Tyske Vanessa Hinz kom på andreplass i fjor, men Marte Olsbu Røiseland tok nok en bronsemedaljen. Kan Olsbu Røiseland eller noen av de andre kvinnene ta steget til toppen av pallen i år?

Onsdag 17. februar, 14.30: Normaldistanse, menn

Fjorårets seierherre på denne øvelsen Martin Fourcade har nå lagt opp. Johannes Thingnes Bø og Dominik Landertinger fra Østerrike, som også har lagt opp, gikk inn til andre- og tredjeplass. Hvem vil komme på pallen i år?

Torsdag 18. februar, 15.15: Parstafett

Parstafett, også kalt singel miksstafett, gikk Norges vei i fjor. Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland gikk Norge inn til gull foran Tyskland og Frankrike. Blir det nytt stafettgull til Norge?

Fredag 19. februar: Hviledag

Det er ingen konkurranser denne dagen.

Lørdag 20. februar, 11.45: Stafett, kvinner

Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland sørget for at Norge ble verdensmestre på stafett i 2020, foran Tyskland og Ukraina. Solemdal har lagt opp. Blir det ny suksess med Knotten på laget?

Lørdag 20. februar, 15.00: Stafett, menn

Frankrike hadde et meget sterkt stafettlag under fjorårets mesterskap. Emilien Jacquelin, Martin Fourcade, Simon Desthieux og Quentin Fillon Maillet tok det franske laget helt til topps. Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø sikret Norge sølvmedaljen foran Tyskland.

Søndag 21. februar, 12.30: Fellesstart, kvinner

Marte Olsbu Røiseland satte kronen på verket i et tilnærmet perfekt 2020-VM ved å ta gull på fellesstarten. Dorothea Wierer gikk inn til italiensk sølv, mens Hanna Öberg sikret Sveriges eneste medalje i mesterskapet.

Søndag 21. februar, 15.15: Fellesstart, menn

Herrene får æren av å avslutte årets verdensmesterskap. I fjor sørget Johannes Thingnes Bø for Norges eneste gull i 2020-VM på herresiden da han var helt overlegen på denne øvelsen. Quentin Fillon Maillet og Emilien Jacquelin kom på andre- og tredjeplass.

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Topp ti i junior-VM

  Marte Monsen kjørte ned til niendeplass i super-G under junior-VM i alpint mandag. Hun var 1,51 sekunder bak vinneren Lena Wechner fra Østerrike.

  Østerrike tapetserte seierspallen ved å ta samtlige medaljer. Magdalena Kappaurer var nærmest Wechner med 0,24 sekunder. Magdalena Egger tok bronsen.

  Anna Bryn Mørkeset var nest best av de norske på 16.-plass. Hun ble slått med 2,12 sekunder.

  Marte Monsen.
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Iversen på vei hjem

  Den nybakte verdensmesteren Emil Iversen har allerede satt seg på flyet hjem til Trondheim.

  Det er under et døgn siden han først gikk inn til sølv på femmila i Oberstdorf, før han ble flyttet opp til gullplass da Johannes Høsflot Klæbo ble disket i etterkant.

  29-åringen var ikke lysten på å gi noen intervjuer til verken NRK eller andre norske medier på flyplassen, men signaliserte etter løpet i går at han nå skal ta seg noen dager fri.

  Det er derfor usikkert om han skal delta i verdenscuprennene i Sveits førstkommende helg.

  Emil Iversen
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Idrettsprofil frifunnet

  Idrettsprofilen fra Østlandet som var tiltalt for vold og voldtekter mot sin ekskone er frifunnet for alle anklagene.

  Det melder VG mandag formiddag.

  Han var anklaget for fysisk og psykisk vold mot ekskona i om lag 16 år, i tillegg til flere voldtekter. I begynnelsen av februar ble straffesaken mot idrettsprofilen avholdt i en tingrett på Østlandet.

  Idrettsprofilen nektet straffskyld og hevdet at bakgrunnen for ekskonas alvorlige beskyldninger var hevn.

  VG skriver at de kun er kjent med slutningen i dommen, som endte med at idrettsprofilen ble frifunnet. Det er derfor uklart hva slags vurderinger tingretten har gjort som førte til avgjørelsen.

  – Det er riktig, men jeg må komme tilbake med mer utfyllende kommentarer, sier en av idrettsprofilens forsvarer, advokat Simen Perminow Skjønsberg, til VG.

  Profilert idrettsmann tiltalt for vold og voldtekter
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal