Hopp til innhold

Styreleder: – Rekdal skal ikke lede Start i morgen

Starts styreleder, Monica B. Grimstad, avviser at Kjetil Rekdal skal lede Start mot Aalesund lørdag. I en pressemelding fra klubben blir det hevdet at Start og Rekdal var enige om at han skulle fritas fra arbeidsplikt.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Start (3-1)

START-TRENER: Kjetil Rekdal.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start, satt fredag kveld i hastemøte i klubben om saken, men styrelederen stilte opp i et kort intervju med NRK.

– Vi ønsker å gjøre ting i riktig rekkefølge. Det er overhodet ikke noe krisemøte, bare sånn at det er sagt, men vi ønsker å formidle ting i riktig rekkefølge, og det er gjennom Rekdals advokat og så Rekdal selv.

– Kommer Rekdal til å lede Start lørdag?

– Det er viktig for meg å si at vi i Start ikke har suspendert Kjetil Rekdal. Når det gjelder spørsmålet om han kommer til å lede Start i morgen, så er det vår oppfatning at det gjør han ikke, sier hun.

I en pressemelding sendt ut fredag kveld gjentar klubben at Rekdal ikke skal lede laget mot Aalesund, men at den jobben overlates til Joey Hardarson og Andreas Jensen.

I pressemeldingen fra Start blir det også hevdet at Rekdal og Start var enige om at han inntil videre ble fritatt for arbeidsplikt.

– Vi registrerer nå at Rekdal under ett døgn før kampstart har endret oppfatning og har kommunisert i media at han har til hensikt å lede laget i morgendagens kamp mot Aalesund.

Starts styreleder Monika Grimstad

Starts styreleder Monika Grimstad.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Spillerne vet ikke

Fredag ettermiddag sendte Kjetil Rekdals advokat ut en pressemelding, der han skrev at Rekdal har planer om å lede gultrøyene i serieåpningen mot Aalesund til tross for at treneren er blitt fristilt fra sine oppgaver i Start.

– Vi har fått bedre oversikt over sakens rettslige stilling, og har i ettermiddag sendt brev til styret i IK Start, der vi opplyser at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Kjetil Rekdal. Arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon er heller ikke oppfylt, uttalte Erik Flågan.

Rekdal var ikke på dagens trening, som ble ledet av midlertidig trener Joey Hardarson. Han sier at samarbeidet fungerte godt med Rekdal, og at det ikke var noen konflikter mellom dem. Heller ikke spillerne er kjent med saken.

– Det er en personalsak, vi vet ingenting. Vi har ikke vært involvert, sier kaptein Erlend Segberg til NRK.

Les også: – Kom som eit sjokk

NRK snakket også med Christopher Langeland, styreleder i Start En Drøm, før e-posten fra advokat Flågan.

– Det er mange avveininger som ble gjort. Vi føler at vi gjorde det riktige valget, sier Langeland til NRK.

– Frykter dere rettslige skritt?

– Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere. Vi skal håndtere personalsaken, og vet ikke hva utfallet blir.

Christopher Langeland

STYRELEDER: Christopher Langeland.

Foto: NRK

Møter på jobb i god tid

Nå fortsetter dramaet rundt Rekdal og Start, og foreløpig er det altså uklart hvem som leder laget i serieåpningen mot Aalesund lørdag.

– Et suspensjonsvedtak gjort i etterkant av dagens brev vil heller ikke være gyldig, og vil således ikke bli respektert. Start kan ikke under slike omstendigheter nekte Kjetil Rekdal å møte på jobb og utøve sin arbeidsrett. En utelukkelse av treneren fra sin arbeidsplass vil være et vesentlig kontraktsbrudd fra IK Starts side. Kjetil Rekdal er ansatt for å trene og lede Start i fotballkamper, og han møter som avtalt på jobb i god tid før seriestarten i morgen, sier Flågan.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Krise for klubben

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp frykter dramaet i Start påvirker spillerne negativt nå like før seriestart.

– Jeg tror de blir påvirket. Det er jo en veldig uheldig situasjon, sier han og legger til:

– Dette er rett og slett krise for klubben, så tett på seriestarten, og for Start sin del blir det nesten «komikveld» om Rekdal nå møter opp for å krangle om hvem som skal lede laget lørdag, påpeker Torp.

Kjetil Rekdal ønsker ikke å kommentere saken, men torsdag uttalte treneren at han var både sjokkert og overrasket over at det var opprettet en personalsak mot ham.

Les også: Trenerforeningen reagerer på behandlingen av Rekdal

 • Advokat Flågan har ikke besvart NRKs henvendelser.

Siste nytt

 • Finland finaleklar etter thrilleroppgjør mot USA i ishockey-VM

  Det var jevnt i semifinalen i ishockey-VM mellom Finland og USA i Tammerfors, men i siste periode var finnene sterkest og vant 4-3.

  USA startet best og åpnet målkontoen kun minuttet ut i oppgjøret ved Nate Schmidt. Drøye kvarteret senere sørget Miro Heiskanen for at lagene var like langt.

  Etter en jevn første periode, festet vertene grepet tidlig i 2. periode. Det ga gevinst da Sakari Manninen sendte Finland opp i 2-1 i overtall etter fire minutter. Sean Farrell svarte umiddelbart for USA, men finnene tok nok en gang føringen ti minutter ut i perioden etter mål fra Sami Vatanen.

  I siste periode satte Joel Armia inn 4-2 etter fem minutter, før Adam Gaudette reduserte drøye tre minutter før full tid. Amerikanerne tok ut keeperen og jaget redusering, men finnene holdt unna til. Dermed er «Løvene» kun én kamp unna å hente VM-gullet på hjemmebane.

  Den andre semifinalen mellom regjerende verdensmester Canada og Tsjekkia spilles senere lørdag. Både bronsekampen og finalen spilles søndag i Tammerfors.

  (©NTB)

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Emmi Korhonen / AP
 • Graham Hansen utsatt for innbrudd

  Caroline Graham Hansen skriver på Instagram at hun har blitt utsatt for et tyveri. Noen skal ha tatt seg inn i bilen hennes og tatt alle kamptrøyer og sko fra årets sesong, sammen med andre personlige eiendeler.

  – Det er trist å se hvor meningsløst folk kan oppføre seg. For meg har disse tingene ikke noe annen verdi enn minnene fra årets sesong, skriver Graham Hansen på historiefunksjonen på Instagram.

  Hun oppfordrer alle til å ikke kjøpe eiendelene som har blitt stjålet.

  – Det er bare et patetisk og dumt å tro at du har rett til å stjele noe som ikke er ditt. Å ta noe som du ikke har fortjent ... Jeg håper ingen kjøper disse tingene om de ser dem for salg. De fortjener ikke noe annet enn prisen for «Årets idioter».

  NRK har vært i kontakt med Graham Hansen sin agent, som ikke vil kommentere saken ytterligere.

  Germany Soccer Women Champions League
  Foto: Swen Pf'rtner / AP
 • Fosser og Breivik vant sine kvalifiseringsheat

  Verdenscupleder Kasper Harlem Fosser fortsetter å løpe fort i verdenscupen i orientering. I morges vant han sitt kvalifiseringsheat i knockoutsprinten i Borås.

  Eirik Langedal Breivik slo tilbake etter «stang ut» på torsdag og vant sitt heat. 36 løpere går videre til utslagsrundene, og flere av forhåndsfavorittene mislyktes i kvalifiseringen, blant dem torsdagens tredjemann, belgiske Yannick Michiels.

  Like bra gikk det ikke for Ingrid Lundanes, som ble diskvalifisert for feilstempling. Men fem andre kvinner er med videre.

  Semifinalene og finalene i Borås sendes på NRK2 og NRK.no fra klokka 1600.

  Sweden World Cup Orienteering
  Foto: Nisse Schmidt / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste