Styreleder: – Rekdal skal ikke lede Start i morgen

Starts styreleder, Monica B. Grimstad, avviser at Kjetil Rekdal skal lede Start mot Aalesund lørdag. I en pressemelding fra klubben blir det hevdet at Start og Rekdal var enige om at han skulle fritas fra arbeidsplikt.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Start (3-1)

START-TRENER: Kjetil Rekdal.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start, satt fredag kveld i hastemøte i klubben om saken, men styrelederen stilte opp i et kort intervju med NRK.

– Vi ønsker å gjøre ting i riktig rekkefølge. Det er overhodet ikke noe krisemøte, bare sånn at det er sagt, men vi ønsker å formidle ting i riktig rekkefølge, og det er gjennom Rekdals advokat og så Rekdal selv.

– Kommer Rekdal til å lede Start lørdag?

– Det er viktig for meg å si at vi i Start ikke har suspendert Kjetil Rekdal. Når det gjelder spørsmålet om han kommer til å lede Start i morgen, så er det vår oppfatning at det gjør han ikke, sier hun.

I en pressemelding sendt ut fredag kveld gjentar klubben at Rekdal ikke skal lede laget mot Aalesund, men at den jobben overlates til Joey Hardarson og Andreas Jensen.

I pressemeldingen fra Start blir det også hevdet at Rekdal og Start var enige om at han inntil videre ble fritatt for arbeidsplikt.

– Vi registrerer nå at Rekdal under ett døgn før kampstart har endret oppfatning og har kommunisert i media at han har til hensikt å lede laget i morgendagens kamp mot Aalesund.

Starts styreleder Monika Grimstad

Starts styreleder Monika Grimstad.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Spillerne vet ikke

Fredag ettermiddag sendte Kjetil Rekdals advokat ut en pressemelding, der han skrev at Rekdal har planer om å lede gultrøyene i serieåpningen mot Aalesund til tross for at treneren er blitt fristilt fra sine oppgaver i Start.

– Vi har fått bedre oversikt over sakens rettslige stilling, og har i ettermiddag sendt brev til styret i IK Start, der vi opplyser at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Kjetil Rekdal. Arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon er heller ikke oppfylt, uttalte Erik Flågan.

Rekdal var ikke på dagens trening, som ble ledet av midlertidig trener Joey Hardarson. Han sier at samarbeidet fungerte godt med Rekdal, og at det ikke var noen konflikter mellom dem. Heller ikke spillerne er kjent med saken.

– Det er en personalsak, vi vet ingenting. Vi har ikke vært involvert, sier kaptein Erlend Segberg til NRK.

Les også: – Kom som eit sjokk

NRK snakket også med Christopher Langeland, styreleder i Start En Drøm, før e-posten fra advokat Flågan.

– Det er mange avveininger som ble gjort. Vi føler at vi gjorde det riktige valget, sier Langeland til NRK.

– Frykter dere rettslige skritt?

– Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere. Vi skal håndtere personalsaken, og vet ikke hva utfallet blir.

Christopher Langeland

STYRELEDER: Christopher Langeland.

Foto: NRK

Møter på jobb i god tid

Nå fortsetter dramaet rundt Rekdal og Start, og foreløpig er det altså uklart hvem som leder laget i serieåpningen mot Aalesund lørdag.

– Et suspensjonsvedtak gjort i etterkant av dagens brev vil heller ikke være gyldig, og vil således ikke bli respektert. Start kan ikke under slike omstendigheter nekte Kjetil Rekdal å møte på jobb og utøve sin arbeidsrett. En utelukkelse av treneren fra sin arbeidsplass vil være et vesentlig kontraktsbrudd fra IK Starts side. Kjetil Rekdal er ansatt for å trene og lede Start i fotballkamper, og han møter som avtalt på jobb i god tid før seriestarten i morgen, sier Flågan.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Krise for klubben

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp frykter dramaet i Start påvirker spillerne negativt nå like før seriestart.

– Jeg tror de blir påvirket. Det er jo en veldig uheldig situasjon, sier han og legger til:

– Dette er rett og slett krise for klubben, så tett på seriestarten, og for Start sin del blir det nesten «komikveld» om Rekdal nå møter opp for å krangle om hvem som skal lede laget lørdag, påpeker Torp.

Kjetil Rekdal ønsker ikke å kommentere saken, men torsdag uttalte treneren at han var både sjokkert og overrasket over at det var opprettet en personalsak mot ham.

Les også: Trenerforeningen reagerer på behandlingen av Rekdal

 • Advokat Flågan har ikke besvart NRKs henvendelser.

Siste nytt

 • Skadesmell for Bayern München

  Bayern München-spiss Robert Lewandowski pådro seg en skade i kneet under mesterligakampen mot Chelsea, bekrefter klubben på Twitter. Nå er storscoreren ute i fire uker, og dermed går han glipp av returoppgjøret 18. mars. Spissen er toppscorer i mesterligaen med 11 mål – ett mer enn Erling Braut Haaland.

  Lewandowski
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Shaw roste Solskjær før Brugge-kamp

  Luke Shaw hyllet Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen før Manchester Uniteds returkamp i europaligaen mot belgiske Club Brugge. Oppgjøret i Beliga forrige uke endte 1-1.

  – Han har vært utrolig. Ikke bare for meg, men for hele laget. Han har klart å få oss alle til å smile. Han har vært fantastisk og gjengen har det veldig bra med ham, sa Shaw.

  Europaligaen er den andre muligheten for Solskjærs lag å kvalifisere seg til mesterligaen. På spørsmål om cupveien kunne være den letteste veien, svarte nordmannen:

  – Det er gode lag i europaligaen, og vi er nødt til å komme oss forbi Club Brugge først. Vi ser frem mot kampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Tennisstjerne legger opp

  Den russiske tennisspilleren Maria Sjarapova (32) legger opp. Det skriver New York Times. Sjarapova var på vei mot comeback etter å ha mottatt en 15 måneders utestengelse for å ha brukt det ulovlige stoffet meldonium. På veien tilbake har hun slitt med skader, og har nå bestemt seg for å legge opp. Sjarapova har vunnet fem individuelle Grand Slam-titler.

  FILE PHOTO: Maria Sharapova of Russia celebrates after defeating Sabine Lisicki of Germany in their semi-final match at the Wimbledon tennis championships in London
  Foto: Eddie Keogh / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal