Hopp til innhold

Styreleder: – Rekdal skal ikke lede Start i morgen

Starts styreleder, Monica B. Grimstad, avviser at Kjetil Rekdal skal lede Start mot Aalesund lørdag. I en pressemelding fra klubben blir det hevdet at Start og Rekdal var enige om at han skulle fritas fra arbeidsplikt.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Start (3-1)

START-TRENER: Kjetil Rekdal.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start, satt fredag kveld i hastemøte i klubben om saken, men styrelederen stilte opp i et kort intervju med NRK.

– Vi ønsker å gjøre ting i riktig rekkefølge. Det er overhodet ikke noe krisemøte, bare sånn at det er sagt, men vi ønsker å formidle ting i riktig rekkefølge, og det er gjennom Rekdals advokat og så Rekdal selv.

– Kommer Rekdal til å lede Start lørdag?

– Det er viktig for meg å si at vi i Start ikke har suspendert Kjetil Rekdal. Når det gjelder spørsmålet om han kommer til å lede Start i morgen, så er det vår oppfatning at det gjør han ikke, sier hun.

I en pressemelding sendt ut fredag kveld gjentar klubben at Rekdal ikke skal lede laget mot Aalesund, men at den jobben overlates til Joey Hardarson og Andreas Jensen.

I pressemeldingen fra Start blir det også hevdet at Rekdal og Start var enige om at han inntil videre ble fritatt for arbeidsplikt.

– Vi registrerer nå at Rekdal under ett døgn før kampstart har endret oppfatning og har kommunisert i media at han har til hensikt å lede laget i morgendagens kamp mot Aalesund.

Starts styreleder Monika Grimstad

Starts styreleder Monika Grimstad.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Spillerne vet ikke

Fredag ettermiddag sendte Kjetil Rekdals advokat ut en pressemelding, der han skrev at Rekdal har planer om å lede gultrøyene i serieåpningen mot Aalesund til tross for at treneren er blitt fristilt fra sine oppgaver i Start.

– Vi har fått bedre oversikt over sakens rettslige stilling, og har i ettermiddag sendt brev til styret i IK Start, der vi opplyser at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Kjetil Rekdal. Arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon er heller ikke oppfylt, uttalte Erik Flågan.

Rekdal var ikke på dagens trening, som ble ledet av midlertidig trener Joey Hardarson. Han sier at samarbeidet fungerte godt med Rekdal, og at det ikke var noen konflikter mellom dem. Heller ikke spillerne er kjent med saken.

– Det er en personalsak, vi vet ingenting. Vi har ikke vært involvert, sier kaptein Erlend Segberg til NRK.

Les også: – Kom som eit sjokk

NRK snakket også med Christopher Langeland, styreleder i Start En Drøm, før e-posten fra advokat Flågan.

– Det er mange avveininger som ble gjort. Vi føler at vi gjorde det riktige valget, sier Langeland til NRK.

– Frykter dere rettslige skritt?

– Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere. Vi skal håndtere personalsaken, og vet ikke hva utfallet blir.

Christopher Langeland

STYRELEDER: Christopher Langeland.

Foto: NRK

Møter på jobb i god tid

Nå fortsetter dramaet rundt Rekdal og Start, og foreløpig er det altså uklart hvem som leder laget i serieåpningen mot Aalesund lørdag.

– Et suspensjonsvedtak gjort i etterkant av dagens brev vil heller ikke være gyldig, og vil således ikke bli respektert. Start kan ikke under slike omstendigheter nekte Kjetil Rekdal å møte på jobb og utøve sin arbeidsrett. En utelukkelse av treneren fra sin arbeidsplass vil være et vesentlig kontraktsbrudd fra IK Starts side. Kjetil Rekdal er ansatt for å trene og lede Start i fotballkamper, og han møter som avtalt på jobb i god tid før seriestarten i morgen, sier Flågan.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Krise for klubben

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp frykter dramaet i Start påvirker spillerne negativt nå like før seriestart.

– Jeg tror de blir påvirket. Det er jo en veldig uheldig situasjon, sier han og legger til:

– Dette er rett og slett krise for klubben, så tett på seriestarten, og for Start sin del blir det nesten «komikveld» om Rekdal nå møter opp for å krangle om hvem som skal lede laget lørdag, påpeker Torp.

Kjetil Rekdal ønsker ikke å kommentere saken, men torsdag uttalte treneren at han var både sjokkert og overrasket over at det var opprettet en personalsak mot ham.

Les også: Trenerforeningen reagerer på behandlingen av Rekdal

 • Advokat Flågan har ikke besvart NRKs henvendelser.

Siste nytt

 • Medier: Qatar med nytt og forbedret Manchester United-bud

  Qatar-sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani skal denne uken ha levert inn et oppjustert bud på fotballklubben Manchester United.

  Flere toneangivende britiske medier som BBC , The Times og Daily Mail hevder å ha kilder på dette onsdag. Fotballjournalisten Fabrizio Romano melder det samme.

  Daily Mail skriver at budet fra Al-Thani skal ha en totalramme på cirka 75 milliarder norske kroner. BBC skriver at det videre legges opp til at all United-gjeld innfris, samtidig som det settes av penger til i et fond til bruk i klubben og lokalsamfunnet.

  Budet som nå ligger på bordet beskrives som det aller siste og endelige fra Al-Thani. Han skal ifølge Fabrizio Romano ha gitt klar beskjed om det ikke vil komme nye bud fra hans side.

  Uniteds nåværende eiere, den amerikanske Glazer-familien, sies å ha fått frist til fredag denne uken med å ta stilling til forslaget.

  Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe er den andre aktøren som kjemper om å få kontrollen over Old Trafford-klubben. Britiske medier har spekulert i at Ratcliffe har vært i førersetet fram til nå. (NTB)

  Premier League - Manchester United v Southampton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • 16-åring fikk sjokkbeskjed: Trente med landslagsgutta

  Landslagets samling starter først på mandag, men onsdag var flere av stjernene samlet for en treningsøkt i Lillestrøm. Der fikk 16 år gamle Leander Gunnerød være med.

  – Det er en stor opplevelse. Jeg hadde aldri trodd det selv, men jeg er veldig takknemlig, sier Gunnerød til NRK.

  Målvakten, som til daglig spiller i Stabæk, sier han ble sjokkert da han fikk en telefon fra sin keepertrener om å bli med landslagsstjerner som Martin Ødegaard, Leo Skiri Østigård og Sander Berge på trening.

  Stabæk-keeperen, som fikk proffkontrakt med Stabæk i fjor, forteller han ble tatt godt imot av stjernene.

  – De tok meg veldig godt imot, alle hilste på meg og jeg fikk snakket med noen av dem.

  Og han sier det var noe annet å forsøke å redde skudd fra Ola Solbakken og Ødegaard enn det han er vant til.

  Norges landslagskaptein sier selv til NRK at han er fornøyd med treningen

  – Det var god stemning. Det var trivelig. Vi har to viktige kamper og det er godt å komme i gang. Det er litt mer lek og moro og komme seg i gang nå, så begynner vi ordentlig på mandag, sier Ødegaard.

  Norge skal møte Skottland og Kypros hjemme på Ullevaal stadion senere i juni.

  Leander Gunnerud
  Foto: Sondre Skandsen / NRK
 • Sak mot flaskekaster på Nadderud henlagt

  I forrige ukes kamp mellom Stabæk og Vålerenga ble dommer Rohit Saggi truffet av en flaske, som ble kastet fra tribunen. Saggi fikk en liten hjernerystelse som følge av hendelsen og saken ble anmeldt.

  Mandag ble det kjent at tilskueren som kastet flasken er utestengt fra Nadderud stadion ut året av Stabæk, men politisaken er nå henlagt.

  Det bekrefter politiadvokat Johanne Løkken Wiencke i Oslo politidistrikt.

  – Saken er henlagt idet mistenkte på gjerningstidspunktet var under den kriminelle lavalder, skriver hun i en e-post til NRK.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste