Hopp til innhold

Styreleder: – Rekdal skal ikke lede Start i morgen

Starts styreleder, Monica B. Grimstad, avviser at Kjetil Rekdal skal lede Start mot Aalesund lørdag. I en pressemelding fra klubben blir det hevdet at Start og Rekdal var enige om at han skulle fritas fra arbeidsplikt.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Start (3-1)

START-TRENER: Kjetil Rekdal.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start, satt fredag kveld i hastemøte i klubben om saken, men styrelederen stilte opp i et kort intervju med NRK.

– Vi ønsker å gjøre ting i riktig rekkefølge. Det er overhodet ikke noe krisemøte, bare sånn at det er sagt, men vi ønsker å formidle ting i riktig rekkefølge, og det er gjennom Rekdals advokat og så Rekdal selv.

– Kommer Rekdal til å lede Start lørdag?

– Det er viktig for meg å si at vi i Start ikke har suspendert Kjetil Rekdal. Når det gjelder spørsmålet om han kommer til å lede Start i morgen, så er det vår oppfatning at det gjør han ikke, sier hun.

I en pressemelding sendt ut fredag kveld gjentar klubben at Rekdal ikke skal lede laget mot Aalesund, men at den jobben overlates til Joey Hardarson og Andreas Jensen.

I pressemeldingen fra Start blir det også hevdet at Rekdal og Start var enige om at han inntil videre ble fritatt for arbeidsplikt.

– Vi registrerer nå at Rekdal under ett døgn før kampstart har endret oppfatning og har kommunisert i media at han har til hensikt å lede laget i morgendagens kamp mot Aalesund.

Starts styreleder Monika Grimstad

Starts styreleder Monika Grimstad.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Spillerne vet ikke

Fredag ettermiddag sendte Kjetil Rekdals advokat ut en pressemelding, der han skrev at Rekdal har planer om å lede gultrøyene i serieåpningen mot Aalesund til tross for at treneren er blitt fristilt fra sine oppgaver i Start.

– Vi har fått bedre oversikt over sakens rettslige stilling, og har i ettermiddag sendt brev til styret i IK Start, der vi opplyser at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Kjetil Rekdal. Arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon er heller ikke oppfylt, uttalte Erik Flågan.

Rekdal var ikke på dagens trening, som ble ledet av midlertidig trener Joey Hardarson. Han sier at samarbeidet fungerte godt med Rekdal, og at det ikke var noen konflikter mellom dem. Heller ikke spillerne er kjent med saken.

– Det er en personalsak, vi vet ingenting. Vi har ikke vært involvert, sier kaptein Erlend Segberg til NRK.

Les også: – Kom som eit sjokk

NRK snakket også med Christopher Langeland, styreleder i Start En Drøm, før e-posten fra advokat Flågan.

– Det er mange avveininger som ble gjort. Vi føler at vi gjorde det riktige valget, sier Langeland til NRK.

– Frykter dere rettslige skritt?

– Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere. Vi skal håndtere personalsaken, og vet ikke hva utfallet blir.

Christopher Langeland

STYRELEDER: Christopher Langeland.

Foto: NRK

Møter på jobb i god tid

Nå fortsetter dramaet rundt Rekdal og Start, og foreløpig er det altså uklart hvem som leder laget i serieåpningen mot Aalesund lørdag.

– Et suspensjonsvedtak gjort i etterkant av dagens brev vil heller ikke være gyldig, og vil således ikke bli respektert. Start kan ikke under slike omstendigheter nekte Kjetil Rekdal å møte på jobb og utøve sin arbeidsrett. En utelukkelse av treneren fra sin arbeidsplass vil være et vesentlig kontraktsbrudd fra IK Starts side. Kjetil Rekdal er ansatt for å trene og lede Start i fotballkamper, og han møter som avtalt på jobb i god tid før seriestarten i morgen, sier Flågan.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Krise for klubben

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp frykter dramaet i Start påvirker spillerne negativt nå like før seriestart.

– Jeg tror de blir påvirket. Det er jo en veldig uheldig situasjon, sier han og legger til:

– Dette er rett og slett krise for klubben, så tett på seriestarten, og for Start sin del blir det nesten «komikveld» om Rekdal nå møter opp for å krangle om hvem som skal lede laget lørdag, påpeker Torp.

Kjetil Rekdal ønsker ikke å kommentere saken, men torsdag uttalte treneren at han var både sjokkert og overrasket over at det var opprettet en personalsak mot ham.

Les også: Trenerforeningen reagerer på behandlingen av Rekdal

 • Advokat Flågan har ikke besvart NRKs henvendelser.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt møter RFS eller Larne i mesterligakvalifiseringen

  Det blir latvisk eller nordirsk motstand for Bodø/Glimt i mesterligakvalifiseringens andre runde.

  Trekningen ble gjennomført i Uefas hovedkvarter i Sveits onsdag.

  RFS fra Latvia og Larne fra Nord-Irland møtes i 1. kvalifiseringsrunde, og vinneren skal altså opp mot den norske seriemesteren.

  Glimt åpner med hjemmekamp. Kampene spilles 23./24. og 30/31. juli.

  Det er i alt fire kvalifiseringsrunder før mesterligaens ligaspill, som er nytt for året. Det betyr at Glimt må forsere tre hindre for å bli det første norske laget i hovedturneringen siden 2007.

  (NTB)

  Bodø/Glimt jubel
  Foto: BILDBYRÅN
 • Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel

  Myndighetene i Brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom Belgia og Israel i fotball. Krigen i Gaza skaper en sikkerhetshodepine.

  Det er ordfører Benoit Hellings i den belgiske hovedstaden som opplyser at de ikke ønsker å arrangere den aktuelle landskampen. Planen var at oppgjøret skulle spilles på Stade Roi Baudouin i Brussel 6. september.

  Hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i Brussel siden starten av krigen mellom Israel og Hamas i fjor. I forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn.

  – I dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier Hellings i en uttalelse.

  Brussel har vært i sikkerhetsberedskap siden før krigen i Gaza startet, og Belgia har gjentatte ganger vært rammet av ekstremistiske angrep.

  Belgia spiller for tiden EM i Tyskland. Der tapte laget sin første gruppekamp mot Slovakia.

  (NTB)

  RFmVJph0cvs
  Foto: AP
 • Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel – Gaza-krigen skaper frykt

  Myndighetene i Brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom Belgia og Israel i fotball. Det sier ordføreren i den belgiske hovedstaden, Benoit Hellings.

  Planen var at oppgjøret skulle spilles på Stade Roi Baudouin i Brussel 6. september.

  Krigen i Gaza skaper en sikkerhetshodepine. Hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i Brussel siden starten av krigen mellom Israel og Hamas i fjor. I forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn.

  Ordføreren opplyser at tjenestemenn i Brussel har hatt en grundig diskusjon med regjeringen, politiet og fotballforbundet URBSFA rundt mulighetene for å arrangere fotballkampen.

  – I dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier Hellings i en uttalelse. (NTB)

  Belgia
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal