Hopp til innhold

Trenerforeningen: – Saken burde vært unntatt offentligheten

Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, kritiserer Starts behandling av personalsaken mot Kjetil Rekdal.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Start (3-1)

PERSONALSAK: Kjetil Rekdal er fritatt sine arbeidsoppgaver i Start.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Nyheten om at Rekdal er fritatt fra sine arbeidsoppgaver kom kun to dager før Start serieåpner i 1. divisjon hjemme mot Aalesund.

– I likhet med veldig mange andre, så kom det veldig overraskende på meg. Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg er veldig overrasket over at IK Start, to dager før seriestart, antyder at de ønsker å si opp Kjetil Rekdal, sier Teddy Moen til NRK.

– Det er veldig sjelden at man opplever at trenere må gå før sesongstarten. Det overrasker meg og det overrasker selvfølgelig Kjetil. Jeg tror det overrasker hele Fotball-Norge.

Teddy Moen

Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Han er lettere sjokkert

Moen har vært i kontakt med fotballtreneren i dag.

Han sier videre til NRK at Rekdal er innkalt til et drøftelsesmøte fredag. Ifølge NTB får Rekdal nå juridisk bistand av advokat Erik Flågan hos advokatfirmaet Stray Vyrje & Co.

– Vi er nå i ferd med å sette oss inn i saken, men stiller allerede nå spørsmål ved arbeidsgivers håndtering av Kjetil Rekdals ansettelsesforhold, sier han.

Moen vil ikke gå i detaljer på hva Rekdal har fått vite om årsaken til at han er fritatt fra treneransvaret, men sier at mye handler om hans personlighet og væremåte.

– Det går på en del forhold på hvordan de opplever Kjetil som trener og leder. Jeg vil ikke gå innpå detaljene. I utgangspunktet var det ikke noe som han selv følte var noe godt argument for at han skulle forlate jobben, kommenterer han.

Han sier at den erfarne treneren er i sjokk over avgjørelsen.

– Kjetil fortalte meg at det kom veldig overraskende på ham. Han ble lettere sjokkert, som han sa.

NRK erfarer at saken handler om Rekdals fokus de siste månedene og at det skal ha kommet klager fra støtteapparatet til ledelsen etter et treningsopphold på Marbella.

Starts styreleder Monika Grimstad

Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Summen av forhold

Lederen i trenerforeningen er likevel kritisk til måten Start har behandlet denne saken utad.

– Dette er en sak for meg som handler om personalbehandling. Den type saker burde vært unntatt offentligheten i den forstand at begge parter burde jobbet seg gjennom saken før de valgte å gå ut i media.

– Klubben har ikke brukt ordet suspensjon, men i realiteten er det det han er.

– Med en gang du involverer media, skaper du en veldig slagside i saken, påpeker Moen.

Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start, sier at det er den offentlige interessen rundt Kjetil Rekdal som var bakgrunnen for at klubben informerte om saken i media.

– Det som gjør at vi har informert om at det er opprettet en personalsak, er den offentlige interesse det er rundt Kjetil Rekdal som hovedtrener i Start og rundt Start som sådan. At han har fått fri fra sine arbeidsoppgaver mens saken pågår ville utløst spekulasjoner.

– Det er viktig å si at det ikke er en enkeltstående episode som har utløst saken, men summen av diverse forhold som gjør at vi nå håndterer dette som en personalsak etter de regler som lovverket (AML) gir for håndteringen av saken videre, sier hun til NRK.

Siste nytt

 • Golfprofil i strupen på LIV-utbryterne

  LIV-touren fortsetter å være den store snakkisen i golfmiljøet. Billy Horschel har null sympati med spillere som er utestengt av PGA.

  – Man høster som man sår. De valgte å spille på den touren, og da synes jeg de skal holde seg der. De burde ikke få komme tilbake til europa- og PGA-touren, sier Horschel i forkant av Scottish Open og fortsetter:

  – De sier at PGA-touren ikke lytter. Slike uttalelser gjør meg veldig frustrert, for mange av dem er hyklere og lyver om en del ting. Jeg kan ikke bare sitte her mer og være diplomatisk.

  Tidligere i sommer ble LIV-spillere kastet ut av PGA- og europatouren. Sistnevnte bøtela også dem som deltok i golfligaens første turnering tidlig i juni.

  Den nyetablerte touren er særlig kontroversiell fordi den er økonomisk støttet av det statlige fondet i Saudi-Arabia. Kritikerne mener det hele er et forsøk på å «sportsvaske» landets omdømme.

  Flere av de utestengte spillerne føler seg urettferdig behandlet og har anket avgjørelsen.

  Memorial Golf
  Foto: Darron Cummings / AP
 • Gleder seg til å spille med Haaland: – En fantastisk spiller

  Kalvin Phillips signerte mandag for Manchester City og forteller i et intervju at han ser fram til samarbeidet med målmaskinen Erling Braut Haaland.

  – Han er en fantastisk spiller. Målsnittet hans taler for seg selv, og avslutningene hans er utrolige, sier Phillips til klubbens hjemmeside.

  Manchester City har forsterket seg godt denne sommeren og har hentet tre spillere allerede. I tillegg til Phillips (500 millioner kroner) og Haaland (619 millioner), har også keeper Stefan Ortega (61,54 millioner) signert for klubben.

  – Jeg tror han kommer til å komme inn i ligaen og fortsette akkurat der han avsluttet med Dortmund. Forhåpentligvis scorer han noen mål for oss tidlig i sesongen, og så flyr han videre derfra, fortsetter nysigneringen om den norske kraftspissen. (NTB)

  Fotball, Nations League: Norge - Sverige (3-2)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste