Hopp til innhold

Trenerforeningen: – Saken burde vært unntatt offentligheten

Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, kritiserer Starts behandling av personalsaken mot Kjetil Rekdal.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Start (3-1)

PERSONALSAK: Kjetil Rekdal er fritatt sine arbeidsoppgaver i Start.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Nyheten om at Rekdal er fritatt fra sine arbeidsoppgaver kom kun to dager før Start serieåpner i 1. divisjon hjemme mot Aalesund.

– I likhet med veldig mange andre, så kom det veldig overraskende på meg. Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg er veldig overrasket over at IK Start, to dager før seriestart, antyder at de ønsker å si opp Kjetil Rekdal, sier Teddy Moen til NRK.

– Det er veldig sjelden at man opplever at trenere må gå før sesongstarten. Det overrasker meg og det overrasker selvfølgelig Kjetil. Jeg tror det overrasker hele Fotball-Norge.

Teddy Moen

Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Han er lettere sjokkert

Moen har vært i kontakt med fotballtreneren i dag.

Han sier videre til NRK at Rekdal er innkalt til et drøftelsesmøte fredag. Ifølge NTB får Rekdal nå juridisk bistand av advokat Erik Flågan hos advokatfirmaet Stray Vyrje & Co.

– Vi er nå i ferd med å sette oss inn i saken, men stiller allerede nå spørsmål ved arbeidsgivers håndtering av Kjetil Rekdals ansettelsesforhold, sier han.

Moen vil ikke gå i detaljer på hva Rekdal har fått vite om årsaken til at han er fritatt fra treneransvaret, men sier at mye handler om hans personlighet og væremåte.

– Det går på en del forhold på hvordan de opplever Kjetil som trener og leder. Jeg vil ikke gå innpå detaljene. I utgangspunktet var det ikke noe som han selv følte var noe godt argument for at han skulle forlate jobben, kommenterer han.

Han sier at den erfarne treneren er i sjokk over avgjørelsen.

– Kjetil fortalte meg at det kom veldig overraskende på ham. Han ble lettere sjokkert, som han sa.

NRK erfarer at saken handler om Rekdals fokus de siste månedene og at det skal ha kommet klager fra støtteapparatet til ledelsen etter et treningsopphold på Marbella.

Starts styreleder Monika Grimstad

Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Summen av forhold

Lederen i trenerforeningen er likevel kritisk til måten Start har behandlet denne saken utad.

– Dette er en sak for meg som handler om personalbehandling. Den type saker burde vært unntatt offentligheten i den forstand at begge parter burde jobbet seg gjennom saken før de valgte å gå ut i media.

– Klubben har ikke brukt ordet suspensjon, men i realiteten er det det han er.

– Med en gang du involverer media, skaper du en veldig slagside i saken, påpeker Moen.

Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start, sier at det er den offentlige interessen rundt Kjetil Rekdal som var bakgrunnen for at klubben informerte om saken i media.

– Det som gjør at vi har informert om at det er opprettet en personalsak, er den offentlige interesse det er rundt Kjetil Rekdal som hovedtrener i Start og rundt Start som sådan. At han har fått fri fra sine arbeidsoppgaver mens saken pågår ville utløst spekulasjoner.

– Det er viktig å si at det ikke er en enkeltstående episode som har utløst saken, men summen av diverse forhold som gjør at vi nå håndterer dette som en personalsak etter de regler som lovverket (AML) gir for håndteringen av saken videre, sier hun til NRK.

Siste nytt

 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP
 • Strand Larsen-scoring mot Barcelona

  Jørgen Strand Larsen så lenge ut til å bli matchvinner mot gigantklubben Barcelona lørdag kveld.

  Den norske landslagsspilleren sendte ballen elegant i det lengste hjørnet bak Marc-André ter Stegen etter 19 minutter og ga gjestene 1-0.

  Dette var Strand Larsen andre mål for klubben denne sesongen.

  Like før pause var han nære å doble ledelsen, men denne gangen fikk Barcelona-keeperen stoppet headingen med en imponerende redning.

  Den norske 23-åringen ble byttet ut etter 65 minutter. Etterpå tok det helt av på Camp Nou.

  Først økte Anastasios Douvikas ledelsen for Celta Vigo, men med en enorm sluttspurt snudde Barcelona til seier.

  Først scoret stjernespissen Robert Lewandowski to ganger på fire minutter, før Joao Cancelo sikret seieren i det 89. minutt.

  deUMxRG0jSU
  Foto: AP
 • Marerittrekken fortsetter for Stabæk

  Bob Bradley har fått alt annet enn en enkel start på comebacket som Stabæk-trener. Lørdag kveld ble det bare 1-1 borte mot tabelljumbo Aalesund i Eliteserien.

  Dermed står amerikaneren med ett tap og én uavgjort siden han tok over som Stabæk-trener. Stabæk fortsetter også nest nederst på eliteserietabellen, med fire poeng opp til trygg plass.

  Det var Aalesund som kom best ut fra startblokkene da Erlend Segberg banket vertene i ledelsen etter 16 minutter. Scoringen kom etter at Isak Pettersson måtte gi retur på et skudd fra Martin Ramsland, som Markus Karlsbakk plukket opp og sendte videre til målscorer Segberg.

  Vertene fikk imidlertid ikke med seg ledelsen inn til pause da Kaloyan Kostadinov fyrte av en kanonkule i krysset fra innenfor 16-meteren, rett før dommeren skulle blåse av omgangen.

  – Den satt, men jeg føler at vi starter litt tregt. Vi jobber oss opp, og så er vi bra i de siste 30 minuttene, konkluderte målscoreren overfor TV 2 i pausen.

  Etter hvilen fortsatte Stabæk å presse på, og etter om lag et kvarter var Fredrik Haugen bare et par centimeter unna å fullføre snuoperasjonen da han skjøt et frispark i stolpen. Dessverre for de tilreisende bortesupporterne ble også det nærmeste de kom et vinnermål.

  Aalesund fortsetter også helt i bunn av tabellen, fem poeng bak Stabæk, som har to kamper mindre spilt. (NTB)

  VXZkXbsauVw
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Se høydepunktene fra Norge - Østerrike 01:08
Neste