Hopp til innhold

Rekdal tilbake i toppen: – Jeg følte meg forsøkt avskrevet

HamKam-trener Kjetil Rekdal sier det er uforståelig at mange har avskrevet ham som trener på toppnivå. Nå har han ført HamKam tilbake til Eliteserien, og drømmer fortsatt om å trene et lag i utlandet.

1. divisjon fotball menn, Start - HamKam

DRØMMER FORTSATT: Kjetil Rekdal har aldri tvilt på at han ville komme tilbake som fotballtrener på toppnivå.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Det er klart, du får jo en ripe i lakken, sier Rekdal til NRK.

Han har hatt en lang fotballkarriere som spiller og trener på toppnivå i Norge og i utlandet. Karrieren har vært preget av både oppturer og nedturer.

HamKam er i gang med treningen når NRK møter treneren på Briskeby.

Høstfrosten setter sitt preg, men sola skinner for Hamar-laget. En kamp i 1. divisjon gjenstår for sesongen, men under Rekdals ledelse er HamKam opprykksklare og seriemestere i divisjonen.

– Totalt uforståelig

I hans forrige trenerjobb i Start gikk det ikke så bra.

Det ble opprettet en personalsak mot han, uten at Rekdal opplevde at det kom noen forvarsler. Han ble fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener og i april 2019 fikk han sparken fra sørlandsklubben.

Rekdal sa den gang at anklagene og saken mot han kom som lyn fra klar himmel. Og selv om han har lagt det bak seg, har det satt spor.

– Det er klart, du får jo en ripe i lakken på et vis, helt ufortjent og totalt uforståelig fra mitt ståsted, sier Rekdal.

– Jeg følte meg forsøkt avskrevet.

Kjetil Rekdal Start-trener

Kjetil Rekdal var trener i Start i 10 måneder.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Fritagelsen mener han fremdeles var uforståelig, men han har aldri tvilt på at han ville komme tilbake som fotballtrener.

– Nei, det visste jeg jo. Jeg vet hva som er sagt, jeg vet hva jeg står for. Jeg har jo trent mange klubber og holdt på med fotball siden jeg var liten gutt på høyt nivå, og profesjonelt nivå, for så vidt. At det går litt opp og ned, det gjør det jo, men i Start gikk det egentlig oppover, sier Rekdal.

Nå er han tilbake der han vil være etter å ha ledet HamKam til Eliteserien.

Les også: Rekdal feirer seier på Hamar: – Vi har gjenskapt en liten historie

– En tøff reise foran oss

Det er tretten år siden de grønne og hvite sist var i den øverste ligaen i norsk fotball. Nå har Rekdal ført Hamar-laget tilbake blant de beste.

– Det er gøy, men det er jo krevende og, vi må ikke glemme det. Vi har lagt ned ganske mye arbeid for å komme i den posisjonen vi har kommet i, sier Rekdal.

OBOS-ligaen fotball 2021, HamKam - Raufoss

Kjetil Rekdal jubler etter 2-1 seier mot Raufoss. Opprykket var så godt som sikret.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Reisen fra bunnen til toppen i 1. divisjon har vært hard.

Den tidligere landslagshelten forteller om tøffe tak, økt treningsmengde og intensitet, og trekker blant annet frem den lojale spillergruppen som en viktig suksess.

– De pusher hverandre, når nye mål og har flytta grensa, rett og slett, og trives godt i lag. Det er et veldig godt miljø her akkurat nå og det er en suksessfaktor bare det, sier 53-åringen.

Les også: – Tror faren min hadde vært stolt

Rekdal har bodd på Hamar siden 2013 og opplever at fotballinteressen i byen ikke har vært veldig god de siste årene.

Laget har ligget nederst i 1. divisjon og har også spilt i 2. divisjon. Nå farger HamKam igjen byen grønn og hvit.

– Det å kjenne på interessen vokse, kjenne på den tilfredsstillelsen og den stoltheten som er i ferd med å bygge seg rundt. Man begynner å bli stolt av laget, stolt av HamKam igjen, man blir stolt av byen Hamar og gleder seg enormt til å kunne måle krefter mot de aller, aller beste.

OBOS-ligaen fotball 2021, HamKam - Raufoss

HamKam feirer opprykket til Eliteserien på Briskeby.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Rekdal ser frem til å møte lagene i Eliteserien igjen. Spesielt trekker han frem Bodø/Glimt, som herjer med Roma, som et stort sprang for Hamarkameratene.

– Vi kommer ikke til å stå med lua i hånda, men vi er nødt til å bli bedre enn vi er i dag. Det tror jeg alle her forstår, og er innstilt på å bli. Vi har en tøff reise foran oss nå gjennom høsten og vinteren, også er vi forhåpentligvis et hakk bedre i april når vi begynner serien.

Målet for neste sesong er klart. Redde plassen i Eliteserien og få HamKam til å bli en solid eliteserieklubb igjen.

– Det tror jeg alle her på Hamar har lyst til.

Drømmen om utlandet

Fokuset er rettet mot HamKam, men Rekdal innrømmer at han håper på å få en ny sjanse til å trene et fotballag utenfor Norges landegrenser.

– Jeg har lyst til å prøve meg i utlandet igjen, og få den muligheten en gang til, sier han.

Rekdal har tidligere vært trener i belgiske KV Lierse og tyske Kaiserslautern. Han har også fått tilbud fra andre utenlandske klubber gjennom årene.

– Hvem vet, kanskje får du sjansen en gang til, og det hadde vært gøy, men det aller viktigste er å ha fokus på der du er og akkurat nå så er det HamKam og prøve å maksimere alt her, også får fremtiden bli som den blir.

– Det som gjelder nå er treninga i morgen og ikke lenger enn det, avslutter Rekdal.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Karlsson avslører når hun planlegger å avslutte karrieren

    Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring.

    – Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen.

    Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen.

    – Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson.

    24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    – Det er mer i livet.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    Frida Karlsson
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal