Reddet Real Madrid med pasning som går verden rundt: – Helt, helt ufattelig

«Alle» trodde Real Madrid ville få en enkel jobb med å sikre semifinalebillett i Mesterligaen. I stedet ble vi servert en fotballthriller av de sjeldne.

oxCuQWvx6Mc

Chelsea, som tapte det første kvartfinaleoppgjøret 1-3, snudde kampen og ledet på et tidspunkt 3–0 på Santiago Bernabéu.

Men en scoring fra Rodrygo ti minutter før slutt sendte kampen over til ekstraomganger.

Der sørget en nettkjenning fra superspissen Karim Benzema for at Real Madrid likevel kunne juble for en billett til semifinalene i Mesterligaen med 5–4 sammenlagt.

Seiersmålet var «Big Game Karim» sin 38. scoring på 38 kamper for Real Madrid denne sesongen, 12 av dem har kommet i Mesterligaen.

– Han er ikke en mann som gjør overstegsfinter eller får fansen opp av setet. Han har et nivå av effektivitet gjennom alle aspekter av spillet sitt, roser Rio Ferdinand i BT sports sitt studio, som mener barn bør se til Karim Benzema og måten han spiller fotball på.

– Helt, helt ufattelig

Men det mange snakker om etter kampen, er situasjonen som reddet Real Madrid ti minutter før slutt da kampen så ut til å ende med Chelsea-seier.

– Han er et fenomen, sier Ferdinand.

Luka Modric vartet nemlig opp med en pasning man sjelden ser på noe nivå da han, med utsiden av høyrefoten fra 35 meter, fant Rodrygo med en fantastisk pasning, og Rodrygo fikk en enkel jobb med å sette inn reduseringen.

– For en pasning. Den er bare helt, helt ufattelig, mente TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Det skal ikke være mulig å slå et slikt innlegg med utsiden av foten fra den posisjonen, han er kanskje den eneste i verden som kan det. Og han gjør det på mesterlig vis, la TV 2-ekspert Jesper Mathisen til.

Se Modric-pasningen her:

Pasningen går nå sin seiersgang verden rundt. Det var rett og slett et stykke kunst 36-åringen vartet opp med.

– Den pasningen fra Modric er noe av det villeste jeg kan huske å ha sett, skrev fotballkommentator Kenneth Fredheim på Twitter.

Hvilket lag fortjente å gå videre?

Chelseas Antonio Rüdiger mener at Luka Modric og Karim Benzema var den store forskjellen mellom lagene.

– Det var en vinn eller forsvinn-kamp for oss. Ingen trodde vi ville få en tremålsledelse før kampstart, men den individuelle klassen med Modric og Benzema kommer frem i lyset. Nå er vi her, sier Rüdiger til Sky Sports etter tapet.

Roser motstanderen

Hovedpersonen selv er utrolig stolt og glad for at Real Madrid klarte å ro i land avansementet til slutt.

– Det er ikke til å tro. Vi var døde før det første målet vi scoret. Jeg kan ikke si at vi spilte en dårlig kamp, men Chelsea brukte sjansene sine godt og scoret tre gode mål. Vi ga ikke opp og viste stor karakter, oppsummerer Modric til Sky Sports.

Spain Soccer Champions League

JUBEL: Luka Modric jubler etter scoringen.

36-åringen er enig i at erfaring spilte en stor rolle i seieren, men mener det var en skikkelig slitekamp. Det var han forberedt på i forkant.

– Erfaring spiller en rolle, men for meg er Chelsea det vanskeligste laget å spille mot. Jeg ser mye på dem, for min venn Mateo (red.am Kovačić) spiller der. Det er et veldig tøft fysisk lag, og vi visste det kom til å bli vanskelig. Seieren er veldig søt, sier Modric videre.

– For en thriller

Det var Chelsea som tok ledelsen 1-0 allerede etter 15 minutter da Mason Mount fant nettmaskene med et godt skudd.

Da Antonio Rüdiger utlignet med et hodestøt fem minutter ut i andre omgang, var plutselig Real Madrids ledelse fra den første kampen fordunstet.

Gjestene trodde snuoperasjonen var komplett da Marcos Alonso dunket inn 3-0 i det–62. spilleminutt, men målet ble korrekt annullert av VAR for en hands i forkant av Alonsos avslutning.

– For en thriller, slo TV 2s kommentator Øyvind Alsaker korrekt fast.

1G1Jg_jl1rw

SCORING: Mason Mount sendte Chelsea i ledelsen etter et kvarter.

Et kvarter før slutt kunne imidlertid gjestene slippe jubelen løs uten at VAR kunne ødelegge gleden. Timo Werner fikk ballen i boksen og driblet av to-tre motspillere før han satte inn 3-0 for C–elsea.

Men Real Madrid slo tilbake like etterpå.

Luka Modric (36) viste at han fortsatt har magi i føttene da han, med utsiden av høyrefoten fra 35 meter, fant Rodrygo med en fantastisk pasning, og Rodrygo fikk en enkel jobb med å sette inn reduseringen.

9xwpnSC1ABo

STOR KAMP: Luka Modric viste seg igjen fra sin beste side.

Dermed var lagene like langt og det ble ekstraomganger på Santiago Bernabéu.

Etter bare seks minutter i første ekstraomgang scoret Real Madrid igjen da Karim Benzema fikk ballen fra Vinícius Júnior og headet inn 3-2 og ve–tenes ledermål.

Chelsea klarte aldri å slå tilbake, og dermed endte den forrykende fotballkampen med 5-4-seier sammenlagt til Carlo Ancelotti og hans Real Madrid-lag.

Semifinalene er allerede trukket, og Real Madrid møter enten Manchester City eller Atlético Madrid i siste hinder før finalen.

Det blir avgjort onsdag kveld, og City har en 1-0-ledelse å gå på før siste kamp.

Semifinalene i Mesterligaen spilles 26.- og 27. april. Finalen går av stabelen på Stade de France i Paris 28. mai.

• Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

Michael Brandsegg-Nygård
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.